Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 8 Januari 2010

BETUL KE BERITA INI ?



BUKAN APEK INI YANG JUAL TEA - JANGAN SALAH FAHAM




PENGGERAK INDUSTRI MAKANAAN, MINUMAN JAMIN HARGA TIDAK NAIK – berita hairan

Penggerak industri makanan dan minuman serta Persatuan Pengusaha Restoran memberi jaminan tidak akan menaikkan harga makanan yang dijual, di sebalik kenaikan harga gula.

Menteri Perdagangan, Koperasi dan Kepenggunaan, Ismail Sabri Yaakob, berkata persetujuan itu dicapai dalam satu perjumpaan yang diadakan di kementeriannya, di sini, pagi tadi.

KAH KAH KAH

nota:
biar hambo royak:

di kedai tea china sebelah petaling street
dua minggu dulu secawaan tc kosong harganya 1.10 sen.
dua hari lepas gula naik harga – tc kosong jadi 1.30 sen
ini hambo sendiri yang minum.

bila hambo tanyo :
ini tc kosong tak pakai gula

apek tu tersenyum saja

nak buat macam mana
tak kan nak tangkap apek tua ni
selipar jepun dia pun dua dua sebelah kiri kah kah kah




13 ulasan:

asemal berkata...

Sapa suruh pi minum dikedai cina?? kedai orang-orang islam tak dak ka??

Tanpa Nama berkata...

hahaha betul ke selipar jepun dia dua-dua belah kiri? selamat tak pakai stoking sekali...

kedai mana ni gua nak berkunjung jugak la nak tgk selipar dia hahahaha

Tanpa Nama berkata...

Kahkahkah....

tc tu apa?

mahaza berkata...

aku tak paham. rega sama teh kosong rega tak naik - betul lah tu...

Tanpa Nama berkata...

nnti minum kt kadai melayu islam ya.

Tanpa Nama berkata...

tc.....teh cina????

Tanpa Nama berkata...

Lepas ni barang-barang lain yang tiada kaitan dengan gula juga akan naik.

Umpamanya tayar basikal, selipar, mangkok, kunyit dan sebagainya.

Dua benda aje yang tak naik.

i. gaji
ii. pelior

KAH..KAH berkata...

Secawan tea 1.30 sen mahal..
Kah..Kah

Ngongkek lg mahal..
Kah..Kah

KALU PKR PERINTAH K'JAAN M'SIA..?

Secawan tea jd 0.15 sen je beb..
Kah..Kah

Ngongket bg free je...
kah..kah

Tanpa Nama berkata...

dah buat keputusan/dasar bangang...pastu buat arahan bangang plak...memang menteri bangang la...

Tanpa Nama berkata...

hoit asemal..

hang ingat org cina nie xdak yg islam (a.k.a cina muslim) ka? apa da...

azmie berkata...

kalu nak tau ini la dia ekonomi style malaysia. lupakan pasal teori supply and demand tu di malaysia rega akan naik sebab DAH LAMA TAK NAIK. ni pulak style baru bisnes. cost raw material naik, towkey setuju finished product tak naik rega.

Tanpa Nama berkata...

naik naik jangan tak naik kalau tak naik aci tengah buat teh tarik kat belakang mati pon tak setim

BODOH punya monkee macam mamak kutty kalu tak caya tanya dia berapa duit teh tarik segelas tentu dia tak tahu punya

Sudin berkata...

Wah....! Isham lu lepak lagi sekitar FOCH AVENUE ha....

Lu tambah asam masin kot ?
Atau lu selalu tambah ayer....sampai 5 kali ?
Dah jadi macam ayer paip selalu kena tambah.....dah tak ada warna teh......kah,kah,kah,......

Biasa gua lepak 1 teko minum 3,4 orang......penangan ayer ni berjegil biji mata sampai pukul 3,4 pagi.....

Dekat rumah sendiri bikin pun boleh.....tarak hal.....kah,kah,kah.....jangan jadi ibrahim ali bawah tempurung....kah,kah,kah....tak masuk masbuk orang......kah,kah,kah.....
Apa punya ngok manusia ni....!!!