Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 18 Januari 2010

TAK HABIS HABIS KANG KONG MEMBODEK




SATU LAGI PERTANDINGAN NAK BUAT REKOD SATU MALAYSIA





REKOD 30,000 APAM GUBAH LOGO SATU MALAYSIA
- malaysiakini 6:31pm

Malaysia Book of Records (MBOR) hari ini mengiktiraf usaha pelajar Kolej PTPL di Shah Alam yang mencipta logo 1Malaysia dengan menggunakan 30,000 biji kuih apam yang dimasak sendiri oleh mereka.

Pengiktirafan berdasarkan penggunaan logo dari kuih.

Usaha yang bermula dari semalam itu disertai oleh 200 pelajar jurusan Hospitaliti serta Seni Kulinari yang membabitkan kos RM15,000 yang dikeluarkan pihak pengurusan kolej dalam usaha menyemai semangat kerjasama di kalangan pelajar.

Presiden Universiti Sains dan Pengurusan (MSU) dan Kumpulan Kolej PTPL, Prof Mohd Shukri Ab Yajid berkata proses menyusun kuih apam berkenaan di atas sebuah meja di kawasan padang kolej itu dimulakan seawal pukul 8 pagi tadi.

KAH KAH KAH…

kah kah kah… TAK ABIS LAGI KERJA BODOH MEMBODEK… kah kah kah..

kah kah… KANG KONG INI BETUL BETUL KANG KONG… kah kah kah..

woit… DARO….BANYAK BONA APAM KAU… kah kah kah…

kah kah kah… DARO … POGI PAKAI KAIN….SURUK KAN APAM TU… kah kah kah..

kah kah kah… LAAA… NAK TAU APA APAM… TANYA ORANG NEGORI…kah kah kah…

kah kah kah… APAM NI MACAM IKAN SEPAT… kah kah kah..




16 ulasan:

oitheteen berkata...

apam mmg sodap..

Tanpa Nama berkata...

ALC
Lukis ajer tattoo 1Malaysia pada semua siempunya apam yg membuat kueh apam itu....lagi senang,cepat dan tak banyak modal... pastu boleh lelong

Sukj berkata...

kah kah kah kah...MACAM APAM IKAN SEPAT KERING...kah kah kah kah

SESUAI DIMAKAN OLEH PEJUANG MELAYU NGOK...kah kah kah kah

Fa-T berkata...

kanp tak guna apam china doll?
bodo punye lebong!

نيك حافيظول berkata...

kah kah kah kah

lawak bro berita ini..
aku mahasiswa jugak..
tapi aku takleh tahan dengan projek nie.. kalau ada mahasiswa kat sini yg bagi idea seperti ini,, aku suh dia susuk apam dia tu,, kalau tak aku potong kaw kaw bagi makan kat ayam kah kah kah kah kah

lawak sungguh malaysia nie, beruntungla boleh gelak tiap tiap hari..

see me in you berkata...

HAHAHAHA. Nasib baik saya bukan PTPTL

Keropok Batang berkata...

Apam buat logo ada bau ke..?
Ke bau ikan sepat pekasam..?

Tanpa Nama berkata...

kenapa tak buat gambar muka Rosmah dengan apam !! Pasti masuk Guinness World Record !!

Bodoh punya kerja !!!

Tanpa Nama berkata...

"Universities and the country should not be proud merely by the ability to produce more graduates with higher degrees if their minds are imprisoned in a narrow cage of knowledge and not able to comprehend humanity issues or see things in their totality." -- University of Malaya Pro-Chancellor Raja Dr Nazrin Shah

Tanpa Nama berkata...

wakakkaka...botul2 den tak tahan nak tgolak ni Bro Isham...

Ayat..nak tau apo bondo apam, tanyo org Noghori...kakakkakaa

ado yg wangi, ado yg mcm bau tungkik, ado yg lebar, ado yg terjuih2 mcm kerang laut....wakakakkaka

Tanpa Nama berkata...

WOw! Wow! Wow!

Apam 1malaysia!

Kangkong apam-apam!

Apam-apam ayam ternak!

kangkong dan projek mengapam!

Kangkong dapat apam???

Apam kangkong!

Apammmm!

"Apam PTPTL sodap" kata kangkong sambil menjilat apam!

Harris berkata...

Bro T.T!Haku tau ape itu apam yg org nogori kato tuh!Hek!Hek!

mighty berkata...

hahaha.. apola bangang2 yo kojo malaon2 bn ni. tak habih2 buek rekod nak membodek gomen. osah bahalol si mohd syukri ni. nak apam sodap ado jual kek pasar pokan pilah nun. sotalam baru rm 6. bukan main sodap laie. tu apam nak buek makan yo, bukan nak buek rekod bangang2. jangan la poie boli apam tu lopeh tu direkod2 pulak. longuh tangan acik tu nak buek 30,000 talam apam lak. kaninabu cibai.

Tanpa Nama berkata...

Dah tak ado kojo lain agaknya kangkong ni

Sampai apam pon nak bagi masuk guinis book!

Betul lah mentaliti apam punya kangkong

Cariklah kojo lain yang ado pekdah sikit

Tanpa Nama berkata...

Apammm..?
lamo tak dongar perkataan apam ni..
whoii..! dongar dek nenek den mampuih dibalasahnyo den!!

apaapaaja berkata...

dalam keadaan ekonomi tak memberangsangkan, ini namanya kerja bodoh yang membazirkan duit.....kangkong