Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 22 Januari 2010

WAK SEMBAB BERFATWA LAGI



INI BUKAN STADIUM - NAK TAHU APA INI - TANYA LEBAI GOOGLE




MUHYIDDIN BIDAS KERAJAAN PEMBANGKANG TIDAK BAWA KEMAJUAN – melayau

Muhyiddin Yassin membidas kerajaan negeri yang dikuasai pembangkang selepas pilihan raya umum lalu kerana gagal memajukan negeri yang ditadbir menyebabkan rakyat tidak menikmati kemajuan dalam erti kata sebenar.

Beliau berkata, hasil lawatannya ke beberapa negeri berkenaan baru-baru ini juga mendapati, mereka masih gagal untuk melaksanakan program pembangunan walaupun telah lama diberi mandat oleh rakyat.

Sebaliknya kata beliau, kerajaan negeri pembangkang hanya lebih banyak berpolitik dan tidak mempunyai agenda tertentu terutamanya dalam soal membangunkan negeri mereka.

Menurutnya, kerajaan Barisan Nasional (BN) lebih banyak berusaha untuk membangunkan rakyat dan tidak terlalu memikirkan mengenai soal politik.

KAH KAH KAH.. KAH KAH KAH..

woit… BILA SEMBAB BERFATWA… SATU MALAYSIA TERBARAI KETAWA… kah kah kah..

woit…NAK BUAT PEMBANGUNAN APA KE JADAH…kah kah kah..

woit…NAIK TANGGA … TERPIJAK TAIK…. kah kah kah…

kah kah kah… BUKA PEJABAT… TAIK JATUH… kah kah kah..

kah kah kah… BUKA LACI… TAIK TERKUMPUL… kah kah kah…

woit….LIMA PULUH TAHUN TAIK KERING GEROMBOLAN BERSEPAH SEPAH…. kah kah kah..

woit…TANAH ORANG KAMPONG KENA REMBAT…. kah kah kah…

woit…DI SELANGOR GERAN TANAH BERTINDEH TINDEH…SATU TANAH SEPULUH TUAN…kah kah kah…

kah kah kah... DI KUALA LUMPUR TANAH OARNG KAMPONG KENA REMBAT...kah kah kah

kah kah kah…DI SELABGOR..GEROMBOLAN SUDAH JUAL GERAN ATAS ANGIN…kah kah kah..

woit… BUKAN SAHAJA KEEWANGAN NEGERI HILANG… FAIL FAIL PUN HILANG… kah kah kah…

woit… MEMANG SAHEH SATU FATWA SEMBAB… GEROMBOLAN TIDAK MEMIKIR SOAL POLITIK….kah kah kah

kah kah kah… GEROMBOLAN ROMPAK SAJA…ASAL CUKUNG BAGI FULUS…. kah kah kah..

woit… HABIS SATU GUNUNG DI BAHAM LIM GO TONG… kah kah kah..

woit… HABIS SATU BUKIT DIBAHAM VINCENT TAN… kah kah kah..

woit… HABIS SATU SENTUL DI BAHAM…FRANCIS YEOH… kah kah kah..

woit... HABIS SATU TAMAN BAGI ANANDA...kah kah kah

woit... SATU PELABUHAN BAGI PADA TIONG...kah kah kah

woit.. HENTIKAN TANAH DI RAMPAS CUKONG…kah kah kah….

woit… LIMA PULUH TAHUN… MANA DIA BANDAR MELAYU….kah kah kah..

woit… LIMA PULUH TAHUN MANA DIA PEKAN MELAYU….kah kah kah..

woit… CAKAP KETUANAN MELAYU…. kah kah kah..

kah kah kah…LIMA PULUH TAHUN IALAH KETUANAN CUKONG…. kah kah kah…

woit... CUKUPLAA... JANGAN JADI BARUA CUKONG...kah kah kah..]

woit... HENTIKAN LAA MENIPU MELAYU...kah kah kah


nota:

tak payah cakaplaaaa
pakatan baru cuba mentabir dua tahun
itu pun banyak kena sabotage
itu pun banyak kena halang




21 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

this mat sembab is an idiot!!! Those who put him to power are also idiots!!!!


gibuk

Tanpa Nama berkata...

Bandar melayu?

yerlah tak ada!

china town ada plak!

gandhi hall ada plak!

Woi sham, lu citer apa nih! wa tak paham lah ngan lu nihhhh...

dah betul lah tu...1malaysia! no more utk ketuanan melayu!

lu dah belot ke? lu sejak balik dari jalan2 cari makan niii...lu punya melayu manyak kuat lah! ahahahahahah!

lu nak jadi ee jugak ke? ahahahahaha!

nanti wa tukar ayat kalo jumpa hisham kita sekeh dia dulu....hahahahahah!

Bravo bro!!!!

jangan lupa jumpa woi!3x kat pintu syurga. ahahahahahahah!

Tanpa Nama berkata...

saya lihat kawasan saya di dun ulu kelang malah kebykn negeri diperintah pembangkang semakin bersih serta sgl kerja tertangguh di selesaikan..yg tak siap DEWAN UMNO KG DATO AHMAD RAZALI..ampang!

Tanpa Nama berkata...

klau mat sembab nie ckp,kalah raja lawak.memang lawak sungguh!hahahahahahahahahahahaha

ayeharis berkata...

saya setuju bang...taik bersepah sepah...mungkin 5 tahun tak cukup nak kasi bersih...macam mana kerjaan baru nak mula projek...al seremban

Tanpa Nama berkata...

mmang btul la muhyidin ckp tu...
Nak ada kemajuan apa kalu asyik jilat bontot dap zionis lahanat tu..kalid jilat jubo eli..nizar jilat jubo ngeh..bapak puaka jilat jubo kapal singa..
Mmang diaorg dh nak menyungkur tersembam..tunggu nak istihar je pru13 ni...makan taik la lu...!

Harris berkata...

Woit mat sembab!Udah2 la tu berfatwa.Bikin org gelak enjut2 pale jek!Pi blik tgok johor tuh!Dh byk tanah2 ketuanan melayu dah terbarai..Pembangunan pale hangguk lu la sembab!X abeh2 ngan pembangunan lu yg xde isi tuh.Hamjadah punye sembab musibaj!!

Tanpa Nama berkata...

Alahai wak sembab, tapi lagi kesian kat Mat Sengal Pencacai um-NGOK. Dapat kain pelikat satu pun boleh terpekik terlolong ketuanan Melayu walhal Cukong yang kenyang, dek kecerdikan dewa-dewi um-NGOK mempervodohkan ketuanan Melayu.

Mat Sembam jangan la dok bezakan PR yang merintah setahun dua dengan um-NGOK yang perintah 52 tahun. Masih dok membangun tak maju-maju pun.

Kedah Maju 2010 pun angan-angan MAT JENIN JE.

Malaysia Maju 2020? boleh percaya ke?

-madir-

suis-media berkata...

Salam tt
di
Tolong jangan posting wak sembab lagi bro,,,ini tpm warisan umNO yang paling bonggok...orang johor pun tak ambil pot tang dia,,cuba tengok dia kata negeri di bawah pembangkang tak membangun,,,johor dibawah umNO banggok tu maju ke???ada air jual murah murah dengan singa,,lepas tu beli balik dengan singa dengan harga yang mahal,,itu namanya umnomelayu bonggok.

Tanpa Nama berkata...

Membangun tu baik.

Tapi kalau baru membangun kejap lepas tu runtuh macam kat tenganu, itu kurang baik.

Lagi pulak kalau baru nak membangun dah runtuh macam kat tenganu,itu lagi tak baik.

Lepas tu kalau membangun sendiri dan runtuh serta menyebabkan kematian spt di negeri eeee, itu lagi teruk.

Kalau nak cakap pasal membangun pun berpadan-padan la.

Kalau setakat bangunan aja yang membangun tapi kote tak bangun, tak guna jugak!

Kalau cukong aja membangun tapi kote tak bangun, apa pekdah??

Tanpa Nama berkata...

The YTL Group memiliki sejumlah "pengalaman pertama" di bawah ikat pinggang, contohnya:
Ini adalah syarikat pertama yang memperkenalkan pembinaan turnkey ke Malaysia.
Pertama Independent Power Producer di Malaysia.
Pertama Independent Power Producer di Asia untuk menggunakan non-US $ pembiayaan untuk membiayai penjanaan elektrik di Asia (menetapkan standard industri baru).
Gas-fired combined cycle power plant ini dibina dalam masa rekod dunia hanya 22 bulan, dan adalah yang pertama untuk mencapai ISO 9001 yang baru Tahun 2000 Standard Kualiti Award, didasarkan pada sistem pengurusan kualiti.
Syarikat Asia pertama untuk mengeluarkan Zero-Coupon Euro-ikatan.
Pertama non-Jepun syarikat Asia pendaftaran di Bursa Saham Tokyo (tahun 1996).
Syarikat Malaysia yang pertama untuk menggunakan jalan non-pembiayaan tempatan untuk membiayai berkelajuan quality projek rel.

Taubat aku tak petrnah ada rasa nenafaatnya pada Rakyat Melayu.
Tak tau pelah Tun EEEEEE tu ada ke dak dapat fersen/

master berkata...

Pembangunan apa? Pembangunan bagi kontrak kat kroni dan cukong2. Pergi mampus dengan pembangunan.

Basic pembangunan pun kelam kabut. Air bersih, public transport, jenayah pun tak selesai lagi. Cukai GST tu menatang apa? Baik tak payah pembangunan kalau tak cukup makan.

Johan 23.01.84 berkata...

ape lancau pny bangunan tu??..bentuk mcm vacuum cleaner je kahkahkah..memang padan pun,da keje sedut harta rakyat je..kahkahkah

aZRoy berkata...

kah kah kah, wak sembab nak melawak pon pandang2 la iq org mesia sekang kah kah kah. ini berita kalu, makcik2 kat felda mawi duduk pon boleh gelak woi, kah kah kah.

Tanpa Nama berkata...

ceh..kutuk kata tak membangun.. dah la duit petronas sumer kau balun.. pastu utk negeri2 PR sumer kau sekat peruntukan..pastu kondem, ceh...mana pegi tanggungjawab kerajaan pusat? kalau camtu baik semua negeri PR ni keluar drpd Malaysia.. budus... - Neo

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o berkata...

hampeh
kemajuaan akan datang
ianya hanya perlu di urus dan di takbir
.....................................
sapa mengundi dia ni

sang puteri berkata...

daripada discuss pasal politik yg tak mendatangkan faedah..
ape kate TT atau pengikut2 yang rajin tgk page TT, yang suke *%&$(^$)*$)3* pasal umno..hihi joke..tengok blog ni..

jom kita tambah sikit pahala baca blog ni..

http://jejakitinggalanrasul.blogspot.com/

saya rasa ia satu perkara yang elok..mari kita berkongsi ilmu..

slamat membaca dan meluangkan masa rakan2 blog..


-sang puteri-

Tanpa Nama berkata...

wak sembab kenceng hanceng camni pun pencacai2 umno leh caya..tang mana xde kemajuan x tau laa..2 thn leh npk kaa ade kemajuan ke x??..mau tgk kemajuan kasi PR perintah 50thn...ade berani???...konfom bacul!...wakakaka

Tanpa Nama berkata...

yg bodoh menjadi makanan kpd yg cerdik
yg miskin menjadi kuli kpd yg kaya

nak kata melayu ni bodoh dah 52 tahun dah kasi undi.

nak kata cerdik yang kaya hanya kroni-2 umno aje.

makin hari makin merempat aku tengok melayu ni....

nasib kau la melayu sape suruh kau undi umno.

-pasir johor-

Tanpa Nama berkata...

Pembangunan kalau mengikut tapsiran mat s/lembab ni samalah dengan 'jambantan yang cantik dipandang dari luar tapi busuk di dalam kerana di situlah terletaknya himpunan kumpulan taik-taik'

makcik felda bertanya

pembangunan tu apa?
Jambantan ke?
Jamban?

boleh pinjam pembangunan?
= boleh pinjam jamban?

Tanpa Nama berkata...

Ramai tak faham bila Pakatan Rakyat mengambil alih lima buah negeri dari Parti Pemerintah. Sebenarnya rakyat memileh Pakatan rakyat bukan untuk pembangunan dari segi ekoonomi tetapi rakyat berbilang kaum dinegara ini memberi satu mesej yang amat penting iaitu "rakyat Malaysia sudah bangun dari tidur" dan berani buat pemilihan. Inilah dikatakan "kuasa Rakyat"..ramai tahu amat payah untuk Pakatan rakyat dalam masa sedikit membuat perubahan yang banyak. Isu rumah-tangga pakatan rakyat adalah masalah besar. Tetapi pengundi-pengundi yang mengundi "Pakatan rakyat" jangan pulak hampa, kerana anda telah membuat "Dare To Be Diffrent" kha..kha!. Anda semua telah menunjukkan "The People Power" atau "Makkal Sakti" yang sebenarnya hebat di negara ini yang selama menjadi "Dayus" dan Pondan takut dengan kuasa UMNO....kha..kha...Ini adalah permulaan dalam politik Malaysia.

Walau pun dah perintah 50 tahun tapi masih lagi tercari-cari sistem yang terbaik untuk Pelajaran Nasional...Bahasa Melayu kah Bahasa Malaysia?. Dan tak tahu nak buat keputusan berkenaan Bahasa Inggeris kah Bahasa Malaysia?. Bagaimana pula Perpaduan Rakyat? Satu malaysia, dua Malaysia dan tiga Malaysia tetapi masih lagi terikat dengan merit kepada kaum bukannya kepada Induvidu apa beza kita dengan "ketuanan German" fahaman Nazi Hitler itu. Hitler mempercayai nilai kemanusiaan ini bukan bergantung pada invidu tetapi sesuatu kaum. Maka sesuatu kaum mesti menjaga kawasan atau haknya supaya kaum lain tidak merampas hak mereka.Ini adalah tiori Darwin. Bagi orang Islam tidak akaum yang lebih hebat dari kaum lain. Allah jadikan Manusia berbagai rupa dan warna untuk mengenali diantara satu sama lain. Orang Yakin kepada "Ketuanan Melayu" memegang tiori Darwin atau Fiman Allah di Al-Quran?. Semmua tahu siapa Hitler Negara ini yang jadikan Melayu Islam begini rupa?...Kenapa sebelum Pemerintahan selama 22 tahun Firaun yang tidak ada Tongkolok ini tiada masalah?. Bagaimana dgn konspirasi politik sebenarnya berlaku Rusuhan Kaum Mei-13?. Bukankah ia konspirasi perebutan kuasa politik pemimpin- pemimpin Melayu?. Rakyat yang tak berdosa dijadikan mangsa. Isu Agama pulak timbul kini. Tetapi bersyukur rakyat sudah memahami konspirasi politik UMNO!. Maka "terima kasihlah kepada pemimpin pakatan rakyat yang menjadikan politik negara ini bersih dan maju.