Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 10 Februari 2010

CARA NAK BODEK PUN SALAH



NAK SANGAT JADI TUKANG BODEK - BAWA TEKSI INI




TIGA KOMPONEN PENTING JAYAKAN MISI BESAR KERAJAAN - melayau

Najib Razak hari ini menggariskan tiga komponen penting bagi menjayakan tiga misi besar kerajaan iaitu Model Ekonomi Baru, Rancangan Malaysia ke 10 (RMK-10) dan Wawasan 2020.

Perdana Menteri berkata, tiga komponen tersebut adalah modal insan, modal swasta serta modal sosial.


EMPAT TONGGAK JAYA AGENDA NEGARA:PM – berita hairana

Najib Razak menggariskan empat tonggak utama untuk dilaksanakan oleh pentadbiran awam bagi menjayakan agenda negara sepanjang tahun ini, iaitu gagasan 1Malaysia, Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan; Program Transformasi Kerajaan (GTP); Model Ekonomi Baru dan Rancangan Malaysia Ke-10 (RMK-10).

Perdana Menteri, dua perkara lain yang menjadi elemen penting kepada empat tonggak berkenaan ialah pemikiran kreatif dan inovatif serta kepantasan membuat keputusan.

KAH KAH KAH KAH KAH

woit... NAK BODEK PUN TAK TAHU.... kah kah kah...

woit... APA PUNYA DASAR INI.... kah kah kah...

kah kah kah... ADA BERAPA DASAR TIGA KE... LIMA BELAS... kah kah kah..

woit... BUKAN BUAT LAPORAN CERAMAH FALSAFAH... kah kah kah..

woit... BUKAN BUAT LAPORAN DI UGANDA... kah kah kah...

woit... TAK KAN TAK FAHAM BAHASA MELAYU.... kah kah kah

woit... KALAU PEKAK CARILAH KERJA BAKAR MERCUN... kah kah kah...

nota:
ini lah taraf media dan wartawan kita
dalam satu progam mangkok macam ini pun tak tahu hujung pangkal
satu habuk tak boleh pakai
dalam akhbar ini bukan boleh percaya
number ekor pun salah lapor kah kah kah





7 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Hadoiiii apa punya berita ni, tak faham mokcik, tonggak? GTP? model? dasar?. Apa gagasan 1Malaysia nih? Yang rakyat didahulukan tu maksudnya harga minyak tak naik2 lagi ke? gula turun harga balik ke? beras murah macam dulu ke? Mokcik poning dah nih...belanja dapur dah susut bonar...Mok cik Felda Pasuh

Tanpa Nama berkata...

TT tentang no.ekor lapur salah yang nak ketawa...kesian kat kaki ekor yang tikam. No.naik tetapi kerana terlalu yakin dengan surat khabar negara ini; no. yang kena itu dibakar..kerana geram...hahaha!. yang untung taukeh ekor. Patutlah terkaya di Negara ini bergelar billionaire. Dengar cerita yang dikatakan special race yang diberi lesen khas untuk memberi habuan khas pada cukong-cukong yang habis tamat perkhidmatan. Rasuah cara baru..dialaf kurun ke-21..kha..kha. Kalau SPRM tanya Mana dapat harta yang banyak ini?...kena no. 1st Prize...kha..kha..

Tanpa Nama berkata...

pemikiran kreatif dan inovatif serta kepantasan membuat keputusan untuk mengebas harta rakyat????...kahkahkah

Tanpa Nama berkata...

SLOGAN LAGI!!

Berapa banyak punya slogan daaa!

Tanpa Nama berkata...

Bila kaki kapor bercakap......

Rakyat bakal menanggung sengsara.

Tanpa Nama berkata...

mintak maaf nak menempel skit...
ini contoh model ekonomi baru.

Salam semua!
Saya ada sikit problemo nak share, nak mintak pendapat & bantuan.
Kegawatan ekonomi 1998 berlarutan bagi saya & keluarga. Di himpit kepayahan & hutang yang berlambak keliling pinggang. 6 kerdit kad, 2 personal loan, 1 loan keta (dah kena tarik pun tapi balance masih ada dekat RM20k), 1 loan rumah (yang terbengkalai 13tahun), semua nya kantoi, tak terbayar!
Actually masaalah bermula sekitar 1998 masa krisis ekonomi yang lalu, saya hilang perkerjaan dan pendapatan. Dapat keje baru income kurang 50% dari sebelum itu, jadi untuk cover pakai c/card. Lepas satu penuh apply lagi satu hinggalah ada enam semuanya penuh. Untuk cover c/card appply personal loan, pun tak boleh cover. Lepas tu dgn niat nak tambah pendapatan apply lagi personal loan untuk buat pelaburan “high income” swisscash. Belum sempat rasa untung swisscash pulak… bungkus. Maka bertabun lah hutang tak berbayar (NPL).
Skarang bank dah guna kuasa lawyer & mahkamh untuk merampas kelengkapan dalam rumah saya, actually rumah mentua saya, saya menumpang disana sjak kahwin 15 tahun lalu, skarang dah ada 4 anak dah pun rumah tak siap2 lagi. Bila dah siap, barang rumah pulak nak di lelong pada 17/2 ini. Surat mahkamah dah sampai ari ni 10/2. Kalu tak caya boleh tanya mamu mad lawyer 0137288842 atau pegawai bank cik ahmad 0321673000 ext. 80138. Rujukkan ac 607083029945 Mohd amran bin idris.
Sapa ada idea boleh kongsi macam mana nak buat, nak settle dah tak dak duit!
1Malaysia saya nak mintak tolong!
Tolong… tolong… tolonglah… saya.
Terimakasih.

Chan berkata...

Bro,

dah muak dengan "lancxu punya slogan "..semua nak kelentong rakyat saja... nombor ekor pun lapor salah ..kah kah kah kah