Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 13 Februari 2010

TEKAN LUAR NEGARA SUDAH BERMULA - SELAMAT DATANG !



BAGI MAMAT INI SELESAI ISAP KERETEK - LEPAS ITU MINTA DIA TIBAI MAT MONGOL






LEBIH 50 MP AUSTRALIA MAHU KERAJAAN GUGUR TUDUHAN LIWAT ANWAR
- malayisianinsider

Lebih daripada 50 ahli Parlimen Australia termasuk anggota kerajaan memerintah dan wakil pembangkang menggesa kerajaan Malaysia agar menggugurkan tuduhan liwat yang dikenakan terhadap Anwar Ibrahim.

Kumpulan 50 wakil rakyat itu menghantar satu surat menuntut agar tuduhan liwat kali kedua terhadap Ketua Umum Pakatan Rakyat itu digugurkan.

Pengerusi jawatankuasa kecil bagi hal ehwal luar Parlimen Australia, Michael Danby menyerahkan surat itu kepada Pesuruhjaya Tinggi Malaysia di Canberra Salman Ahmad, semalam.

Surat itu berbunyi, “adalah perlu untuk dimaklumkan kepada kerajaan Malaysia bahawa pada pandangan kami sanjungan global terhadap Malaysia akan terjejas dengan tuduhan-tuduhan ke atas Anwar ini.”

KAH KAH KAH

woit... TEKANAN SUDAH MULA SAMPAI.... kah kah kah...

kah kah kah... INI BARU AUSTRALIA.... kah kah kah...

kah kah kah... BELUM LAGI TEKANAN DATANG DARI AFRIKA SELATAN...kah kah kah..

kah kah kah... DARI AMERIKA DAN DARI EROPAH PASTI AKAN SAMPAI... kah kah kah...

woit.... PRESIDENT TURKI TELAH BERI AMARAN PADA MAT MONGOL.... kah kah kah..

nota:
malaysia akan menjadi negara pariah sekali lagi
sama se pariah macam isreal dan zimbabwe
kita tunggu apa kongres amerika akan buat
bila kongres amerika bersuara
malikul semabab terketar ketar
mat mongol berpeluh sejuk
bik mama menangis
kerana michele obama
tak nak bergambar sama kah kah kah




15 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

negara berkotak-kotak mungkin tak tekan-tekan.

negara tempat kejar bola badminton pon tak akan tekan-tekan.

gua hanya mampu tekan brek motor

Tanpa Nama berkata...

UMNO perlu ingat dan memahami politik kurun ke-21 ialah Market - Driven Politics. Anda nampak dan merungut pada masa ini, kebanyakan kerja-kerja yang satu masa dulu orang kampung buat semua telah diambil-alih oleh pekerja dari luar negara. Pekerja luar negara boleh di bayar gaji yang murah dan tak perlu bayar KWSP, Socso atau Insuran.Maka barangan yang dikeluarkan oleh kilang-kilang negara ini boleh di pasarkan dengan harga kompetitif dan murah ke negara-negara pengimpot. Peperangan harga barangan dalam pasaran antara bangsa. Negara kita tidak mengalakan pertumbuhan Industri berteknologi tinggi. Maka kita tidak dapat mengawal pasaran buruh murahan dari negara-negara luar. Keadaan adalah normal untuk "global capitalist Production". Lama kelamaan rakyat Malaysia akan kebulur dan menganggur. Maka inilah sebab ramai cerdik pandai dari warga negara ini mula berhijrah ke negara lain untuk cari makan.

Ramai di antara kita tidak faham maksud di antara "Global Capital" dan bagaimana perjalanan Politik Nasional berkait rapat dengan "Global Market Forces". Dimensi kuasa politik tidak lama lagi akan mengalihkan kuasa pengundi kepada Polisi Capital ini. Inilah TT melalak pasal Kapitalisma celaka!. Capital ini akan terlepas bebas sendiri dari kuasa politik sesebuah negara. Maka perhubungan dunia luar amat penting untuk pertumbuhan ekonomi negara. Kita tidak boleh jadi mcm negra Myanmar!. Kuasa Politik kampung UMNO tidak akan dapat kawal "trans-border Capital Mobility". Maka kita perlu dengar kepada negara yang mengawal perjalanan capital market ini. Negara-negara luar boleh boikotkan barangan yang di eksport, kenakan sekatan perdagangan dan lain. Maka janganlah pemimpin UMNO hanya pandai berkokok di reban ayam di Pekan dan Muar. Penuntut di Universiti yang sedang belajar itu berfikirlah dan ambil berat sikit pasal politik untuk masa depan kamu semua. Kita janganlah duduk di bawah tempurang..buka minda lebih luas; anda akan dapat lihat kemana arah politik dunia sedang menuju. Kita sebenarnya sedang kebelakang dengan masih lagi pemikiran perkauman, keagamaan yang tidak ada toleransi. Pada satu masa kita kutuk LGE dgn Komunis. Dalam masa sama kita minta negara China Komunis melabur di negara ini?. Kita kutuk orang India Malaysia dengan pengemis tetapi kita ke negara India untuk mengemis Pelaburan. Negara-negara Arab kenapa tak rela melabur di negara ini?. Mereka lebih suka melabur di Amerika atau Britain?. Kerana kita satu masa kata Negara Islam tapi bila tanya kenapa tak amalkan hukum Islam..kita kata Negara Islam Liberal. Kan heran apa sudah jadi dengan pemimpin kita. Ada juga pemimpin Melayu sekarang sikit punya hal hantar memo kepada Raja-Raja MahaRaja masuk campur. Nak jadikan Negara ini negara Fuedal dan authoritanian?. Nak sembah sujud mcm dulu. Kerana hak istimewaan Melayu boleh hilang.Dulu boleh orang tak tahu baca Perlembagaan Negara. Ketuanan Melayu...adalah candu untuk orang Melayu..orang Melayu sudah ketagih..tanpa candu ini mereka akan mati?. Candu ini juga buatkan zaharin cabut ke UMNO kembali. Penagih candu payah nak disembuhkan. Di suatu masa dulu di Negara Cina British gunakan Candu...di Negara ini UMNO gunakan Ketuanan Melayu sebagai candu untuk ketagihkan orang Melayu..ketagihan ini sukar nak dilepaskan mcm hisap rokok gudang garam..lain rokok tak ada kick..betulkah Tuan T.T ?kha.kha..kha..

Saiful berkata...

SYUKUR,yg ni yg ditunggu..cakap kat semua org besaq2 dunia..kalu dok undang2 rimba..toksah bagi geng gerombolan visa masuk negeri depa..nak visa tunggu member pr dulu baru bagi..geng brader anwar baru bagi..geng tok guru baru bagi..depani cakap pakai hidung lagi..nanti kata wak sembab..dia yg cakap pakai lubang bontot ..habih lamalaysiaku..he rasa sayang he rsa sayang he..

Tanpa Nama berkata...

BAGUS...BAGUS... TEKAN UMNO SAMPAI MAMPUS... MEMANG DAK MAMPUS PUN...
DULU KATA APARTHEID KEJAM... UMNO APA KURANGNYA? APARTHEID BOLEH DIMAAFKAN SEBAB BUKAN ISLAM... TAK DAPAT HIDAYAH ALLAH... UMNO NI MENGAKU JE ISLAM, TAK ADA BEZA DENGAN ISRAEL....

Tanpa Nama berkata...

negara lain nak bagi warning kat murujib dan anak2 setannya tak jadi masalah, jangan afrika selatan dah la, bulan 6 ni world cup.. nanti kena ban world cup naya jah..
hahahahahahahaha
CELAKA UMNO!

Tanpa Nama berkata...

haha..pasni mat sembab akan berfatwa lagi.. katanya, ini urusan dalam negara..org luar tak perlu campur... kah kah kah - Neo

Admin berkata...

nanti dia tambah lagi
"Jangan campur urusan dalam negara. Pihak luar perlu hormati pentadbiran negara menguruskan hal-hal domestik"
lepas tu dia akan tambah lagi..
"kita tak minta bantu sesiapa.."

har har har.....
woit... sedar ke tak sedar diaorang ni...

har har har.... kubur kata mari....
.. kubur GEROMBOLAN dalam satu liang lahad... har har har

Tanpa Nama berkata...

Hoi, apa nak tekan2!

Hoi, jangan buang masa nak tekan!

Hoi, tekan apam balik lagi best!

Hoi, silap tekan boleh kena busung!

Hoi, silap tekan boleh pecah!

Hoi, gerombolan pon ada strategi!

Hoi, akan ada statement campur tangan pihak zionis!

Hoi, orang melayu banyak anti dengan zionis!

Hoi, orang melayu suka baca hairan & meloya!

Hoi, jangan syok sendiri!

Hoi, jangan keluar air lior sampai meleleh org yg tak boleh mengundi sokong!

Hoi, realitinya org melayu masih sayangkan ketuanan melayu!

Hoi, sapa yg melawan ketuanan melayu akan jadi pengkhianat melayu!

Hoi, hoi, hoi, wa dah tertahan kena tekan!

Hoi, wa dah hampir k.o. kena tekan!

Hoi, tekanan perasaan!

Hoi, tekanan INFLASI!

azmie berkata...

tu la bodoh namanya. burukkan imej negara kat mata orang luar. pelabor tak mau masuk. yg ada lari keluar. cukai tak bole dapat, nanti gaji org gomen pun tak bleh bayar. yg nak kena nanti seperti biasa rakyat didahulukan

Sudin berkata...

Tepat.....!!!
Betul.....!!!
Jangan campur urusan negara kami..!!
Negara kami berdauuu....berulat !
Kah,kah,kah.......

Woit....isham !
Sepatutnya lu kena adakan kempen.
Kempen ala-ala Free Anwar Campaing....kah,kah,kah....lepas
tu bolehlah geng KKS kutip derma pada ahli parlimen Australia.....kah,kah,kah.....lu merempat masuk jail.....geng KKS(Ezam,Anuar Shaari.....) boleh buat rumah banglo lagi....

Kah,kah,kah.....woit isham apakah senario,risiko menjadi penyokong mangsa konpirasi liwat-meliwat,mata lebam....???

Untuk memperkaya budaya demokrasi di tanah melayu ini ?
Cis...! Podah....!

Sudah sampai ketahap kronik....!!!
Woit...Anwar Ibrahim lebih baik lu kerja dengan The Devil rather than........
Masuk dalam....atau apa sahaja supaya barua bertempiaran lari...!

Sial tahap bebal orang sekeliling lu....woit Anwar Ibrahim...!!!
Lu nak biar Raja Azman mampus dalam lokap/jail ???

Orang keliling lu jumpa Mahafiraun dan Soros tak mungkin lu tak tau......!!!!!!!!!

Woit....isham !!!....apa ni ???

Demokrasi,demontrasi,UG,16 Sept...apa lagi ?

Kalau lu menetak bemban dengan parang,bahu lu memikul kami faham dan letakkan atas meja....jelas !
Jangan berbelit-belit...banyak kerja lain lagi...!!!!!!!!!!!!

Kepala segala masalah orang melayu ialah Mahathir Setan tu...!
Tangkap mamak setan tu dan seret tengkok dia ke jalanraya.....aman makmur tanah melayu...!

Kalas.

Tanpa Nama berkata...

bila demokrasi sudah mati,
bila pmerintahan rejim kukubesi,
revolusi digembala,
masanya akan tiba.

hidup rakyat dunia!

Tanpa Nama berkata...

nanti mat sembab kata : "bukan semua negara luar yg bantah...ada juga yg sokong, contohnya ZIMBABWE..saya tabik Mugabe.."

AzamDean berkata...

UMNO??? hehe rekaan British.. hehehe

Tanpa Nama berkata...

sedar atau tidak, dalam dunia ekonomi kapitalis global, malaysia tidak boleh mendabik dada seorang diri.

malaysia tidak boleh berdiri hanya dengan suara kedengaran lantang sedangkan kemampuan ekonominya tak seberapa. malaysia tidak wajar untuk berkokok hanya kerana memiliki proton dan petronas. Kenalah sedar bahawa Malaysia bukan pengawal ekonomi dunia.

suka atau tidak, malaysia perlu bergantung pada negara lain seperti taiwan, hongkong, singapura, usa, australia dan sebagainya. Kepetahan pemimpin berkokok dan menyombong diri bakal mendedahkan malaysia pada tekanan kuasa besar yang lazimnya mengawal ekonomi bersifat kapitalis.

malaysia sudah masuk dalam lubuk itu. justeru suara malaysia perlu selari dengan suara masyarakat antarabangsa. bersikap sombong tidak akan membawa malaysia ke mana-mana sebaliknya menjadikan malaysia terkeluar daripada landasan masyarakat antarabangsa.

sesekali suara masyarakat antarbangsa perlu didengar dan diambil tindakan. apa gunanya cuma tahu berkokok dan membangga diri sendiri jika selepas ini rakyat marhaen yang terpaksa menanggung azabnya.

untuk muhyidin, anda bukan pm USA atau EU untuk berkata bongkak pada aliran suara masyarakat dunia. Untuk pemimpin amno, anda bukan geogre soros yang mampu membawa wang pelaburan masuk ke malaysia hanya kerana sekadar ingin memenjara seorang ahli politik biasa dengan tuduhan yang diragui dunia.

anda kena ingat, anda memimpin seluruh rakyat malaysia dan bukannya hanya segelintir masyarakat berfahaman amno.

jangan sampai mulut sombong berkokok, ekor bergelumang taik.

Lang berkata...

menurut ramalan cuaca jawapan yang bakal turun lebat adalah seperti berikut:

kita tadbir negara ikut acuan kita..
demokrasi ikut acuan kita..
Negara islam ikut acuan kita..
hakim, keputusan mahkamah, bukti siasatan ikut acuan kita
raja berpelembagaan ikut acuan kita..
Inikan negara kita..
kan kita dah buat acuan ni sejak mula merdeka dulu.

kenapa nak dengar dan turut apa orang luar kata.. sebab kita dah bagi tau semua tu dah ikut acuan kita macam kuih cawan... kan ikut acuannya.