Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 13 Februari 2010

UNTUK YANG CUN DAN YANG JAMBU



SELAMAT MENYAMBUT HARI KEKASEH - JANGAN JADI LOOSER !




KEPADA SEMUA LOOSER DI HARI KEKASEH


wahai muka muka looser sepanjang hidup !

jangan lah kau berangan-angan
lihatlah cermin dan pandanglah muka mu
ciumlah ketiak dan lihat bulunya
dan bauilah segar hapraknya

wahai muka muka looser sepanjang zaman !

sedarlah diri mu
sedarlah roh mu
bangunlah dari mimpi
bangunlah dari anggan-angan

janganlah kau mimpikan beyonce dan brad pitt
janganlah kau idamkan juliet dan romeo
janganlah kau mimpikan uda
janganlah kau mimpikan dara

wahai muka muka looser sepanjang zaman !

tak perlu hantar sms
tak perlu hantar fb
tak perlu buat miscal
tak perlu buat salah number

sedarlah wahai looser sepanjang zaman
betapa ramainya kaum kamu
betapa ampuhnya mazhab kamu

wahai looser sepanjang zaman !
zipkan seluar
butangkan coli
bangunlah kamu dari mimpi

rapatkan baris
nyanyaikan internationale
bersama ke jalan raya
lihat di jalan raya
gadis cun
balak kacak
sedang mengancung tangan memanggil kamu

wahai looser sepanjang zaman
jangan bersedih hati
tekadkan niat di tahun ini

betulkan jaket
ikatkan doc marten
pasangkan barret
tocangkan rambut

bukan di cafe
bukan di restauran
bukan di panggung
bukan di mall
mereka yang chic
mereka yang cool
mereka yang jambu
mereka yang cute
mereka yang cun
mereka yang kacak
semuanya sedang turun ke jalan raya

looser!
turunlah kamu ke jalan raya
bakal kekaseh mu sedang menunggu
colinya terbuka
zipnya terselak
berretnya tercampak
rambut terbarai
berpeluh hangat
sedang bertempur
menegak keadilan !




14 ulasan:

Ez Puella Sapiens berkata...

Happy Valentine's Day,Hisham.

As a loser waiting for someone,I also waiting him to spark the revolution by his writings.

Hope is for the losers.Keep on hoping!

Tanpa Nama berkata...

Demontrasi sebenarnya menukarkan seseorang manusia yang sentiasa berada dalam ketakutan dan diri yang diperhambakan kepada telunjuk kerajaan menjadikan Insan yang bebas walau pun ia cuma 60 minit.Inilah kepuasan hidup dalam diri anda yang dikenang hayat anda.Brave To Diffrent!!!. Wake Up and Stand-up...

Sepukal berkata...

KAUM LOSER SEDUNIA, BERSATU LAH!

AzamDean berkata...

aku tak paham la..cam lucah je..
TB biar betul..mau kena TB ini macam wo..bukak coli..zip nganga..ui..sejuk.. wahahahaha

Johan 23.01.84 berkata...

bangunlah!..selamat hari kekasih semua..

Ketua Polis berkata...

tunggu lsh bulsn 10 ni..ramai kelaur ank haram jadah...kahkahkah

as sahar berkata...

betulkan jaket
ikatkan doc marten
pasangkan barret
tocangkan rambut

aku paling suka ayat nieh! yup!...aku pemakai sepatu doc mart!!

Tanpa Nama berkata...

kah..kah..kakh...kahhh.kkahhhh...karrrr
karrr...
apalah bijak aku nih.....
x pasalll-phasyal....nak pegi wat demo...jalanan

x payal2 kene sembur air ngan fru..
pesal nak bela peliwattttt tuaa kaki juborrrrrrrrrrr

kah..kah..kah

apa lak haku nak ikut orang yang lom tukar tiub punya cakap...

kah kah kahhhhhhhhhakkkkptuih

Mat lendir berkata...

apa jadah valantine day nih

balik kampung la jumpa mak bapak

sayangi mak bapak

setakat sayang balak dan awek nak buat apa

untuk awek - hati2 sebab balak2 akan cuba sedaya upaya untuk mengecret anda secara percuma.

untuk awek - ingat2 dua tiga bulan lagi akan kena sakit muntah2 dan perut kena busung.

untuk awek - ingat2 9 bulan dari tarikh valantine ini banyak anak luar nikah bakal lahir.

untuk awek - ingat2 9 bulan lagi menangis tak berlagu.

untuk awek - ingat2 9 bulan lagi banyak anak tak ada bapak.

untuk tukar tiub - itu sajak bunyi macam frust aje? Tak ada awek lagi ke jang??

Tanpa Nama berkata...

Di ucapkan "Gong Xi Fa Cai" dan "Happy Valentines Day" kepada semua rakyat Malaysia yang meraikan Tahun Harimau bagi kaum Tiong Hua dan semua rakyat Malaysia yang ber iman insanusia.

MC_Shaharul berkata...

cube fhm2 btl kata2 tue...x payahla nk gatai2 smbut hari kekasih,mcm bgs jer..ngan mak ayah x nk tunjuk plak kasih syg,b`kasih syg plak smpai lupe tntg kasih sygkn kpd negara,negara nk hancur pn lantakla..janji aku happy n berkasih syg ngn kekasih aku..jgn nk prasan la jd romeo n juliet..kahkahkah..cayalah tb gua ske kata2 lu..mmg menyedarkn!!

xpara87 berkata...

yang samput VD, adalah mereka yang nak lakukan tokey bunga dan coklat. Bodo punya orang...tak faham faham....At the end yang kaya tokey yang menderita awek..hahahahahaah

Lang berkata...

looser!
turunlah kamu ke jalan raya
bakal kekaseh mu sedang menunggu
colinya terbuka
zipnya terselak
berretnya tercampak
rambut terbarai
berpeluh hangat
sedang bertempur
menegak keadilan !


keadaan diatas menggambarkan mereka yang dirusuh oleh pencegah rusuhan..

kahkahkah...

Tanpa Nama berkata...

kepada balak-balak di luar sana:

tarikh 14 Feb ni memberi anda kelebihan

banyak awek yang lembek-lembik telah sedia berkorban raga dan dara

terpulang pada anda setakat mana anda bijak mengayat awek-awek yang lemah longlai tu

kasik up sikit ayat, semua musti dapat

***itu bukan aku kata. Aku kata "balak-balak di luar sana, baliklah jenguk mak bapak kat jelebu. jangan asyik nak mengayat awek! pikirlah dosa pahala sikit"