Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 5 Mac 2010

BODEK JANGAN TAK BODEK



MALAYSIA BOOK OF RECORD: TERKENTUT BERAMAI RAMAI UNTUK SATU MALAYSIA




FIESTA NASI LEMAK DITANGGUH - melayau

Fiesta Nasi Lemak satu Malaysia yang sepatutnya berlangsung pada 13 dan 14 Mac ini ditangguh kepada Mei depan bagi membolehkan lebih ramai peserta menyertai pertandingan itu.

Pengerusi program pesta berkenaan, Chef Yang Jamil berkata, penangguhan tersebut dibuat atas permintaan Rais Yatim.

"Beliau mahu jumlah penyertaan daripada 200 orang ditambah kepada 500 peserta termasuk penyertaan pelbagai kaum bagi memenuhi kehendak tema 1Malaysia," katanya pada sidang akhbar di Restoran Seri Melayu, Jalan Conlay di sini hari ini.

Menurut Yang Jamil, penangguhan itu juga kerana penganjur Kementerian Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan dan Sri Warisan Event Management ingin membuat percubaan mencatatkan nama dalam Malaysia Book of Records.

KAH KAH KAH...


KAH KAH KAH..

woit... BODEK JANGAN TAK BODEK.... kah kah kah...

woit... BILA NAK BUAT PERTANDING KENTUT SATU MALAYSIA.... kah kah kah..

woit.... KALAU BUAT PASTI REKOD DUNIA... kah kah kah..

kah kah kah... JAMBAN SATU MALAYSIA SUDAH ADA... kah kah kah..

woit... FIKIR.... FIKIR.... FIKIR.... kah kah kah...

kah kah kah... CARI JALAN UNTUK BODEK...kah kah kah




13 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

JOM PERGI TENGOK KATAK!!!

Dimaklumkan bahawa Kolej Pendeta Zaba UKM akan mengadakan Majlis Dialog Zaba seperti berikut:

Tarikh: 4 Mac 2010 (Khamis)
Masa: 2.00 petang
Tempat: Bilik Senat, Aras 5, Bangunan Canselori

Tajuk: Perpaduan Melayu : Cabaran dan Realiti

Moderator: Prof. Dr. Idris Zakaria, Timbalan Dekan Hal Ehwal Pelajar, Fakulti Pengajian Islam

Ahli Panel:

•YBhg. Prof. Madya Datuk Abdul Halim Sidek
Pensyarah Undang-Undang UiTM
•Y.B. Dato Ibrahim Ali
Ahli Parlimen Pasir Mas
•S.S. Tan Sri Dato’ Seri Dr. Hj Harussani bin Hj Zakaria
Mufti Kerajaan Negeri Perak
Semua dijemput hadir.

Rozita berkata...

huh~ kaki bodek rupanya..
salam ziarah :))

TEKONG DARAT berkata...

wahaha...giler betul...
mana bro dapat gambar tu?

Tanpa Nama berkata...

Pengarah Radio IKIM didesak 'Letak Jawatan' kerana panggil Presiden PAS Muzakarah

19 Rabiulawal 1431H
Herman Shamsuddin

Seorang teman meyampaikan kepada saya bahawa perletakan jawatan Pengarah Radio IKIM, Ir Ahmad Jais Alias berkuatkuasa 1 Mac lalu bukanlah perletakan jawatan yang sukarela. Bernama pada 19 Januari telah menyiarkan berita bahawa beliau akan meletakan jawatan setelah berkhidmat selama setahun dua bulan bermula pada 1 Januari 2009. Memang pelik kenapa beliau letakan jawatan secara tiba-tiba walhal baru berkhidmat setahun jagung.

Beliau dikatakan telah diberikan tekanan oleh pihak atasan bagi meletakan jawatan berikutan tindakannya menjemput Presiden PAS bagi menyertai Muzakarah Pakar anjuran IKIM pada 21 Januari lepas. Muzakarah itu diadakan bagi membincangkan isu nama Allah dan Tun Abdullah turut hadir bersama bekas Mufti Perlis, Dr Mohd Asri Zainal Abidin.

Sebelum ini juga, beliau turut dikatakan mengunakan kedudukannya bagi menjemput beberapa Ustaz-ustaz PAS untuk menjadi penceramah dan memberikan kuliah agama di Radio IKIM. Ya! mereka hanya beri kuliah agama, bukan ceramah politik. Pendengar Radio IKIM boleh jadi saksi.

Lang berkata...

lepas ni nak satu apa pulak...

Tanpa Nama berkata...

apa pon 'Satu Malaysia'...dulu Jamban, sekarang nasi lemak, lepas tu kencing beramai-ramai satu Malaysia !!

Kah..kah..kah..

Tanpa Nama berkata...

tanpa nama 2010 Mac 5 12:14

Inilah UMNO, kata nak kerajaan perpaduan, tapi yang basic pasal Islam pon tak boleh nak berpadu!

Tanpa Nama berkata...

mat saleh punya rekod, kita tengok pon teruja sebab hebat belaka.

mat malaysia punya rekod, kita tengok pon nak nangis punya.

kenapa nak nangis?
-sebab kambing nak beranak pon boleh buat rekod yang sama macam mat malaysia buat.
-banyak benda tak baik pon jadi rekod tak rasmi.

Tanpa Nama berkata...

Memandangkan kita amat mementingkan rekod-rekod bertaraf global, apa kata hang buat pertandingan mencipta rekod di bawah nih:

i. rekod kueh apam paling lebar
ii. rekod kueh apam paling tebal
iii. rekod kueh apam paling gebu
iv. rekod kueh apam paling cun
v. rekod batang buruk paling panjang
vi. rekod batang buruk paling besar
vii. rekod batang buruk paling buruk
viii. rekod tahan berak paling lama

Borang ambik kat hang!

Tanpa Nama berkata...

TANPA NAMA 11.05

Aku tengok gelaran yang ada di depan nama seorang ahli panel majlis dialog kat UKM tu bukan main panjang daa!

Aku kira dah ada 8 gelaran daa!

Aku rasa, sebaik beliau pencen besok mau ada 17 gelaran kat depan nama dia daa!

Dah meninggal besok tambah satu lagi gelaran. jadi 18 gelaran daa! Allahyarham s.s * * * * * * * * * * * * * Dr. Hj Anu Bin Anu

Banyak gelaran tu, senang menghadap Tuhan kot!

gemereh berkata...

lawa gamba? mcam aku kenal gamba tu,

Tanpa Nama berkata...

x pham..... orang skrg pandai btol berkata2, memberi pelbagai ulasan yang membina, tp dimana hasilnya..dimana tindakannya...

Tanpa Nama berkata...

chef yang jamil bkkn bagus pun bt funcion... aper jadik fiesta makanan warisan n. sembilan hancur program syok sendiri... jahanam buat malu jerw...tak caya???? tanya p.a dia...
sponser gah... tapi????? kah3 macam budak sekolah buat function... budak sekolah lagi cantik kalo buat... aper aperpun study1st kalo nak buat funcion tuh.... lagi satu masuk kandang kambeng mengembek la yer jangan mengaum plak.... huhuhuhuhuhu.... krew2 jangan sombong.... jangan belagak... pasni tgk citer 2 alam... hahahhahahha... semoga function ini dijadikan iktibar untuk funcion anda seterusnya... jagan malukan diri sendiri........