.

Jumaat, 5 Mac 2010

CABARAN DEBAT PERDANA RAKYAT 2010AJAK EEE INI MAKAN DAUN SIREH - BARU DATANG !
TRIO – NORMAN –JAIS –RIZAL – TERUS MENIKUS!

Sekretariat Pemuda Pakatan Rakyat Negeri Pulau Pinang (SPPRPP) pada hari ini sekali lagi menegaskan cabaran kami kepada Trio ‘Norman-Jais-Rizal’ untuk berani tampil menyahut cabaran Debat Perdana Rakyat 2010 yang bertajuk “Isu Melayu-Islam Pulau Pinang : Antara Provokasi & Kebenaran”

Tarikh 3 Mac 2010 semalam adalah merupakan tarikh akhir untuk mereka menjawab cabaran dari pihak kami. Tiada jawapan rasmi yang kami terima dari mereka bertiga, cuma seperti mana yang kita maklum, Rizal Faris (Yang Dipertua DPMM Pulau Pinang) tidak mahu berdebat dengan ‘ikan bilis’ cuma mahu berdebat dengan ‘ikan jerung’, Jais Abdul Karim (Presiden GPMS) pula hanya mahu berdebat dengan Ketua Menteri Pulau Pinang dan Norman Zahalan (Ketua Pemuda UMNO Pulau Pinang) yang ‘desperate’ tidak mahu hadir, sehingga mengoyakkan surat jemputan yang kami hantar dengan penuh adab kepada beliau.

Kepada Trio Norman-Jais-Rizal, buktikanlah kalian adalah benar-benar ‘Pembela Melayu’ dan bukannya ‘Pengeliru Melayu’.

Kepada Rizal, buktikanlah kebenaran pada rakyat, bahawa anda sebagai Yang Dipertua Dewan Perniagaan Melayu Pulau Pinang bersungguh-sungguh komited berjuang meningkatkan taraf ekonomi kaum Melayu di negeri ini dan bukannya lari bila berdepan dengan kebenaran di saat Melayu Pulau Pinang amat memerlukan anda.

Kepada Jais, buktikanlah kebenaran pada rakyat, bahawa anda sebagai Presiden Gabungan Pelajar Melayu Semenanjung bersungguh-sungguh komited berjuang membela nasib pelajar Melayu di Pulau Pinang dan bukannya lebih gemar menikus, pada masa dan saatnya mereka memerlukan penjelasan dan pembelaan dari anda.

Kepada Norman, buktikanlah kebenaran pada rakyat, bahawa anda sebagai Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Pulau Pinang bersungguh-sungguh komited berjuang mengangkat martabat generasi muda Melayu di Pulau Pinang dan bukannya ‘terdesak’ mengelak untuk hadir sehinggakan dengan biadabnya mengoyak surat jemputan rakyat pada anda, untuk bersama mereka.

Justeru, kami, Sekretariat Pemuda Pakatan Rakyat Negeri Pulau Pinang (SPPRPP) mencabar Trio ‘Norman-Jais-Rizal’ untuk menyahut cabaran kami. Seluruh rakyat Pulau Pinang akan tunggu kalian hadir pada 7 Mac ini di Tapak Expo Seberang Jaya, sebagai ‘Anak Jantan’ dan bukannya lemah longlai seperti ‘Puteri UMNO’ adanya!

Kami Yang Membawa Amanah Rakyat.


KAH KAH KAH...

woit... MALAON INI BUKAN MELAYU LAAAA.... kah kah kah...

woit.... MEREKA EEEEEEEEEE..... kah kah kah...

woit....AJAK MAKAN SIREH BOLEH LAAAA.....kah kah kah..

woit.... NAK BINCANG PEKARA MACAM NI.... JANGAN HARAP... kah kah kah..7 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Hangpa ni pun satu...tajuk hangpa bagi tu terlampau ilmiah sangat...bagilah tajuk lain...contohnya..."Komisen - Macam mana untuk mendapatkannya"..atau...tajuk..."Mamak - Kenapa kami dipanggil Melayu"...kalau tajuk macam tu...barulah depa datang...kahkahkah

Tanpa Nama berkata...

Mereka ni semua tak de telo la cakap terpekik terlolong dlm media perdana boleh la bila ajak berdebat semua menikuskan diri ... Kepada Pemuda UMNOk P.Pinang sekiranya anda benar2 pejuang berani sahut cabaranla kemana perginya telo anda....

Lang berkata...

Kalau depa ni pejuang rakyat...

1. Depa tak cari salah orang depa pi settle masalah orang

2. Depa tak kan menyalak utk publisiti, depa dok sengap perbaiki diri

3. Depa tak panggil media dan TV, depa panggil kerajaan bincang

kalau depa pejuang politik maka depa buat sebaliknya la..

storm62 berkata...

tak malu punya melayu umno, depa ini beruk2 tepi jalan nak berdebat dgn LGE...alahai beruk2 umno, LGE cuma boleh berdebat dgn kurang2nya yg berjawatan Mentri, tau tak?

lu orang beruk2 bawahan mana ada setanding LGE, jangan mulut pulak berbuih-buih....ka ka ka.

Tanpa Nama berkata...

Eleh! buat apa nak ajak bedebat
depa ni bukan ada batu pun
batu dah kecut

mana ada batu
bagi debat tajuk islam pun depa nak koner ajak lim guan eng
bangau punya jantan

depa ni mulut aja hu ha hu ha
otak tarak

kalu debat dengan lim guan eng
guna bahsa ingklis, boleh???
yes no tengkiu laa!

Tanpa Nama berkata...

Halo macha!

Biasalah....
kalau takat mangkuk 3 ekor ni
tak mananya berani nak berdebat
bukan apa, takut air liur berkumpul kat celah bibir macam yang dulu-dulu tur...
kalu mengampu, beranilah.

Tak payahlah nak bagi tajuk tu
bagi tajuk "kebaikan telur" pun
mangkuk ni tak berani nak datang punya

kih kih kih
presiden kunun, ceh!
yang diperetua kunun, tuii!
ketua pemuda kunun, cittt!
tulur pun tarak, pooooorah!!

Tanpa Nama berkata...

Woit Bro TT,

itu daun kadak lah, bukan daun sireh! Bukan Eeee... sahaja yg tak nak kunyah, kambing gurun pun tak nak mamah takut kembung perut sebab dah dicalit dengan kapor !!! kah kah kah