Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 24 April 2010

PESATA FIESTA PESAT DI HULU SELANGOR




BERITA BERITA


Pagi ini kkb agak senyap. Pekerja politik letih.
bangun lewat. aku pergi ambil baju kedai dobi .
jalan tak sibuk tapi petang akan berubah.


BERCUKUR LAGI

masuk kedai gunting klasik macam dalam filem godfather atau
filem mafia d new york. kerusi telentang. pipi penuh dengan buih sabun.
tukang gunting mengasah piisau - ngeri - sebelum khalkum di potong.

ini kedai baru aku jumpa - harga sama -tapi lebih enak - tukang gunting di import
dari madras - jadi leher aku selamat.

kalau datang ke kkb - tak berdandan dan bercukur tak sah - macam makan nasi
melayu tanpa petai atu jering.


MAKAN

tengah hari aku makan kedai cik ros - dia ini asik nak tanya aku
nak sup atau tidak. jangan beli daging - ini daging dalam kotak -
cuba ikan. tapi hari ini rasanya agak merosot mungkin kerana terlalu ramai
pelanggan.


PELANCUNG POLITIK

beribu pelancung politik telah mula sampai. banyak yang datang tidoo
di masjid. d kkb tidak banyak hotel jadi kena carilaa cara sendiri.
aku terserempak dengan seorang mamat dai kedah. dan seorang
mamat dari jb ( ini spesial nanti aku cerita)


PESATA FIESTA PESTA

prk adalah fiesat hebat. tapai kalau yang menyokong pakatan datang
ke hulu selangor tolong lah datang ke bilik gerakan. bantu. ambil
untuk apa sahaja bahan edaran - ini last kopek.

jangan buang masa bincang hal bik mama atau malikul sembab - tak guna.
ambil poster dan risdalah pergi rumah ke rumah. kalau lapar berhenti di pondok gerombolan - ada makanan sepanjang masa -.


HANTU DAN HANTU

macam macam jenis hantu sudah sampai - semuanya nak menyusahkan
kemenangan pakatan rakyat. hantu hantu ini tak ada kerja lain melainkan menyusahkan
kerja kerja kempen pakatan. polis cari lesen. buat road blok dan bikin huru hara.
ini semua akan di ubah apabila pakatan rakyat memerintah.

JALAN RAYA

gila punya gerombolan. waktu ini lah nak menurap jalan di kkb.
52 tahunh tak buat apa apa - dua hari ini bukan maian aktif menurap jalan.
lancau buat jam lagi terok!


MCA MCA
kesian - semua bilik gerakan MCA tutup kedai.
nak buat macam mana orang china belangkong MCA.
aktor porn pun tak dapat menjadi tarikan kah kah kah.


LIDAH KONTOT

melintas pagi tadi d kkb - entah cari apa. semua orang buat tak tahu.
tak ada sapa ambil pot. kesian... nasib baik ada dua tiga orang pengikut -
ini yang dibayar - kalau tidak berjalan sorang - macam orang turki jual hokah.


BEER BEER

kah kah kah... kempen beer ini di jalankan oleh sembab.
nak duku najib, kontot dan kj. sudah makan tuan. semua simpati pada zaid.

kamala minum todi macam mana?

kenpen beer ini menjadikan madey marah kerana anak dia ada saham besar
dalam san miguel beer cooperation di pilipina. cilaka kantyoi lagi.


DUIT DUIT DUIT

banyak duit ditabur. kelmarin orang china yang buat sibuk ikut
najib dapat 2 ratus ringgit. waktu malam kalau datang temgok muka sembab dapat seratus ringgit. ini nothing - ada lagi malam ini.

siapa nak duit sila datang dan jumpa gerombolan. jangan lewat.
ahli ahli pkr yang nak tarik diri lepas ni tak ada nilai kah kah kah.


PAMIRAN LUKISAN DI KKB

satu kumpulan seniman avan garde sedang memperagakan lukisan mereka
disekitar kkb. perhatikan betul betul - di antara sepanduk dan bantying akan
kelihatan kerja seni mereka.


KESAH CINTA DI KKB

ini kesah benar - kesah cinta yang gagal.
bagini ceritanya:
tiap petang aku turun minum tea. selari dengan kedai tea
ada kedai kek. ini bukan kek industri. ini kek buat di belakang kedai.
jamin sedap.

kerana kkb pekan kecil maka aku dilihat sebagai pendatang baru.
satu petang tiga hari dahulu amoi yang menjul kueh bercakap dengan aku.
' dari mana.. nama ni siapa?'

wow! kalau di london atau di paris ini signal yang malam ini kita
boleh bertemu. amoi ini cantik bagitu berani dia bertanya dengan aku.

esoknya aku datang lagi. kali ini aku pula yang bercakap. dailok ini dialok
original. untuk yang belajar menulis skrip dialok ini boleh di jadikan panduan.

aku: kek ini buat dimana ( mata aku menoleh ke dapor)
amoi: belakang...kita sendiri buatlaaaa...
aku: wow... best... sedap...awk ni cantikkk laaa... dah ada boyfriend ke?
amoi: aiyoooo... sudah ada anak satu laaaa....
(kah kah kah )
aku letak 3 ringgit dan beredar. tapi tak putus asa.

nota:
petang ini akan menguang sekali lagi.
jangan putus asa. gunung everest wajib di daki dua kali kah kah kah.

15 ulasan:

matstimketum berkata...

woi tt, hang jangan dok buat episod cinta terlarang udahnya!

Tanpa Nama berkata...

kah kah kah . . . kah kah kah . . .

macam kimak je ayat isyam yang ni

kalau lapar berhenti di pondok gerombolan - ada makanan sepanjang masa -.


kah kah kah . . . kah kah kah . . .


kadang2 aku rasa kesian je kt gerombolan sampai nak kasi undi kat gerombolan kah kah kah . . . . kah kah kah . . . .

UMI HIDAYAH BT BORHAN berkata...

tak sabar nak tunggu post pasal mamat dari kedah n jb...

haris.maa berkata...

kesah cinta di kkb

wakakakaka... lu memang lawak + romeo ar beb awaakakak

Tanpa Nama berkata...

ooo... Bro TT dua hari sekali bercukur janggut kerana amoi tu la ya? kahkahkah kantoi... tapi jangan putus asa....

MENUNGGU DAILOK CINTA.....

Tanpa Nama berkata...

Sham...Sham...

Kah Kah Kah..

dah anak satu woi!

Kah Kah Kah

Roy berkata...

hahahaha..xpe bro..byk lagi awek2 cun yg single kat luar tu..sampai seru jumpe le sorg..hahahaha..

Roy berkata...

hahahaha..xpe bro..byk lagi awek2/amoi2 cun yg single kat luar sane..sampai seru jumpe le bro..hahahaha..

Tanpa Nama berkata...

kahkahhkahh.. skali dh ade anak 1. bleh repeat..

Tanpa Nama berkata...

dah ada anak tiga, x leh pegi la bro

Kilat berkata...

kau tambahkan satu lagi lah syam..ada bran ke? kah kah kah!!

Holden Caulfield berkata...

kah kah kah!
ada ala2 cinema paradiso tak beb?

saudaramu nikjoe berkata...

kah kah kah kah

kelakar bro yang dialog pasal amoi tu..

lu melayu apasal tak mau petik? pun manyak cantik jugak bro

kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

amoi tu cool... banyak lagi china doll ko leh carik... selagi gerombolan berkuasa...china doll tak perlu risau...doakan gerombolan terus berkuasa dan perkasa terus menjilat jubur gerombolan...awek cina tu, anytime bleh balun punyer...

cam aku dulu, member kelas, hari2 menggatal ikut aku sana sini...aku balun jer akhirnya...itupun mujur sempat akad jugak dulu...

betul kak umi..mana la isham nak citer pasal mamat kedah ngan jb nih...

oit isham, ko banyak utang ngan kami tau...jangan buat lupa pulak lepas KKB nih yer..banyak citer ko nak tulih...utang jangan tak utang...

Tanpa Nama berkata...

bro isham bukan melayu a ..dia asli la..biarlah dia nak cina ke ape..kita kan 1malaysia hahahha