Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 24 April 2010

PESTA FIESTA PESTA




PETANG JUMAAT


FIESTA telah bermula di hulu selangor petang tadi pelancong politik
telah berduyun dutun datang. kereta besar d berlaran kecil masuk berasak asak
ke kkb.

kkb jadi sibuk dan macet.

cheramah junkie berlari-lari mencari jadual ceramah.

gig cheramah ada yang gig besar ada gig kecil - ada star A class
dan ada B grade.

A GRADE

nik aziz
anwar ibrahim
lim kit siang
lim guan eng
tian chua

B GRADE

cik gu bard
jonah
shamsul iskandar
amir shaari
nurul izzah

Petang tadi pertama kali dengan tuan speaker
pulau pinang. macam mana mamat ini jadi speaker
aku pun tak tahu. dalam ceramah di stadium mini
kkb - mamat ini bukan cerita tentang kempen pilihanraya
tapi nak tunjuk 'action' tentang kepala bana sistem
wesminister - pelik - hairan - macam mana mamat ini
jadi tuan speaker !

mamat ini penceramah kelas D - banyak perlu diperbaiki
wajib tahu - orang datang ke hulu selangor nak belasah
gerombolan - bukan nak dengar muzium di tepi sungai thames.

gig ini okay - tapi kalau mamat ini tak ada lagi ok.


PENGUMUMAN

kalau pelancong politik yang pro pakatan yang jumlah beribu2
datang ke bilik gerakan ambil poster dan risalah taburkan
dibatang kali - adalah kerja yang baik.

tak guna melangok dan menebeng - datang buat sibuk.

datang ke hulu selagor patut buat kerja. kalau tidak jangan
datang -baik rebus telor di rumah.

FELDA

ini kunci kemenangan -
siapa dapat undi felda akan dapat hulu selangor.
pengundi india 50/50
pengundi china - 70 ke pakatan 30 ke mic
pengundi melayu ?

PENGUNDI MELAYU

senang kena tipu
senang kena kelentong

esok kita lihat!

6 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

TT,

Undi melayu senang kena tipu, senang kena kelentong. TT tak tolong kempen untuk Pakatan Rakyat ke?

TT nampak kacak, tentu gadis2 dan makcik2 akan di pengaruhi. Pengundi2 Lelaki pun akan terpesona. TT patutlah cucikan otak undi melayu sikit. Kalau tak, mereka akan ditipu oleh BN/UMNO.

UMNO/BN main kotor. Guna wang beli undi mereka.

Aku doa semoga Zaid menang.
Aku memang tak boleh duduk diam.

siapa tu tuan speaker dari penang tu? tolong beritau.

Terima kasih. Jangan stop tulis ya.

orang kampung

qwerty berkata...

semalam bila terbaca

sebatang pensil terselit di dalam puki.....
seorang minah yang di balun berkali kali

aku percaya

tuanku sultan tak mahu puterinya jadi begini
perdana menteri tak mahu anaknya jadi begini
menteri besar tak mahu anaknya jadi begini
ketua polis tak mahu anaknya
jadi begini

bagaimana jika
yang berkuasa di atas
sudah tiada upaya
untuk berbuat apa apa
dan harian metro
laris kerana anika cerita gila
manusia islam melayu bumiputera

perlukah lagi mereka di atas sana ?

Saiful berkata...

salam senor tt, saya ucapkan semoga pr menang..saya akan cuba cari inet cafe yg terrdekat dgn saya..terkilan tak dpt terus join..saja ..merantau kekota2 italia..tgk ...manusia sana hidup..ciao

pisau belati berkata...

Melayu Felda yang sudah diBODOHkan, dapat kain pelikat atau kain batik sehelai (rasuah!) senyum meleret sepuluh tahun!
Kalau letak beruk calon untuk Umno-BN, mereka akan pangkah juga!!!

Tanpa Nama berkata...

aargh...

"FELDA

ini kunci kemenangan -
siapa dapat undi felda akan dapat hulu selangor.
pengundi india 50/50
pengundi china - 70 ke pakatan 30 ke mic
pengundi melayu ?

PENGUNDI MELAYU

senang kena tipu
senang kena kelentong

esok kita lihat!"

- aku tak tau la apa salahnya melayu ni... bala pukimak apakah Allah Taala bagi hinggakan ditipu berulang2 even hingga ke umpteenth time pun... dia orang tak kesah...

orang2 asal sudah mula muak dengan gerombolan... faham dengan masalah diri sendiri, keluarga sendiri dan bangsa sendiri yang susahnya nak mencari sesen dua... inikan melayu, whoalao...tongong-setongongnya... walau berpelajaran, tapi tongong-bodohnya berlapis2..

TOKEY berkata...

salam sahabat,

sapa mangkuk penceramah "d" ?
hang post la pic. sini.
aku nak naik hulu selangor pung gaji tak dapat lagi nie.
(tinggal duit rokok & nak beli toto je petang nie.)- mana la tau strike pulak nombor aku tu
kalu sanggup gadai body dah lama dah i ikut rombongan gerombolan.