Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 24 April 2010

LAGI DARI HULU SELANGOR



PETANG LEPAS MAGHRIB


masjid penuh musafir.
kereta berasak asak masuk ke kkb.
semua kawasan lapang di penuhi dengan kereta.
kawasan stadium mini kkb telah jadi kawasan pesta
dari nasi ayam, ubat tegang urat, tongkat harun, tongkat kassim semua ada.
makan serba macam - beratus ratus bahan dari CCL - cheap chinese labour
sedang dijual.


DATARAN

disimpang - DATARAN - ini macam petaling jalan masjid india/petaling st/bb

semua sekali - petang sabtu bawa anak lihat orang sibuk - tapi agak kecewa
tak ramai minah cun dan mat kacak - yang ramai sito obese dan din boroi kah kah kah.
ini tempat gerombolan - ramai yang boroi kah kah kah.


PERTAK EMPANG DAN AIR TERJUN

petang tadi untuk membunuh masa aku telah ke kampong pertak. ini kampong orang asli.
ada sesuatu yang sedang berlaku di kawasan perkampongan orang asli - apa nak buat. akan menulis panjang lebar tentang hal bagaimana masyrakat orang asli menjadi mangsa moderniti.


PANAS PETANG INI DI KKB

memang agak panas petang ini di kkb
air dalam botol dan air dalam tin - amat laris.
hanya dua pekara yang tidak ada : sangria dan matador.
jika tidak pesta prk kita ini sama seperti SAN FERMIN di pamplona.
rioh dan seronok.


MAKAN MALAM

petang ini pulang dari pertak
singgah restauran tepi jalan di kampong baru.
makan itik panggang dan rusa goreng -
itik panggang dengan sambal agak manis.
daging rusa dimasak dengan lada hitam - enak enak -
sesiapa datang ke kkb jangan lupa ke restauran ini !


NUJUM

dari laporan - masih belum menentu
antara pkr dengan mic.
tapi yang diyakini pkr semakin naik sokongan
hingga petang ini.

telah mula didengar jika pkr menang muhyiddin akan
kena tendang.

5 ulasan:

samilux berkata...

oohh kerana tangan halusku ini tidak adil bantah bantah

Nurul berkata...

Jika PKR menang aku akan berjimak 3 kali sehari selama seminggu...dah tak sabar utk menikmatinya..

Tanpa Nama berkata...

"Saya sudah check depan dan belakang, sampai seluar dalam. Kita tak nak orang yang suka enjoy ... Kita nak orang yang bekerja,"kata Najib.

tt..apa najib check sampai kat suar dalam...huh...

Tanpa Nama berkata...

Tunjuklah gambar sedikit apabila membuat catatan mengenai mood di HS. Tanpa gambar agak sulit nak bayangkan gambar, bukanlah gambar seorang yang sedang kangkang nak melahirkan bayi tetapi bagi memantapkan lagi lukiskan cerita oleh TT. Kini oarang punya banyak kamera digital dannak masukkan ke dalam ke komputer pun begitu enteng. Banyak imej yang indah boleh dirakam termasuk mak we yang cun.

Tanpa Nama berkata...

Bro Isham,

laporan ringkas dr Tmn Bunga Raya, Bkt Beruntung..

Ceramah DSAI kt situ telah dicabar gugat oleh ceramah Madey Mamak ramai kereta2 luar yg dtg...

Mula2 jam 8.30-9 malam org cam kurang tp menjelang 9.35mlm org ramai memenuhi tapak(75% adalah penduduk tempatan)....jam 10.35pm DSAI sampai n sampaikan ucapan penuh semangat n sinikalnya...anggaran lbh 3ribu yg dtg...penuh tu...

11.45pm DSAI tamatkan ceramah n gerak tuju ke KKB dgn moto gara2 jln jamm (disesak-semakkan oleh ceramah gerombolan)....

aku yakin area sini bg 65% sokongan kpd PR.

Lawan Tetap Lawan...f.t.g (fuck the gerombolan)