Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 5 Mei 2010

CUKONG TIPU DAYAK




CUKONG REMBAT BALAK - DAYAK KENA TIPU




CUKONG TIPU MELAYU - DAPAT SATU GUNUNG


INI RUPA MUKA CUKONG



CALON BN RASHIA SIKAP PEMURAH
– berita hairan

Tak kenal, maka tak cinta. Itulah Robert Lau Hui Yew, 45, bakal calon Barisan Nasional (BN) bagi pilihan raya kecil Parlimen Sibu pada 16 Mei ini.

Beliau juga lebih dikenali sebagai anak kepada Lau Swee Nguong, Pengerusi KTS Group, yang terbabit dalam pembalakan, eksport balak, pengeluaran papan lapis, perladangan sawit dan perkapalan.

Namun tidak ramai yang tahu jasa dan pengorbanan Hui Yew atau lebih dikenali sebagai Robert Lau Junior (Jr) kepada penduduk Sibu, termasuk sikap pemurahnya yang sanggup mengeluarkan wang saku sendiri untuk manfaat penduduk Sibu.

KAH KAH KAH

woit… MALAON INI PEMURAH??…. kah kah kah..

woit... MALAON INI PENYAMUN.... kah kah kah..

woit… BAGI WANG SAKU UNTUK ORANG RAMAI…. kah kah kah..

kah kah kah… JANGAN TIPU LAAA….kah kah kah..

woit…. DAH REMBAT BALAK… DAH REMBAT TANAH ORANG PENAN… kah kah kah…’

woit…. DUIT ITU DATANG DARI HARTA BALAK RAKYAT… kah kah kah..

woit…. JANGAN TIPU DAYAK… DAYAK SUDAH BODOH MACAM MELAYU….kah kah kah..

woit…. HABIS DAYAK DI TIPU OLEH CUKONG CHINA DI SERAWAK…. kah kah kah…

kah kah kah… DAPAT DUIT DUIT SAKU….BODOH…. HUTAN LINGKUP TAK SEDAR….kah kah kah..

woit… DAYAK DENGAN MELAYU SAMA… DUA DUA KENA TIPU CUKONG CHINA…. kah kah kah..

10 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

benar..realiti dayak memang kena dodoi dengan wang.tak sedar hak.kecut..

Tanpa Nama berkata...

salam sejahtera ke atas kamu sedara seislam (TT)...

sedara seislam (TT),
saya respek penulisan sedara...

sedara seislam (TT),
setiap hari saya baca penulisan sedara...sebagai jamuan minda dan tauladan diri

sedara seislam (TT),
bukan niat nak berhujah atau berkocoh...tetapi menghormati diri..

sedara seislam (TT),
bukan nak mengajar apa yang terkurang...tetapi cuba memberi apa yang terkurang..

sedara seislam (TT),
anggaplah ini satu kritikan...
diharap penggunaan melayu bodoh,
dapat dikurangkan...

sedara seislam (TT),
kerana saya tahu sedara,
melayu yang pandai...pelajarannya bukan kepalang...tiada tandingan ilmu di bumi bertuah ini...

sedara seislam (TT),
Ajarilah kami melayu yg kurang pandai ini..bukan dicemuh lagi ditepuh...

Yang meninggikan darjat seseorang ialah akal dan adabnya, bukan asal keturunannya.

( Aristotle )

Tanpa Nama berkata...

biasa leeeee rakyat malaysia kena tipu dgn cukong dan ubn ape nak heran....

Tanpa Nama berkata...

capone dulu bukak kedai sup bagi free kat orang susah...

tapi... sapa nak kata kepong tu pemurah??

Tanpa Nama berkata...

hallamak..kesian kemek...kemek ingat melayu ni orangnya pandai tak macam kemek, kemek tak masuk universiti, tak ada itm nak terima kemek sbb kemek buta kayu...hahahaha rupanya melayu yang gahnya ada universiti, mengaji di universiti, samo jo bodo berlapis-lapis macam kemek...hahahaha bangsa bodo piang...

Gerakan Mansuh Taib Mahmud berkata...

Betul2 Dayak sama melayu dua2 sudah kena tipu.. !

Tanpa Nama berkata...

Old fox, the Mamak Kutty resurface !

Latest
Surat Terbuka kepada Dr.M: “Kaki Dalam Kasut” (atau dalam mulut?)

LoyarBurok is pleased to reproduce this tat-to-tit response to Dr. Mahathir's 'Kaki Dalam Kasut' written in July 2009 when he brandishes the disgraceful rhetoric that Perkasa uses to intimidate the non-Malay population.....Read more

http://loyarburok.com/human-rights/why-you-can-human-rights/surat-terbuka-kepada-dr-m-kaki-dalam-kasut-atau-dalam-mulut/


"All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing."
Edmund Burke
Irish orator, philosopher, & politician (1729 - 1797)

Lang berkata...

sedara aristotle...

abang tt ni bukan maksudkan melayu bodoh sebab otak mereka bodoh... melayu memang pandai sbb tu pegi sampai england... tt pon pegi obesi blajar... yang abang tt ni maksudkan bodoh tu... melayu senag dikotak katikkan, digula-gula kan, senang dipulas telinga, mudah dibeli dengan kain pelikat, mudah percaya pada janji palsu...

minta aristotle paham istilah "bodoh" yang disebut oleh abang tt kita.

Tanpa Nama berkata...

Mistilah.

bagi kena cara rahsia
sebab, dapat pun cara rahsia jugak

kalau dapat cara betul
bagi pun kena ikut cara betul jugak

simple mathematics la
budak taun 1 pun boleh teka

Tanpa Nama berkata...

betul daa...cina, india, melayu, dayak, orang asal..semuanya kene tipu... menjadi semakin bodoh dan dungu...

yang untung cukong2 cina, cukong2 india dan cukong2 gerombolan...mereka cukup kaya raya...

@ tanpa nama 2010 Mei 5 13:09, nak bahasa lunak2 dan muluk2, ko boleh gi dengar marhaban, berzanji dan baca kur'an, semuanya membaca bagi sodap2 sampai sendiri yang baca pun tak paham...sampai nabi muhammad pun tak kenal... sini tempat orang macam kami untuk mengutuk sesiapa yang buduh bahlul dan melepaskan geram akibat disembur air gatal semasa demo... ko tak pernah pergi demo, ko mana tau sakit dan susah kene belasah, bayar duit jaminan polis lagik...