Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 5 Mei 2010

MARI KITA BERTARUH




LOJI NUKLEAR CHERNOBYLL RUNTUH SATELAH 16 TAHUN SIAP





STADIUM RUNTUH SETAHUN SESUDAH SIAP




MALAYSIA AKAN ADA KUASA NUKLEAR PADA TAHUN 2021 – malaysian insider

Malaysia has approved a proposal to set up a nuclear power plant which will start operating from 2021, Energy, Green Technology and Water Minister Peter Chin announced today.

It is the first country in Southeast Asia to announce a nuclear power plant, a sensitive matter in the Asean grouping which has always espoused a nuclear-free zone.

Malaysia now relies on a combination of fossil fuels and hydro-power to generate electricity.

KAH KAH KAH…

woit…. MARI BERTARUH…. INI MESTI BELI LOJI TANGAN KEDUA….kah kah kah..

woit…. MARI BERTARUH…. INI MESTI BELI DARI PERANCHIS…. kah kah kah…

woit… INI SUDAH KENA PAU OLEH PERANCHIS…. kah kah kah..

woit…. MARI BERTARUH…. BILA LOJI INI AKAN RUNTUH ?.... kah kah kah…

woit….. SETAHUN SESUDAH SIAP?.... kah kah kah …

woit….. DUA TAHUN SESUDAH SIAP?.... kah kah kah…

kah kah kah…. ATAU RUNTUH SEBELUM SIAP…. kah kah kah…

woit…. MARI BERTARUH….BERAPA KOMISEN NANTI AKAN DITERIMA?.... kah kah kah..

woit…. MARI BERTARUH…. BERAPA AMOI AKAN MATI… kah kah kah…

woit…. BERAPA GADIS MONGOLIA AKAN MATI…. kah kah kah…

nota:
mari bertaruh projek beli loji
nuklear ini pasti akan jadi rebutan
gerombolan kah kah kah...


24 ulasan:

gorgondolamedusa berkata...

hahaha...

aku bertaruh malaysia akan ada nuclear!

kenapa?

sebab malaysia kan balaci yahudi...

kalo bukan balaci yahudi, xde nuke pon dorang kate ada, ala...
cam kat iraq n iran la ni la...

amacam? bule pakai ka?

yg korea terang2 wat nuke tu dorang x wat ape pon, sebab geng yahudi.

yg iraq terang2 prisik dorang ckp xde nuke pon, dorang wat xtau, ckp ada nuke gak.

nak try gelak cam TT...
KaH...kAh...KaH...
KaH...kAh...KaH...
KaH...kAh...KaH...

gorgondolamedusa berkata...

alasan pemimpin ApNo...

loji ni memang 2nd,
awak tau ape makne 2nd hand?
kalu saye beli kete hari ni,
pakai,
esok saye jual kat awk,
tu pon dikira 2nd hand.

Bodo piang Apno ni...

petikan diatas diambil dari
kata2 org ApNo mengenai isu
pembelian gerabak ketapi 2nd hand oleh KTM dgn syarikat ketapi di Jepun.

KaH...kAh...KaH...bodo nye Apno..KaH...kAh...KaH...
nak cover kebodohan, jawab dgn kebodohan die gak KaH...kAh...KaH...
org2 ApnO je yg pcaye KaH...kAh...KaH...
memang taraf2 2nd hand je ApNo ni..
KaH...kAh...KaH...
alahai...cam Mini pemimpin ApNo ler... KaH...kAh...KaH... barang 2nd hand gak tu..
kal dah pemimpin ApNo pon pakai brg 2nd...
balaci die xtau la pakai yg keberapa...KaH...kAh...KaH...
KaH...kAh...KaH...

Tanpa Nama berkata...

betul tu tt... aku pertaruhkan seluruh nyawa amno!!!

Tanpa Nama berkata...

antara projek2 terakhir gerombolan ialah projek mega2 billion masa hadapan. cara mudah nak balun dan sebat apa saja wang rakyat dan dapat hidup senang setelah hilang kuasa macam taksin. ada duit, mana pegi pun orang suka walaupun dia itu seekor dajal.

apa pasal tak buat sekolah banyak2? itu hari bagitau, power plant atau IPP sudah terlebih 40% supply power kat TNB? ini lim keng taik yang membebel dalah surat khabar sebelum kuasa politik dia hilang.

modus operandi yang amat mudah sbb orang2 melayu memang amat mudah ditipu. kalo buat ijazah taik pun, orang melayulah yang bertimbun2 masuk daftar belajar. tak cayer? tanya kangkong2 yang ada tu.

tak lama lagi, ada malaun dalam gerombolan akan buat pulak cerita nak pergi dan hidup kat planet marikh, kejora, jupiter, sidratul muntaha sbb bumi sudah tidak selamat. kendian adalah projek membuat kapal angkasa pulak...dapat balun lagi macam projek buat klcc, litar f1, pkfz, putrajaya. yang kaya dan bertambah kaya, cukong2 la.

skrg apa dah jadi? kes2 ni semua sudah basi, duit billion2 sumer sudah dikebas dengan jayanya. apa rakyat boleh buat, hanyalah insaf apabila ditipu walaupun berjuta2 kali.

Tanpa Nama berkata...

Aku tak hairan sekiranya dia ambil dari Perancis dan mengapa tak ada angin, tak ada ribut tiba-tiba terus ada tarikh siap loji. INGAT KES KAPAL TAK BOLEH SELAM SEDANG DALAM SIASATAN DI PERANCIS.

Hello, perancis, aku nak buat loji nuklear la. Ko nak tak tender ni, tapi faham-fahamlah ye. Win-win situation la. kah kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

tahniah TT, sudah cecah 7 juta, blog terhot, tercool di malaysia..

Tanpa Nama berkata...

Rakyat Malaysia takkan angguk jek Encik TT ? Diorang tidak pernah tengok dokumentari Chernobyl ke? Adehs.

Tanpa Nama berkata...

Loji Nuklear tak diperlukan di Malaysia.

Bandar2 Solar diperlukan seperti y di Masdar di Abu Dhabi.

Tapi kalau nak buat pun buat lah di Johor. Kita beri nama Loji Altantuya WC (Wanita Cun )

Tanpa Nama berkata...

Malaysia akan dapat
1st hand Highest cost & commission
2nd hand Nuke plant
3rd hand technical support
4th hand service to RAKYAT
5th hand explaination to RAKYAT

Hoo......Hoo.....Hooo.........

Inilah Malaysia akan jadi, jikalau gerombolan masih memerintah.

merbok berkata...

loji tu tak runtuh la TT.. bocor je!!.. lepas tu seluruh penduduk tanah melayu akan mati sebab terkena radiasi. maka lenyaplah manusia di tanah melayu, hamba rakyat serta raja yg kononya berdaulat.. semuanya akan terhapus dari tanah melayu ni..

maka matilah kita semua.

yg tinggal hidup hanyalah si saiful lahabau.. sebab dia bawak benih melayu dalam dubur. jelas laa kat sini yg si saiful tu adalah lelaki melayu terakhir.. penyelamat keturunan melayu.. dia akan diarak keseluruh dunia dan dipamerkan untuk tontonan dunia.

dins berkata...

buat projek besi pun boleh bangkrap! (rujuk perwaja steel) ni nak buat projek nuclear?? hehehe.. geli perut beb..

JJ hantar angkasawan negara ke outerspace pun dah cecah ratus juta.. berapa billion juta laa pulak projek ni??

orang kampung terus miskin sebab buat projek takdak manfaat.. bukannya boleh tumpang berniagapun kat tepi tepi loji tu.. boleh ka?

Tanpa Nama berkata...

Selangor Yang Diberkat bernasib baik kerana BN jatuh pada 308. Pakatan Rakyat sure tak bagi loji nuklear dibina di atas tanah Yang Diberkat. Kalau tidak, habis la nyawa anak Selangor macam di negara Ukraine kalau rejim Umco masih memerintah.

Najib berkata...

Salam...

Betul jugak kan. Masa baca cerita pasal chernobyl tu hati saya mengucap syukur sebab negara kita tidak mempunyai kilang nuklear.

tapi sekarang? dah nak bina? Saya terbayang keadaan di chernobyl semasa berlaku letupan nuklear. Apakah perkara yang sama akan terjadi pada kita?

Marilah sama-sama kita berdoa supaya pihak kerajaan akan mempertimbangkan semula perkara ini....

"Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan"

Oleh itu, dahulukan keselamatan rakyat, rintihan rakyat, kebajikan rakyat..

Sebelum...

Mengutamakan pencapaian negara....

Sekian...

Tanpa Nama berkata...

Hanya menunggu bila masa dan ketika PENJENAYAH DAN PENYAMUN NEGARA Runtuh.

Tanpa Nama berkata...

projek duit
duit projek
ubn nie sentiasa akan menyusahkan rakyat
yg hairannye knp rakyat tak sedar2
adakah yg menyokong ubn nie terlampau ramai hingga mencecah 90% rakyat malaysia???????
atau pun memang rakyat malaysia majoriti nyeee bangang dan bodoh??????
bukan umno bagi kite kerja
bukan umno bagi rezeki
bukan umno bagi kite nyawa
bukan umno buat dunia nie
jadi kenapa takut??????????????????????
bukan islam
tiada iman
tiada ilmu
apa saje alasan kite menyokong keganasan adalah salah sama sekali...
hancur...hancur... hancur umno dan sekutunye

Tanpa Nama berkata...

Woit lu ingat barang 2nd hand tak baguih ke?
Bik mama tu lu ingat jibby dapat yg 1st hand ker?
Bodoh betul TT nih.

Tanpa Nama berkata...

allo..dah nama dunia akhir zaman, hanya penipu dan penyamun ajerlah yang berkuasa... ini kias2 nabi dah bagi dah dalam hadis.

kalo loji tu meletup, 500km radius ooo stretches of effected areas. kalo loji tu dibuat kat Ulu Yam...cover secukupnya area sampai perlis ke singapore la jawabnya nak kene evacuate. mana orang semenanjung nak evacuate pergi???? kalo wat kat kedah, thailand mesti bising punyer...kalo wat kat johor pulak, singapore takkan nak dok diam??? indonesia pun mesti risau sbb medan dan dumai, sipi2 jugak terasa bahangnya...

kalo tengah serawak jadi taruhan, area bintulu, kapit atau belaga, brunai ngan indon mesti kacau jugak... 500km radius meh.. kat sabah? kawasan tigasegi keningau, tongod dan nabawan? tempat strategik untuk indon dan brunai buat protes... time ni, orang indon, brunai, thailand akan dinasihatkan supaya jangan ambil pot hal dalaman malaysia!!! kahkahkah...

kat mana nak buat ni bang? kat pulau siantan? laut china selatan bang, bukan hak malaysia...itu sumer indon punyer!!! mana cukong peter chin ni nak buat yer??? buat kat pekan pahang ajerlah...

Tanpa Nama berkata...

Loji ni akan di buat di kws melayu. Penduduk situ bising sikit pada mulanya, nanti apno akan datang, bagitau ini semua utk kemajuan.

Lepas tu semuanya setuju. Demi kemajuan kita sokong apno. Kena tipu lagi melayu.

sardindalamtin berkata...

kalo loji nuklear nie wat kat sebelah rumah najib kat putrajaya aku setuju 100%. kalo meletup atau kebocoran radiasi, najib yang jadi zombie dulu.

kalo bik mama yg kena, dia akan jadik bos zombie gemok mcm dlm game resident evil.

cube korg bace novel Metro 2033 atau search kat youtube. novel nie dah dijadikan sebagai video game. aku tak main game nie tp bile aku tgk preview pon dah takot.

metro 2033 menceritakan bagaimana satu letupan nuklear di rusia menyebabkan dunia gelap selama-lamanya dan banyak makhluk termutasi genetiknya menjadi haiwan ganas.

saki-baki manusia yang terselamat tinggal di bawah sistem terowong keretapi bawah tanah sebagai perlindungan.

teknologi nuklear nie memang tak sesuai dilaksanakan di malaysia. bukan masalah duit atau kepakaran. tetapi masalah kronisme, rasuah dan salah guna kuasa. tgk la mcm kapal selam. yang buat keputusan membeli bukannya pakar dan akibatnya kpl selam tak boleh menyelam.

kalo nak beli reaktor nuklear, bayangkan bik mama campur tangan. mestilah pengurusan teknologi ini lemah dan akan mengakibatkan malapetaka yang dasyat di malaysia.

ada yg nak ambil komisyen tp ratus2 juta. ko bygkan camne kualiti pengurusan sisa buangan radioaktif nie.

uranium u-235 mempunyai tempoh setengah hayat( half-life) yang sangat lama. berbelas-belas ribu tahun untuk u-235 menjadi tidak reaktif. nak buang kat mana woi....
takde tempat yang sesuai di malasyia yg kecik nie.

di us, sisa radioaktif akan disimpan dalam terowong shaft beratus-ratus meter bawah tanah di tengah2 gurun. malaysia xde ruang pon.

dari pakai nuklear lebih baik kita guna solar, angin, dan ombak. tp penggunaan sumber2 nie tak mendatangkan komisyen yg tinggi kpd bik mama.

jadi bik mama mencadangkan idea membeli reaktor nuklear agar beliau mendapat pulangan berbilion-bilion ringgit utk ape ntah, aku pon tak tau dia nak wat ape ngan duit banyak2 nie.

eden ni umno berkata...

wakakaka...siso radioaktif ni akan disimpan dalam lobang jubor sepol

bik mama tongah sibuk buek eksperimen kek mahkamah...wakakaka

mosabit berkata...

kalau loji tu jadi jugak di buat umco camana?...ha..aku ader idea ...buat kat melaker...lepas tu semua pekerjanya pendatang haram...ok ker?...

kah kah kah kah kah kah ....

Tanpa Nama berkata...

sesapa yg tinggal berhampiran loji nuklear tu nanti, berpindahlah segera.

bukan apa, takut loji runtuh.
runtuh nyawa kita bang!

Lang berkata...

hehehe...

aku teringatkan kapal selam tak leh selam, jet terbang tak leh terbang...

kot kali ni logi nuke tak nuke je... yang ada komisen saja pak...

Tanpa Nama berkata...

tak payah la bagi cadangan apa2 kat kerajaan, mereka bukannya nak ambik pot idea kita langsung..

buat jer loji nuklear, loji bom atom... meletup nanti, kita sama2 mampus la...

idup ni sekejap jer...tak larat kita nak tongkat langit...70-90 tahun, kita mampus la... tapi dok dalam kubur, bukannya 70-90 tahun weh...mungkin beratus ribu tahun sementara nak sampai kiamat... mana nak tahan dengan azab kubur nih...

tu la kita kena ucapkan tahniah kat orang gerombolan, mereka2 ni ni memang hebat... tak takut siksaan kubur... buat jer apa yang ko suka... tak kuasa den melarangnyo...