Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 30 Julai 2010

DEMOKRASI BARU BERMULA SATELAH 50 TAHUN HILANG




YOU FUCK FACE..FAT FAT ..SHORT SHORT. DARK DARAK.. FUCK FACE




BUBAR DUN: PAKATAN SELANGOR TIMBANG BERI NOTIS AWAL – minsider

Pakatan Rakyat (PR) Selangor dijangka akan menggunakan pendekatan memberi notis memanggil pilihan raya umum negeri - amalan julung kali digunakan jika menjadi kenyataan.

Perkara tersebut diputuskan pada mesyuarat pimpinan PR Selangor pada 19 Julai lalu.
Malah pada mesyuarat itu PR juga telah memutuskan untuk tidak membubarkan Dewan Undangan Negeri (DUN) jikapun Barisan Nasioanl (BN) memanggil pilihan raya umum tergempar di peringkat pusat dalam waktu terdekat.

Ketua Penerangan PAS Selangor Roslan Shahir Mohd Shahir memberitahu The Malaysian Insider, pihaknya mahu mengamalkan pendekatan baru ini bagi menyuburkan prinsip demokrasi di negara ini dengan memaklumkan semua pihak bahawa pilihan raya umum akan diadakan dalam tempoh tertentu.

“Misalnya, kami mengambil ketetapan bahawa enam bulan sebelum DUN dibubarkan untuk diadakan pilihan raya umum negeri, kami akan memaklumkan kepada umum bahawa pilihan raya negeri akan diadakan.

KAH KAH KAH

nota:
ini permulaan amalan demokrasi.
bila kerajaan najib rosmah nak buat pilihanraya
tergempar – jangan ikut.


itu tatik mereka untuk menipu. jangan terperangakap.

kerajaan pakatan rakyat akan beritahu 6 bulan atau
lebih awal bila pilihanraya negeri akan diadakan. ini
untuk persediaan bukan untuk menipu.


gerombolan selalu buat pilihanraya waktu subuh, waktu
orang naik haji, waktu musim tengkujuh – semua ini trik
untuk memastikan mereka terus berkuasa. jangan jadi
penipu.

kenapa tak beritahu orang ramai bila pilihanraya akan diadakan?

kenapa tidak di tetapkan tarikhnya lebih awal?

kenapa suka tipu mak cik felda?


kali ini semua akan berubah. dengan wujudnya negeri di
bawah pakatan rakyat maka banyak kemungkinan ciri
dan pola demokrasi akan mula diperkenalkan.

seperti kata robert di niro : you fuck face… now you
follow my fucking game… fuck face kah kah kah


9 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Tahniah...teruskan cara memerintah yang lebih demokrasi...

Melayu makin ramai yang cerdik...so tindakan pemerintah pun kena cerdik...jangan layan rakyat macam rakyat bodoh....walaupun masih ada melayu yang tetap nak jadi bodoh

Tanpa Nama berkata...

baru betul
baru benar
baru tulus
baru berani buat perubahan
syabas kpd pkr dan pakatan rakyat amnya.

Tanpa Nama berkata...

bro saya setuju...

tapi biarlah pendekatan selangor ni digunapakai di semua negeri pakatan spt kedah, kelantan & penang.

kalo bleh 4 negeri tu sepakat 1 tarikh yg sama. senang tapi bagitau 6 bulan awal.

PR pula bermesyuarat dgn MB2 4 negeri tu bersama supaya kata sepakat dpt dicapai.

BN kalo nak buat PRU-13 buatlah.. PR pun bleh wat... maknanya Rakyat malaysia akan menhadapi 2 Pilihanraya umum.. 1 yg tergempar, 1 lagi diumumkan awal.

Tanpa Nama berkata...

tahniah Selangor..... ajar mereka apa itu demokrasi...jangan nak senang2 bila rasa at their advantage... conveniently adakan P.Raya. TAHNIAH! you are doing the wright move.

Tanpa Nama berkata...

Demokrasi ala UMNO hanya layak untuk dunia Ketiga bukan nya negara maju.Amalan demokrasi negara maju lebih telus bukan nya menindas dan menipu rakyat.
Bro.I would love to see the day UMNO leaders walk with their head down....the fat lady disapeared for good.

Tanpa Nama berkata...

betul betul betul
tahniah pimpinan pakatan!

Tanpa Nama berkata...

Ini satu tindakan mempunyai cabaran bertindih tindih kepada semua pati politik diMalaisia.

Keputusan mengumum PRU dengan memberi notis 6 bulan jelas menunjukkan bahawa PR sangat konfiden pendiriannya..bukan macam BEEND-penakut, penipu, pembelot, pencuri,pengampat,pencabul,
pengontot, pembantai,pencemar,pembelakang,peng peng peng bla bla bla.

Allahuakhbar Allahuakhbar.

Tanpa Nama berkata...

Kah kah kah!
Brother zaman UMNO dan nak berakhir, UMNO dah nak mampus. Namun bagaimana kita nak percepatkan kemampusan UMNO, itu persoalannya.

Tanpa Nama berkata...

Melayu tidak bodoh tetapi di bodohkan oleh pemimpin UMNO/BN..