Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 30 Julai 2010

TERNOW ! TERKINI ! TERKINCIT !




PEKARA-PEKARA INI AKAN BERLAKU



Krisis penangkapan bekas presiden MCA ini membawa banyak implikasi.
Ombak politik telah mula dirasakan.


Ini adalah pekara-pekara yang dijangkakan akan berlaku :

1 – MCA terus naik bengang dan keluar dari barisan.

2 – Satu mesyuarat tergempar akan diadakan untuk
membincangkan ‘cara’ bekas presiden MCA di tahan.

3 – Rasa tidak puas hati telah mula kedengaran. Ini kerana MCA
tidak di beritahu terlebih dahulu tentang penangkapan. Sila lihat laporan
akhbar. Kesemua pemimpin MCA terperanjat – ertinya mereka tidak tahu
menahu.

4– MCA lagi naik bengang kerana Najib lari dari menghadapi tuntutan MCA ini.

5 – MCA akan menuntut tangkapan kouta Melayu dan kouta India diadakan
sebagai tanda kesetiaan dalam barisan nasional.

6 - Kouta Melayu 30 % ialah Madey, Khir Toyo dan Ali Rustam.

7 – Kouta India 10 ialah Samy Vellu dan Chandra Muzaffar kah kah kah.

nota:
MCA tidak jadi untuk mendermakan
50 buah bas yang nak jumpa
nik aziz kah kah kah

15 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

hahahaha mmg puak2 BN tengah terkincit

Tanpa Nama berkata...

Jangkaan seterusnya...

8. Chua Soi Lek dah ketar lutut...takut ditahan & didakwa membuat video ala-ala Peterporn

9. M N Yaakob The Treasurer pun gigil..takut diri sendiri masuk kuota MIC

10. Murugiah umumkan keluar MIC.. masuk PPP semula...takut kuota MIC jugak la

GOOD LUCK TO SOTONG PAUL

**Big Momma tengah buat apa tu..? tengah pilih 'Sotong' kering XXXL ke?

Tanpa Nama berkata...

hahaha TT buleh buat MALAYSIA.WIKILEAKS.ORG lak yer lepas ni...

Kasi bungkus itu:

1. TAIB MAHMUD
2. RAHIM THAMBY CHIK
3. MIKE TYSON
4. MAHADEY
5. TONY FERNANDEZ
6. KAMALUDIN PAK LAH
7. SYED MOKHTAR
8. KFC BIG BOSS
9. DAIM
10. BIK MAMA...projek terbaru, komputer percuma dengan pekej streamyx... pandainya dia buat duit..
11. BELI KAPAL SELAM
12. ROBERT KWOK
13. ANANDA KRISNAN
14. AHLI2 POLITIK CUM PENJENAYAH2 YANG KAYA RAYA
15. KRONI2 AHLI POLITIK...
16. JKKK
17. KETUA BAHAGIAN MIC, MCA, GEROMBOLAN, BN
18. kakakakakah

mahaza berkata...

TT
Mana Rahman Patail?

Tanpa Nama berkata...

tak pasal2 nama chandra muzafar timbul ye???? kah... kah.... biorkan dia telungkup, terghior kamu MCA dengan BNnya

Tanpa Nama berkata...

Tak payah kuota, sebenarnya MCA/MIC tak ada KOTE!

Tanpa Nama berkata...

DR.BUDIMAN HASRUL SANI:

Apabila melakukan RASUAH dan pengkhianatan kepada negara,bangsa dan negara tidak kira Melayu,Cina,lndia atau peribumi Sabah dan Sarawak ataupun tidak kira apa jua parti yang diwakilinya. Heret dan tangkap.Mahkamah cepat-cepat buat keputusan sumbatkan dalam penjara;termasuk pegawai kerajaan kumpulan Jusa.Kesalahan tidak mengenal siapa walaupun sekiranya sosok yang bernama Hisahamuddin Rais melakukannya (nahuzubillah).Bravo!!!!

Tanpa Nama berkata...

racun brade racun...

Tanpa Nama berkata...

Bro TT,
Madey bukan Melayu...kena masuk kuota SemiVelue and Chandra Muzafar...

Berita aneh...from MKini..

The family of former transport minister Dr Ling Liong Sik was just as surprised(terkejut berok) as the rest of the nation when he was arrested yesterday afternoon and charged with misleading the cabinet over the development of the Port Klang Free Zone.

Speaking to Malaysiakini today, Ling's eldest son Ling Hee Liong said the family had no prior (so you tak tau apa lancau akan berlaku) indication of the arrest until police arrived at Ling's house yesterday afternoon.
"The police and the Attorney-General's Chambers were very professional and we thank them for that," he said.(ucapkan terimakaseh )

He said Ling (left), who was a former MCA president, rested well last night and that the family was taking the situation calmly.

"We have a strong tradition of knowing what should and should not be done, and what can and cannot be done in the interest of our tanah air tercinta (beloved homeland).( this is killer statement)

..ini boleh buat drama swasta

Tanpa Nama berkata...

masa tu kan abg nuar jadi tpm & menteri kewangan kan.....

Tanpa Nama berkata...

Tun Ling apa takut kalao ko tak bersalah. Bersabar; tabahkan hati. Yang benar akan muncul menang. Bagus ko keluarkan nama nama kawan kawan yang terlibat termasuk Madey; Daim; Najib; Ibrahim Alikatak; Maik Tyson dan yang lain lain kami tak tahu. OK Tun Ling keluarkan najis najis kerana kalao ko seorang saje kena palit ta'ie tidak adil!!LOL.

aidono berkata...

anon 2010 Julai 30 18:14

woi ko tido ke? nuar kena pecat TPM 1998.. kes ni 2002 .LOL

hati busuk

kalau dah bangang baik duduk diam-diam berkata...

ade juga yang sama standard bangang dengan menteri BN bila kaitkan nama Anwar.

kah kah kah bangangnya mamat anonkimak tuuu

Tanpa Nama berkata...

kalo x meratib nama anwar satu hari x sah pencacai UMCO ni..Syabas mau naikkan tarif air pun dorang sokong..ape laa punya bongok..wakakakaka

Dr Rita Coolidge berkata...

kah kah kah..

BN makin lemah..

Kah kah kah..

UMNO pun lemah..

Kah kah kah..

orang melayu hilang kuasa..

kah kah kah..

DAP cina bermaharalela..

kah kah kah..

ni yang berlaku:
1.agama rasmi: buddha
2.bahasa rasmi: mandarin.
3.kuota bumiputra di hapuskan.
4. matrikulasi di hapuskan.
5. biasiswa melayu di hapuskan.
6. penjawat awam semua mata sepet..
7. orang2 melayu merempat


kah kah kah..
PAS/PKR ketawa besar besar..
KAh kah kah..

padan muka melayu..
bila dah senang, tak nak bersyukur..

kah kah kah..
orang melayu memang bodoh..
dah bodoh ..bahalul lagi