Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 23 Julai 2010

DUIT SUDAH HABIS




PERLABURAN DI MALAYSIA PARAS TERENDAH
- mkini

Laporan Pelaburan Dunia 2010 yang dikeluarkan oleh Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu menunjukkan jumlah pelaburan langsung asing (FDI) ke Malaysia terus mencatatkan penurunan mendadak pada tahun lalu.

Jumlah itu berkurangan RM19.04 bilion berbanding RM23.47 bilion* yang diterima pada tahun 2008.

Perangkaan tahun lalu yang hanya bernilai RM4.43 bilion juga tidak mencerminkan separuh daripada apa yang lazimnya diterima oleh Malaysia pada 1995 hingga 2005.

Prestasi Malaysia juga dianggap memalukan jika dibandingkan dengan ekonomi Thailand dan Indonesia yang tidak mengecut dengan teruk di sebalik menerima tempiasan krisis kewangan dunia itu.

Thailand kehilangan RM14.24 bilion manakala Indonesia pula hanya berkurangan RM8.32 billion dalam FDI mereka, tahun lalu.

KAH KAH KAH….

woit…. PATUT LAH TAK ADA KERJA LAIN…. kah kah kah…

kah kah kah…. SELARAS … SELARAS … SELARAS…. kah kah kah..

woit… DUIT NEGARA SUDAH ABIS…. kah kah kah…

kah kah kah… ABIS MEMBAZIR… BELI KAPAL SELAM…kah kah kah..

kah kah kah… BELI KAPAL JET RUSSIA…. kah kah kah..

kah kah kah… BELI KERETA PERISAI POLAND…. kah kah kah..

woit… KATA DUIT MASIH BANYAK…. kah kah kah..

woit… INI ADA BERITA JUAL BOND…. kah kah kah..

kah kah kah…. INI ERTINYA … DUIT TAK ADA…. kah kah kah..

nota:
ini mesti kerja ajen asing
ini mesti kerja yahudi kawan anwar
mereka cemburu tak dapat berkaraoke dengan bik mama kah kah kah





MALAYSIA NAK JUAL SEAN CONNERY KERANA NAK KUMPUL MODAL




MALAYSIA TO SELL RM 3.5 BILION GOVERNMENT BONDS DUE 2017
- reuters

Malaysia will sell RM3 5 billion of government bonds due in 2017 Bank Negara said today The paper will mature on Sept 15 2017 and tendering closes on July 29 — Reuters.

nota:
kalau ada duit
tak akan jual bond
jual bond ini ertinya pinjam duit
dengan bunga kah kah kah


nota:

tolong terangkan pada mak cik felda
apa ertinya jual bond
malaysia jual bond ini bukan
kerana malaysia hebat dapat tangkap ajen asing
ajen asing itu nama dia james bond
jual bond ertinya pinjam duit kah kah kah

32 ulasan:

Dr Rita Coolidge berkata...

kah kah kah..
padan orang malaysia..terutama orang melayu..

kah kah kah..dah tak de pelabur..
then tak da kerja..

orang2 melayu lepas ni merempat...tak kira la orang UMNO..orang PAS...orang PKR..

kah kah kah..

misi fuckatan rakyat nak hancurkan negara berjaya..

kah kah kah..
padan muka...!

ha ha ha berkata...

Ha ha ha..

Satu lagi penyebab negara bengkrap ..Nilai Bond apabila matang akan tinggi dari Nilai jualan..tu dia bahaya Mat Bond ini ..ha ha ha.Perangkap maut untuk Kerajaang selepas PRU-13 ha ha ha.

Berapa ratting Bond Malaysia yang baru ni??? masih Triple A..ha ha ha..kalau tak, jual bond tak laku..takada orang beli ..ha ha ha.

Makcik Felda dan orang Kg tak kisah Mat Bond ni janji harga Beras, gula, gandum dan biskut tak SELARAS cukuplah ..ha ha ha.

ha ha ha berkata...

Dr Rita..

Ha ha ha..babun..mana ada orang nak melabur ..kalau setiap kali nak melabur jadi lebur...tuan penasihat 5%, 10%, 20%..kalau dah makan percent mana nak untung..tu belum kira komisen lagi kapal selam, Shukoi, Eurocopter, dan lain-lain...ha ha ha.

PKFZ...lebur pelabur Arab, Udang Karpan..lebur pelabur Arab..Double track KTM lebur China dan India....Murphy Oil pun kena LEBUR bila Blog M bagi kat Brunei ha ha ha..tu Pakatan punya taik ka?????

Pelaburan di Bakun..lebur...banyak sangat yang lebur dari Labur...Pelabur Asing tengah tunggu Mat Monggol berenti..tak pun tunggu PRU 13..kalau UMNO lingkup..depa harap Kerajaang baru tak main Percent lagi..ha ha ha.

Tanpa Nama berkata...

Kah... Kah... Kah... memang betul la Dr Rita Coolidge... pas ni semua orang tak de keje... kah... kah... kah... Dr Rita Coolidge pun tak de keje... kahh... kah... kah... tak de keje, so terpaksa la dia jual burit... woi sapa nak burit busuk Rita Coolidge sekati 2 hengget je... kah.. kah... kah... lelong.. lelong.. lelong... kah.. kah... kah...

Tanpa Nama berkata...

Memang betul kerajaan tak ada duit... rakyat dah tahu... kakitangan kerajaan yang membuat Potongan Cukai Berjadual (PCB), Taksiran Cukai Tahun 2009 tak dibayar balik oleh LHDN jika terlebih potong dalam PCB... sekarang ni beribu orang sedang tunggu LHDN bayar balik PCB yang terlebih potong, sekarang dah bulan Julai... satu sen pun tak bayar balik, guru-guru yang terlibat dengan aktiviti kokurikulum yang menanggung perbelanjaan membawa pelajar menyertai acara-acara sukan... claim hingga sekarang masih belum dapat walau acara sukan tersebut berlangsung pada bulan Mac... ada juga guru-guru yang dibayar claim separuh saja... apahal???? Bik Mama claim dapat penuh!!!! Menteri-menteri claim dapat penuh!!! Ahli Parlimen BN (Babi Nasional) claim dapat penuh!!!!

Lang berkata...

jangan marah dr rita... dia mmg dr tunggul... dr uni kangkong... baca kitab umngok...

tu pon dah kira ok jugak.. nak jugak tgk blog tt...

bagi chan la kat die..

Tanpa Nama berkata...

KERA BoNgok-UMNgOk dah ketandusan duit, kantung dah keringkontang merekah tahap **** laki najib yg banyak purnama tak bersetubuh sebab senjata bini dia hari2 tak selaras sebab dok terlalu banyak tumpu masa dan kepala hotak kat rancangan selaras harga petrol & gula,
patutlah sekarang ni hari2 KERA ni dok pukul talipon ajak pas pulak bersetubuh!
(sebab ada blogger dan lain2 susuk laporkan pada KERA ni, pas banyak duit masyukkk sebab sekarang pas ramai penyokong lalu banyak dapat derma wang ihsan dari rakyat, cthnya blogger tu sendiri sorang je boleh dapat bayaran 4juta beb!)

pas-umno berpadu = persetubuhang harang
orang pas jumpa mufti bising sana
harus sini utk berpadu2 = bersekedudukang (khalwat)

-average joe-
klakka-la.blogspot
klickdefella(klakka-la)

Tanpa Nama berkata...

On a more serious tone, what are some of the thoughts from regular tt followers on how you would want Malaysia to get herself up after, lets say UMNO is no longer in Federal power come post-PRU13?

What priorities should the people's government focus on? How should each and everyone of us deals with the fallout of UMNO losing federal power post-PRU13, particularly now with every instrument of power very closely linked to UMNO? In other words, how to untangle the knots tied by UMNO after all this long years?

And how long would you expect, and if Malaysia as a whole can ever come out, of the post PRU13 UMNO lost of federal power mayhem that may or may not follows?

Would love to hear some thoughts on this (apart from kah, kah, kah...and hah...hah...hah...)

Thank you and best regards.

A Malaysia citizen

Tanpa Nama berkata...

Eh.. eh .. manyak cantik muka,
nak salahkan org lain pulak...

Park you lah Dr Coli.

Dr Rita Kunyit berkata...

Pakatan rakyat ke hancurkan negara?? kah kah kah bodoh nye lah hai. Missing someone like crazy..kah kah kah, blog pun sama bodoh.

Tanpa Nama berkata...

Yes, thanks to PERKASA and our civil servants Worst of all the Seg gen of the civil services breading a bunch of kurang ajar department.

Tanpa Nama berkata...

Dr Rita Coolidge

* Age: 30
* Gender: Male
* Astrological Sign: Gemini
* Zodiac Year: Monkey
* Industry: Government
* Occupation: Doctor
* Location: Kuala Lumpur : Kuala Lumpur : Malaysia

About Me

A life as a mukhannis and a medical doctor.
Favorite Music * Dionne Warwick.

My Blogs: We are all ALONE

Team Members

Nama pompuan tapi gender jantan, zodiac year monkey, so pompuan+jantan+monkey = monyet bapuk!!!! Kah! Kah! Kah!

Tanpa Nama berkata...

Cakap pasal kapalselam tak boleh menyelam ni, nak tanya sikit.
Siapa boleh jawabkan.
Saya ni budak baru belajar.
Singapura ada kapalselam ke?
Indonesia ada kapalselam ke?
Filipina ada kapalselam ke?
Thailand ada kapalselam ke?
Brunei ada kapaselam ke?
Kalau ada, kapalselam-kapalselam mereka tu boleh menyelam ke?
Satu lagi nak tau.
Ada ke rancangan 5 negara tu nak jual bond?

- Cucu Dol Said.

kembara putih berkata...

Beli kapal selam bukan sebab keperluan terdesak, tapi sebab boleh rembat duit rakyat melalui komisyen. Begitu juga ada ura2 kerajaan nak buat loji nuklear untuk jana letrik, sekali lagi bukan keperluan terdesak tetapi sebagai alat untuk merembat duit rakyat.

Najib sekarang pilih benda2 pelik untuk dibeli/dibina sebab belum ada tanda aras harga, jadi boleh claim berapa pun komisyen dan boleh letak harga belian ikut kepala lutut dia je. Yang pasti duit rakyat makin susut menuju bankrup.

Tanpa Nama berkata...

macam tau nak kalah GE13 ajer ni.. nak kasik next gomen tanggung utang bond matang 2017.. selalu nya bond 10-20 tahun baru matang..

Tanpa Nama berkata...

Turun Jib turun

Tanpa Nama berkata...

duit habis maknanya talian hayat umno pun nak habis...mintak nyawa..mintak nyawa...

Khun Pana aka johanssm berkata...

Rita cooligde? siapa dia ni..nama macham penyanyi aje.

Ada yang minta respon serius sikit selain dari hahaha dan kah kah kah.

Once apno is out , PR will have the heavy responsibility to restructure the judiciary and finances .
Judiciary is the main pillar as without it we are as good as sitting ducks.
Upon its restoration only then we can deal with renegades cops , govt servants , politicians and of course the Dr Mahathir , Abdullah and Istiri rosmah.
They are the big fishes.

Finances covers a wide scope from the way banks are giving out loans , rates , contracts , civil service salaries , the nation's budget in short anything that have something to do with money , cost , spending , NEP and if it is within the ambit of the parliament it will have to be restructured.

Hopefully " A Malaysian Citizen" will input ideas , inspirations and whats on your mind if and when apno is really out of the picture.
Of course apno people will be playing guerrilla warfare the same way as the communist did .
Freedom from apno have a price and it is not free nor easy.

Pls remember Teoh Beng Hock.
We still cant bring him back even if PR wins the next election.

Tanpa Nama berkata...

kah kah kah

duit 4 joota utk blogger lingkupkan pak lah. bkn utk bina mesjid tp buat byk candi,kuil, gereja

kah kah kah

punahsihat singgit gerenti sengih sampai mati

kah kah kah

sembah pala lutut zionis mintak ampun mintak maap..raye nk dekat

kah kah kah

kah kah kah

kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

kah..kah..kah nama aku mat bond...ayah aku jebon...atuk aku james bond...nenek aku mama bik bond...perdana menteri aku bon..tot..kah..kah

Tanpa Nama berkata...

PM sekarang ini Bik Mama bukannya Jib BODOH...

Tanpa Nama berkata...

Washington Times opinion piece claims Anwar no longer ‘a friend of America’

July 22, 2010KUALA LUMPUR, — Joshua Trevino, a speechwriter in President George W. Bush’s Department of Health and Human Services from 2001-2004, thinks that Datuk Seri Anwar Ibrahim is no longer a friend and potential ally of the United States.


KOMEN:

BUKAN KE ANWAR EJEN YAHUDI BAK KATA UMNO APKO?

Tanpa Nama berkata...

siot btl dr.cooli,be end yg bangng,PR yg kena,ape punya unta sesat ka ini

Tanpa Nama berkata...

TT,

DENGAR CERITA KLINIK YANG ADA PANEL SIME DARBY DAH 6 HINGGA 7 BULAN SIME DARBY TAK BAYAR...

ADA KLINIK YG TAK NAK PANEL SIME DARBY LG SEBAB MAJIKAN 'BAD PAY-MASTER ...BYK BAYARAN TERTUNGGAK...

TOLONG SIASAT..

Tanpa Nama berkata...

DIDI KOTA BELUD BERKATA; DR. RITA COOLIDGE.....KO PI AMPUT BABI LAGI BAGUS DARIPADA KO TERLIBAT DAA...

Tanpa Nama berkata...

DIDI KOTA BELUD BERKATA; JULAI 23 22.47.......HAAAAAAA KO TAKYAH AMPUT BABI......BAIK KO AMPUT BIK MAMA TRUSSSSS DIRECT.BARU KO TAU MCM MANA MATA HITAM JADI MATA PUTIH.....TO ALL PAKATAN SOLDIER.NOW IS THE MOMENT TO RISE N FIGHT.

Tanpa Nama berkata...

First thing first...the people's government doesn't really mean PR.

What I mean is that, in our deepest frustration with UMNO and the current structure, we hang all our hope on PR. I have that view myself. Yet, looking at the bigger picture, PR is also a political structure made of people with their own passion about how things should be. They are also susceptible to corruption.

Nevertheless, from the practical point, PR will do for the moment.

Tanggungjawab kerajaan selepas PRU yang tidak melibatkan UMNO dalam tampok pemerintahan memang berat. Berbagai masalah akan timbul dan akan ditimbulkan.

Baiklah, sebagai permulaan, saya akan cuba menyampaikan harapan saya terhadap Malaysia sebagai tempat kelahiran saya.

Yang utama ialah ia-nya aman, at peace with itself.

Aman dari segi kedaulatannya sebagai sebuah negara.

The need to restore our economic competitiveness is one priority. This does mean that we have to restructure many of our institutions to face such environment. Many of the excesses must be done away.

The focus on the economy must be responsible, transparent yet decisive.

The people must have some form of participation in the affairs of the country, state, and at the local society level. Whatever, that we plan to do must be well thought of to avoid waste and duplication.

No one is insignificant to be unheard of.

I do like to see the socio-economic level be narrowed. Meaning to say that people have a strong chance to raise themselves out of poverty with help and support from the local community and the larger environment. Those that are actually genuine in helping others be able to do just that.

They are encouraged and given the necessary training to equip themselves with specific skills to handle work environment. Counseling be available to help them deal with any and various pressure confronting them.

Public housing be made available that are conducive to human personal development and growth.

Here, I believe there were research done on developing housing scheme that are conducive in term of its architecture, accessibility, level density, environmental sensitivity and so on.

One thing that we should think about is to allow everyone to have one day off...that is Sunday, no businesses are running. Even those working in shopping centers are given a day off for their personal recreation with their family, be with friends, being able to go for picnic.

On a more longer term, though it may be expensive, is to structure our public transport in such a way that is truly integrated in term of coverage and convenience.

There are many areas that we can improve on and I don't profess to be well verse in all of them but only what I perceive as good from other environment.

Also, the police force must be reform to be professional and be trained in respect of people and handle situation in non-judgmental way yet with authority. This is a must to restore their respect.

Also, it would be interesting to see how we can restructure the police force into a lean force yet very effective as an agency in keeping law and order.

Other areas like we have the respect of ourselves and others to venture out and develop ideas for application and compete with other economy. What I mean here is that we are able to explore ideas that are innovative and beneficial for humanity.

One example is one the energy matters. How we can develop ideas for effective and efficient use of energy.

I will stop for now and continue in another time.

Thank you.

A Malaysian citizen.

Tanpa Nama berkata...

jibtuya buat apa jual bond,jual bondtod spyfool lagi untung,satu dunia takleh calen spyfool tahan berak 2 ari,prototaib kan bondtod spyfool,patenkan pas tu jadikan brahim katak jadi salesman jual ni bondtod spyfool,mesti hot sale pasal brahim katak jaguh kampung campion cari sale,tak pun masukan brahim katak dalam guni...timbang kati.gerenti dapat billion2 settle masaalah jibtuya...kalu tak settle juga, last kopek jual bra bik mama triple XL...kah kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

Whoever uses the name Rita Cooldide,must b a 70's junk bond elavator music freak..

Tanpa Nama berkata...

yalah..tak lama lagi kita akan menjadi greece..

Tanpa Nama berkata...

duit abis sbb UMNO la yang rembat... apa yang depa bagi kat rakyat?? takat nagi 2-300 kat sorang dua, pas tu masukkan dalam suratkaba..sudah dikira semua rakyat dah dapat ka?

kwsp pulak ajak kaum ibu yang tidak bekerja menabung dalam kwsp pulak dah... kahkahkah...ini memang kes teruk nih.. silap haribulan nanti, budak2 sekolah pun boleh bukak akaun kwsp... entah2 yang baru lahir pun, boleh menyimpan jugak kwsp...

mula2 simpan kwsp la... silap haribulan, duit kwsp pun kene rembat jugak la...

Dr Rita Coolidge berkata...

kah kah kah..
negara bangkrap..
orang melayu tak de kerja..
orang pompuan bagus jual puki

kalau hok jantan..jual jubo la..

kah kah kah..
brader anwar pasti gumbira..
kah kah kah