Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 2 Ogos 2010

FILTH DAN WHITE TRASH




JANGAN INGAT MEREKA BIJAK - HANYA KERANA KULIT MEREKA PUTEH




PEMBERIAN VOA KEPADA PELANCONG ASING DIBATAL - melayau

Kerajaan mengambil keputusan untuk membatalkan pemberian kemudahan visa sewaktu ketibaan (VOA) kepada para pelancong asing mulai hari ini.

Timbalan Perdana Menteri, Muhyiddin Yassin berkata, langkah
tersebut bagi mengelakkan penyalahgunaan visa tersebut oleh segelintir pihak.

Beliau berkata demikian pada sidang akhbar selepas mempengerusikan Mesyuarat Jawatankuasa Kabinet Mengenai Pekerja Asing dan Pendatang Tanpa Izin (JKKPA-PATI) di sini, hari ini.

KOMENTAR:
tukar tiub menyokong penuh langkah ini. kebelakangan ini negara kita
diserang oleh dadah syabu dari iran. kita diserang oleh black money dari nigeria.
warga kita di serang oleh poncopet professional dari amerika latin.
warga kita diserang oleh lendir china doll.

warga afrika masuk tanpa visa adalah dasar madey yang pada satu ketika dahulu
ingin menjadi wira dunia ketiga – hasilnya menyusahkan warga negara kita.

ini belum kita ambil kira yang menyusup haram melalui pantai dan sempadan.
ini belum kita ambil kira yang menukar visa dari pelajar menjadi pelacur.
ini belum ambil kira yang melawat terus menjawat
ini belum ambil kira yang melawat terus tak pulang pulang

ini bukan rasis – ini bukan anti pendatang – ini realpolitik – dimana harga
yang akan kita bayar terlalu mahal. kita akan bayar dengan masa depan kita.

kaum pemodal tidak memikir jangka panjang. kaum kapitalis mahu
buruh murah. kaum kapitalis mahu pekerja haram tanpa hak. ini kita tentang.
kaum kapitalis mahu kolej dan universiti penuh pelajar luar – mereka menjual ijazah


kaum kapitalis tidak ada rasa cinta kepada negara – cinta mereka kepada untung
bila kaya raya mereka cinta kepada paris, london, new york dan tokyo

kota dan bandar kita jadi hampeh
sekolah kita padat
ruang kosong kita di teroka
hospital kita ampuh

ini hakikat realpolitik - kita juga harus berdiri sama tegak dengan negara lain.
jika britain wajib kan wargha kita melamar visa
warga britain juga wajib melamar visa untuk ke negara kita

mereka beri kita garam
kita juga beri mereka garam


jangan pikir mereka kulit puteh mereka tidak hampeh

kebanyakan mat saleh disini adalah FILTH - failed in london try hong kong
banyak dari mereka adalah white trash
hanya kita memandang tinggi kepada mereka. hentikan sikap ini !

agak terlambat - tapi ini langkah tepat !



SINDIKET DADAH TUMPAS , 113KILO SYABU BERNILAI RM 24.5 JUTA DI RAMPAS
- melayau

KUALA LUMPUR 2 Ogos – Lagi sindiket dadah yang didalangi warga Iran tumpas.

Kali ini sebanyak 113 kilogram syabu bernilai RM24.5 juta berjaya dirampas polis dalam serbuan di sebuah rumah berkembar mewah di Mont Kiara pada pukul 3 petang semalam.

Timbalan Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik Bukit Aman, Othman Harun pada sidang akhbar hari ini berkata, siasatan mendapati sindiket tersebut membawa masuk dadah-dadah berkenaan melalui kargo udara dari negara jiran.

28 ulasan:

Paan berkata...

Oh yeah...I can't agree more.

Hisham, I've read the 'Dare to Fail' book recently and found out that you were buddies with the author. Still contact each other? I'm working on a book, and I wanted to have an interview with him so if by any chance you still have his contact number or such, do reply me.

Tanpa Nama berkata...

Madey is the best..!!

Tanpa Nama berkata...

better late than never...ada guna jugak pipi sembab mudin ni...1st time mudin sembab tak kena kutuk oleh bro TT...syabas bro! give credit where it is due...aku bukan FILTH tapi saja nak poyo...

Tanpa Nama berkata...

bagus sangat...antara harga yg kita kena bayar ialah pendatang2 mbawa budaya sakit mereka ke negara kita...tgok KL dah rasa mcam jd ngara asing, Sabah lg teruk, separuh penduduk adlh pendatang asing dan di hospital k'jaan yg masih tak mampu tggung rakyat s'diri, ramai warga asing memenuhi wad-wad...yg bestnya lg peniaga2 kecil kita pun kna 'compete' dgan diorang...

Tanpa Nama berkata...

FDI tidak melonjak-lonjak.
Jangan takut untuk bertindak kepada FILTH.
Buatlah apapun polisi
kalau niatnya untuk kebaikan rakyat kita akan sokong.
--------
Sokongan yang genrenti tidak membawa rebah. kah kah kah.

rusa juling berkata...

ehem....ya, saya jugak menyokong penuh! Israel? kekeke, madey punya keja jugak kan tu?

ANUAR berkata...

Duit rakyat diguna pakai begitu banyak utk atasi masalah rakyat asing.operasi,tangkapan,penempatan sementara,logistik semuanya guna duit rakyat.tang mana untungnya dr segi kemasukan pelancung?tengok china doll!!!!hari-hari pihak berkuasa buat operasi,kes bertambah-tambah,nak buat operasi tak pakai duit rakyatke?HARAMJADAH BETUL.

shahmetal berkata...

hari ini, aku tgk, satu page ni penuh ngan tulisan yang bersih, dan bernas. syabas. teruskan TT. aku muak baca tulisan mencarut2 ko. orang bdoh dan agresif je akan terikut2 tulisan saorang pencarut.

syabas. teruskan tulisan2 mcm ni. barulah orang boleh buka minda dan menilai dengan bebas.

Tanpa Nama berkata...

Syabas Pak TT, ini satu lagi bukti kepada manifestasi gila babi Mahafiraun... memang tepat peribahasa orang Melayu dulu-dulu "Kera di hutan disusukan, anak di rumah mati kelaparan"... lupa lakkss... Mahafiraun tak tau peribahasa ni... pasal dia dari Kerala...

Tanpa Nama berkata...

Nama nya pendatang haram,
Buat kerja haram la,
Tapi ada lagi yang haram,

HARAM JADAH UMNGOK alias BeEnd

Tanpa Nama berkata...

Bro TT,
Bijak juga kepala hotak malikul sembab nie...gua rasa lemak atas dahi dah cair dan melancarkan perjalanan darah dan pengambilan oxigen ke urat otak dan ini menyebabkan pemikiran logic dan idea bijaksana.
bijak sungguh bijak..

sethu2105@gmail

Tanpa Nama berkata...

bt pertama kalinya Bro Isham sokong Melayauu.. hehe.. aku setuju bab ni.. madey mmg mangkuk..

Tanpa Nama berkata...

ADA SEORANG POLIS BERPESAN KALAU NAK HAPUSKAN DADAH HAPUSKAN RASUAH.

P/S: DEAR TSM, TOLONG STOP JUAL TANAH KE BANGSA ASING.. ESOK KITA NAK DUK MANA?

Holden Caulfield berkata...

Cradle of Filth band black metal apa citer Isham?Yang tu pun FILTH gak ke kah kah kah!

Tanpa Nama berkata...

daripada polis buang masa tenaga dan duit rakyat pergi kacau rakyat sendiri berdemo cara aman,
jauh lebih baik dan afdhal kalau polis pegi cekup pendatang2 asing tanpa izin, pantau pendatang2 asing dgn izin tapi motif mencurigakan terutama dari afrika, timurtengah, china, vietnam, dll, lebih2 lagi yg datang tempat orang melambak2 melalak memekak melolong langsung takde tunjuk hormat dgn tuantanah!
barulah rakyat senanghati sokong pihak polis! musang hasam ada paham ka??

-average joe-
klakka-la.blogspot
klickdefella(klakka-la)
twitter: averagejoeMY

Tanpa Nama berkata...

bro TT.. saya setuju

sebenarnya orang MALAYsia terutama MELAYU terlampau lembut & baik. sejak zaman berzaman lagi. dari zaman portugis , belanda, british, jepun semuanya org melayu bagi muka.

org MELAYU sanggup kongsi kerakyatan dgn org cina & india yg dtg ke Tanah Melayu. Tunku beralah demi kemerdekaan Tanah Melayu.

Maaf kata, org cina & india dtg ke tanah melayu waktu tu sama dgn datang nyer org indon, bangla, vietnam pada masa kini. tapi tak apalah benda sudah lepas..!!

Mungkin jika org cina & india tidak diberi warganegara mungkin kita tidak akan jadi MALAYSIA harini. mungkin org Melayu jadi macam Indon terpaksa merantau mencari kerja di luar.

kita berharap cukuplah kita ada cina & india. janganlah 50 tahun akan dtg ditambah vietnam, kemboja, afrika, arab, indon dll

Apapun saya bukanlah rasis. saya bersyukur hidup di malaysia. di harap melayu, cina, india akan menjadi satu bangsa MALAYsia.

kita sedih bila bersembang2 mesti jugak nak guna ENGLISH & kenapa tidak BAHASA MELAYU. kita duduk di MALAYSIA. nama MALAYsia itu ada MALAY adalah MELAYU. bukanlah sy ingin mempertahankan org MELAYU tetapi itulah realiti yg perlu diterima.

Kita harus malu dgn negara Japan, Korea. Malah semasa bolasepak Piala Dunia, pengadil negara2 latin spt argentina, mexico dll serta balkan, france dgn selamba guna bahasa sendiri walaupun pasukan yg diadili dua2 guna ENGLISH..

Tanpa Nama berkata...

shahmetal poyo,

Kalau engkau tak minat tulisan TT engkau boleh berambus. Di sini semuanya yang dewasa, matang dan terbuka pemikirannya . Setakat sumpah-seranah pada UMNO dan sekandang dengannya memang layak. Orang BODOD macam engkau saja terasa pedas/pedih telinga bila TT memaki-hamun mereka.

-kuda hitam-

samad berkata...

aku rasa ada sebab akhbar akhir2 ni bnyk cerita ttg keburukan warga iran. Rasanya utk mengolah persetujuan rakyat supaya bila najib sekat minyak ke iran (atas arahan amerika) rakyat malaysia tak bgn melawan.

Tanpa Nama berkata...

TT, ko ni tadi ada pegi cium mulut ka dengan si sembab tu? Ini bukan kes bagi kredit kerana bertindak betul, tapi cuma melaraskan kebodohan lampau saja. Aku rasa sembab tak dapat buat duit pasal visa2 ni. Kalo si sembab ni dapat buat duit, dia takkan buat kerja bodoh ni isham ooi...

Atau ko dah sign-up borang pink ke apa ntah? Jangan TT, ko jangan buat kerje giler nih... Atau ko sudah berkaseh sayang dengan Mat Ezam? Kalo ko mula berkaseh sayang dengan mat kotak ni, aku mark ko hari2 lalu Brickfeilds, ko lalu jer stesyen monorail bawah tu...aku takkan teragak2 kasik hentak kepala lutut aku kat kepala nko.

mat kotak tu bodoh! si sembab tu pun bodoh! orang bodoh tak layak bagi kredit! ko tengok besok apa citer, tentu si sembab ni tak leh buat duit pasal visa...kendian dia tak leh jilat burit bik mama... sbb tu bodohnya kurang sikik... nanti bik mama balik, bodoh meroyan macam b iasa balik.

Tanpa Nama berkata...

betul bro.....kerajaan british memang poyo,gua dah 3 thn kat sini...memang diorang poyo...kalau gua jadi pengarah imigresen.....siap la diorang nanti kalau masuk malaysia

Tanpa Nama berkata...

DR BUDIMAN HASRUL SANI:

APA KATA TT KITA GERAKKAN RAKYAT BERDEMO DI JALAN RAYA DESAK KERAJAAN SEKARANG CEGAH DAN SEKAT KEBANJIRAN PENDATANG ASING...YANG DATANG SECARA SAH DAN TIDAK SAH PUN MENGANCAM KITA DAN GENERASI KITA KEMUDIAN....JANGAN KITA DITIPU DENGAN KEHADIRAN MEREKA. JANGAN KITA DITIPU DENGAN MEREKA YANG RASUAH DAPAT KOMISYEN DENGAN KEBANJIRAN PENDATANG ASING INI....CUKUPLAH KEBANJIRAN MEREKA 55 TAHUN YANG LALU.....

Tanpa Nama berkata...

FILTH - Failed In London, Try Here...

shahmetal berkata...

tanpa nama @ 2010 Ogos 2 20:00:

ni lagi sorang kahkahkah. kalau setakat nak memekak2 sama2 korang, pergi main kat playground je la. kahkahah. kata nak berdemo. kata nak berjuang. tapi orang lain dtng join takut. takde telor. ko orang tua? so ko orang tua penakot! telur berat sbelah! kahkahkah. berjuang kepala bana kalau orang laen nak dengar pon takut! kahkahkah! kesian.. mengaku terasa bodoh. adoi lawak2.. ni la contoh orang agresif. kahkahakh. a good example. thanks orang tua! kahkahak!

Tanpa Nama berkata...

Salam

Saya tension jugak dengan kebanjiran orang Arab yang datang beli rumah kat sini. Sekarang baru kerajaan polisi baru depa kena beli rumah 500 ribu ke atas. Kenapa 500 ribu ke atas??mesti ada rasuah ke..apa-apa cerita kat belakang.

Sebelum ni mereka dibenarkan beli 250 ribu ke atas. mana aci..kita orang malaysia pun nak beli jugak yang 250..tapi condo yang best-best semua dah disapu oleh pak Arab. Dia datang kat sini takat 500 ribu tu kacang la. Misalnya kalau bahrain, qatar,oman. Exchange rate dia tinggi. gaji mereka besar-besar. Kita ni yg gaji kecik..dapat beli rumah harga 250 sampai pencen baru abis bayar. Diaorang bayar cash tu lah yang pemaju perumahan suka. Tak caya gi tengok area wangsa maju.

Saya rasa tak dak masalah kalau diaorang nak duduk sini. Janji dia mesti bayar tax 4 kali/5 kali ganda. Misalnya cukai pintu, tanah, air, api dan sebagainya.

Heran betul camana pemimpin kita bodoh sangat..tahap gaban gila..takdak akal langsung. Saya jjugak dengar depa bersembang sesama depa orang Iran ni macam ada satu sindiket untuk beli hartanah di Malaysia. sebab tu iran beli rumah 1 juta ke atas. Tujuannya untuk sebar faham syiah.

tak tau benar atau tidak. tapi yg saya worried local people terpaksa marantau, tak dak rumah, tanah, org asing yg punya.,macamana malaysia boleh diperintah macam ni.

ha ha ha berkata...

Ha ha ha

Warga Iran Beli rumah bukan untuk sebarkan Syiah tapi jual Shabu ..ha ha ha...tu pasal banyak duit...

Wow Shah..ape kena ko nih membebel...sebab UMNO banyak buat silap sebab tu TT selalu kutuk...kalau buat benda baik mesti orang puji ..ini tak ..asik nak merembat harta Rakyat aje ..janji mashuk..Chukong kaya..rakyat dok bawah Jamban-tan...ha ha ha.

Tanpa Nama berkata...

Nie..ada satu cite nak share kat hangpa..kisah bonar..ada co.Mesia buat projek overseas kat Libya..langsung tak respect orang Msia sendiri...depa ambik Mat Saleh..jadik Exec. Director..jadik Project Director..Senior Manager..goji puluhan ribu rm..tapi anak Mesia goji cipot..company nie dok agungkan orang putih..beri 1st class treatment.& 1st class apartment..staff Mesia tinggal dalam cabin...baik skit dari reban ayam ..cabin Bangla/Indon jee.....wal hal Mat saleh nie xtahu buat keje & jalankan projek...bila orang mesia complaint...depa kasi on way ticket @ kasi balik kampong/buang keje...kesian nasib Melayu kite nie...kene tindas dek bangsa Malaysia@Melayu yg kapitalis...!!!! Kite xde semangat nasionalis mcm org Jepon/Korea...depa take care..bangsa sendiri...!!!

Tanpa Nama berkata...

sabu ni sumbat kt mulut labai sauh elok ni,dlu kena cap sauh la ni jd menteri kong kalikong,bodoh bertingkt2,mane pihak brkuasa,dh untung bertahun2 ,anak2 bangsa beribu terjebak baru nk tngkp mereka ni..malng nye malaysia punya menteri cm ni..

Tanpa Nama berkata...

dh madey jd kn malaysia cam ni 22thn dia perintah,mcm2 dia ubah,madey pikirn pendek,mana ada smgt nasinalis madey dia org kerala,pedatang msti tlg pendatng..cian melayu asik2 kena jual je,tp melayu telah sedar kita msti hapus madey dn kuncu2 nye..