Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 3 September 2010

MALAM ESOK – MINTA MAAF – DI ANNEX PASAR SENI




BERSAMA TUKAR TIUB DI PASAR SENI MALAM SABTU




MALAM MENYATAKAN MAAF

yong vui kong hanya 18 tahun – dia telah meminta maaf
atas kesalahan membawa dadah - biarkan dia hidup –
biarkan dia bernafas -

kita tidak pernah di lantik menjadi firaun
menentukan siapa hidup
menentukan siapa mati
ini kuasa yang maha esa

tukar tiub akan bersama dimalam ini
tukar tiub akan membuat stand up comic
untuk melihat hukum gantung dan huklum mati

hari baik bulan baik ini
mari datang ke annex pasar seni
mari kita bersama sama menunjukkan kemanusian kita

SABTU: 4 haribulan
JAM: 8.30 malam sesudah berbuka puasa



On Sept 4, an arts event titled The Hardest Word: The Art of Saying Sorry will also be hosted at The Annexe Gallery at 8.30pm. The night of arts will feature, among others:

1. A montage of clips from old Malay movies by filmmaker-writer Amir Muhammad.
2. Theatre actors Anne James and Jo Kukathas who will re-enact a scene from the play Cuckoo Birds.
3. A reading of an original writing by writer Brian Gomez.
4. Stand-up comedy by non-governmental individual Hishammudin Rais.
5. A performance by singer-songwriter Liyana Fizi.

Those on social media are invited to share their stories, pictures or experiences on the Say Sorry Day Facebook Page (http://www.facebook.com/saysorryday) or on Twitter using the hashtag #iamsorry

11 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

alo abang isham.
pesta ni bila sebenarnya?
yg dicatat 4 hb.
tp poster dgn fesbuknya 5 hb plak.
mintak tolong tepatkan kembali.
saya nak datang kalau ada kelapangan.
terima kasih.

Tanpa Nama berkata...

Trust the mainstream media, urges Najib -MI


KUALA LUMPUR, Sept 2 – Datuk Seri Najib Razak told the public tonight to trust the mainstream media and not the alternative media which are based on half truths

Sepukal berkata...

Di Malaysia ni berlambak-lambak kes hukuman mati. Tiap-tiap tahun ada yang dijatuh hukum. Kenapa nak tunggu Yong Vui Kong punya kes di Singapura baru nak bising berkempen? Sebab dia kena di Singapura lalu muncul sifat nasionalis kita mcm Mat Indon? Atau sebab dia anak Cina kelas menengah dan berpendidikan?

Zionis sembunyi seberang laut nampak, Zionis menari depan mata tak nampak?

Tanpa Nama berkata...

Sekian lama juak Umno memfitnah saya kononnya punyai kepentingan menguasai syarikat gergasi MRCB melalui Realmild. Maka pada tahun 1999, dalam perakuan di mahkamah tinggi KL, saya mengesahkan bahawa pemegang saham terbesar Realmild; 70 peratus adalah atas nama Dr Mahathir sendiri. Dan saya tidak punyai sebarang kepentingan dalam syarikat tersebut.

Hanya setelah pendedahan tersebut, Dr Mahathir segera meminta Datuk Seri Abdul Rahman Maidin mengambil alih saham tersebut, dan ketika itu baru disebut sebagai milik Umno. Maka ia mengesahkan perakuan saya sebelumnya.

Hal sedemikian terbongkar semula dalam keterangan Abdul Rahman Maidin dan Datuk Nazri Abdullah dalam prosiding mahkamah dalam kes saman Datuk Khalid Ahmad terhadap Datuk Abdul Rahman Maidin. Saya bersyukur kehazrat Allah kerana fitnah terhadap saya yang sekian lama menjerat pemikiran sebahagian pendukung Umno kini terbongkar.

ANWAR IBRAHIM

Tanpa Nama berkata...

ala same je ni...penganjur ni cina kan?kahkahkah...itu sbb die simpati,sbb cina yg kena tangkap...kalo melayu kena tangkap?kalo india kena tangkap?kalo iban kena tangkap?lancau la nk anjur menda ni...xkan TT bodo xdpt baca...ape ni TT?

-aku dh ckp,dlm tiap diri,pasti ada rasa rasis,bezanya sikit atau byk...kahkahkah

ha ha ha berkata...

Bro Isham...

For Me ..Kalau Budak sengaja cari nahas..too bad..dia memang patut kena gantung (Feel Sorry to his family)...tapi, kalau kesalahan yang bukan disengajakan..mungkin boleh di kurangkan hukuman like Mat Tyson..me no speaking English ..ha ha ha.

Anyhow happy gathering at Pasar Seni..ha ha ha

FileHippo berkata...

Pilehanraya umum yang ke-13 jatoh pada mac 2011... Minggu cuti sekolah...

shahmetal berkata...

yezza.. sendiri cari nahas. padan muke. kalau camtu semua pengedar dadah minta maaf je kat mahkamah.. settle xpayah hukum. TT bukan ko cakp negara bertamadun sebab rakyatnya berpandukan undang2 ke? ceh...

tanpa nama@2010 September 3 12:57 tlong letak nick name ape2 supaya kitorang leh kenal

PondokDungunTerengganu berkata...

Bodoh !

nampok sangat hari
dah kemarau keghing kotang.
Sampai nok kene ade hari mintak maaf.

Memang boddo tahap gabang.

Bulan posa wat keje boddo gabang.

Tanpa Nama berkata...

nak buat apa bersimpati pada pengedar dadah,dadah yang dijual buat keluarga porak peranda,ibu hilang anak,anak hilang bapak,hilang adik beradiik, wahai tt pernahkah kamu melihat betapa sengsara mereka yg mengisap dadah, benda haram yg yg dah jual tu menghancurkan manusia,ada akal pikir,...macam ni rejimen ke 10 pun tak setuju, membela pengedar dadah

Tanpa Nama berkata...

Blah laa TT. Bual je lebih.