Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 1 September 2010

PERCUBAAN TERAKHIR




TAJAM JUGA PISAU LIM GUAN ENG





UMNO JUARA FITNAH, CETUS SENTIMEN AGAMA
– harakah daily

Dewan Pemuda PAS Wilayah Persekutuan (DPPWP) kesal kerana Umno terus memainkan intrumen fitnah bagi memburukkan Imej PAS dan Pakatan Rakyat, walaupun masih berada dalam bulan Ramadhan.

Pemangku ketuanya, Herman Samsudeen berkata, tindakan cybertrooper Umno yang menggunakan nama "PAS Beruk" mencipta dan menyebarkan gambar super impose yang kononnya Lim Guan Eng sedang menyembelih lembu korban untuk umat Islam dengan tagline "Sanggupkah kita lihat jika jadi begini? Dalil apa lagi nak halalkan perbuatan DAP??" adalah keterlaluan dan sengaja mencetus sentimen agama.


KAH KAH KAH…

woit… INI SAJE KESANGGUPAN MEREKA….kah kah kah..

woit... DAH TAK BOLEH BANTU... NAK BUAT MACAM MANA?... kah kah kah..

kah kah kah… AJAK BERDEBAT TAKUT… kah kah kah..

kah kah kah… AJAK BERDEMO LARI…. kah kah kah..

kah kah kah…. SUPERIMPOSE LAAAA…. kah kah kah..

nota:
dengar khabar semua cybertrooper gerombolan
telah di arahkan agar mereka juga wajib superimpose
muka isteri dan awek mereka dengan muka ???

muka siapa hah ?
cuba teka !

muka bik mama laaa
ini agar mereka terus tak selaras tenaga batin kah kah kah


nota:
kalau superimpose dengan muka
ziana zain satu kerja tak selesai
ngang dan selaras sepanjang masa kah kah kah

35 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

woit! aku terbaca kat blog grombolan.. mereka tak ngake.. katanya pas buat sendirik super impose tu.. wtf la cybertrooper
kalau nak tau google jenama
pas beruk sebar gambar lge

Tanpa Nama berkata...

salam isham.

teruskan menulis, sebab hari2 gua baca blog bro.

wak senin berkata...

pelik tapi benar masih ada gak yang masih percaya ngan tipu daya gerombolan......kadang2 tak paham btul aku hati dorang ni dah gelap gelita tertutup untuk berpikir walaupun kadang2 bende yang masuk akal disajikn media gerombolan

aziz jembal berkata...

bayangkan ponggong beruk kena cucuh dgn besi panas...melompat sakanlah...!
Jadi mengapa pas harus terlompat jika tak benar guan eng sembelih lembu korban itu?
Lantaklah...sekadar gambar superimpose buat apa nak melatah..bila gelabah sgt ia dah jadi mcm benar2 berlaku je!..memang mcm beruk!

Yong berkata...

Repot poleh je. Poleh nak ambik tindakan atau tidak tak penting, sebab dah senalo gitu. Tapi sekurang2nya PR ade rekod.

Tanpa Nama berkata...

Selain pisau Lim Guan Eng tajam.
Pisau RPK dan Hisham juga tajam.
Kini pisau Namewee pula semakin tajam.
RPK sila bongkar mana yang patut.
Hisham balun mana yang patut dibalun.
Namewee raplah sebanyak mana boleh rap.
Kalau ada Mansor Puteh, lagi bagus.

Tanpa Nama berkata...

blog pencacai pembersih/ penjilat taek umngok @ umko (umno KO @ umno + upko) agar umko ni kelihatan bersih dah kering modal. Nak lawan dengan fakta memang dah takde fakta, terpaksa la buat kerja gile. Bagi aku benda ni bagus, lagi dia buat lagi orang nyampah. Tak lama la nampaknya riwayat umko ni.

Tanpa Nama berkata...

Bro TT
Apo nak dikato bila mereka ni jahil ilmu agama dan menjadikan suroo nombor wahid dalam perjuangan.

shahmetal berkata...

takde ciri super impose pon. dua2 gambar berlaku pada masa yg tak sama. satu sebelum, satu selepas. dan kedua2 gmbar mmg ada lim guang eng.. pkir logik la bro. orang biasa superimpose tukar muka, bukan dengan badan2 sekali. hai, menegakkan benang yg basah.

Tanpa Nama berkata...

Nasib baik ada TT...harap jangan la ada orang terpengaruh dgn cheap trick ni.

wakmeli berkata...

aku tak kisah klau lim guan eng dan sapa2 kapir pun nak sembelih korban asalkan umngok dapat dikorbankan pada pru13 nanti... tak payah la susah2 wat fitnah dan mengapi2kan PR.dorang nak takut2kan melayu klau PR menang nnti cina jadi menteri besar. aku xpeduli. asalkan amno dapat ditendang kuar dan asalkan PAS jadi tempat umat melayu islam perjuangkan agenda mereka itu je yg aku nak...

merahsilu99@gmail.com berkata...

hai hicyam,

ini krja busuk perang media umnuapco-BN yang bangkrap 'personal assasination'. kerja cibai lahanat adalah budaya politik umnu dulu, kini selamanya kepada pihak lawan di luar kandang & di dalam kandang mereka. babi2 cibai yang dikurung kepala hotak 'captive mind' akan terus menyondol kepala mereka merempuh pemimpin Pakatan Rakyat.
Babi2 cibai ini akan terus menyondol dengan cara membabi-buta sehingga mereka akan dimampuskan oleh massa/marhen malaya pada PRU-13.
Babi2 ini desperado ini akan terus menyondol . . .

yusof erman berkata...

pak isam

kau pujaan ku
bukan fahaman politik atau agama
tapi cara dan bagaimana kau menulis.

syabas pak isam!

Tanpa Nama berkata...

Kalau satu hari nanti lim guan eng peluk Islam, tak mustahil dia pun boleh sembelih lembu korban...tapi buat masa la nie, memang tu superimpose ja meh! cilakak unaited meleis nasyional organaisesyen!!!!!

Lanun berkata...

Shahmetal,
Lengan Lim guan eng punyala besar, muka kecik..wakakaka...apa punya superimpose la, takde kelass langsung..

Tanpa Nama berkata...

ade gak nak defend umno kate satu gambar sebelum. satu gambar selepas..
shahmetal,ko pernah pegi tgk org sembelih lembu ke tak? mesti la amik masa nak putuskan urat halkum dan urat mareh..pastu dah tentu la photographer amik lebih dari 1 shot gambar,tu sebab gambar tak statik sebijik sama..

Tanpa Nama berkata...

Yang kena sembelih tu bukan superimpose. Itu adalah UMNGOK. Bukan lembu tau.

Tanpa Nama berkata...

UMNgok tak ada teloq..
Kahkahkah...
You help me, I help you...
Kahkahkah...

Tanpa Nama berkata...

shahmetal ni memang sah mental la
--ym cheah--

shahmetal berkata...

@lanun:

ok saya assume gmbar sebelah kiri gambar superimpose. jadi gambr sebelah kanan tu gambar sape?
kenapa bajunya masih sama?

maknanya kesimpulan saudara:
gambar sebelum tu, gambar mamat mane tah pakau baju T yg sama.
then, tiba2 mamat tu blah, lim guang eng dtng pakai baju same, ganti tmpat duduk mamat tadi?

camtu ke? saya confuse ngan kesimpulan saudara. tlng terangkan. ini bukan perli. saya nak tau camne saudara kaji.

@tanpa nama:

aku tak paham point ko. point aku "gambar asal" mestilah sama dengan "gambar superimposed".. jadi kalau gambar tak sama ko xbleh nak dakwa tu gambar superimposed.. nak2 kedua2 gambar ada muka lim guang eng. cuba gmbar belah kanan tu muka pakcik2 tah mane ta.. mmg confirm la leh ckp superimpose. takdenye aku nak defense.

yes berkata...

Kalau camni mak cik pun nak tukar muka lah, lain kali mak cik tangkap gambar dengan anak cucu nak tukar dengan muka Siti lah

Tanpa Nama berkata...

tengok apa punya BODOH gerombolan UMNO noi dah lah menteri2 dia bangang tak keruan, dimabilnya askar siber yang bengong macam ikan haruan...apapun sembelih juga lembu tu...tu yang ramai MELAYU ISLAM MENTEKEDARAH MCDonald, KFC< BURGER KING, CARLS JUNIOR DLL yang dapat keizinan gerombolan/jakim dengan sekeping surat yang dicetak di percetakan Ah Hong tertulis HALAL, ayam, daging (apa? betul lembu ke?) SEMBELIH KE???? BETUL HALAL KEE??? ni askar siber kerja berjam2 nak buat superimpose ni...lapar, mesti order delivery MCDonald ni...dibayar oleh fulus gerombolan...apa punya BEBALLAH melayu UMNO ni.... TUHAN PUN TAK DAPEK NAK NOLONG...

bunbinban berkata...

shahmetal, ko pun agak2 la nak komen. kalau bodoh, simpan. jgn tunjuk kat khalayak......maluuu!. lagi satu elok la ko leta nama shah metal tu....shahmetalkarat...kah kah kah...simpan ye bodoh tu dlm spender ko...malu wehhhh

CSI berkata...

nak tau imposed ke tak .. cer tgk pantulan cahaya pada muka ..

kociriemann berkata...

Hidup Melayu! (sambil menyorok belakang tingkap-sambil pejuang macam Shamsiah Fakeh dan Ibrahim Yaakob kena hambat dengan British)

Hantu betul Parti Kebangsaan Melayu Bersatu nih!

Tanpa Nama berkata...

lanun, syahmetal tu beruk. beruk apa tau..kalau beruk beruk lain salah, takkan syahberuk nak cakap beruk salah..memang dasar beruk..beruk dulu kini dan selamanya

Tropic Thunder berkata...

Apepon Bik Mama tetap sodap... yum2...

almatayer berkata...

merekalah golongan yang sesat lagi menyesatkan...

akupunishamjugak berkata...

kah..kah..kah..(gelak mcm TT)
sadist sungguh komen si budak Shahmetal ni,entah2kan budak ingusan je dia ni...kah..kah..kah

Tanpa Nama berkata...

salam..

gmbar tu tipu. kalo x caya tanye bik mama

Tanpa Nama berkata...

BODOH PUNYA SHAHMENTAL..
MUNGKIN KOBODOHANNYA DIWARISI DARI TURUN TEMURUN.

Tanpa Nama berkata...

ada jugak orang bodoh percaya ni gambar betul..

oi bodoh... memang la kedudukan badan tu berlainan pasal ni memang 2 gambar berlainan, tapi orang dalam kedua-dua gambar tu memang la nizar bodoh...

ko ingat bule ke, memula guan eng yang semelih lembu tu, kemudian tukar pulak nizar masuk sudahkan lagi sikit...

bodoh!! mak bapak tak antar ke sekolah ke dulu??
dasar budak metal makan sampah...

Tanpa Nama berkata...

ok, aku assume itu acara sembelih lembu berganti - ganti. Hahaha

Tanpa Nama berkata...

lembu korban yang lge semelih tu dulu aku pon ada dapat, sedap pulak rasanya..... kalau amno yang sembelih aku tak berani makan,takut tak sah sembelihannya. baik makan lembu kena langgar dari yang amnu semelih!!!!!!!

Tanpa Nama berkata...

lantak,aku umngok memang xcaya dah,mati pun aku xcaya,puak2 penipu..tggu ms nk kena semelih je..