Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 1 September 2010

SURAT YANG DI TERIMA



SURAT YANG DI TERIMA


Sejak awal tahun ini, saya mengikuti segala perkembangan di blog tukar tiub dan saya rasa segala sindirin dan mesej yang disampaikan cukup baik untuk membuka minda rakyat malaysia yang masih ketinggalan.

Tetapi hari ini saya rasa tidak berpuas hati dengan satu artikel yang telah membuat kan saya dan pembaca lain yang bukan melayu tersinggung.

""inilah yang dilakukan oleh british apabila mereka
membawa buruh china dan india ke tanah melayu
lihat hingga hari ini masaalah belum selesai. british ingin
buruh china dan india bekerja agar mereka dapat untung.
ini samalah macam membawa pekerja haram untuk daapt untuk.
british tidak memikirkan jangka panjang tanah melayu ini.""

Adakah kami China dan India adalah pembawa masalah seperti kata anda?
Apakah yang telah dilakukan oleh China dan India hingga di samakan dengan warga nigeria yang membawa masalah?

Walaupun sudah 53 tahun merdeka tetapi anda masih samakan China dan India sebagai pekerja haram dan apakah bezanya anda dan Umno?

Tidak kah kami juga turut menyumbang kepada ekonomi negara walaupun kami China dan India di anak tiri kan selama ini? Kini kenyataan anda membuatkan saya berfikir panjang dan banyak soalan mula bermain di otak fikiran ku.. Apakah perbezaan antara Melayu Umno dan Melayu anti Umno bila idealogi perkauman mereka tetap sama dan mudah mempermainan kan perasaan kaum lain?

Terima kasih banyak2 kerana menampakkan diri anda yang sebenar.

Yang kecewa.

David @ Rajkamal 1


nota:
tt menerima banyak surat
ada macam macam bentuk
ada yang kata balon bro
ada yang kata bodek bro
ada yang kata pergi lanchowlaa bro

macam macam berbagai bagai

surat ini tak ada edit
hanya beberapa baris yang
di garis hitamkan TIDAK dapat digaris hitankam
ini bukan sengaja - ini sebab tt old tai
tak tahu cara nak buat - jadi hilang
yang ditanda hitam kan itu - itu saja

nota:
paling best ada yang tanya
kau ini islam ke?
kah kah kah

52 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Alo David,

Pandangan sempit kamu yang menjadi Malaysia begini.

Kalau tidak faham tolong tanya

ha ha ha berkata...

Ha ha ha..

Aku setuju dengan TT,
David..jangan kecik ati dengan tulisan TT, kao perlu terima yang Masalah yang dibawa oleh British ke Tanah Melayu memang belum selesai!!!sebab apa tak selesai, kerana kita ada UMNO, MIC dan MCA..Kerana Teg line UMNO ialah "Perjuangan Belum Selesai" ha ha ha...

Kalau kao tak bulih digest apa yang TT tulis ...cuba renungkan apa masalah Kaum Cina dan India yang belum selesai sejak British bawa ke Malaya...dan tanya kenapa ia tak selesai..dan Intipati apa yang TT tulis tu ialah bukan kedatangan Cina dan India ke Malaya Bermasalah tetapi Kaum Pemodal (BRITISH)yang sengaja membawa masalah sama seperti BN dan Chukong membawa warga Nigeria atau PATI ke Malaya atas dasar membuat UNTUNG dan lepas tangan setelah mendapat untung...tu yang tak betul..ha ha ha

Tanpa Nama berkata...

Salam Isham,

ini bukan bodek. cuma naka bagitau kat bro isham... tulisan bro membuatkan saya faham erti politik Malaysia.

"Orang jahat menyamar baik..." (dari jemapoh ke menchestee'...)


Husin Kg. Baru.

Tanpa Nama berkata...

Dey kesavann..restoran daun pisang pun hire pekerja murah dri india lah..botoi kaday,sub con elektonik,cuci kapai talivars hire amerikah punya buruhkah ?semua "kapai bawang " impot mari dri india lah tambi!!3 tahun lalu,satu kicik punya talivar(dia bikin homemade cili sos) telah menyebabkan seorg buruh india mati dlm kebularan!!...baca sejarah kapitalisma,dan tambi akan tau,profit/ontong is their main objectivelah..they dont give a f*kin damn bout race,colour lah..only profit..btw tambi siapa supply sama itu bristih boroh kasar?bukankan village heads in tamil nadu,n other regions in the south who supplied the british plantation owners?..werent the chettiars the biggest owners of plantations in mynmar?hari ini,kaum kapitalist frm the west have relocated their kelangs,biznize to india..pasai apa?gaji morah maah..and indian sarkeh oso teringin sanggat nak "saturday nite party ke polah variyaah";-)

Tanpa Nama berkata...

BG AKU..KALO NK BACA TULISAN BRO TT JGN HANYA BACA TP KENA PAHAM SEKALI..
KADANG2 AKU BACA 2 TIGA KALI JUGAK...
BARU APE YG BRO TT N SAMPAIKAN 2 JELAS...

TQ..

Lingswaran Singh berkata...

Haha David, you janganlah ambil hati dengan benda kecil tu. Ape lah sangat banding dengan hinaan dan makian yang diberikan oleh United Malay National Organisation dan sekutu. Aku kenal manusia bergelar Tukar Tiub ini, dan aku sangat yakin niatnya bukan untuk menyinggung mana-mana pihak, dan jauh sekali dari bersifat rasis. Apa yang cuba di bantai TT adalah sifat Imperialis yang menganggap manusia negara membangun itu sebagai komoditi. Dia juga sama sekali tidak mendiskriminasi orang Nigeria, malah aku suspek TT bersimpati dengan nasib orang Nigeria...malah kalau ade awek Nigeria yang nak kawin dengan TT, konfirm TT terima punya...haha So lepak ar...

Tanpa Nama berkata...

David;
xkan kerna sikit punya silap paham ko dah berubah ati. Cuba paham bebetol. aku rasa TT x bantai kaum cuma ko jer silap paham ni.

Tanpa Nama berkata...

kahkahkah
percayalah,dlm diri setiap dari kita sume,pasti ada rasis,beza antara sikit dan byk saje...dan xterkecuali TT...kahkahkah

p/s:kalo TT xrasis,pasti die jwb surat ni,tp die biakan saje utk tunjukkan kebangangan penulis surat itu,kahkahkahkah

Tanpa Nama berkata...

kahkahkah
percayalah,dlm diri setiap dari kita sume,pasti ada rasis,beza antara sikit dan byk saje...dan xterkecuali TT...kahkahkah

p/s:kalo TT xrasis,pasti die jwb surat ni,tp die biakan saje utk tunjukkan kebangangan penulis surat itu,kahkahkahkah

rattlehead berkata...

lu memang steady bro!!!!

shahmetal berkata...

ya david.. inilah wajah TT yg sebnar.. tak ada beze dengan orang yg dia kutuk. masing2 ada agenda masing2. inilah Malaysia.

Tanpa Nama berkata...

woi Hisham!

ko jawab r apa yg dia kata tu.. yang ko gelak je pehal?

kebebasan ko untuk berhujah mesti disertakan dengan tanggungjawab! Dia tu tulis sebab nk minta jawab..ko jawab r..

ape payah sangat..

Sivakumar berkata...

Hello David yang menulis surat itu,

Brother, you sudah salah faham apa yang Tukar Tiub cuba sampaikan.

Please read the whole article and the specific text carefully and objectively, not with a clouded racial eye.

Tukar Tiub did not mean that the Indians and Chinese are problems. He is too Malaysian to say such things.

He said the British left behind a problem that is unsolved which is racial division.

We still haven't achieved real unity between the races, there is still prejudice.

This is the message of Tukar Tiub.

Hope you read this.

Sivakumar berkata...

Dan akhir sekali, kepada Shahmetal yang metinggalkan comment di atas

--> Lanchow la lu!

cucuk tok abah berkata...

Dear David,

I'm surprised that after having followed Tukar Tiub all these while, you are still unable to digest the more complex 'carbohydrate' that you chew here.
I suggest that you step out of the scope and boundaries that predefine Malaysian society for a while and look at the bigger picture as an independent.
As if you don't already realise, when you read TT, you must know that his voice is not of a 'definitive' Malay or as a 'traditional' muslim. His is malaysian voice -- provocative and sincere.
The rest of my comments will just echo "ha ha ha"'s earlier.

yes berkata...

Salam, tolong tengok vidio HAVE YOU EVER FALL FROM A BUILDING BEFORE? ( perbicaraan Teoh ) Wah wah hebatnya lawyer Malaysia. Ha Ha jenaka sepanjang Tahun

Tanpa Nama berkata...

dari tulisan tt merujuk cina dan india tu pra merdeka, dibawa oleh Inggeris ke sini untuk memburuh kepaa mereka agar mereka dapat untung, mentaliti buruh cina dan india tersebut datang ke sini untuk cari makan sahaja, setia mereka tetap kepada negara asal masing2 - ini fakta sejarah. apa yang terjadi setelah Inggeris balik dan kita merdeka, banyak masalah yang kita kena selesaikan antaranya apa cerita ini kaum cina dan india, mahu pulang ke negara asal atau tidak dan lagi..dan lagi..dan lagi...lombong bijih ke..estet ke..bukan orang melayu punya..orang melayu ado kobun gotah tu dah kayo...tu pun diri sendiri dan sedaro maro yang motong, tak pakai buruh2 ni...sekarang masalah estet dah selesai ke..inilah antara seribu satu masalah tinggalan penjajah..yang kita rakyat, pemerintah malaysia kena selesai..bukan hina atau sama kan kau macam org nigeria DAVID..ada faham ke??? masalah tak selesai2 sampai sekarang patut BN yang jadi penyelesai tiba2 jadi macam penjajah pulak siapa sokong dia kira selesai, siapa tak sokong atau tak berpihak jawab tak selesai...kau kata kaum lain dianak tirikan kau tengok nama2 orang kaya millionare kaum peniaga kat malaysia ni siapa, ramai nama siapa? orang melayu ke??? adolah sorang duo tu pun sobab kroni pemimpin, kau DAVID tak dapat makan, sekolah, kerja ke kat malaysia ni kata dianak tirikan?? kita memang menyampah kat UMNO tapi bukanlah kat umat dan negara malaysia, kau faham sekarang DAVID...

Tanpa Nama berkata...

david kecik hati balik india la

Tanpa Nama berkata...

kahkahkah...ramai betul kaki bodek TT kat komen ni...woii,guna la akal sendri,jgnla pinjam akal TT...bodoh...aku dh ckp,dlm diri,pasti ada rasa asis tu...kompom laa...dan dlm diri david ni pun kompom ada,xpyhla nk tipoo..dh lama org india kena tipoo...kahkahkah

shahhir berkata...

anak muda wajib meraikan perbezaan, tak perlu bertelagah - satu bangsa manusia tanpa prajudis stigma dan diskriminasi. tq

Tanpa Nama berkata...

hahahaa, ada jugak yang ambil kesempatan dlm komen tuk bakar si david ni. Nampak sangat sikap dan sifat keumnoan penjilat najis ni. shah mental, apa kabar.

Tanpa Nama berkata...

Hidup di Sudan lebih baik agaknya....

esham berkata...

TT ada bela anjing tak?

yb berkata...

1. TT hanya menjelaskan kaedah meraih keuntungan oleh Kolej zaman ini dan British zaman dahulu.

2. TT bayangkan bahawa Kolej masakini sanggup terima ‘penjenayah’ asalkan yuran dibayar. Soal keselamatan penuntut tidak dhiraukan asalkan wang masuk.

3. TT bandingkan pula dengan British zaman dahulu yang mengupah pekerja-pekerja dari luar Tanah Melayu. Pada zaman itu, British hanya pentingkan keuntungan. Pihak British tidak menghiraukan tentang status kependudukan kaum pekerja itu ataupun impaknya ke atas penduduk tetap Tanah Melayu untuk jangka waktu yang panjang.

Akibatnya ialah sekarang. Walaupun telah 53 tahun merdeka, perhubungan di antara kaum semakin tegang. Masing-masing kaum hendak tunjuk handal. Status kerakyatan tidak putus-putus dipersoalkan.

yb

Luke Skywalker berkata...

Jangan cepat prasangka pada TT. Bagi aku, sepajang aku membaca tulisan TT semuanya dia perli tak kira gerombolan mahupun pakatan. TT perli mana yang tidak betul. Bukan semua pihak betul. Ada yang tak betul dalam betul. Tukar Tiub Terus Maju. Kah kah kah!

Bigfish berkata...

Bro david,

sebelum kita buat kesimpulan sama ada TT rasis atau tidak, fahami dulu sejarah pembentukan tanah melayu dan malaysia. jangan hanya baca buku sejarah yang umno tulis je. buka minda dan mata hati anda.

Cuba lihat sekarang, pihak mana yg terang-terangan provovoke ttg rasis kalau bukan UMNO-BN dan konconya. Harap you blh faham,ok?

Fa-T berkata...

baca bukan sekadar sampai paham... tapi harus dengan renungan dan pemikiran...

in bukan bodek tt.. sebab gua bukan gerombolan untuk bodek2

Jamal Tongkol berkata...

to tuan punya surat..

suatu realiti itu memang pahit utk ditelan... dlm kepahitan ada kemanisan & kebanggaan.

Saudara harus berbangga kerana nenek moyang saudara dtg ke sini meskipun sebagai kaum pemodal & buruh.

sejarah manusia sungguh singkat... dalam ajaran Islam, KITA SEMUA ADALAH BERASAL DARI 1 IAITU ADAM.. malah dalam kristian, yahudi juga menyatakan begitu.

ada hikmah nya tuhan menjadikan kaum2.. jika dia mahu, tuhan boleh jadikan manusia ini 1 bangsa sahaja.. kenapa tuhan jadikan banyak2 bangsa..

sebabnya, mahu manusia saling kenal mengenal serta ingin melihat sikap manusia samada berpuak2 atau bersatu & akhirnya manusia perlu berfikir bahawa mereka adalah dari 1 keturunan tidak kira cina, india, melayu, kadazan, inggeris, afrika dll.

suasana persekitaraan, tempat & pengaruh banyak memainkan perubahan seseorang manusia. apatah lagi bila ia melibatkan tamadun kemanusiaan sesuatu bangsa sehingga beratus atau beribu tahun. sudah tentulah tertanam lama & mengubahnya dlm masa yg singkat amat sukar.

cuma apa yg boleh kita lakukan adalah bertoleransi, pegang pada ajaran agama, berfikir kembali dari mana semua ini berasal.. tamadun kebangsaan yg kita agung2kan akan lenyap juga.

tiada apa yang hendak kita banggakan dgn bangsa..

Khun Pana aka johanssm berkata...

Aku bukan melayu
aku bukan islam
aku kebeh kafir dari secawan neskafir.

Walau bahasa melayu aku tidak selaras ( seperti kepala hotak isteri rosmah).
Tiada kandungan tulisan TT yang singgung hati.

Yang di bantai oleh TT adalah cukong cakang cina.mereka lah punca gejala .


Bukan nya cinadolls atau mana mana orang tionghua.

kociriemann berkata...

Aku dengar wawancara KuLi pagi tadi.
Ku Li kata zaman 50an dulu, Melayu kutuk lawak Cina kutuk lawak India. Tapi memasing layan ketawa saja sebab kaum besar ini semua rapat antara satu sama lain.

Sekarang ni..cakap tu sensitif, cakap ni sensitif..ayo...!

Jangan tegang sangat...longgarkan sikit.

Tanpa Nama berkata...

dei tambi david,

lu cakap "betol" ka lu cakap "BOTOL"?

kalo mau kira marah saya lagi hari2x marah, pasai ini TT ada tulis "melayu bangang, bodoh..."
tapi saya tada hal pasal saya COOL & bukan schema.

p/s- kalu lu mari setiawan mari kita kena todi dekat pundut saya belanja

Tanpa Nama berkata...

ayo David, jangan jadi katak bawah tempurong daaaa

Tanpa Nama berkata...

Entah-entah si David ni agen gerombolan.

Tanpa Nama berkata...

komen2 sumenye bodek dan trus bodek TT,hahahha..bodoh..

komen yg blh pakai ialah tanpa nama 12:35..ini baru pakai otak sendiri,jgn pinjam otak TT..kahkahkah

cuba korang jwb,penah x seumur idup korang:
1)cium ketiak sendri
2)korek pusat dan cium
3)korek bontot dan cium

*jgn la tipu xpernah.sama la dgn konsep rasis ni...x byk,sikit mesti ada..jgn jd bangang trus membodek,guna otak sendri la bodoh.TT pun xsuruh bodek die..kahkahkah

mistik vs sains berkata...

wee

Tanpa Nama berkata...

Bro david...

Jgn mudah sgt rasa sensitif...skrg kita pikir mcm mane nak betulkan Malaysia ni..kita dah lama hidup bersama..persepsi Malaysian ...1 Malaysia ke ... masih byk kedaifannya...senang cakap david ko dengor balik youtube ape yg TT ulas pasal merdeka

lagi satu bro david..sejarah yg berlalu jgn dibaca pd satu dua aspek shj...kena global ...baca TT punya blog baru aku sedar peranan kumpulan pemodal...

tapi apapun bro david... saya sebagai melayu susah hati dekat awak yg dah salah faham tulisan TT ni... harap2 bro david relaks... baca artikel TT yg lama2 terutama artikel pasal peranan pemodal.. pemodal dulu dan kini sama saje...untung nak maximum !!!

Tanpa Nama berkata...

isu kaum cina dan india di bawa masuk ke tanah melayu adalah fakta, kalau ikut sejarah melaka hanya baba melaka dan india di panggil cetiya ini pun fakta.

British berniat jahat sebab mereka tahu kawasan nusantara adalah kawasan ISLAM jadi dengan membawa masuk kaum cina dan india ke tanah melayu meraka menggunakan ini sebagai pecah dan perintah.

British menggunakan alasan perlombongan dan jalan keretapi serta peladangan (getah), kalau british jujur mereka tak boleh kah ajar orang melayu untuk tujuan tersebut.

kesimpulannya kaum cina dan india memang asal dari negara China dan negara India. Kan itu pun tak faham lagi......

kodok berkata...

caya lu TT..kalo kt blog pro UMCO..kirim salam laa dorang mau siar surat kritikan...surat yg mengampu sanggup laa dorang tepek!

Charlie Chicken Chop berkata...

Kaum Cina dan India yang datang dari India awal sejarah dulu memanglah dari negara Cina dan India.

Tapi mak bapa saya dan saya lahir di MALAYSIA. Jadi walaupun keturunan etnik saya India saya dan ibubapa saya orang Malaysia dari Malaysia!

Kalau bahalol Gerombolan siapa siapa suruh aku balik negara India, aku nak bagitau dia itu bukan negara aku bahalol negara aku Malaysia, kau mintak aku yg duk Malaysia balik Malaysia buat apa!

Tanpa Nama berkata...

British takluk Asia utk apa?Utk merompak segala harta benda org Asia lah!!hari ni siapa yg sedang melakukan kerja yg sama?United Butoh Nasional(UBN)!

Aku Jawa berkata...

Kah kah Kah...

Jangan kata David orang keturunan india yang tak paham dengan TT, kadang2 aku pun rasa nak menyumpah dengan artikel TT yang berbelas2 kali di baca pun aku tak paham,

Kah kah Kah...

Jangan pening kepala brader, kalau rasa keliru, baca tajuk lain, abih citer, jangan peningkan kepala kau dengan masalah2 lanchow nih,

Kah kah kah

TT memang lanchow dari dulu lagi, korang baru tau?

kah kah kah

PS: Err..aku sebenarnya tak berapa paham surat David tuh, ada sape bole explain? Me No Spik Malay

Kah Kah Kah Kah Kah Kah

MeriamBuluh berkata...

Aloo David...kadang2 pemikiran orang tak sama jangan kita ingat kita sorang ja yang betol..
TT pun kadang2 jadi tak betol juga..
kahakahkahkah...

Tanpa Nama berkata...

TT lu memang otai

Tanpa Nama berkata...

Ye lah David... kena faham dulu.

Andainya aku pergi dulu sebelum mu..

Trima kasiiiih

Tanpa Nama berkata...

Salam,

Itu masalahnya bila kita belajar sejarah sekerat-sekerat. Blla buku sejarah ditulis oleh UMNOGOK banyak cerita sejarah yang tertinggal, ditinggal dengan sengaja.

Ambil contoh India/Cina masuk Tanah Melayu? Memang sudah jelas lagi bersuluh kerjanya kuli batak. Bergaji rendah. Apa ingat Melayu yang kerjanya membuat sawah, nelayan, peniaga, bertani ingin meninggalkan warisannya? Kalau harap Melayu tidak akan ada lombong timah, estet getah! Malas?

Cuba tanya apa kerja membuka hutan, ke sawah, ke laut itu kerja orang malas? Cumanya Melayu itu bangsa merdeka jadi mereka tidak ingin jadi kuli batak Inggeris.

Penyelasaiannya, dibawa masuk Cina dan India. Atas kesempitan hidup mereka meninggalkan tanah air mereka. Bangsa-bangsa ini pula dikelaskan pula mengikut pekerjaan. Orang Cina kebetulan di bandar mendapat manafaat berbanding India dan Melayu.

Sultan dan pembesar Melayu jadi pembela Inggeris dan UMNO mewarisinya. Cuba lihat semua pejuang Melayu berjuang TANPA mendapat sekongan pihak Istana. Mat Kilau, Tok Janggut, Abd. Rahman Limbong semuanya dihambat Inggeris tanpa pembelaan dari pihak Istana.

Perkongsian "pintar" antara Inggeris dan Istana menjarah hasil bumi kita. Kini perkongsian ini antara UMNO/MCA/MIC pula. Kita sebagai rakyat perbagai bangsa hanya mendapat saki-baki dari mereka. Kita seperti anjing berebut-rebut saki-baki ini. Segala isu seperti perkauman, agama, bangsa, keturunan dijadikan alasan untuk menjustifikasikan tindakan kita.

Terus diperbodohkan oleh BN!

-kuda hitam-

Tanpa Nama berkata...

dey David jangab marah. tak faham baca banyak kali. Tak faham juga cari tali. Tak faham juga gantung diri kasi mati.

Dey David.

Ooooooooootromennnnn berkata...

hahahahhaa....

tabik sama saudara India yg bernama Charlie Chicken Chop di atas.....

Charlie cakap .... 'Kalau bahalol Gerombolan siapa siapa suruh aku balik negara India, aku nak bagitau dia itu bukan negara aku bahalol negara aku Malaysia, kau mintak aku yg duk Malaysia balik Malaysia buat apa!'

nah ambik tu gerombolan ... kahhh...kahhh...kahh...

Tanpa Nama berkata...

david!dgr ni!
cina jahat pundek,india jahat pundek,melayu jahat lagi pundek sebab menyorok sebalik agama!

Tanpa Nama berkata...

sume ni umngok yg wat masalah,politik perkauman,jd sebenar TT nk tunjuk sape yg bwk pilitik perkauman ni,so david jd marah2,TT membuka minda yg kadang2 kita th tp xdpt nk terjemahkn...syabas TT

Tanpa Nama berkata...

biasalah bro hisham, tak semua apa yang lu sampaikan akan memuaskan hati semua orang, yang penting memuaskan hati kebanyakkan orang,mana yang terasa, mungkin ada benar, mungkin ada tak benar, terpulang kepada individu.yg penting bro hisham ikhlas dari hati lu menyampaikan apa yang tersirat dalam jiwa lu, lagipun lu bukan budak budak lagi, lu dah jadi oldtai, banyak pengalaman, banyak ilmu nak diberi kpd generasi yang ada..yang penting lu extraordinary sebab lu tak mengemis kat kjaan untuk dapatkan lu sesinggit duit, itu buat lu ada kelebihan dari gua dan orang orang lain, ada orang ngutuk kjaan tapi masih kerja dgn kjaan, sepatut jika jiwa merdeka, pakat ramai ramai mogok, ataupun lepaskan jawatan,itu tanda jiwa merdeka, tapi kebanyakkan melayu mana ada berani, mana ada merdeka jiwa...jangan terkejut bila gerombolan tumbang di persekutuan nanti, barulah akan nampak kebanyakkan orang berani berkopiah di jabatan kjaan, wa tak terkejut apa yang akan terjadi sebab wa kenal orang melayu macam mana, sebab tu masa wa belajar di um dulu, wa tawaf satu kampus sebab wa pelik kenapa dikatakan warga universiti intelek tetapi sikap tak menyerupai intelek, maka wa tak terkejut jika orang yg tak berjaya masuk u, takda sikap yang iharapkan sebab yang masuk u pun tak semua boleh diharapkan...sebab ketua ketua jabatan kjan semua lulusan u, takda yang tak lulus spm boleh jadi ketua jabatan,ketua pengarah di jabatan kjaan, nak salahkan gerombolan pun tak boleh seratus peratus, yang jadi ketua pengarah pun ada yang takut dunia.

phoolan berkata...

unkle hisyam
saya rasa kebanyakan artikel tukar tiub lebih kepada menjurus pencerahan pemikiran dan mencabar intelek yang kusam. pemikiran di cabar berkali kali hingga membuat minda separa sedar terbangun dan berfikir secara logik untuk kali kedua. banyak artikel & maksud yang sama berulang kali diputarkan untuk membangunkan fikrah yang sempit & telah dibongsaikan sekian lama. bait bait ayat yang keras & gelap juga telah diguna pakai selain sinikal untuk menyergah minda yang selama ini dilena & dilalaikan oleh
sang algojo dan mama juwie..

p/s:indian chinese & malay be united..

shahmetal berkata...

perghhhhhhh.. pembodek TT ni tak ubah mcm pembodek UMNO.. kahkahkahakh.. sama je 2 kali 5.. boleh pergi mampos semua. kahkahakh