Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 18 September 2010

UNTUK GEMOK DAN OBESE




SUSU SATU MALAYSIA SASAR LAHIRKAN GENERASI KUAT CERDAS
- melayau

Najib Razak berkata, pelancaran program Susu Sekolah 1Malaysia semalam amat penting bagi melahirkan generasi baru negara yang lebih kuat, tegap dan cerdas.

Dia berkata, terdapat sesetengah akhbar hari ini yang hanya menyiarkan tajuk dan berita mengenai program susu sekolah diperkenalkan semula tanpa memberikan keutamaan mengenai tujuan sebenar ia dilaksanakan.

''Ia sebenarnya mempunyai matlamat lebih besar berbanding apa yang disiarkan oleh akhbar iaitu melahirkan generasi muda Malaysia pada masa depan yang lebih dinamik dengan ciri-ciri yang saya telah sebutkan.

''Saya percaya ia akan memberi kesan yang besar kalau kita dapat mendidik setiap murid di sekolah rendah untuk membiasakan diri meminum susu yang mempunyai kalsium tinggi setiap hari," katanya.


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH



nota:
inilah hasilnya minum susu
satu malaysia kah kah kah


MINUM SUSU SATU MALAYSIA JADI GEMOK



MINUM SUSU MAT MONGOL JADI OBESE




TAK MINUM SUSU MAT MONGOL JADI SLIM


12 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

rosmah nih saiz lengan saja dah macam anak babi..camno tu jang!

Tanpa Nama berkata...

jangan bagi susu basi dah lah, selamat hari minun susu

Tanpa Nama berkata...

Salam Bro..

Kes susu ni aku sensitif @ bengang betul..kisah bagi budak sekolah susu basi..cirit birit semuanya..dulu stop sekejap .. sekarang sponsor balik..
Kalau nak bagi..bagi lah yang ada kualiti..branded sikit....ni main tangkap muat je..
Gerombolan bengap punya nenek yang dapat tender buat susu..konpom cirit birit ...
Nak bagi susu pun nak kecoh..bila satu asrama pie spital..sonyap yo!!
Tukang buat susu nyorok belakang tetek lembu!! Mentri sorok muka belakang bontot lembu!
Hampeh UMGOK yang bongok!!!

Tanpa Nama berkata...

Salam Bro..

Najis ni memang tak pie sekolah ..minum susu dpt calsium utk tulang sihat ..anak aku 3 tahun pun tahu..

Tu le malas membaca..calcium kena support dgn magnesium yang sumbernye dari sayuran dan kekacang. Utk penyerapan yang maximum..
Ko minum lar bergelen susu tapi tak makan sayur & kekacang..takde makne nye ..jadiknya macam species bik mama & puteli umgok gemok tu..
Bodoh najis ni!! nak cakap pasal kalsium konon!!

Putra IJ80 berkata...

OK.kita berbaik sangka.

Yang baik atau yg.memberi faedah utk rakyat kita terima.

Cuma yang di bimbangi, susu yang sampai ketangan atau ke murid murid,susu yg.di buang bertong tong satu ketika dulu ole pengusaha tenusu,di Johor kalau tak silap gua.

Kemudian heboh, Keracunan sini sana.

Gua terbaca sejarah nya.

Tanpa Nama berkata...

The Miracle of Enzyme, mengupas :Hampir bisa dipastikan, orang yang minum susu setiap hari, maka ususnya akan bermasalah.
kah kah kah..

dr zombi
Orang Asal Batang Padang

Tanpa Nama berkata...

to 12:18

apa crita sayur magnesium, besi, batu semua ni.Kacang-kacang apa la pulak.Ko ni suka potong stim.

Harris berkata...

Woit!Zaman gua skolah dulu jumpe ulat@cacing dlm susu.Projek susu skolah..Kah3..Trus gua x mau ambik lg itu susu skolah punye projek.Bikin usus gua merana..cirittt

Tanpa Nama berkata...

Aku tengok "BIK MAMA" dgn "SHARIFAH AINI" lebih kurang je...haha

Abi Husna berkata...

salam, Bro. isham, saya tak selesa la bila bro. kaitkan lagi ziana zain dlm isu2 ni. Kesian kat dia, past is past la. Biarla dia bahagia dgn kejidupan dan rumahtangganya hari ni. Allah kan maha Pengampun. Apa hak kita nak ungkit2 kesalahan silam dia?...sekadar pendapat.

Tanpa Nama berkata...

Tapi Ziana Zain minum 'susu' Najib. Kekekeke

armouris berkata...

info tentang tulang sihat di SIHAT SELALU - Pemakanan Untuk Tulang Sihat