Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 16 Oktober 2010

YA AMPOOOON




INI LAH DIA RAJAGOPAL



nota:
gila ini ada bermacam macam
ada gila nak jadi melayu
ada gila nak jadi tengku
ada gila nak buat rekod
ini gila nak jadi rajagopal kah kah kah


nota:
akhirnya kita bertemu dengan rajagopal
hanya satu lagi yang masih dicari kavita singh
siapa tahu siapa kavita singh kah kah kah


RAJAGOPAL TAMATKAN PEMADUAN BERUNDUR 1,010KM – malayau

BUKIT MERTAJAM 15 Okt. - Impian penceramah motivasi, I. Rajagopal untuk memecahkan rekodnya dalam Malaysia Book of Records akhirnya tercapai apabila berjaya menamatkan pemanduan kereta secara mengundur sejauh 1,010 kilometer dari Johor ke Kedah sebelum tiba di bandar ini hari ini.

Kejayaan itu sekali gus mencerahkan peluang Rajagopal, 56, untuk mencipta sejarah dengan mencatatkan nama dalam Guinness World Records sebagai manusia pertama yang menamatkan percubaan seumpama itu.

Dua tahun lalu, Rajagopal berjaya memecahkan rekod Malaysia dengan memandu secara mengundur sejauh 88 kilometer dari Johor Bahru sehingga ke Pulai Beach Resort, Desaru.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

kah kah kah…BAGITU LAMA KITA MENCARI…. AKHIRNYA KITA BERTEMU… kah kah kah..

kah kah kah… YAAA AMPOOOON !.... INI LAH DI RAJA KITA…. kah kah kah..

kah kah kah… YAAAA AMPOON…. HEBAT GAGAH PERKASA…. kah kah kah..

kah kah kah…. WALAU PUN BUAT KERJA BANGANG…. RAJAGOPAL ADALAH RAJA KITA…. kah kah kah…

20 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

babi punya keling, nak cipta rekod kepala bana, lanchau, chibai, pundek.... tak da kerja lain menyusahkan pemandu lain yang memandu normal. polis dan jpj pon dah hilang akal membiarkan pemandu keling gila ni memandu diluar tabie! nanti jangan salahkan mat rempit kalau mereka whillie nak buat rekod pulak. memang babi betul keling ni.... siap angkat angkat tangan bangga. kalau lalu depan aku masa memandu tu, memang tak panjang umur la lu keling. apapon nanti tentu dia dapat anugerah dari amngok!!!!!!

cicit ngah layor berkata...

Yang buat kerojer tak berfaedah komer puji sanjung,org yg kiter dapat munafaat dan dier pulak dapat gaji,kiter tak sedor....... drpd puji rajagopal ni,lebih baik puji dreba kepaler kereter api.....Dari singapura sampai hatyai,lepaih tu undor pulak dari hatyai ke singapura,sapah pon tak nampak..KAH KAH KAH.

Tanpa Nama berkata...

Hahahaha.. walaupun raja2 kita tu bangang dan membuat kerja2 bangang, dia tetap raja kita...

Teringat aku bila tengok ucapan2 raja... rasa nak menangis pun ada, rasa nak ketawa pun ada.. terbetik rasa kasihan..inilah rajaku.. katanya ada degree dari universiti haibat2..tapi cara bercakap dan berhujah, macam budak darjah 3 saja.. tambah pulak, banyak2 idea bangang jugak yang dia bawak... entah apa yang dia gi mengaji luar negeri pun, aku tak tau..

rasa kesian pun ada walau dia kaya-raya...mengapakah banyak kali kisah2 sadis ini berlaku dalam hidupku?

eito berkata...

dah masuk buku, ada can dapat datuk nih..malik maidin pakai cawat pegi berenang pun boleh dapat..

Bigfish berkata...

rajagopal nih lambat skit buat rekod sebab bajet tahun 2011 baru saja dibentang oleh bik mama punya bini.

kalau x boleh masukkan dlm kempen tahun melawat malaysia dengan hadiah kelambu.

Tanpa Nama berkata...

bodoh punya kerja..pundek!

Saiful berkata...

sah2 kereta penuh dgn sticker satu malaysia, gambaq mat mongol bik mama dey madey dey sami semua ni kaki bodek..sah dpt minyak free makan free tidoq free poodah tak kerjaa lain ka anee kot2 buat kerja sosial ajar bm kat budak2 india ka..ajar tamil kat budak melayu ka..ajar tamil kat senor tt ka lagi baik..ni pasai instana yg membazir tu
yg raja ni pun satu ..makan satu pinggan..berak satu jamban..tidoq satu katil..duit sendiri tak pa la jugak..pada2 la..pikiaq la sikit hidup tu ditanggung..duiy cina, duit melayu, duit indon..semua dia sapu..rakyat susah sapa tau..
ni pasai mat braheng yg masuk icu..mcm rasa sakit hati..mcm tu rasa org sakit hati..elok2 pabagi can..lawam toley..jilat juboq madey tu..jilat.doktor moday byk..pinjam la sat nak repair jantung tu..nak tamya jantung tu ada cop melayu ka..ada cop pekasam..ada cop apno ka..apa nak kesian ..kalau hang pun tak kesian kat org lain..ada tak doktor cina tlg..jgn bagi tlg tlg jantung tu melayu punya ..poodah..mcm tu nak jadi pemimpin..pemimpoin taik kucing..cakap kut hiduung..
mcm manna rasa dok hospital..free ka kena bayaq..
salin saja kerajaan..tu..
hasta luego senot tt..

Tanpa Nama berkata...

Ya Ampooooonnnn....raja katak masuk sepital woii....

Balabaque berkata...

1st nak tanya adakah rajagopal ni politician???? sy x kenal rajagopal ni, so sy komen beranggapan dia ni x ada kptgan dgn mana2 politik.... (betulkan kalau sy salah ttg bio rajagopal ini)....

klu bukan politician, sy rasa walaupun idea masuk WGBR itu sedikit "gila" namun klu di BUKA MINDA kita, kebanyakkan org kat duni ini cipta rekod kerana berani untuk jadi "gila"....

so, baik dia india kah, cina kah, melayu kah, dusun kah, iban kah.... sesuatu usaha BERANI spti ini perlu dipuji....kita mesti supportive... ini masalah UTAMA dgn BUDAYA MALAYSIA ini.....

jgn lah nak komen bodoh pula....

entahlah...apa nak jadi dgn pemikiran orang skrg.... hal betul, di BODOH KAN... itu pendakian everest sampai ada orang mati itu bukan kerja "gila" ke????

sempit2....

Tanpa Nama berkata...

Dengar-dengar AI masuk rumah sakit...comform?

Tanpa Nama berkata...

Ada org tu dapat rekod tersendiri dan amat wajar dimasukkan dalam Guinness World Record iaitu TIDAK BERAK SELAMA 3 HARI KERANA MENYIMPAN AIR MANI MAHU JADIKAN BAHAN KES MAHKAMAH!!!

Wow!!! Tambi ini gila apa ha?

- Seful-Zakari-

golok jangok berkata...

kerjo nnatey gilo, gilo bengong. lepah ni sibengong berlaghi sambil menunggeng dari Bukit Mertajam ke Banting sambel melolong-lolong "Ayo yo Meleysia Buleh!"

Kalu kera-jaey bodow, rakyat lagi la bengong. Tulung bagi gelarey 'Datok' pada Rajagupal ni.

Kalu demo dok ccayo, tanyo la Tok Pa

Tanpa Nama berkata...

ai pak isyam, blog ko nie pun nak cecah sepuluh jota pelawat tak lama lagi. rekod baik. harap rekod ko leh bagi byk manfaat kpd pelawat2 setia. jgn ko sombong plak. bykkan tulisan2 yg mencabar minda kami. tapi kurangkan ckitla maki hamun nie. aku paham ko mmg bengang sgt ngan puak2 gerombolan.

Pasal rekod2 malaysia, memang xde daya saing langsung. Inilah hasil pemerintahan UMNO/BN terhadap pembangunan minda rakyat Melayu/Malaysia.

Malah tidak memberikan apa2 sumbangan ekonomi negara.

Buatlah rekod yg berekonomi, sains dan berteknologi mcm negara kapiq barat.

Contoh:-
-Boeing 737= Model pesawat komersial paling byk terjual di dunia. Lebih kurang 6500 buah telah dibina.
-C-130= Model pesawat kargo tentera paling banyak terjual di dunia. 2262 buah telah dipasang.
-Apple Ipod= 260 juta buah telah terjual.
-3 kontaktor senjata terbesar dunia= BAE System, Lockheed Martin, Boeing.
- Pesawat pejuang paling canggih di dunia ketika ini= F-35, 2443 buah diorder, kontrak pertahanan terbesar dlm sejarah dunia, Malaysia haram satu xleh buat, itu pon enjin leh hilang.
- MICROSOFT= 12,000 orang pelabur terawal semasa microsoft mula2 diwujudkan telah menjadi JUTAWAN. Pengasasnya, Bill Gates= Manusia paling kaya di dunia.
-FORD= Pengeluar kereta paling besar di dunia dan syarikat ke-8 terbesar dari segi keuntungan tahunannya.
-MALAYSIA=???????

Masalah kita sebagai orang melayu terutamanya pemimpin2 kita ialah kurangnya atau tiada langsung semangat kreativiti dan saintifik dlm menuntut ilmu.

Ntah la, kita orang Melayu/Malaysia perlu berani buat satu perubahan baru yg mungkin bertentangan dgn kepercayaan kita selama sebelum ini.

Aku harap pak isyam sokong kalo ade anak melayu cam aku nie jadi puak kapitalis cam bill gates, steve job, elon musk, richard branson, warren bufet, dan lain2.

Aku percaya, satu-satunya cara nak lawan puak kapitalis ialah kita mestilah juga menjadi kapitalis.

"If you want to beat them, join them first."

Tanpa Nama berkata...

aduih..pedih hulu ati gelak..aduh..
dlm ekonomi mcm haram jadah, dgn duit x cukup nak beli susu anak, dalam perit jalani hidup kat metropolitan nie...abg la peneman saye...bile tgh sakit+kusut+beku kepala hotak tulisan abg la bt saye dapat nampak jalan..tahniah bang..lu memang rock...keep on cool

habsahry@yahoo.com

Tanpa Nama berkata...

aku kata dah, blog abg isham ni jangan ambik lateral nya... ini mesej berkenaan institusi raja2, yg dok maki keling songsang ni buat apa..?
abg isham ni salah seorang the great lateral thinker yg ada kat m'sia skrg ni..

kmt65.

HantamSajaLahLabu berkata...

Rekod paling bodoh di dunia.

Tanpa Nama berkata...

kenapa mereka-mereka yang ingin mencipta rekod nih tak kaji effect dia dari sudut ilmiah? apa la guna nya rekod semacam nih kalau masa dan minda kreatif ini di noda kan.

shahmetal berkata...

hahahahaha rekod ape ni. adoi aku pon tak tahan gelak

shahmetal berkata...

setuju dengan kata2 kmt65. tpai bukan keseluruhannya.

aku stuju yg komen2 ni sume racist yg bodoh, takde akal dan pakcik2 kampung yg dungu. post ni bukan pasal mengutuk kaum india tapi lbh kepada apa yg orang tu buat. pergi mampos la korang yg tak reti mentafsir hasil tulisan TT. korang ni mmg karat betul. walaupun aku tak penah sokong TT 100%, tapi aku sedih tgk orang2 bangang yg tak reti langsung mentafsir ape dia tulis.

tapi lateral thinker terbaik?? hahaha kamonlah dia ni joker of the year aje bagi aku. mmg betul dengan adanya tukar tiub dia dapat utarakan pelbagai isu2 yg boleh buat kita berfikir dua tiga kali. tapi kebanyakan post2 dia jugak hanya twist2 ape yg mainstream/alternatif media tulis dan ulasannya amat jarang berilmiah. mostly dia just nak make fun. so, bagi aku lebih kepada joker of the year sebab dia sering menghiburkan hati aku.

hehehe

but anyway, aku tak menafikan dengan adanya tukar tiub, sedikit banyak aku dapat buka mata dan dapat manfaat. utk itu, congratulations bro/pakcik/atok.

Tanpa Nama berkata...

lain kali...kalau keling ni nak buat rekod....suruh dia buat kat mana2 gurun yg ada kat India tu...kimak !!!! menyusahkan orang !