Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 24 November 2010

LELAKI KEADILAN MENCARI KEADILAN




ANAK MUDA MENUNTUT KEADILAN




SAYA KECEWA PROSES PEMILIHAN BUKAN KERANA TEWAS KATA MUSTAFFA PK
R - minisder

Naib Presiden PKR Mustaffa Kamil Ayub berkata, beliau tidak sama sekali kecewa dengan keputusan saingan timbalan presiden, sebaliknya “kecewa dengan kelompongan dan penyelewengan” proses pemilihan bersejarah yang menggunakan sistem langsung.

“Saya kecewa dengan kelompongan-kelompongan yang wujud, penyelewengan, dan kelemahan dalam proses (pengundian).

“Soal keputusan itu perkara kedua, saya tidak kecewa, bagi saya proses itu yang penting dan perlu dijalankan dengan baik,” kata Mustaffa (gambar) yang pertama kali bertanding jawatan timbalan presiden.

PKR selesai mengadakan pemilihan secara langsung membolehkan setiap ahli memilih kepimpinan pusat berbanding sistem lama menggunakan perwakilan selepas meminda perlembagaan tahun lalu.

Mustaffa juga bimbang sekiranya pimpinan parti dan pihak-pihak terbabit dalam parti tidak mengambil tindakan ke atas aduan dan laporan berhubung pemilihan, akan menjejaskan tahap keyakinan di kalangan ahli.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

nota:
apa sudah jadi
tukang silap mata
sudah buat silap mata kah kah kah


6 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

pembangkang didalam pembangkang.
kalah dicabang pun pasal seleweng juga ka?.
1.cermin diri dulu samada budaya gerombolan yang hampiri pengundi hanya dilakukan bila ahli diperlukan.
2.bila dijemput mesyuarat,janganlah loloskan diri.
3.pkr ini sebuah parti berbagai kaum,jangan hanya harap dan tumpu kumpulan tertentu sahaja.
4.kalah dalam parti tak apa,asal jangan kalah dengan gerombolan.
5.jumlah undi yang dapat umpama bumbung dengan lantai,kan ini pun nak kata konkrit bata penyebabnya

Tanpa Nama berkata...

komen menyalahkan itu, ini tanpa usul atau cadangan.... adalah komen yg haprak...

serupasekala berkata...

Gamaknya ramai yang tak suka dengan PKR ATAU Yang bermasaalah sahaja yang tak suka PKR.

renung renungkan lah........

Puan Ainon Mohd. berkata...

Bangun semula daripada kegagalan dan kekalahan, inilah skill yang membolehkan kita akhirnya naik....

Tanpa Nama berkata...

gagal melihat ada isu atas ulasan yang tidak sealiran dengan pemikiran beku termasuk dalam katagori yang maha haprak.
tetapi gagal memahami isu adalah bapak segala haprak.

Tanpa Nama berkata...

Org2 yg cintakan keadilan, ingat, sekarang ini adalah fasa pembersihan. Mana2 kuman2 kat dalam tandas yg tak tahan kena clorox, mati la dia hahaha. PRU12 adalah proses baru masuk tandas yg amat kotor nak dibersihkan. Skrg proses cleaning. PRU13 nanti baru la kick out n tukar segala2nya. Ingat tu, focus pada LONG ROAD AHEAD. Jangan kelam kabut, dan jangan jakun. Mana2 individu yg masih pikir perut n poket sendiri, lebih baik brambus -- itu budaya kuno. ....

Parti 'Ali.