Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 3 November 2010

RAJA KAKI MENIPU



INI TIDAK BOHONG



nota:
dapatkan segera roti najib
sebelum ianya diharamkan
kah kah kah





LITTLE INDIA GAH DI MATA DUNIA – NONG CHIK
- malayau

Little India di Brickfields kini telah menjadi salah satu simbol kebanggaan negara dan mula gah di mata dunia.

Ini terbukti apabila ramai pelawat dari seluruh dunia telah menjadikan Little India sebagai tumpuan utama untuk dilawati apabila melancong ke Kuala Lumpur.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


nota:
yaaaa ampoonnnn tolong lah jangan bohong
yaaaa ampooooon jangan jadi pembongak
yaaaa ampoooon jangan jadi mat lebong
yaaaa ampooon tolong lah jangan tipu melayu

tak betul brickfields - little india ini gah di mata dunia
belum sampai sdatu minggu di istiharkan sebagi little india.

jangan lah tipu orang kampong
jangan lah bodoh mak cik felda
jangan lah bangang kan minah kilang
jagan kelenting mat dispatch

kalau ada mat saleh di sana ada dua sebab:
pertama: kerana ada kl sentral tempat naik
keretapi/ bas ke lapangan terbang
kedua: kerana ada hotel murah dan berhampiran
dengan stesen keretapi

anak anak muda – bangla/indon/melayu/burma/vietnam
berligar diwilayah ini diwaktu petang dan malam
kerana banyak rumah merah dan rumah
urut happy ending – ini membuatkan brickfields begegar budayanya

sila jangan buat bohong. sila jangan tipu rakyat malaysia. hari
hari dibodohkan dan dibohongi. ini pun nasib baik kerana arwah
romald reagan – kita ada internet – kalau tidak pak cik dekat felda
chemomoi akan percaya cerita malaon bangang ini.


APA YANG SEBENARNYA BERLAKU DI BRICKFIELDS SEKARANG:

warga disini naik marah kerana perubahan jalan raya
telah menimbulkan masaalh kesesakan yang amat berat.
kawasan persekolahan, masjid, kuil, gereja yang dulunya jauh
dari jalan besar tetiba jalan kecil mereka telah dijadikan jalan besar.

bayangkan hingar bingar – sesak mesak


peniaga di brickfield naik bengang kerana asakan kereta yang bayang
telah menjaukan lagi para pelanggan mereka.

tak percaya sila pergi tanya sendiri.



13 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

nama sahaja menteri wilayah tetapi tak tahu masaalah warga wilayah,nasib baik ada bro TT.

Small Mama berkata...

Najib akan ke little india jumaat ini utk smyg smbil memecahkan kelapa.



"kelapa baik utk isteri saya sembuh dari ciken pork" - bik mama

Tanpa Nama berkata...

ada lagi satu yang tak puas hati kat brickfield ni.

komuniti orang gagal penglihatan/buta dah susah nak melintas jalan sekarang!

jalan tactile untuk orang buta semua separuh jalan! tak connected langsung!

Tanpa Nama berkata...

Pukyymakkk...ada Little lndia@Brickfield,Kuala Lumpur...ayoyooo..Jalan Masjid lndia,Jalan lpoh,Jalan Sentul,Batu Cave di KL itu apa jadah ramai lndia,hindu ni..apa sudah jadi? China Town..di Jalan Petaling pula...apa hal cina di pudu,bukit bintang,jinjang dan kepong dan seluruh malaysia...itu bukan china town ke????lndia pun banyak di Klang,Penang,ipoh dan banyak lagi..apa di estet itu bukan little india ke...?Sepatutnya pelancong dari lndia nak datang ke Malaysia bawalah melawat ke estet2..mat monggol jadi mandurnya..kahkah..kah...gila!!!!! Sedih Jalan Melayu b erhampiran Jln TAR di KL bagai melukut di tepi gantang..konon SATU MALAYSIA...pukimakkkkk dia....porrrahhhhhh...

merbok berkata...

tu semua statement syok sendiri!! mcm melaka la jugak! chit poddah.

Ikan Besar berkata...

nasiblah kalau ada menteri yang bukan dipilih pun. atas dasar lantikan. tu yang cakap merapu tu. aku memang tak minat ngan UMNO dulu kini dan selamanyasebab tulah, auta je lebih

cicit ngah layor berkata...

Konon2nyer ler dier nak nipu org.. Bercakap mcm semuer org dlm Malaysia ni bodoh belaker.Tak sedor dier sendighi yg dibodohkan dek ghakyat.Ghakyat akan ketawer kalau macer statemnt dier ni.Aper tidakyer,baghu seminggu diresmikan,dah berduyun2 ghakyat berbagai negare datang ke Little India tu...Wahai ghajer yg tak ader mahkoter!!!...sedor ker miker,bahawesernyer sebelum adernyer Little India tu,dah beghatuih ghibu org luor duduk diKL tu....bukannyer pelancong...tp pencaghi rezeki..Hampaih benor!!!

Tanpa Nama berkata...

ankahkahkah...yg lucu najib turun padang KL salam dengan bangla,nepal,vietnam,chinadoll,india,pakistan ,arab yang datang jual karpet,cuci tandas,cuci pinggan kedai malabari dan macam2...woi..itu bukan pelanconglah!!!itu cari makan punya orang...kah..kah..kah..najib turun ke puduraya,petraling street,brickfield.chowkit dulu...ingat tak TT?

din kaki lutu dreba berkata...

Aiiiik!!??? Apa punya lancau raja eee ni cakap???!

Baru 3 hari bukak dah tekenal seluruh dunia???

- ni satu lagi contoh raja keturunan ali ketam. raja kaki tipu. raja kaki kapor.

din kaki lutu dreba berkata...

raja eee kaki penipu ni kalau bela khinzir lagi baik

Tanpa Nama berkata...

apa nak heran. mangkok ni nak mengira pun tak reti. kalo aku jumpa kat jln thamby abdullah memang aku rejam pakai calculator

Tanpa Nama berkata...

apa nak heran. mangkok ni nak mengira pun tak reti. kalo aku jumpa kat jln thamby abdullah memang aku rejam pakai calculator

Tanpa Nama berkata...

Hoi..Menteri@Raja Misai...Brickfield ini terkenal bukan kerna Little India...ianya terkenal kerana "Red Street" mcm kat Amsterdam..banyak ayam2..pondan2..gay2.lu nak promote. tempat maksiat ke..lu nak tumpang sekaki ke..dapat dosa free..cukoplah nanti kene..sumpah.kene ciken pork..lak...Abang Aquak..