Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Ahad, 19 Disember 2010

ANAK MUDA INI AGENDA KAMU !




SEDIA BANGUN MELAWAN !




nota:
kerajaan pakatan di selangor
telah membuat dasar
loji nuklear diharamkan
di wilayah selangor

kelantan, kedah dan pulau pinang
wajib berbuat sama !




CHIN : FIRST NUCLEAR PLANT BY 2021 - bernama

Energy, Green Technology and Water Minister Peter Chin said the government would engage an international consultant to evaluate the location and requirement for such plants to be built.

Meanwhile, more awareness and education programmes will be carried out to inform people on such a need.

“Hopefully, by 2013 or 2014, we will able to finish evaluating this. As for calling of tenders, we hope it will be done by 2016,” he told Bernama in an interview.

He said Malaysia was heavily reliant on gas and coal for its electricity supply and it was government policy to reduce reliance on fossil fuel. Gas accounted for 64 per cent of the country’s energy generation while the remainder came from coal.

“We must get away from this. (It is) very much imbalance. Most countries have a good balance. We want hydro to assume a prominent role as it is clean but this can only be achieved in Sabah and Sarawak where there is much potential but not in Peninsular Malaysia,” he said.

nota:
bersedia!
bersedia!


dimana loji ini akan dipasang
ingat rare earth dulu - di pusing ipoh
kawasan orang china
untuk memertahan kan pelaburan ini
minta tabung haji masuk sama
ini taktik hendap dapat sokongan melayu
tapi rakyat bangun dan king ini gagal

loji nuklear ini akan dipasang dimana?
di pahang?
di terangganu?

kalau di pahang
habis sungai pahang
habis ikan patin

kalau di ganu
habis semua ikang

semenanjung sering bergegar
semenanjung sering gempa bumi
lihat dan tunngu para kang kong akan mengatakan
gempa ini tak bahaya
lihat dan tunggu para kang kong akan mengadakan seminar
bahawa nukler ini baik dan bersih

nota:
sila tanya kenapa loji nuklear filipina
saampai hari ini telah 10 tahun siapa tapi
tak digunakan? kah kah ka

nota:
anak muda bersedia dari sekarang!
anak muda ini adalah masa depan kamu!
mat mongol ingin buaty duit
kaum pemodal ingin buat duit
inilah agenda masa depan !

bersedia!


11 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Cuba tonton filem Moon lakonan Sam Rockwell. Camna ketamakan kaum pemodal nak niaga tenaga elektrik. Filem nie mmg best.

Tanpa Nama berkata...

babi betulla gerombolan ni, xder kerja lain nak pelingkup harta negara je. lagi satu babi rambut putih tu kitak shushah carik makan, nak timbak babik pon hutan dah ndak ada bah, inya sanang ja kawin sama anak dada arab. x sadar diri bah, lanchow dah ndak karas lagi mahuk kongkek..... pukimak batul. nanti mampus kena kemut dek arab baru tahuk. urang bilang arab punyak kemut kuat ba!!!!

opisboi berkata...

tunggu kangkong kongkang kata bahawa najis di loji .IWK lebih bahaya daripada loji nuclear.apa kata kerajaan buat belakang rumaqh si KANGKONG...pokaimak punyer kangkong!!

Tanpa Nama berkata...

AKU SEDIA BERDEMO MENENTANG NUKLIR!

--- MINDA RUSUH -------

Tanpa Nama berkata...

klu loji nuke tu bocor esok, kita org kampong dan org miskin akan menghidunya. anak cucu kita kena balanya.

menteri ini dan menteri lain dan cucu cicit mereka duduk senang lenang kat london

sebelum jadi, mari halau menteri2 ni keluar dr putrajaya dlm pru13

Tanpa Nama berkata...

Pelik betul aku, malaysia ni besar mana sampai justified nak buka loji nuklear ni, kalau negara yg besar tu mmg ada logiknya, sebab saluran yang panjang akan sebabkan kebocoran energy (natural)... Malah insutri negara besar pun besar juga, ini malaysia aku rasa punca tenga yang ada ni pun dah cukup, cuma efisyen tak efisyen je penggunaanya...

anak kampung berkata...

aku anak muda..
dasarnya, aku sokong kuasa nuklear nie..
kerana aku tau, kuasa nuklear nie lebih mesra alam, lebih bersih, lebih efficiency berbanding tenaga arang @ hydro..
aku sokong tenaga nuklear ini jika diuruskan dgn baik, boleh mendatangkan lebih baik kebaikkan daripada keburukkan...
aku juga tau apa yang berlaku di russia, boleh berlaku di mesia kalo tenaga nuklear nie berlaku kebocoran @ runtuh/meletup kalo tidak diselia dgn baik..
aku juga tau, tenaga nuklear nie akan meninggalkan sisa- sisa tahi apabila isotope-235 dan isotope-238 ini kehabisan tenaga dikala usia tuanyer...
aku juga tau, kita akan perlukan satu terowong @ gua untuk simpan tahi2 nie, biler sampai usia emasnyer nanti..
sampai disini, aku setuju projek ini.. tapi...
yang aku xsetuju akan projek nie..
jika, yang akan buat logi nanti adalah dikalangan kroni2 pihak gerombolan yang xmampu nak buat, tapi berlagak lebih tau dpd datuk Einstein ..
aku xsetuju kalo yang akan supply isotope2 nie dikalangan kontraktor kelas F (semua boleh supply)...
aku xsetuju kalo yang akan jaga loji tu, dikalangan half-bake garson seperti di malam 26 April 1986, yang xsedar valve air xbuka, tapi start nak generate energy..
aku xsetuju, kalo CEO2 yang duduk atas kerusi empuk, senang2 nak naik kan harga tarif api nanti, memangsakan rakyat, dengan alasan harga / nak urus bahan api nukluer semakin mahal..
aku xsetuju kalo harta rakyat ini diswastakan, demi jaga kebajikan segelintir kecil jawatankuasa syarikat..
kesimpulan aku nak buat kat sini.. kalo niat baik nak jaga alam sekitar, aku bagi green light nak buat loji nie.. tapi kalo xberani nak janji harga api lebih murah, aku ucapkan terima kasih banyak2 lar.. xpayah buat terus..
aku nak hidup lama.. banyak lagi benda aku nak buat..
yang xsetuju dgn komen nie, sila angkat kaki, xpayahlar nak komen marah2 aku.. aku memang degil, xnak ambik pot.. hahahaha

dukun melayu berkata...

SINTOK, 19 Dis — Keputusan mu-ZAKAR-lah Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Agama Islam menolak pelantikan bukan Islam sebagai peguam Syarie adalah tepat dan perlu diterima, kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Jamil Khir Baharom.

dey...mcm mana dgn ibu2 tunggal(ibu tinggal) muaallaf yg dianiaya?siapa yg akan memahami mrk?x percaya majlis ugama suka tipu org entot2 lari?pg la hendap jalan othman oii melayu..jgn la kena tipu dgn fuckwa auta muzakarlah ni...menangis korang tgk undang2 islam yg cewi ni dipermainkan oleh hulamak2 dan ostat ostat kepala takuk besar dr serban ni

Tanpa Nama berkata...

aku org TNB yg biasa bg komen kat setiap post tukartiub berkenaan nuklear. Rakyat Malaysia jgn
selesa dgn sumber tenaga yg ada..harga bahan api makin melambung menandakan kita makin kehabisan sumber tenaga beberapa tahun lagi. Hari2 org TNB pening rancang penggunaan sumber bahan api sbb selalu kekurangan gas.

renewable energy langsung x bleh harap, seolah2 nak terbangkan kapalterbang dgn sebotol petrol. Kalau nak guna jugak, bersedialah dgn gangguan blackout setiap hari, itu pun tarif akan naik berganda2.

Hanya nuklear & hidro Bakun yg akan pastikan kita x bergelap lps tahun 2020 nanti. Nuklear murah tp berisiko TINGGI, hidro Bakun selamat tp MAHAL. Tp terpulanglah pd rakyat Malaysia utk buat pilihan, nak terima nuklear ke ataupun bayar bil letrik yg mahal.

Apa2 pilihan pun gerombolan tetap akan buat duit, tapi kalau kita nak menentang dua2 pilihan pun, biarlah ada penyelesaian drpd bangkang semata2. Tanpa nuklear atau Bakun kita akan bergelap suatu hari nanti...nak terus guna arang & gas import boleh, tp kena la bayar bil 5-10 kali lebih mahal!

Aku rasa x berapa berbaloi salahkan gaji CEO TNB yg BESAR tu sbb dia dah bantu jimatkan beratus2 juga wang TNB demi memastikan tarif anda semurah yg mungkin. Walaupun dah rugi besar gila disebabkan IPP, TNB masih boleh bertahan..kalau company lain ada situasi mcm TNB, lama dah lingkup. CEO TNB jimatkan kos dgn cara potong pelbagai benefit staf TNB termasuk medical benefit. Kami di TNB pun gaji rendah, member di company lain dah gaji rm5000 ke atas, org TNB baru rm3000 lbh, kalau nak naik 4 ribu pun kena tgu beruban kot..gaji ciput mcm gomen tp pencen takde. Ramai jurutera TNB dah quit sbb bengang dgn gaji rendah, kebanyakan yg tgl hanya jurutera muda & mereka yg ikhlas kerja kerana Tuhan (x pk psl duit). Jadi CEO TNB korbankan kesenangan & kehappyan beribu2 staf TNB utk jaga kepentingan berjuta2 rakyat Malaysia yg benci pada kenaikan bil.

Apa2 pun utk masa depan, aku still x tau apa yg terbaik utk Malaysia, nuklear atau hidro Bakun atau senang2 pakai pelita je balik mcm dulu.

Tanpa Nama berkata...

Asalkan management + maintenance takde unsur2 rasuah,iAllah selamat.
Tp mcm impossible je
(part 'takde rasuah' tu)

Tanpa Nama berkata...

wat loji nuklear sesama letak bom di msia....

sekiranya perperang....satu serangan ke atas Loji nuklear....maka habis seluruh msia.....