Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Ahad, 19 Disember 2010

KENAPA HARGA BARANG NAIK?




HARGA AKAN NAIK LAGI TAHUN DEPAN !



nota:
tunggu dan nanti
tahun depan harga
barang keperluan akan
terus naik lagi !

apakah ini bukan tanda
ekonomi tak setabil?

kalau barang naik harga
ertinya gaji orang yang
bekerja turun - ini hakikat
inilah yang terus berlaku kah kah kah




KEMELESETAN EKONOMI DUNIA TIADA IMPAK KEPADA NEGARA
- melayau

BACHOK 18 Dis.- Kemelesetan ekonomi dunia yang diramal berlaku mulai tahun hadapan, dijangka tidak memberi impak yang besar terhadap kedudukan ekonomi negara.

Awang Adek Hussin berkata, ini berikutan langkah kerajaan melakukan transformasi ekonomi melibatkan pelaksanaan projek-projek berimpak tinggi yang mampu mengurangkan penggantungan negara terhadap ekonomi global bagi mencapai sasaran pertumbuhan sebanyak enam peratus setahun sehingga 2020.

Beliau berkata, ekonomi negara ketika ini dalam kedudukan selesa hasil pelaksanaan projek-projek mega di seluruh negara yang terkandung dalam Rancangan Malaysia Kesepuluh (RMK-10) bermula tahun hadapan.

"Ini termasuk projek-projek yang akan dilaksanakan di Sabah dan Sarawak," katanya .

KAH KAH KAH
KAH AKH KAH
KAH KAH AKH

woit.. DENGAN MEK NGOH DAN MEK JAH DARI BACOK MALAON INI TERRER LAAAA… kah kah kah..

kah kah kah… INI BETUL BETUL MUNKEEE TIPU ORANG KAMPONG…. kah kah kah..

woit… YANG HARGA GULA … HARGA MINYAK NAIK…. KEPALA BANA PASAL APA?.... kah kah kah..

kah kah kah… YANG KERAJAAN POTONG SUBSIDI TU PASAL APA?.... kah kah kah….

woit… POTONG SUBSIDI INGAT PASAL NAK MAIN POLIS SENTRI KE?..... kah kah kah…

woit… GRADUAN YANG LAMA TAK DAPAT KERJA … PASAL APA?.... BANGANG…. kah kah kah..

woit… MACAM MANA MALAON INI BOLEH JADI MENTERI…. kah kah kah..

woit… LEBIH BAIK BRAHENG AMBIL TEMPAT MALAON INI…. kah kah kah

kah kah kah... KALAU BRAHENG... KITA SEMUA TAHU NATANG GAPO...SENANG NAK KIRO.. kah kah kah

13 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Bro..

Aku setuju sangat kalau Pak Najib lantik Pak Braheng jadi menteri nie..aku cadang lantik jer menteri Perdagangan Dalam Negeri Dan hal Ehwal Pengguna..tak sabar aku nak tengok cara Braheng handle masalah nie kah kah..

mhaneffs

eito berkata...

kemelesetan ekonomi dunia tiada impak kepada negara..lanchow ape die cakap nih? adekah malaon ni nk cakap yg negara ni negara berkecuali dalam dunia? tiada pelaburan luar negara, takda orang luar melabur dalam negara? wadehel yg samdol ni merapu?!

DUNIABHATIN berkata...

Apa hal yg ekau cbuk nii..TT.Barang mesti mau naik,kalau tak naik macam mana mau makakah, Adess! kalau semua harga barang naik bagus! Tauke dapat untung..Gula sepuloh sen sekilo naik, tauke kedai kopi up 10 sen secawan..
Raayat marhen tak boleh bikin apa Funyer dia org syok kena kelentong!
dalam msia nii..memang banyak org bodoh dari Org cerdik..tarak hal punyer laa..

Datuk berkata...

kah kah kah .. suda Awang Adek ooii.. benti la keje2 menipu neh..
insaf lah .. betambah2 dosa tu..
susa nnti nak tanggung,
bkn sorang hang tipu neh..
bejuta2 org hang kena minta maaf..
hentikanlah jd menteri penipu neh..
hang benti duk rmh lagi baek..
kalu jd MB mmng xde can dah..
kah kah kah

matstimketum berkata...

apelah jibtunya ni lantik menteri bengong tapi pandai rembat? oh, ketam mesti lantik ketam!

PTPTN tipu berkata...

selagi ada PTPTipu selagi tu laa aku tak percaya ekonomi stabil!

pulangkan biasiswa!
pulangkan biasiswa!
pulangkan biasiswa!

bagi peluang anak rakyat miskin belajar untuk tingkatkan ekonomi keluarga!

Tanpa Nama berkata...

Apa la TT ni... Dia tu pakar ekonomi. Dr Sintok lagi. Kamu tu sekadar pakar zakar je. Kah kah kah.

Tanpa Nama berkata...

Harga barang memang le sentiasa naik. Yang tak naik benda tu aje.

Tanpa Nama berkata...

Kalau betul nak humbankan umngok pada PRU ke-13 nanti, pastikan anda memberi sumbangan dan juga buat sesuatu...jgn hanya tahu kritik sambil pekena nasi kandar dan teh tarik, lepas kenyang tidor...esok kritik lagi...

Sekecil-kecil sumbangan yg aku buat adalah :-

-Buat sembahyang hajat agar perjuangan golongan tertindas ini akan diberikan kemenangan oleh Allah s.w.t

-Memastikan semua org terdekat disekeliingku sudah berdaftar menjadi pengundi

-Memberi penerangan kpd ibubapa, keluarga dan saudara mara mengenai sesuatu isu yg mereka keliru atau yg telah dikelirukan oleh tv3 suku dan yg sewaktu dengannya...

Harap anda semua pun boleh pikir apa yg setakat termampu yg boleh disumbang atau pun dilakukan demi kemenangan pada masa akan dtg...cuba tanya diri anda, 'sudahkah aku memberi sekelumit sumbangan ke arah sama2 utk menggapai kemenangan itu?'

Jika bersatu padu, pasti kejayaan menanti kita...insyaallah...

Tanpa Nama berkata...

Ape Awg Adek Husin ni kate? RM10 sudah negara kerana mega projek dalam M10 sudah dilaksanakan! Bangang! RM10 belum mula lagi sudah beri impak?...LOL

Ape ni jadi menteri bangang!!!..LOL

Ini lah macam Semi Value..waktu belia memegang jawatan Kementerian Pengangkutan..beliau kata "Kalau kirim parcel melalui Pos dari Kuala Lumpur ke Kota Kinabalu hari ini parcel itu sudah sampai kelmarin"..Ini kenyataan beliau dalam satu sidang Parlimen Malaysia..Ini lah menteri bangang!!

PM Najib tukar lah Awg Adek Husin jika beliau terus memegang jawatan timbalan menteri kewangan negara kita menjadi bangas!!

cicit ngah layor berkata...

Dapat ker kiter bayangkan kalau negagher kiter ni selalu ditimper bencaner alam spt Indonesia,Pakintan atau China.Sedangkan negagher kiter tak peghonah jadi mcm negagher demer pon,harger baghang naik tiap2 haghi,aper ker lagi kalau jadi. Undang2 ader beghibu2,NGO beghatuih2,tapi semuernyer simpan dalam stor sbb nak jager peghut masin2.Biler tejadi bah besor diKedah,puaka2 ni ambik kesempatan caghi pengaghoh politik pulak.Tengok ler peghangai demer ni.Itu pon ghami yg sokong walau pon sampai setengah tumpor kener sembelih tiap2 haghi.

Tanpa Nama berkata...

KEMELESETAN EKO DUNIA TAK JEJAS NEGARA???

Kalau yg cakap tu budak tak cukup umur atau budak sengal otak; aku percaya lah jugak...

Kalu menteri amerika cakap macam tu, dah lama gantung selipar
Kalu menteri China cakap macam itu, dah lama kena tembak

Bukan apa bro, tahap pemikiran tak bole pakai langsung!!!! Pelik, macamana boleh umat macam ni jadi mentrie

konfius.com berkata...

Saya ada buat kajian perbandingan harga sebenar lebih 300 barang2 di Tesco, Mydin, 99 Speedmart dan Giant. Carrefour masih dalam pertimbangan. List tu masih belum complete tapi boleh download kat www.konfius.com

Perbandingan terperinci 20 barang2 di supermarket pun boleh di download kat www.konfius.com

Sebenarnya list ni utk mak saya. Saya plan utk update harga barang2 tu setiap minggu walaupun dalam kesibukan bekerja di university Malaya.

Video kempen kesedaran pengguna pun boleh dilihat kat
http://www.youtube.com/watch?v=8mCdL0sIXk0&noredirect=1