Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 21 Disember 2010

HUTANG HUTANG KAPITALIS




BENCANA YANG DIBAWA !



nota:
tidak lama lagi
krisis ekonomi yang
sedang melanda amerika dan eropah
akan sampai !

berhati-hati!
berjimat cermat !

masa susah sudah sampai
di depan pintu
jangan tuduh tidak
memdapat amaran kah kah kah

nota:
anak anak muda bersedia
untuk bangun melawa !




$2TRILION DEBT CROSIS THREATENS TO BRING DOWN 100 US CITIES – guardian london

More than 100 American cities could go bust next year as the debt crisis that has taken down banks and countries threatens next to spark a municipal meltdown, a leading analyst has warned.

Meredith Whitney, the US research analyst who correctly predicted the global credit crunch, described local and state debt as the biggest problem facing the US economy, and one that could derail its recovery.

"Next to housing this is the single most important issue in the US and certainly the biggest threat to the US economy," Whitney told the CBS 60 Minutes programme on Sunday night.

"There's not a doubt on my mind that you will see a spate of municipal bond defaults. You can see fifty to a hundred sizeable defaults – more. This will amount to hundreds of billions of dollars' worth of defaults."

New Jersey governor Chris Christie summarised the problem succinctly: "We spent too much on everything. We spent money we didn't have. We borrowed money just crazily. The credit card's maxed out, and it's over. We now have to get to the business of climbing out of the hole. We've been digging it for a decade or more. We've got to climb now, and a climb is harder."

American cities and states have debts in total of as much as $2tn. In Europe, local and regional government borrowing is expected to reach a historical peak of nearly €1.3tn (£1.1tn) this year.

nota:
ekonomi amerika sedang nazak
perang berterusan di iraq afghanistan pakistan dan iran
federal reserve terus mencetak kertas hijau

akan sampai masa nya china pengekspot utama ke amerika
akan berkata :
lu ingat gua bodoh… cio ci bai
lu bagi ini kertas …
wa nak bikin sapu montot pun tak tak moleh
kah kah kah

bila ini berlaku maka dunia akan gempar
ekonomi kapitalis akan runtuh

bila kertas hijau tak laku
maka ekonomi kapitalis
akan runtuh
bila ini berlaku maka perang akan membesar lagi!

tak percaya perang pecah !
tak percaya?


di iraq
di afghanistan
di iran
di pakistan
di palestin
di somali
di kashmir
semua ini bukan perang ke?

ingat apa awang adik kata: malaysia tak terusik
malaon ini memang bangang
tak membaca
tak menulis
tak tahu macam mana malaon ini jadi munkeee
menghabiskan oxygen saja kah kah kah

10 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

en tt,

jadi, siapa yg ada tanah kat belakang rumah, tanam la sayur sikit, buah sikit, bela ayam sikit dll.

nak harap sapa lagi mau tolong? UK sana ok la juga ada support system utk unemployed. sini sapa adamau tolong yg betul-betul ikhlas?

en frr

Tanpa Nama berkata...

Dengarkan ceramah pakar ekonomi Islam terkenal,Sheikh imran Hoessin yg meramalkan ekonomi Amerika akan dirudumkan serudum-rudumnya.http://www.youtube.com/results?search_query=islam+dan+sistem+kewangan+antarabangsa&aq=0
Ini adalah bagi membuka laluan kepada satu lagi sistem ekonomi antarabangsa yang baru selepas wang kertas fiat tanpa bersandar nilai hancur. Sekarang ramai yang sedar tentang penipuan pemaksaan wang dollar US ke atas umat manusia. Langkah seterusnya ialah meranapkan hegemoni US dan menaikkan ketuanan Israel zionist berpengkalan di Jerusalem.

Apabila US dollar jatuh, sistem yang akan muncul ialah sistem kewangan elektronik yang merupakan satu lagi silap mata ekonomi. Melalui sistem ini, wang tidak dapat disentuh dan dilihat tetapi ianya bergerak dalam denyut nadi sistem perkomputeran perbankan seluruh dunia. Masa itu manusia seluruhnya diperhambakan secara rakus dibawah penguasa kapitalis yahudi yang telah turun temurun mempusakai jaringan ekonomi dunia, diantaranya keturunan Rothchild.

Kini, ternyata telahan Sheikh Imran Hoessin di tahun 2002 itu mulai menampakkan kebenarannya.. kembali kepada bumi saudaraku...miliki sebidang tanah dan kumpullah kekayaan melalui pemilikan emas, bukan lagi wang kertas. Ingat!

Cob Nobbler berkata...

Off topic.

Siapa nak bisnes masyuk?Taib Mahmud bagi projek.

RM30,000 untuk buat blog,RM5,000 gaji sebulan.

Siapa nak boleh tengok web ni.
Kahkahkah!

Projek Masyuk Taib Mahmud

Tanpa Nama berkata...

en frr

melayu yg ada tanah pun bEnd dah kebas
ni kg baru pula nak kena kebas buat flat
tak kan nak tanam padi atas flat? nak bela ayam atas flat?
tanam bunga taik ayam bolehlah
tapi tak kan aku nak makan bunga taik ayam?

en fukk

Tanpa Nama berkata...

en 15:27

nak simpan emas apa ke nama
gaji aku jual air tepi jalan rm500 sebulan
bini 2 orang anak dekat 2 dozen

aku simpan emas kat rumah kecik belakang rumah boleh la en 15:27

en fukk

Tanpa Nama berkata...

Sumber:
http://www.malaysiantalk.com/sarawaktalk2/messages/31842.html

**********************************
Bloggers Wanted
Posted by Cyber Trooper on December 16, 2010 at 17:28:32:

As part of BN Machinery to counter oppostion and pro opposition bloggers. UMNO and PBB has set up a RM10 million Cyber War Fund.

We invited Sarawakians with journalistic instinct to contact or visit any PBB, PRS and SUPP branches to register yourself as an interested party.

Qualified Candidates will be notified within 7 days.

Training will be conducted by NST, Malay Mail (Datuk Rocky Bru) and Utusan Melayu at Pusat Latihan UMNO at Janda Baik.

Every blogger will be given a granted of RM30,000 to set up their blog, whether it is free or paid hosting, besides being paid monthly allowance of RM5,000.00 per month.

We therefore call on all responsible Sarawakians to register themselves at offices of Sarawak BN Component parties.

It is your duty to defend Sarawak from the onslaught by Sarawak Report and Radio Free Sarawak.

YB Abdul Karim Hamzah
YB Fadzillah Yusof

**********************************
Cikgu Bard masih nak berjoli lagi?
Hj Mus masih nak jalan senget2 lagi?
Orang dah nak serang la wooi!!!

apa apa pun ok berkata...

cerita betul yg menyesakkan nafas... dtbg.. dtbg.. dtbg.. 2008-2010 pun dah kira teruk... dtbg.. dtbg.. dtbg.. ada lg teruk.. bo liau sa siau la ini macam ni.. dtbg.. dtbg.. dtbg.. bn&co x boleh pakai... ibg!! kahh.. kahh.. kahh.. cakap x pernah jatuh buat keje rupa kepala butuh... kahh.. kahh.. kahh.. lancau la awang adek kahh.. kahh.. kahh.. bila nak jadi abang.... kahh.. kahh.. kahh..

nota:- dtbg = dah tak boleh gelak
- ibg = ini boleh gelak

Tanpa Nama berkata...

perang perlukan duit..amerika tak ada duit..china tak nak kasi pinjam..jepun pun dah bangkrup..

Tanpa Nama berkata...

//miliki sebidang tanah dan kumpullah kekayaan melalui pemilikan emas, bukan lagi wang kertas. Ingat!//
jgn lupa perak..buy silver,crash jp morgan!

Tanpa Nama berkata...

just my humble opinion, bila kita sedar sistem ekonomi depa dah tak boleh jalan dah, inilah masa yang paling sesuai untuk tunjukkan sistem yang lebih baik, sistem kewangan Islam. Ya, emas memang berharga, tapi kita kena ingat, makanan pon dah kurang sekarang ni, emas setinggi gunung pon tak laku dah kalau takde yang nak menjual sesuap nasi pun.