Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 26 Januari 2011

ANAK MUDA BANGUN MELAWAN




BERITA BARU MASUK:


jam 12.00 tadi
berita melaporkan semua talian
internet dan talipon teah diputuskan
oleh rejim mubarak

ketika ini mesir terputus
dari hubungan luar

laman, blog dan fb book
telah ditutup

talipon bimbit tidak berjalan

gambar dibawah diambil dari guardian london
demo yang berlaku kelmarin



nota:
gambar gambar baru masuk
perjuangan anak anak muda arab
mereka menuntut keadilan
mereka menuntut kebebasan




ANAK MUDA BANGUN MELAWAN












TEMPUR


TENTERA MUBARAK MENYERANG












SENJA SAMPAI




DARI TUNIS KE KHAIRAH

tiga anak muda penunjuk perasaan telah gugur shahid.

mereka berdemo membantah rejim mubarak yang disokong oleh
isreal dan amerika.

tunjuk perasaan untuk menumbangkan rejim mubarak di mesir
ini adalah lanjutan perjuangan ank anak muda di bumi arab
yang mahukan kebebasan dan keadilan.

di mesir - first lady bini mubarak juga telah menjadi sasaran
first lady ini amat dibenci
malah untuk rakyat mesir first lady ini ialah mahafiraun
yang menghisap darah rakyat mesir 3 ribu tahun dahulu

yang lawaknya :first lady inui baru sahaja pulang
dari bershopping di dubai


CAIRO PROTESTERS IN VOILEN CLASHES WITH POLICE – guardian london

Egyptian police used teargas and rubber bullets and beat protesters in a bid to clear thousands of demonstrators from a central Cairo square late last night after people had taken to the streets earlier today demanding the end of President Hosni Mubarak's 30-year rule in mass demonstrations inspired by the toppling of the government in Tunisia.

Cairo was the scene of violent clashes as thousands of protesters from separate demonstrations converged on Tahrir Square, the central plaza. Demonstrators waved Egyptian and Tunisian flags, hauled down a billboard for the ruling NDP party and chanted "depart Mubarak" at the 82-year-old leader, who will face elections later this year. One policeman died in the Cairo violence.

Two protesters were killed in Suez, east of Cairo, as other demonstrations took place around the country.


10 ulasan:

Loq berkata...

Takbir!

Tanpa Nama berkata...

Wow....satu muhasabah diri yang perlu dilakukan...sememangnye kebanyakkan kerajaan-kerajaan di seluruh dunia sekarang ini berpaksikan/berkiblatkan kepada Israel melalui proksinya Amerika. Ini bukannya andaian tetapi fakta.Sudah sampai masanya kita merevolusi sejarah demi kebaikan keturunan kita pada masa akan datang..Allahhu Akhbar..tinggallah yg Haq dan musnahkan yg Batil..Aminn..

apopo berkata...

berita yg menakutkan gerombolan....

tengala berkata...

tunggu PRU13 nanti..ubah tiang gol kita lawan cara jantan..tunggu semboyan bang Mat Sabu...

Non-Governmental Individual berkata...

domino effect tu sedang bergerak ke Malaysia!

tak lama lagi akan sampai jua ke Malaysia! tunggu aje.. hehe!



-------- you can not avoid war, you can only delay it ----------------- huhuhuhuhuhuhuhuhhu!!!!!!!!!

Tanpa Nama berkata...

susan mubarak tgh angkut jongkong emas

Non-Governmental Individual berkata...

Syabas rakyat Tunisia, ^__^

Revolusi Tunisia ni dah boleh dikira antara revolusi yg berjaya,mcm revolusi2 besar yg lain ^__^ - ie.

revolusi Perancis, ^__^

revolusi USA, ^__^

dan reformasi rakyat di Indonesia 98, ^__^

dan akan terpahat dlm rekod sejarah ^__^

mcm revolusi2 besar yg lain ^__^

ie.

revolusi Perancis, ^__^

revolusi USA, ^__^

dan reformasi rakyat di Indonesia 98, ^__^

setengah abad dari hari ini, otai2 di Tunisia akan mengenang revolusi ini, sbb ada ikut serta! ^__^

^___________________^

Lau Tze berkata...

kat malaysia pun akan sampai cuma amik masa je.. Sape nk start rusuh ni

Tanpa Nama berkata...

xsabar nye...pak menteri gerun dgr berita ni,cpt lari sblm terlmbat

Tanpa Nama berkata...

الله اكبر

برمولا دري تونيسيا منجالر ك مصر
سلفس اين اف؟


دعي