Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 26 Januari 2011

TUKAR TIUB PEMECAH BERITA




BERITA DARI FB


Warga Miskin Kota January 25 at 11:09pm Reply • Report

saya dapat maklumat semalam...umno dengan kerjasama JPN telah keluarkan ic untuk mamak2 nasi kandar penang dan pekerjanya.
Program tersebut dibuat disebuah dewan di pekan baru parit buntar...

..depa dah maklum dalam mesuarat ajk bahagian umno nibong tebal... yang mana ic merah dan xada ic semua dibuat ic baru semalam..

Saya sekarang di langkawi, jadi tak dapat nak siasat isu ini.. harap para blogger sekalian boleh bantu untuk siasat kebenarnan ini.

sila hubungi sauda kita ini untuk rukukan..belia adalah AJK PKR Kulim Bandar Baru.


DARI FB ZUNAR:

TERKINI: Kerajaan sedang rangka rang undang2 nak luaskan skop Akta Mesin Cetak dan akan dibawa ke Parlimen Mac ini. Sekiranya diluluskan setiap blog, facebook dan portal online akan dikenakan lesen. Ayuh bantah, Semua teman2 facebook saya diminta membuat kempen membantah rang undang2 ini! Sebarkan.... Zunar


8 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

lancau la..., gerombolan ni makin lama makin lancau... asal saja boleh berpaut even taik .. sanggup buat apa saja demi survival politik korup mereka...

tunggu kuasa rakyat....

Tanpa Nama berkata...

bodoh gak.. nak main fb pun kena ada lesen? bodoh sial... mana boleh..tak logik.... negara lain... main fb free jer..takkan malaysia nak kene lesen...sial...

apopo berkata...

lancau punya tok non...dah tau nak mampus sekali lagi di parlimen ntebal.nak main kotoq.

kawin cepat sikit....jangan biaq air penuh kepala.

buat boddo tentang halal haram.

pi lancau sama gerombolan ntebal.

Tanpa Nama berkata...

LANGKAH PERTAMA DEPA AKAN TUBUH SYT YG AKAN BETANGGUNG JAWAB UTK KELUARKAN LESEN

Stupid University berkata...

Kami akan bangun menentang! Hahaha! Kami akan buat macam kami menentang kerajaan china! Hahahaha! Kami akan gerakkan seluruh pasukan kami.

Tanpa Nama berkata...

ini mesti bawa ke jalan raya ni!!!! AYUH bertindak!

anti umno berkata...

jangan jadi bodoh...
kalau ke jalan raya dah comfom kena tembak air beracun...
jadilah hamba Allah yang bijak..
gunakan undi anda untuk mehalang golongan firaun dan qarun niee..
jalan raya hanya penyelesaian sementara tetapi dengan undi mereka ini akan mati selamanya termasuk keturunan sekalian tak akan muncul lagi dalam dunia politik malaysia..
JATUHKAN KERAJAAN DENGAN UNDI...

malaikatsesat berkata...

Kelmarin...
Rakyat umpama Si Buta...
Diberi tongkat... agar mampu berjalan jauh... dan tidak terasing atau diasingkan...

Hari ini...
Si Buta baru sahaja mula belajar...berjalan jauh... masih tertatih-tatih...
Malang... ada pegawai "JKM"... yang rakus...lagi DUNGU...dan lebih jahil...dari Abu Jahal... ingin merenggut,mematah dan menyerpihkan tongkat itu...lalu

Esok...
Si Buta akan sesat lagi... dihina lagi... dipinggirkan lagi...ditindas lagi...dan MUNGKIN AKAN DIJAJAH lagi...untuk kesekian kalinya....

Lusa...
Masih kah wujud si buta di muka bumi tercinta ini ??? Atau, akan lari menagih simpati di bumi asing yang belum tahu menjanjikan tongkat baru? Atau...

Tulat...
Si Buta akan hilang...
Lenyap selama-lamanya...
dari muka bumi ini.