Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 26 Januari 2011

EE BUAT LAWAK SERAM




LEE KUAN MELAYU







KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH









MALAYSIA LEBIH DEMOKTARIK – meloya

Mahathir Mohamad berkata, Malaysia merupakan sebuah negara yang lebih demokratik berbanding Singapura berdasarkan kelebihan hak kebebasan bersuara yang diamalkan di negara ini.

Menurutnya, keadaan itu boleh diperhatikan melalui amalan parti pemerintah negara republik tersebut iaitu PAP yang akan mengambil tindakan tegas ke atas mana-mana rakyatnya yang didapati tidak menyokong kerajaan.

Jelas beliau, keadaan itu amat berbeza dengan negara ini yang menyaksikan parti-parti politik tempatan lebih takut kehilangan sokongan rakyat sekiranya mereka bertindak tegas untuk mendisiplinkan masyarakat.

"Parti pemerintah Singapura tidak takut kepada rakyat. Jika rakyat pilih bukan calon PAP, dia akan diheret ke mahkamah, didenda dan dijadikan bankrap.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… INI LAWAK BESAR…. kah kah kah…

kah kah kah… GULA DI MALAYSIA LEBIH MURAH DARI SWEDEN…. kah kah kah

kah kah kah… MINYAK MASAK DI MALYSIA LEBIH MURAH DARI HARGA DI NORWAY…. kah kah kah..

kah kah kah… LAMPU MALAYSIA LEBIH TERANG DARI LAMPU DI BANGLA…. kah kah kah..

woit…. MALAYSIA LEBIH DEMOKRATIK…..KAH KAH KAH…POOOORAH…. kah kah kah..

nota:
singapura adalah sebahagian dari tanah melayu
pulau ini mengada ngada nak jadi negeri sendiri
macam perlis nak merdeka di bawah shahidan

air dan makanan semuanya datang dari malaysia dan luar negara
pulau ini adalah strateji kuasa imperial anglo amerika
macam israel untuk bumi arab

tapi kerana gerombolan nagook selalu kena tipu

1 – malaysia ada ISA – singapura ada ISA
2 – malaysia ada akta cetak – singapura ada akta cetak
3 – mamalysia ada akta universiti – singapura ada akta universiti
4 – malaysia ada kamunting – singapura ada changi
5 – malaysia ada tanah KTM - oops…singapura pun ada tanah KTM
6 – malaysia ada gambar altantuya – singapura pun ada lagi banyak


nota:
kita tunggu masa untuk perjanjian air yang baru
kenyataan kata mat mongol rasional ini adalah
persediaan lee kuan yew –
tak percaya?
tunngu dan lihat

NOTA:

singapura ada madey namanya lee kuan yew
malaysia ada lee kuan yew namanya madey


7 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

En TT,

Tulun buat siasatan sket pasal KDN akan cepat kan tempoh masa permohonan mendapat kerakyatan drpd 40 tahun kepada hanya setaun aje... Aku tgk berita TV 3 suku Hisamudin Keris Kontot cakap... cam ade udang disebalik mee aje...

Tanpa Nama berkata...

pesta pemboran bontot sejak merdeka: m'sia-s'pura 1-0

Tanpa Nama berkata...

ini kes si babi (kuan yew) vs pariah (madey), dua dua nak tunjuk kuasa padahal dua dua sama je.

anti fat mamaaa berkata...

pasai paa tak pernah nak bandingkan internet dengan negara lain..
kat malaysia INTERNET KELAJUAN TINGGI=10MG tapi hantar hanya 200kb/saat..makananya kena tipu dengan angka...
KAT SINGAPURA INTERNET DAIL UP JEE=60mb.internet biasa kat sana=200Mb.kelajuaan tinggi=600mb..maknanya guna hansed pun leh buka laman web macam kilat..
kat malaysia kalau download fail 100-200mb kenalah tunggu 2-3 hari nak siap...puuiihhh..dah tu nak sekat lagi plak dah..tp orang malaysia kata "tak paa pelan pun asalkan ada jangan takde langsung
dah lee".takpee kereta malaysia macam besi buruk pun, nak jual kat luar mesti kena qualiti bagus."takpee tulis kat promosi bagus2 tp bila beli kena tipu pun..
haaa...haaa...haaa...melayu bodoh..

Tanpa Nama berkata...

GULA DI MALAYSIA LEBIH MURAH DARI SWEDEN…
ini kerana di sweden, gula2 candy mereka lebih asli, lebih manis, lebih lemak, lebih berkrim, lebih sodaaap (dan lebih menggiurkan hingga menjilat jari dan lain2 lagi) bukan fat2 short2 dark2!
kahkahkahkah

Tanpa Nama berkata...

org jht ckp nk ckp diri dia jht,dia akan cri org lagi untk jd kambing itam..kah kah kah

ImNeO berkata...

Pak ISham,
Tolong Jangan cakap pasai Madey. Generasi say di hapus poleh Madey.
Cakap inggeris pn tak pandaidah..Grammar itu saya ingat grand-mother..
Say benci Madey dan puak gerombolan