Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 18 Januari 2011

RANCANGAN RAJA TAK ADA RAKYAT




TAK PERLU PEMBESAR SUARA




ISU AZAN: PEGUAM KIAN NAM MOHON MAAF KEPADA UMAT ISLAM – minsider

Peguam yang didakwa meminta sebuah masjid di Kampung Kerinchi, Pantai Dalam di sini memperlahankan azan hari ini menyifatkan ia salah faham yang diperbesarkan pihak tertentu.

Peguam tersebut, Ng Kian Nam, pada sidang media selepas mengadakan pertemuan dengan Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin dan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang mewakili penduduk di kawasan Pantai Dalam turut memohon maaf secara terbuka kepada semua rakyat negara ini terutamanya orang Islam.

Ng yang juga ahli seumur hidup MCA berkata, isu azan yang melibatkan Masjid Al-Ikhlasiah itu hanya salah faham dan sudah diselesaikan.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH AKH


woit… AWAS INI JUGA RANCANGAN LICIK… kah kah kah…

kah kah kah… INI PROJEK TONGGENG KE KIRI KENTUT KE KANAN… kah kah kah..

nota:
cuba selidiki betul betul apa yang terjadi
malaon ini menulis surat kepada najib, nazri
jais , jawi, menteri jais menteri jawi malah
nurul izah pun ada terima. yang paling lawak
koh tsu koon pun dapat surat dari malaon ini.

apa tujuan?

untuk memberi tahu seramai mungkin.
ini satu set up yang dirancang.

apa tujuan?

malaon ini buat huru hara
dia pindah rumah kerana azan
pukida dan pukisa berdemo
orang naik marah

tetiba malaon ini minta maaf
ada gambar dengan raja tak ada rakyat
minta maaf dengan menteri tak menang pilihanraya
ini ada rancangan licik bertujuan untuk menunjukkan kepada
warga lembah pantai bahawa raja tak ada rakyat ini
boleh menyelesaikan masalah.

dalam psywar taktik ini dipanggil – create a problem solving a problem
timbulkan masaalah dan selesaikan masaalah.

masaalah azan ini sengaja diadakan
agar gerombolan dapat menyelesaikan
nasib baik kita ada intenet
jahat ini ni kita bogelkan

terima kaseh ronald reagan kah kah kah

15 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

brilliant...brilliant..brilliant..

Anti TELAN berkata...

Sempadan diantara 'Timbul masalah' dengan 'Selesai masalah'...TELAN

Sambil selesai sambil TELAN...kah kah kah

Mana ada 'Pejuang Melayu'. Semuanya 'Pejuang TELAN'

ALahaI sI LunCAi berkata...

TIADA BAJET UNTUK MASJID DAN SURAU TAPI BANYAK BAJET UNTUK KUIL DI KELANTAN PULAK, PLAN SIAPA?

BAWAK NYONYA MASUK MASJID KEMUDIAN BERSAMA DENGAN NYONYA SEKSI NI BERJOGET DALAM KAWASAN MASJID, PLAN SIAPA PULAK?

KORANG BANYAK SANGAT BUAT STRATEGI JAHAT SEHINGGA SEMUA ORANG LAIN KORANG SANGKA JAHAT MACAM KORANG.

Non-Governmental Individual berkata...

TT genius!

Tanpa Nama berkata...

ada sape2 ada dengar kes dbkl buat hal lagi.kemudian nd lala settle kan? kah kah kah kah!!!!!

unknown berkata...

ALahaI sI LunCAi....
nie sorang makhluk² bodoh UMngok..
kalo dalam blog kemain lg ckp pasal pas xbtol itu xbtol ini..lu nie mmg buta hati btol la..dah la bodoh tunjukkan pulak kat org..sapa yg ckp salah org bukan islam masuk masjid..tolong bgtau ckit..jgn kerana pemimpin umno ckp salah lu pon ckp salah..lain kali selidik.jgn main hentam jer bro..itu dah menunjukkan kebodohan lu..bangang

xpara87 berkata...

si Luncai , lu memang luncai.....
Kalau bahlol jangan kasi orang tau lu bahlol.....

cicit ngah layor berkata...

known 13:03, Miker jangan ikutkan sangat maghah miker tu...Miker tak sedor yg miker dah masok peghangkap siLuncai tu.Sekaghang ni siLuncai tengah KAH KAH KAH..Ader respon katernyer.

Tanpa Nama berkata...

hoi si luncai celaka...jangan sebarangan cakap...bawak mai bukti apa yang hang cakap tu...setakat baca meloya pastu mai tunjuk hero pulak...poorrrrahhhhh...chiitttt!!!

Tanpa Nama berkata...

modus operandi dah mangli....

banyak orang dah tahu....

inilah kalu byk ikut madey yg berpandukan buku macivali....

lubang pembohong dan makin membesar!

dah tak boleh tutup lagi....cuma bagi org yg masih tak tahu....akan percaya

TT, kenapa ada org yg masih begini?????

jawapan saya kerana....
1. malas nak gaduh2
2. memang dah totok
3. malas nak membaca
4. pandai tak boleh diajar
5. ada kepentingan peribadi
6. telur dah kena pegang
7. dalam suasana yg selesa

banyak lagi....Tuan TT lagi tahu...salam pakatan!

ALahaI sI LunCAi berkata...

UNKNOWN,

ADA KE AKU KATA SALAH. AKU KATA SALAH PAS BAWAK NYONYA DALAM MASJID ATAU KAWASAN MASJID TANPA ADAB.

JUMPA TOK GURU PAKAI TUDUNG. MASUK MASJID PAKAI KEBAYA BELAH PEHA.

KE MEMANG KORANG SUKA TENGOK NYONYA TU GEDIK GEDIK BERJOGET ?

Ponsten berkata...

Luncai bangang.. tu jer aku nak cakap..

Tanpa Nama berkata...

Alahai luncai tu confused. Sebab banyak sangat baca utusan meloya, berita hairan, tonton berita tv3 suku; Mereka tu banyak buat manipulasi halus supaya sesuatu berita itu akan disalahertikan.

Aku dulu sokong UMNO gak, tapi cuba fikir...kalau kau buat kerja yang betul secara politik, untuk berkuasa tetapi salah mengikut pandangan agama.....ia akan tetap salah dan berdosa walaupun cuma penyokong.

Ubat kepada kejahilan adalah membaca dan buat analisa. Jangan tafsir agama ikut otak UMNO; memang tak boleh pakai dan akhirnya kejahilan mereka terserlah bila dibandingkan perkara yang sebenar. Selamat tinggal UMNOGOK (ahli umno yang keluar UMNO tapi tak masuk paper)

Tanpa Nama berkata...

tq sham for giving me a slot.
kitaƩ ni, kalau suka menegur kenalah juga boleh ditergur.
Tak salah bila seronok baca Hisham tulis, memang ada fakta. Darah membuak2 dan rasa puas bila dapat meluahkan pandangan. Tapi bila ditegur,janganlah melenting dgn bahasa2 tak sedap. Kalau semua yang komen blog ini sealiran pandangan,minda tak akan terbuka bila tak boleh terima pandangan org lain. Belajarlah dari org lama macam hisyam rais, ada kutuk dan ada puji, ada nutral. Biasalah blog yang perjuangkan keadilan rakyat tapi kalau semuanya berat sebelah, macamana nak tahu kita betul? Tengok2 blog lain mcm MALAYSIAINSIDER dan MALAYSIAKINI, semua diskus terbuka dan takda marah bila idea tak disokong. Tq bro Sham. Hidup UM.

yusufjalli berkata...

Salam.
Satu yang aku perasan Abg TT kalau lepas post artikel takkan balas komen.Tapikan, pembanca kena bijak menyaring.

Macam Barat cakap, manusia ialah haiwan politik. Jadi untuk elakkan kita menjurus ke arah takrifan juwmud Aristotle itu, kita jadilah manusia.

Aku yakin, Abg TT tetap otai kebanggaan UM yg kritis selepas DSAI.