Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 18 Januari 2011

INDIA, CHINA SEKARANG BENGGALI - TT PEMECAH BERITA




ABANG BAI TUNJUK RAMBUT





BENGALI PULAK LEPAS INI


rambut bengali yang panjang itu
adalah ajaran agama sikh

kalau dipaksa potong
jadi bengali murtad

tak kan tak faham faham

india ada hindraf
china ada chindraf
bengali hanya ada tiger draf

tu pasal bengali marah
kah kah kah


tunggu dan nanti
lihat dan nanti !


INI DIA JAM 5.00 BERITA BARU KELUAR
- mkini

Ibu bapa seorang remaja Sikh yang menghadiri Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) berang apabila anaknya sedar dari tidur pada Ahad lalu dan mendapati rambutnya yang sepanjang hampir semeter telah dikacip.

Mengikut agama Sikh, memotong rambut atau disebut “kesh” dengan tegasnya dilarang.

Bapa kepada remaja itu, Surinderpal Singh, 47, berkata dia dan isterinya menjadi ntidak keruan dan kini tidak mahu anaknya itu menyambung latihan berkenaan.

DARI LATIHAN PLKN





17 ulasan:

haluankiri berkata...

Siapa yg mula2 ajar RAKYATnya BERBANGSA2... Jgn terus jd BODOH ..

Tanpa Nama berkata...

Kesh is considered the most important of the Five Ks.At the Amrit Sanchar in 1699, Guru Gobind Singh explained the reason for this :

My Sikh shall not use the razor. For him the use of razor or shaving the chin shall be as sinful as incest. For the Khalsa such a symbol is prescribed so that his Sikhs can classified as pure

So important is Kesh that during the persecution of Sikhs under the Mughal Empire, followers were willing to face death rather than shave or cut their hair to disguise themselves or appease the Khan.[1] Bhai Taru Singh was executed for refusing to cut his hair as an offering to Zakaria Khan, the governor of Punjab, in 1745. He became a martyr and a symbol of the importance of Kesh.

-Source Wikipedia

Tanpa Nama berkata...

Jangan marah haa!!!! Khusrin ex-JAIS, mana2 yg tak sebulu dengan dia, semua SESAT!!!! Dan mana2 yg sesat patot ditangkap dan di-neutralized kan!!
kah kah kah kah!!!! khhrrkkkk!! ptuih!!!!

Tanpa Nama berkata...

BANKRAP SINGH:

kah..kah..kah...hei deh...bankdraff baru betullah...kalau rambut lagi pendek boleh handsome macam mr.karpil singh, amitab bachan.dharmendra....kah..kah..kah..janganlah marah....luv priya kaur!

Tanpa Nama berkata...

Malaysia kononnya adalah negara Islam tapi mazhab Shiah diharamkan oleh Khusrin & the Gang.

Yang peliknya di negara Kafir harbi macam USA dan Israel, semua mazhab Islam boleh disebar tanpa sebarang sekatan. Nak bina masjid dekat World Trade Center pun poleh. Pelik tapi benar.

Bang Isham pernah tingal kat luar negarakan? Sudah tentu bang Isham boleh lihat cara pemikiran dibarat dengan cara pemikiran sempit katak dibawah tempurung ala Breheng Ali.

Tanpa Nama berkata...

salam sahabat,

"bang ali ada tiger draf"

wakakakakakaka
p/s - bang ali mana bole minum beer. haram kau.

Tanpa Nama berkata...

mari kita cari agama yang boleh kawin tapi tak boleh bagi lubang burit dijolok pulak...kentut dan berak adalah haram.. tak boleh.. masuk neraka semuanya ni kalo dibuat jugak2.. aduyai..

singh tak boleh potong rambut, menyundal takper..merembat duit rakyat pun takper..

sama gak melayu gerombolan, azan kene kuat2, ceramah masjid kene cakap kuat2..

cina mintak persen masuk MRSM, ITM

india ada hindraf dan paria dan macam2 lagi..dan eee ada keling kutty ketuanan melayu, tak boleh balik india.....

itu tak boleh, ini tak boleh.. tapi melancap semuanya boleh kalo buat diam2..jual dadah, jual burit semuanya boleh.. syarat: kalo buat diam2 dan orang lain tak tahu..

aduyai, sakik kepala aku pikir2 pasal kaum2 di malaysia ni.. macam pelir belaka sikap masing2..

LEPAS SATU, SATU ISU PERKAUMAN DI CIPTA berkata...

KENAPA ISU2 PERKAUMAN TERUS MENJADI2 SEKARANG???

SIAPA DALANG???

SIAPA YG UNTUNG???

SIAPA YG TERANIAYA???

SIAPA YG KENA TIPU DULU KINI DAN SELAMANYA???

SELAGI ADA ISU2 PERKAUMAN...SAMA ADA YG DI CIPTA ATAU TERCIPTA, MAKA GEROMBOLAN UMNO DAN BE END AKAN TERUS DAPAT 'NYAWA' DAN 'BERNAFAS' BAGI MENIPU RAKYAT MALAYSIA...

EPISOD INI AKAN BERTERUSAN SEHINGGA KE PILIHANRAYA UMUM AKAN DATANG...

TAKTIK KLASIK 'PECAH DAN PERINTAH' ZAMAN ALA-FIRAUN INI AKAN TERUS DI GUNAKAN...BAGI MENIPU RAKYAT YG BODOH DAN PENAKUT...

azmie berkata...

try tanya karpal.

Dejan berkata...

PLKN memang cam pukimak. Aku sebagai
perintis PLKN sesi pertama 16/02/2004 jadi saksi memang banyak perpecahan kaum dalam PLKN. Jurulatih kebanyakan semua cam sial.

mastercafe berkata...

ni kan masih dlm siasatan. jgn nak buat isu.

Entah2 budak tu sendiri yg potong. saja nak ada point lari dari kem.

Tanpa Nama berkata...

Tunggu statement yang banggang Akan keluar dari media kerajaan.
1Malaysia.....pppiiirrraaahhh

Tanpa Nama berkata...

karpal singh tak mau ambil kes ni ka?

Tanpa Nama berkata...

BODOH! takkan karpal ke,deo ke govind ke nak ambil kes ni..nanti hakim tanya..'mana lu punya rambut tarak panjang kah????'Sengaja potong pun mungkin...budak-budak sekarang memang nakal...ibu bapa mereka sekarang tak sedar...anak-anak pun pandai menipu tahu...nanti akan datang..sedar-sedar kontol dia dah 'TERSUNAT" kah..kah..kah..padan muka..lni PLKN latihan ala tentera.Tanya ramai kapten,major bersara seperti Major(B) Pritam Singh,Kapten(B)Sunder Singh...hal-halal macam biasalah dalam kem.Nak manjakan anak...pooorahhh.Rambut sikit potong pun mahu bising...makan duit haram bunga ceti,tipu orang,rasuah,mabuk tak mahu bisingkah???????.

-Gopal Sundram-

Tanpa Nama berkata...

PLKN = Pukimak Lancau Kontol Najib

Tanpa Nama berkata...

bodoh kou semua islam bukan suruh ko memekak..kitakena hormat agama lain...tapi kalau agama islam di hina tade lo ko memokak aiii...bangang

Tanpa Nama berkata...

kepada saudara Gopal...
tak semua yang beragama sikh minum arak dan jadi ceti haram,
kadang2 kita ni..bila cakap biar la beralas...mesti ada batas..bukan main cakap lepas.
satu lagi kita kenalah tengok diri sendiri jugak...jangan dok tuding kat orang saja..
lagi satu ini isu sensitif....kalau semua dok gaduh pasal agama saja....susah lah nak hidup aman.
kalau tak tau fakta jangan disebut sebut...

semua orang ada kelemahan...takdak yg bagus pun kat sini..baik melayu ..india ..cina.....

have a great day.....