Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 22 Februari 2011

BERITA DARI FACEBOOK



TAHNIAH UNTUK MEREKA YANG BERANI



nota:
ombak perubahan sedang berlaku
anak muda yakinlah
dunia ini akhirnya milik kamu!!!


GENGGAM DAN LAWAN

SALUT MEREKA YANG BERANI




ANAK MUDA TELAH BANGUN

KEPUTUSAN PRK UNIVERSITI. (PRO M)

Dari facebook Pro-Mahasiswa UTHM, Batu Pahat, Johor (sehingga jam 2.10 am)

UM : MENANG [Menang 23 dari 41 kerusi]
UKM : MENANG [Menang 25 dari 37 kerusi]
UMK : MENANG [Menang 8 dari 12]
UPSI: MENANG [Menang 11 dari 18 kerusi]
USIM: MENANG [Menang bersih]
UMS : MENANG
UPM : KALAH [Menang 11 dari 43 kerusi]
UTM: KALAH [Menang 11 dari 57 kerusi]
USM Kubang Kerian: MENANG [Menang semua kerusi]
UMSKAL : MENANG [Menang 3 dari 6 kerusi]
USM Penang : KALAH [15 seat dari 39 kerusi]



SIAPA BOLEH BANTU INI

show details 1:51 PM (3 hours ago)
Salam,

Saya salah seorang peminat blog saudara. Last saya surf on Saturdays 19 Feb 2011. Semalam 20 Feb 2011 tak berkesempatan sebab balik kg Jolobu. Tetiba ari ni dah tak jumpa cari. Jadik nak tanyalah skit. Apa dah jadi sebenarnye? Klu nak redirect kat mana?

Sila maklumkan saya. Terima kasih


UBU AKAN MUNCUL KEMBALI




19 ulasan:

Datuk berkata...

tiap hr sy ok je pun .. sy gn chrome

Orang Bukit berkata...

Salam,

Untuk maklumat para pengunjung tentang masalah dihadapi laman blog Tukar Tiub.

Sebenarnya terdapat percubaan untuk blog ini disekat - ada pihak yang kurang senang telah membuat aduan kepada Google tentang isi kandungan yang disiarkan oleh Tukar Tiub.

Namun disebalik itu, pihak Google pula mempunyai dasar untuk tidak menapis atau menyekat mana-mana blog semata-mata kerana aduan-aduan yang diterima.

Pun begitu, pihak Google akan menyediakan satu laman khas - "Content Warning" sebelum laman asal yang hendak dikunjungi dengan memaklumkan para pengunjung akan isi kandungan blog yang bakal dilawati itu mempunyai unsur-unsur berita yang "melampaui batas".

Justeru itu, pengunjung diberi pilihan samada untuk meneruskan atau sebaliknya.

Untuk ya, tekan - I UNDERSTAND AND WISH TO CONTINUE atau kalau tidak maka boleh tekan - I DO NOT WISH TO CONTINUE.

Nota: Saya suka Tukar Tiub. Tidak pula saya dapati laman ini melamoaui batas. Terpulang pada individu macam mana nak terima kot.

Sekian.

Tanpa Nama berkata...

Tahniah buat anak muda. Harapan Malaysia adalah pada mu. Kamulah masa depan kami!

Untuk orang Jolobu saya masuk TT ikut URL INI

https://www.blogger.com/blogin.g?blogspotURL=http%3A%2F%2Ftukartiub.blogspot.com%2F

Harap berjaya.

matyo berkata...

Bang isham, ni masalah TOS (term of service) google. ada orang report blog abang kg google.

Some readers of this blog have contacted Google because they believe this blog's content is objectionable.

Hate Speech: We want you to use Blogger to express your opinions, even very controversial ones. But, don't cross the line by publishing hate speech.

jadi untuk selamat (sebelum blog ni kena delete oleh google) saya syorkan tukar domain. (tukartiub.com) ala usd10 jer setahun

Tanpa Nama berkata...

bro..

akhbar STAR melaporkan bahawa kumpulan PRO-M sebagai anti establishment..dan kumpulan PRO-A sebagai pro establishment...

siapalah yang bagi title sebegini untuk memburuk2kan PRO-M...

Tanpa Nama berkata...

Orang Mudo dah bangkit... ini tando2 perubahan akan berlaku di negara tercinto.. salute orang mudo..

Tanpa Nama berkata...

TT, kat pejabat pun kau punya blog no dah kena block, apa punya turrr la...kau upah lah hacker kasi hack ini pejabat kerajaan punya sistem...

Tanpa Nama berkata...

ramai lagi ke students yang nak baca akhbar sekarang?

pro-A/penggerak mahasiswa macam kura-kura/biri-biri..pandai duduk dalam pagar kolej kediaman, jadi pak guard sukarela, then block mana-mana calon pro-m yang nak berkempen..dasar penakut..

Tanpa Nama berkata...

depa komplen sebab tak tahan tgk gambar jubur saifool yang licin tu kot..hehe

Bigfish berkata...

tahniah orang muda yang telah sedar dan bangkit untuk menyelamatkan masa depan negara daripada terus hancur di tangan golongan korup dan gila kuasa.

aku akan terus sokong dan moga memperoleh kejayaan nanti.

Tanpa Nama berkata...

Aku cadangkan lebih baik TT guna domain sendiri. Guna blogspot.com agak terbatas kerana pihak Google berhak untuk men'shut-down' mana-mana blog yg mereka anggap melanggar TOS mereka.

Beli domain RM45 je utk setahun. Lu boleh upah sape-sape yg pakar utk pindahkan domain tukartiub. Tapi lu masih boleh guna function blogspot cuma bezanya, semua data tidak disimpan dalam server Google, tapi simpan dalam server pihak hosting yg lu bayar RM45 setahun tu.

Kalau pihak goverment block lu punya domain, pengunjung masih boleh masuk blog TT hanya dengan menukar DNS di control panel komputer masing2.

Banyak website2 yg diblock kerajaan aku boleh pass dengan DNS. Kalau lu masih ragu2, mintak pendapat anak2 muda yg pro dalam bidang ni.

Truckster berkata...

gua cadangkan hosting sendiri.....sewa dedicated server

tapi kos agak membebankan juga sebab traffic Tukartiub agak tinggi....


selamat bertukatiub

Dkay berkata...

Saya pengunjung dari Bukit Mertajam, Penang. Saya tidak bermasalah untuk masuk ke blog ini dengan Streamyx. Tetapi sedikit bermasalah sekiranya menggunakan broadband. Mungkin speed yg slow kot.

Tanpa Nama berkata...

Saya setuju dengan penggunaan domain dan hosting sendiri. Lagipun mudah untuk membuat recovery/data backup.

Tanpa Nama berkata...

ap da..sape yg dok mengomplen kat google nie..cukup2 la..berilah kebebasan pada media elektronik..hak masing2 la..bush yg ganas 2 pn x sekat x band kump green day keluarkan album american idiot..siap kutuk2 kerajaan amerika lg..satu dunia album 2 dipasarkan..rilek je..ha3..nie br tukar tiub..da mcm2 sekatan nk wat..

rosebiwu~ berkata...

oi isham..kalo ko tau cerita dari UTHM mmg lawak laa..
ktorg undi pakai sistem komputer..if undi kurang calon or lebih calon,sistem xkan proceed utk sahkan undi..so secara logik mahasiswa akan memilih calon yg cukup..then sistem akan proceed..tapi yg peliknya ade undi rosak..mahasiswa yg bwk nama2 calon utk diundi akan dianggap undi rosak..lgpn kt cni setiap calon x dilabel samada pro-m @ pro-a..so kalo gua nk sokong pro-m,mcmana gua nk pilih calon pro-m?bila bwk nama calon dikira undi rosak plak..mmg sial laa..sebelum ni manada larangan bwk nama calon lam pusat undi..kepala bana apa ni?
pro-aspirasi main kotor kt cni..mentang2 la UTHM ni kt ceruk kmpg,sdap je ko bantai mahasiswa yg nk perubahan..kalo uni ni kt KL mmg silap la...

Tanpa Nama berkata...

memang grup umngook kaki blok
sebab tu umngook goblok
sebab tu air mani dia sendiri letak kat bontot sendiri

Kabut Ribut berkata...

buat masa sekarang ni.anda mungkin bleh guan proxy jika kene block.contoh cam kat universiti.
TT patut tukar domain.dah sampai masa bergerak bebas

Tanpa Nama berkata...

tahniah

dah daftar undi prk 13 lom?
cepat, kang nyesal kang