Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Ahad, 13 Februari 2011

MESIR ADA FIRST LADY - MALAYSIA ADA FAT LADY




DUA DUA ADA MIMPI SERAM



nota:
mubarak ada mimpi seram
najib ada mimpi seram
mubarak lari ke tepi laut
najib lari dari tepi laut






NAJIB: MALAYSIA TAK BOLEH DISAMAKAN DENGAN MESIR
– mkini

Dengan ribuan rakyat Malaysia mencurahkan ucapan tahniah kepada rakyat Mesir atas kejayaan 'membebaskan' negara mereka, Najib Razak memilih untuk mengasingkan persamaan di antara kedua-dua negara berkenaan.

"Pertama, kita tidak boleh samakan apa yang berlaku di Mesir dengan Malaysia kerana perkara adalah berbeza di kedua-dua negara,” katanya apabila ditanya apakah iktibar yang boleh diambil oleh BN dan Umno daripada pengalaman di negara Asia Barat itu.

Menurut Najib, dasar BN 'Rakyat didahulukan' itu adalah perbezaan utama antara Malaysia dengan pentadbiran rejim bekas presiden Hosni Mubarak selama 30 tahun.

"Kita dari awal telah menyedari rakyat mesti didahulukan. Jadi apapun dasar dan program yang dilakukan mesti meletakkan prinsip iaitu mesti mendahulukan rakyat.

"Saya percaya jika kita berbuat demikian, rakyat bersama-sama dengan kerajaan dalam erti kata bukan semua masalah boleh diselesaikan sekelip mata, rakyat pun faham tetapi asalkan kita, mendahulukan kepentingan rakyat dan memahami jangkaan rakyat," katanya.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… NAMPAK NAK MENIPU ORANG MELAYU…. kah kah kah.

kah kah kah… INGAT MACAM MANA BACA MEDIA GEROMBOLAN… kah kah kah…

kah kah kah… KALAU KATA TAK ADA ERTINYA ADA…. kah kah kah..

kah kah kah… KALAU DI NAFIKAN BERLAKU..ERTINYA BERLAKU… kah kah kah..

kah kah kah… KALAU MESIR DAN MALAYSIA TAK SAMA… ERTINYA SAMA… kah kah kah….


INI BUKTINYA:

- mesir telah 30 tahun di bawah undang undang darurat
- malaysia semenjak 1948, 1969, 1974 – dibawah tiga undang undang darurat

- mesir boleh penjara warga tanpa bicara
- malaysia boleh penjara warga tanpa bicara

- mesir banyak tahanan politik
- malaysia banyak tahanan politik

- media mesir wajib ada lesen cetak
- media malaysia wajib ada lesen cetak

- mesir tangkap warga tuduh penganas islam untuk bodek amerika
- malaysia tangkap warga tuduh pengganas islam untuk bodek amerika

- mesir semua perniagaan perlu rasuah
- malaysia semua perniagaan perlu rasuah

- polis mesir kaki pau
- polis malaysia kaki pau

- mubarak beli senjata untuk buat duit
- najib beli senjata untuk buat duit

- pilihan raya di mesir tipu
- pilihanyara di malaysia tipu

- mubarak guna islam untuk kontrol rakyat
- najib guna isklam untuk kontrol rakyat

- mesir runtuh gereja
- malaysia runtuh surau masjid dan kuil

- mesir ada firaun
- malaysia ada mahafiraun

- mesir ada first lady
- malaysia ada fat lady

- first lady mesir gila kumpul harta
- fat lady malaysia gila kumpul harta

- first lady mesir gila publisii
- fat lady malaysia gila publisiti

AKHIR NYA:

di malaysia ada UMNO – united malay national organisation
di mesir ada UMNO – united mesiran national organisation kah kah kah

12 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Bukan taktuje FAT Hadi pun ada, tukar tiup tak tahu ke? bangang punya PAS.

Tanpa Nama berkata...

Di Mesir ada penasehat Israel dan di Malaysia ada APCO.Di Mesir rakyat di tindas dan di Malaysia rakyat didahulu kan untuk di tindas.
Hosni Mubarak menipu untuk menang pilihanraya selama 30 tahun tapi UMNO Malaysia lagi hebat lebih 50 tahun.
Malaysian Fat Lady boleh lah jemput Susan untuk tinggal di malaysia kerana mereka rakan karib.

Tanpa Nama berkata...

Sdr Isham,
Satu cara perbandingan yang amat baik dan cantik......
kah kah kah......
ada orang sudah takut....
ada orang sudah tak boleh tidur lena......
ada lagi prk sebab ada orang dah padam.....
i wish you become the candidate for next general election. YOU WILL WIN.....

ygbenor berkata...

memang gelak kah kah kah

dinhakki berkata...

Kah............ Kah............ Kah..........
Ada saja yang nak di tulis

Kamaruk berkata...

Tengok Sunday Star hari ni. Gambar Bik Mama potong kek - gambar di"lonjongkan" agar Bik Mama nampak slim gila.

Ini berita bohong namanya. Sampai macam ini hinanya suratkhabar nasional kita, tak ada maruah langsung.

Tanpa Nama berkata...

"Sementara itu, seorang pegawai lapangan terbang Kaherah, berkata pihaknya menerima senarai nama pegawai yang dikaitkan dengan rejim Mubarak yang tidak dibenarkan keluar negara.

Beliau enggan mendedahkan nama dalam senarai itu tetapi berkata bekas Menteri Penerangan, Anas el-Fiqqi menghantar begnya ke lapangan terbang tetapi tidak muncul untuk penerbangannya ke London, kemungkinan selepas mendengar namanya dalam senarai berkenaan."

nasib yang sama untuk rais yatim???

Tanpa Nama berkata...

Tanpa nama 15:10..si isham ni mana percaya pilihanraya..dia percaya hanturaya aje..lagi pun yang peliknya bila menang pilihanraya tak pula kata undi tu menipu..yang islamnya terus allah-hu-akhbar..yang cinanya terus yammmmmsenggggg..nampak sangat auta..hipokrit tahap babi tu!

Master Yoda berkata...

Tok TT, lu kene baca ini entry:

http://malaysiakini.com/news/155924

Kah kah kah, 40 thun melebong baru tertunai...terima kasih arwah ADUN Merlimau yg baru innalillah

Tanpa Nama berkata...

tanpa nama 14:04,

lu terasa lu gemuk juga ke..? kah...kah...kah..kah..

Si Gadis Marhaen berkata...

Baca berita tu tak bole blah...dia fikir rakyat ni semuanya masih senang makan kelentong ke? Dulu bolehlah! Sekarang dah ramai yang celik!

alfaberlian berkata...

"Pertama, kita tidak boleh samakan apa yang berlaku di Mesir dengan Malaysia kerana perkara adalah berbeza di kedua-dua negara,”

Memang tak sama di Mesir dah 30 tahun
di Malaysia baru 3 tahun