Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 2 Februari 2011

RAKYAT MESIR PILIH JALAN RAYA





DUA JUTA TURUN KE JALAN RAYA





PILIHAN JALAN RAYA BUKAN PILIHANRAYA


jam 12.33 malam 3/2/2011

ketika menulis ini 2 juta warga mesir telah turun ke jalan raya.
satu juta lebih di cairo
satu juta di iskandariah

dengarkan laungan : bai bai mubarak
dengarkan laungan : bai bai first ladu

dengarkan lagu nasional mesir
berkumandang di jalan jalan raya

inilah revolusi
inilah pilihan raya

jangan lupa pada tahun 2005 pilihanraya telah dijalankan di mesir
mubarak telah menggunkan suruhan jaya pelihanraya raya untuk menipu

SPR MESIR TELAH MENOLAK TUNTUTAN RAKYAT:

1 - menolak pengunaan dakwat
2 - telah menolak pembersihan nama pengundi
3 - telah mengawal radio dan akhbar
4 - menggunkan undi pos askar

DUA JUTA TURUN KE JALAN RAYA


pilihanraya 2005 adalah penipuan

semua ini untuk memastikan mahafiraun te3rus menang
semua ini untuk memastikan first lady terus bershopping
semua ini untuk memastikan firain kecil untuk anik takhta.

kerana itu 2011 rakyat mesir memilih jalan raya
kerana itu 2011 rakyat mesir memolak pilihanraya

AMERIKA UBAH DASAR

berita baru masuk
hillary clinton mahu ada perubahan
dan satu pilihanraya yang bebas dan bersih
diadalan tahun ini

john kerry bekas calon presiden amerika telah berkata:
the security pf eygptian depends on you, mister president to move over.
( ini ertinya fuck off you mahafiraun dan fuck off you fat first lady)

NOTA

demo ini disusun oleh anak anak muda
demo ini bukan sususan parti politik
anak anak muda dengan internet, sms, tweeter dan blog
telah membuka satu pentas baru untuk demokrasi.


10 ulasan:

Siti Nur Amirah berkata...

TT..jumaat ni ada demo kan??besar-besaran tak??TT tak sebarkan pun..ke saya terlepas pandang..-_-"

Tanpa Nama berkata...

cool pak isyam. sangat cool.

mahaza berkata...

Isham,

Hang tak salah tulis ke pasal SPR Mesir tu?
KAH KAH KAH

Tanpa Nama berkata...

DASYAT! DASYAT! Kebangkitan suara rakyat melawan apa itu kemungkaran (istilah oren Isle) dan melawan penindasan, rejim korap (istilah moden) menjadi bukti nyata kepada yang mahu tahu apa itu kuasa rakyat atau kuasa perjuangan anak muda. Di Myanmar dulu ada kuasa sami tapi kena taruk dek rejim militer Myanmar, kini Husni Barak yang masih liat dan benggong fenomena ini yang muncul di buminya, inspirasi dari Tunisia.
Di Malaysia banyak sangat isu agama, bangsa dan budaya yang 'delay the revolusion'. Lihat 2 juta di Medan Tahrir Mesir dah seminggu dah tak peduli keperluan asas seperti makanan dan seks melainkan mahu Hosni digulingkan.
Lihat jika semua pencari perubahan bersatu, berfokus dan mempunyai keyakinan boleh mendongkelkan Husni cara demonstrasi aman. Aljazeera membuat liputan langsung berjam-jam sedangkan RTM.RTM2/TV3/Awani/ asyik tunjuk Najib dengan mangsa banjir di Johor. Sungguh pekak sekali sistem penyiaran kita!
Takkan Malysia boleh lihat aje. Polis dan tentera Malaysia prorakyatke? Militer Mesir memudahkan rakyat berkumpul, polisnya nak mati pucuk! Beritya Mesir tak disukai oleh UMNO dan kuncu2nya.

Tanpa Nama berkata...

tunggu parti politik buat pengumuman untuk berdemo macam mesir dan tunisia ni, sampai kiamat pun tak akan berlaku..

ini kerana pemimpin pembangkang pun takut nak masuk kemunting sekali lagi.. tak tahan wooi kene leceh kepala pelir disumbat dengan lidi sate dengan warden tiap2 malam..

apa nak tunggu mat sabu buat pengumuman? apa nak tunggu mahfuz panggil dengan hailer baru nak turun?

kalo nak berdemo, buat demo sekarang.. tak perlu tunggu mubarak jatuh, baru nak berdemo..

tunggu demo jadi basi, baru nak ajak orang buat demo.. taik kucing la kalo masuk politik, tapi penakut nak buat demo dan mesti mati...

demo saja tak cukup, mesti ada bakar-bakar, mesti ada berani mati.. mesir sana sudah lebih 300 yang sudah mati... pun tak tumbang lagi lintah darat mubarak..

kalo nak bakar, mula2 bakat menara KLCC.. ini baru havoc.. duit rakyat, bukan duit kerajaan.. kemudian, hotel mandari, hotel nikko dan bank2... bakar segala kemudahan kapitalis yang memberi modal kepada kerajaan menjadi terus sombong dengan rakyat..

segala bangunan2 milik orang kaya2 perlu dibakar.. masjid al-bukhary, universiti2 cukong albukhary.. ini masjid cibai tibai duit orang ramai, buat masjid.. patut bakar saja.. ini bukan tempat nak bersembahyang, ini tempat cukong nak bermegah2..

bangunan maxis.. menara celcom.. bila lagi nak bakar? selagi ini tak terbakar.. lu tunggu mampos la gerombolan nak tumbang.. buat bodoh saja berdoa semayang pagi petang tungging terbalik minta gerombolan tumbang.. tapi usaha ciput siot.. pelir lu la pembangkang!!!

Tanpa Nama berkata...

betul la anak muda adlh pencipta sejarh....anak2 muda yg fisrt class akalnya...lihat sejarah anak muda dizmn Rasulullah..zaman empire Islam..semua yg mencipta sejrh adalah anak muda yg umurnya bawah 25 tahun..

sokong Islam berkata...

woowww..
PEMIMPIN SATU "1" dunia tengah kecut perut..
US dan Israel lagi kecut perut sampai teloq hilang..najib pun kecut perut..SEMUANYA KERANA "1"..inilah bahananya "1".sebab yang cipta tu yahudi dan semua yang guna "1" adalah dibawah pengaruh yahudi..sekarang nie semua negara2 "1" kecut perut sebab dah mula nampak kebangkitan Islam sedunia.(bukan "1"dunia).inilah yang amerika dan yahudi takut sebab tu buat "1" untuk halang kebangkitan Islam. tapi semuanye dalam perancangan Allah..Dia dah kata tanda2 akhir zaman - KEBANGKITAN ISLAM SEDUNIA. inilah yang berlaku sekarang nie..kalau jatuh kerajaan mesir bermakna Islam akan berkembang dan semua negara "1" akan jatuh termasuk Malaysia..
Kenapa di mesir dan bukan tempat lain, kerana inilah negara permulaan islam, negara asal Islam dan negara nabi2 tapi telah di cabul oleh pemimpin yang mengaku Islam padahal MUNAFIK.sama macam Malaysia kerana apa??? kerana umat Islam sekarang tidak lagi guna hukum Allah..bila Allah dah kata sifat2 munafik, maknanya sesiapa yang macam tu adalah munafik tapi umat Islam Melayu tak berani nak cakap malah boleh tanya lagi LU SAPA NAK KATA GUA MUNAFIK..sesiapa pn boleh kata seseorang munafik asalkan cukup sifat2 yang Allah katakan..
tengok pemimpin malaysia dan mesir ada tak ciri2 munafik yang Allah kata dlam Al quran.nabi hukum bunuh pada munafik..tapi rakyat malaysia dan umat islam luar mengangkat munafik jadi pemimpin..
Sekarang nie era menjatuhkan pemimpin munafik dan tukar kepada yang benar2 Islam..maka akan hancurlah golongan munafik yang selama ini mengaku Islam..paling ramai di Malaysia..kata Islam tapi semua perayaan disambut..masa deppavali siap pergi ke kuil lagi, sama macam orang hindu..dah sah MUNAFIK DAN SYIRIK YANG DILINDUNGI OLEH US DAN KUNCU2 MELAYU MALAYSIA YANG BODOH BANGANG TAHAP KAMBING...

mamat sembang deraih berkata...

amerika (baca : israel)ubah dasar?

hahahahahahahahaha

bagi aku apa yang terjadi tak lebih dari pertukaran rejim boneka lapuk dengan boneka yang lebih baru tu je

depa dah tentukan sapa nak ganti hosni mubarak

kalau tidak haram awal2 lagi dah diperunyuk oleh alat2 depa, macam2 tuduhan media akan dilemparkan alqaeda la, pengganas la

kalau depa tak buat macam tu takut mesir jatuh kepada org yang suka melawan tak wala' kepada depa

hahahaha

jom kita saksikan silap mata bertaraf dunia yang akan menjadi sejarah dan pelajaran kepada orang yang mahu berfikir

eceh

hahahahahahha

Tanpa Nama berkata...

bro...cadangan hantar FLOM yang diketuai oleh Rosemah ke mesir untuk selamatkan anak muda malaysia yang belajar kt sana

dinhakki berkata...

Itulah keadaan kejatuhan kerajaan Firaun dengan Musa dahulu .