Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 17 Mac 2011

AKHIRNYA SEMUA MELETUP




RADIOAKTIF MULA BERTERBANGAN



nota:
awalnya politikus
dan sudagar loji nuklear
cuba menipu
mereka mengatakan tak ada apa-apa
akhirnya semua meletup
sekarang dunia dalam bahaya

kalau ikut cakap malikul sembab
kita semua hangus terbakar
kalau ikut kata rosmah
tetek anak kita bercabang tiga

nota:
adakah debu radioaktof ini akan sampai?
pasti sampai ke malaysia
tak caya?

debu ini kan jatuh dalam laut china selatan
debu ini akan berkait rapat
dengan rumput ramapi dan algae
ini makanan ikan

pak ngah dan wak kudin
turun ke laut
menagkap ikan

ikan sampai ke pasar borong selayang
lama berjalan tapi akan sampai

jika angin kita mengarah ke selatan
terkena taiwan
terkena pilipina

tolong beri tahu malikul sembab
jangan cakap hal buku
buku bukan untuk di caka[
buku untuk dibaca
jangan malas
berimu lah sikit
jangan nak menipu saja
kah kah kah


NUCLEAR WATCHDOG IAEA CONFIRMS PARTIAL MELTDOWN REACTORS 1 TO 3 - By NewsCore

March 16, 2011 "Pocno Record" - -"TOKYO -- The UN's nuclear watchdog the IAEA warned Japan's nuclear crisis was "very serious" Wednesday as Tokyo resorted to increasingly desperate measures to cool overheated reactors and fuel pools at the stricken Fukushima plant.

International Atomic Energy Agency (IAEA) head Yukiya Amano confirmed reactors No. 1, No. 2 and No. 3. had partially melted down. He added that Japanese authorities had also reported concerns about the spent nuclear fuel pools of reactors No. 3 and No. 4.


US SHOWS GROWING ALARM OVER JAPAN NUCLEAR CRISIS
- rueters

WASHINGTON (Reuters) – The United States showed increasing alarm about Japan's nuclear crisis on Wednesday and urged its citizens to stay clear of an earthquake-crippled power plant, going further in its warnings than Japan itself.

The State Department said the United States has chartered aircraft to help Americans leave Japan and had authorized the voluntary departure of family members of diplomatic staff in Tokyo, Nagoya and Yokohama -- about 600 people.

"The State Department strongly urges U.S. citizens to defer travel to Japan at this time and those in Japan should consider departing," it said.




16 ulasan:

cicit ngah layor berkata...

Siam pon dah batal hasrat nak buat loji tenager nuklear.Malaysia biler lagi? kalau ndak puaih hati,pergi tengok dan siasat sendighi.Kalau ghaser ndak bertahan lamer,dengor cakap ghakyat,jangan didengor sangat cakap taukeh nuklear tu.Demer memang ndak untong jer.Takut komer ler lari tak cukup tanah dikejor dek ghakyat nanti.

Tanpa Nama berkata...

salam,

Sila lihat ini dan fikirkan anak cucu kita nanti.

http://inmotion.magnumphotos.com/essay/chernobyl

Noor M.

kayru1 berkata...

kah kah kah kalau ikut cakap malikul sembab
kita semua hangus terbakar
kalau ikut kata rosmah
tetek anak kita bercabang tiga kah kah kah kalau ikut cakap wak?LAWAK kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

French Investigation

An investigation is being conducted by French prosecutors involving a wide range of corruption charges involving different submarine sales, with the possible bribery and kickbacks to top officials in France. In particular interest by the prosecutors are sales of Scorpene submarines to countries like India & Malaysia.[12] The investigation in Malaysia has been prompted by human rights group Suaram as it involved current Prime Minister Najib Tun Razak, when he was defence minister and his friend Abdul Razak Baginda[13] whose company Primekar was alleged to be paid a huge commission during the purchase of two Scorpene submarines.[14] French investigators are interested in the fact that Perimekar was formed only a few months before the contract was signed with the Malaysian government and DCNS and that Primekar had no track record in servicing submarines and didn't have the financial capability to support the contract.[15]

http://en.wikipedia.org/wiki/Scorp%C3%A8ne_class_submarine

Tanpa Nama berkata...

mari kita kenakan si sembab mcm dlm citer ni...kahkahkah

http://www.youtube.com/watch?v=NGYXOM8Rlp8

Tanpa Nama berkata...

fyi

Alert: Nuclear (and economic) meltdown in progress

http://quantumpranx.wordpress.com/2011/03/17/alert-nuclear-and-economic-meltdown-in-progress/

Underground Information On What’s Happening at Fukushima Nuclear Power Plant in Japan

http://theintelhub.com/2011/03/16/underground-information-on-whats-happening-at-fukushima-nuclear-power-plant-in-japan-a-dirty-bomb-waiting-to-go-off/

Restless berkata...

Rare Earth - Sila sampaikan kpd yg berminat mengetahui lebih lanjut. "Concerned Citizens of Kuantan" , Led by MP of Kuantan akan adakan taklimat berkenaan dgn bahaya logi pemprosesan rare earth kpd individu dan grp NGO di Kuantan Ahad. 20 mac Time 3.30pm @ KCC 142, 1st floor, jalan air putih 4, near to Christian Praise centre behind Ten Ten Jalan Beserah.

Tanpa Nama berkata...

ini cerita dalam buku ddr.
presiden singapura dr benjamin henry mati 12 may 1981.
mahadhir jumpa dia selepas jadi pm 16 july 1981.
lari dari nuklear jumpa hantu umno

Peniaga laksa berkata...

Susah hati...

Tanpa Nama berkata...

mailikul sembab ni menteri pelajaran yang malas membaca..khakkk..ptuihh..

looes74 berkata...

Hisham,
Kenna tampal movie ini.....The China Syndrome & documentaries

http://www.youtube.com/watch?v=eLPAigMuBk0

http://www.youtube.com/watch?v=bSRC1_OZPIg&feature=related

http://wwwstatic.megavideo.com/mv_player.swf?image=http://img3.megavideo.com/.jpg&v=BP5JKLOZ

Tanpa Nama berkata...

fyi

radiation map from japan out to pacific

http://derstandard.at/1297820491194/Animation---Aktualisiert-Moeglicher-Verlauf-der-Strahlungswolken

Tanpa Nama berkata...

aje tolo...

Tanpa Nama berkata...

apa kata kita ambil malikul sembab tu.lepas tu kita ikat kat tiang lampu dlm hujan2 lebat.boir dia buktikan air hujan takda kesan apa

Street Spirit berkata...

Ini dia rakaman dari udara reaktor Fukushima:

http://www.youtube.com/watch?v=lBXqiw6EJUk

Gerun aku tengok

Tanpa Nama berkata...

KUALA LUMPUR, 17 Mac: Ahli Parlimen Kubang Kerian, Salahuddin Ayub berpendirian, cadangan kerajaan membina loji nuklear di Malaysia perlu dilihat dari sudut positif dengan mengambil kira aspek keselamatan mengikut piawaian antarabangsa.

Beliau sewaktu membahaskan usul tergempar berhubung kejadian gempa bumi di Jepun di Dewan Rakyat hari ini berkata, keputusan untuk menolak idea tersebut tidak boleh dilakukan hanya berdasarkan kejadian yang berlaku di Jepun..... dr harakah...