Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 17 Mac 2011

TUKAT TIUB DI LARANG DI DUBAI



KAH KAH KAH KAH KAH KAH



nota:
pembaca tegar tt di dubai
telah menghantar berita
bahawa blog tt telah tidak dapat
dibuka lebih dari 3 minggu di dubai

bila cuba di ekses maka yang muncul
ialah bik mama dengan amaran c4

siapa yang buat lawak ini tidak di ketahui
apa yang jelas masih ramai pembaca tt
yang tidak dapat ekses tt

sesiapa yang ada penganlam IT
sila beri bantuan !!!

nota:
untuk melihat jelad muka bik mama
sila klik untuk besar kan imej
dan ketawalah kah kah kah


22 ulasan:

govofhate berkata...

haha..nmpknya dubai pn dh xnk terima bik mama..nmpknya jemput bik mama dulu membawa bala kpd gov dubai..bik mama pergi timur tgh habis rakyat merusuh..hahaha

Tanpa Nama berkata...

try tukar dns.. pakai open dns
http://www.online-tech-tips.com/cool-websites/free-dns-server/.. takpun pakai time ponya dns
203.121.16.120
203.121.16.85

Anti TELAN berkata...

Berhimpun tak boleh, cakap kuat tak boleh, buka blog tak boleh, ketawa tak boleh...

Itu tak boleh, ini tak boleh..

Habis PUKIMAK apa yang boleh...kah kah kah..kah kah

ayamdanbabi berkata...

first!! awat bik mama punya babat besaq sangat

Khun Pana aka johanssm berkata...

Jadi jadi problem,
Sila pakai bantuan dari proxy Hide My Ass

wali nikah berkata...

Lebih baik tidak bina loji kuasa nuklear: Dr M

CYBERJAYA - Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad mengulangi pendiriannya bahawa Malaysia tidak perlu memiliki sebuah loji tenaga nuklear.

"Anda tahu pandangan saya tentang hal ini. Kita tidak begitu arif mengenai reaksi bahan ini," katanya kepada pemberita bila ditanya tentang pandangannya berhubung loji seumpama itu.

Dr Mahathir berkata, radiasi yang bocor dari loji tenaga nuklear Jepun yang terjejas akibat tsunami setelah gempa dengan kekuatan magnitud 9.0, menyokong pandangannya itu.

"Sebaik saja dihidupkan, ia menjadi radioaktif. Orang tidak tahu bagaimana untuk mengendali bahan buangannya," katanya.

Dr Mahathir menarik perhatian ketika beliau menjadi perdana menteri, kerajaan telah memutuskan empat strategi bahan bakar iaitu minyak, gas, arang batu, hidro, dan "tidak termasuk nuklear". - Bernama


-rujuk sinar harian online-

wali nikah berkata...

Thailand pertimbang semula rancangan tenaga nuklearnya

BANGKOK - Thailand akan mempertimbangkan semula rancangannya untuk membina lima loji tenaga nuklear berikutan potensi membawa bencana seperti yang ditunjukkan oleh kemudahan itu selepas gempa bumi dan tsunami melanda Jepun Jumaat lalu.

Timbalan Perdana Menteri Suthep Thaugsuban berkata, beliau akan mencadangkan kepada kerajaan agar program tenaga nuklear itu diberhentikan.

"Saya tidak mahu menyebabkan risiko kepada nyawa rakyat Thai jika kita teruskan program tersebut," kata beliau.

Thailand merancang membangunkan lima loji tenaga nuklearnya dengan kemampuan 5,000 megawat dalam masa lima tahun bermula 2020.

Pada hakikatnya, lapan tapak telah disenarai pendek untuk program itu yang dibantah degan sekeras-kerasnya oleh penduduk dan aktivis alam sekitar.

Thailand bergantung pada batu arang dan gas untuk menjana bekalan elektriknya Jepun kini menghadapi potensi membawa bencana selepas gempa bumi melumpuhkan loji tenaga nuklear yang meletup dan mengeluarkan radiasa tahap rendah terapung ke arah Tokyo. - Bernama

-sila rujuk sinar harian online-

wali nikah berkata...

PULAU KERENGGA – “Kadang-kadang kami makan sekali sehari sahaja kerana bimbang wang belanja habis. Kalau tidak pun makcik tunggu anak perempuan yang bekerja di kedai makan bawa balik makanan untuk kami,” kata Halimah Ngah, 51, dari Taman Rahmat di sini.

Demikianlah keperitan hidup terpaksa dilalui pasangan cacat penglihatan yang menghuni kawasan perumahan Rumah Kebajikan Taman Rahmat dalam menghadapi isu KENAIKAN HARGA BARANG keperluan harian yang semakin meningkat di pasaran ketika ini.


-RUJUK SINAR HARIAN ONLINE-

-TT,please,do smething...-

wali nikah berkata...

Jalan di Malaysia sangat teruk

Jumlah hasil saman berbilion, kutipan hasil cukai jalan kenderaan beratus juta, tetapi keadaan jalan raya di Malaysia amat teruk dan membahayakan pengguna. Lebuhraya pun tak terkecuali walaupun tol dikenakan. Kemalangan akan terus meningkat kalau keadaan ini tak berubah. Mengapa kerajaan tak peduli dengan nasib pemandu? - MAK LIMAH


-sinar harian jugak ni kah3-

rabarababontot berkata...

try buh google dns 8.8.8.8 instead of isp punye dns

Tanpa Nama berkata...

Ha ha ha..Hang do cerita pasal anus, letak gambo anus, tu pasal blot TT di klasifikasikan sebagai blog Porno ..ha ha ha..

Ada orang jaki kek Blog TT, depa report kek towkey Blogger dan authority yang blog hang ada unsur Porno ..tu pasal tak leh excess..ha hah a

Ahmades berkata...

Salam isham,

Ada caranya untuk mereka akses laman web TT, dengan cara menggunakan proxy server.

Pegi laman web UltraSurf, taip jer benda nih di google. Download application Ultrasurf dan runkan application nih.

Dia akan bypass semua sekatan yang dibuat didubai. Untuk pengetahuan abg isham, perisian ini telah terbukti dan boleh bypass Great Firewall di China.

TQ. Harap dapat membantu.

Tanpa Nama berkata...

Content Warning

The blog that you are about to view may contain content only suitable for adults. In general, Google does not review nor do we endorse the content of this or any blog. For more information about our content policies, please visit the Blogger
kah kah kah.. dubai block blog cam gini

mosabit berkata...

pulak dahhh.....

bik mama flom flip flip punya pasal...

tt lak jadi mangsanya....

memang suway flom ni.....

mintak bantuannn..ada sesiapa boleh buang sial bik mama ni.....

kah kah kah kah kah kah ......

Milfy berkata...

pakai proxy site? macam vtunnel.com

Tanpa Nama berkata...

gunakan google reader, kemudian, feed tukartiub blog dari google reader.

www.google.com/reader

PeminatFLOM berkata...

sham,suh peminat ko di dubai access thru proxy ni > http://hidemyass.com/
VIVA LA REVOLUCION!!

Zul berkata...

pakai web proxy.
www.hidemyass.com
konprim leh layan tt blk
kah kah kah...

Tanpa Nama berkata...

Lawak betul.
Kah Kah Kah

Stupid University berkata...

Habis orang Dubai kena hempap dengan bik Mama! Kah! Kah! Kah! Kah!

Keliwontron berkata...

Alahh aku jamin ...Malaysia tidak akan go nuclear punya , diaorg plan nak buat saja then pow consultant fees puluh2 juta , lepas tu cancel last minute sebab prihatin pada nasib rakyat ( ptuih ) , duit kerajaan akan kener pow jugak by hook or by crook

gosokgosok berkata...

try set DNS ke Open DNS
(http://www.opendns.com/)
208.67.222.222
208.67.220.220

nak ubah tu, kena ke "connection"
kalau guna stimix kat Local Area Connection

bukak properties

cari internet properties TCP/IP
bukak properties

set manual untuk IP dan DNS.

IP stended 192.168.1.X
X itu kod untuk komputer sedang dibguna, supaya tak bertindan 2 komputer menggunakan nombor yang sama. letak lah berapa pun, 2 digit (xx) pun boleh, satu digit (x) pun boleh.

DNS : letakkan nilai Open DNS


dengan open DNS ni anda boleh ke web http://www.3gpmelayuboleh.com/blog menggunakan internet malaysia walaupun TMnutz dah blocked website prono tu..