Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 17 Mac 2011

TUKAR TIUB DI LARANG DI DUBAI




BIK MAMA LARANG TUKAR TIUB



nota:
ini adakah gambar amaran bik mama
dengan bom c4
apabila pembaca cuna ekses
tukar tiub di dubai

masih ramai pembaca tegar tt
yang gagal untuk ekses
dari pelbagai tempat
di bawah ini adalah cadangan
dan pandangan dari pembaca

sila hebohkan

kepada yang memberi cadangan tim tukar tiub
mengucapkan terima kaseh
dan selamat menyambut
hari perayaan chinkangpoi!

nota:
apa diachinkangpoi!
chinkangpoi ini adalah hari kebesaran
suku lukak di wilayah dibak
di negara pukiak kah kah kah


CADANGAN DARI PEMBACA

pakai web proxy. www.hidemyass.com konprim leh layan tt blk kah kah kah...
Oleh Zul pada TUKAT TIUB DI LARANG DI DUBAI pada 11/03/17

sham,suh peminat ko di dubai access thru proxy ni > http://hidemyass.com/ VIVA LA REVOLUCION!!
Oleh PeminatFLOM pada TUKAT TIUB DI LARANG DI DUBAI pada 11/03/17

gunakan google reader, kemudian, feed tukartiub blog dari google reader. www.google.com/reader
Oleh Tanpa Nama pada TUKAT TIUB DI LARANG DI DUBAI pada 11/03/17

pakai proxy site? macam vtunnel.com
Oleh Milfy pada TUKAT TIUB DI LARANG DI DUBAI pada 11/03/17

Salam isham, Ada caranya untuk mereka akses laman web TT, dengan cara menggunakan proxy server. Pegi laman web UltraSurf, taip jer benda nih di google. Download application Ultrasurf dan runkan application nih. Dia akan bypass semua sekatan yang dibuat didubai. Untuk pengetahuan abg isham, perisian ini telah terbukti dan boleh bypass Great Firewall di China. TQ. Harap dapat membantu.
Oleh Ahmades pada TUKAT TIUB DI LARANG DI DUBAI pada 11/03/17

try buh google dns 8.8.8.8 instead of isp punye dns
Oleh rabarababontot pada TUKAT TIUB DI LARANG DI DUBAI pada 11/03/17

Jadi jadi problem, Sila pakai bantuan dari proxy Hide My Ass
Oleh Khun Pana aka johanssm pada TUKAT TIUB DI LARANG DI DUBAI pada 11/03/17

try tukar dns.. pakai open dns http://www.online-tech-tips.com/cool-websites/free-dns-server/.. takpun pakai time ponya dns 203.121.16.120 203.121.16.85
Oleh Tanpa Nama pada TUKAT TIUB DI LARANG DI DUBAI pada 11/03/17

DARI E-MAIL

SURAT 1
salam
tolong war war kan kalau nak layar ape2 website yg dilarang boleh guna web proxy ini

http://unblock.megaglobal.com.my/

SURAT 2
Satu Lagi Masaalah Tukar Tiub

Satu lagi perkara gua nak inform. TukarTiub kena buang navigation bar kat atas blog yang kaler kelabu tuh. Kat situ lah masalahnya. Kalau bro perasan, ada button report abuse kat situ. Bila ramai yang buat report abuse, gua risau satu hari nanti TukarTiub kena tutup dek google. Hari tuh dah kena Terms and Condition warning. Lu pakai hosting dengan domain sendiri jak bro. Blogspot google punya. Dia macam kerajaan gak. Dia buat suka hati dia. Kah kah kah!

SURAT 3
salam kepada abang isham...sy pembaca setia tt,sejak ia diperkenalkan oleh rakan kerja sy....dah setakat ni ramai telah menjadi pengikut setia sy utk membaca tt...terutamanya ayah sy....yg akan aksess blog tt dr ptg hingga pagi...kerana kerja beliau bermula ptg ke pg....hehheheh.....tujuan sebenar sy menghantar email ni adalah untuk memberitahu kepada para pembaca tt yg tidak dpt mengaksess blog abang menggunakan yandex....browser ni daripada russia...dan bik mama tak akan dapat aksess sampai ke russia....so kepada pengikut2 dan pembaca2...abang sarankan mereka menggunakan yandex...sekian......

terima kaseh
daun manggis
kalau masih tak dapat
jangan menangis!!!


14 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

bang..blackberry member gua tak bleh bukak TT..aiseh..tak steady la m'sia ni..

Tanpa Nama berkata...

BRO.TT,,

WOW..

really FANTASTIK DA BOMBASTIK..

banyak benda pasal IT aku blaja kat TT hari nie..

TQ TT

budak kampung online berkata...

Nak delete nav bar kat atas turr

http://www.bloggingtutors.com/2010/04/how-to-remove-blogger-navigation-bar-in.html

ANAK KAMPUNG berkata...

bang hisyam, better abg cepat2 tukar ke domain sendiri.. PR13 dah xlama lagi.. nanti paham2 lar..
nanti kami semua rindu kat tulisan abang..

ANAK KAMPUNG berkata...

dah lama saya fikir pasal nie.. kali nie saya nak tanya terus kat abg hisyam.. mungkin soalan nie nampak bodoh/cetek.. tapi saya nak tahu.. kalo xtanya, maka saya xtahu..

kenapa abang buat blog nie? untuk siapa? untuk apa? apa objective abg? bilerkah perjuangan ini akan selesai? adakah ada penamat atau tidak?

semoga Abg dpt menjawab soalan2 saya nie.. walaupun xseberapa, mungkin jawapannyer akan meninggatkan lagi keyakinan saya pada Abg.. Semoga Allah sentiasa membantu segala urusan dunia dan akirat abg..
Insyallah..

Tanpa Nama berkata...

Sebab ada warning/disclaimare kena tekan "yes" or "no" maka sesetengah browser dalam phone takleh display cam blackbery atau nokia.

Pasal block UAE neh menurut Internet Access Management Regulatpry policy UAE

"The regulation policy consists of certain frameworks and categories in regards to the internet, which must be taken into consideration by Internet service providers to ensure the security of the Internet and protect end users from harmful websites containing materials that are contrary to religious and ethical values of the community of the United Arab Emirates.
Such sites as: criminal sites that provide specific instructions or methods of encouraging individuals to commit unlawful acts or criminals, phishing sites which aim to deceive users in order to obtain personal data such as user name and password for credit cards, or include harmful codes and information on special piracy programs, and websites which promote for illegal drugs, pornography, gambling, as well as websites which include materials that reflect the hatred of divine religions and prophets in general, and sites that promote ideas of terrorism or supporting terrorism. "

So blogspot yang ada warning termasuk kot?

nak unblock leh guna google reader atau proxy seperti yang disarankan oleh kengkawan.. :)

Abid berkata...

Sham

delete buang navigation bar kat atas tu:

masukan CSS code ni dalam template code sebelum <body>:

#navbar-iframe {
height:0px;
visibility:hidden;
display:none
}

Tanpa Nama berkata...

Dey TT,

Cadang guna platform sendiri & harap gambar bik mama & C4 tu boleh letak jadik gambar kepala blog, pasti kool.....

Tanpa Nama berkata...

bLackbbery aku ok ja,boleh masuk.siap bole komen lg.

Tanpa Nama berkata...

kah kah kah , , , isyam lemah it rupenye , mampuslah tt syam kalau macam ni, weh syam, cari lah anak muda volunteer untuk maintain web tt , buat web lah weh!!! tak sutut la kalau macma tu kah kah kah . . . kah kah kah . . .

birashitler berkata...

salam,
nak lagi baguih pi download torbrowser,
semua website yang kena blok semua boleh masuk malaysia block ka, cukong blok ka, bangladesh blok ka, semua boleh, kesan dia, browser tuh lembab sikitla. tapi sesuai untuk guna nak masuk website yang kena blok.

sekian berita dari tv siam.

Tanpa Nama berkata...

wa caya sama lu brader

Tanpa Nama berkata...

anon 11:19...

klu blackberry lu tak blh bukak TT, kasi C4kan aje.
tak pun lu rendam kat lubang tandas 3 hari 3 malam

john berkata...

bro,bgtau kat geng2 kita kat dubai,cara paling mudah melayari TT ialah :


bayangkan wajah TT,pastu gelak kahkahkah