Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 17 Mac 2011

JEMPUTAN FORUM MALAM ESOK - DI DEWAN PERHIMPUNAN CHINA




SEMUA DI JEMPUT HADIR



nota:
semua di jemput datang
untuk mengetahui apa
yang sedang berlalu
di serawak

semenjak bini muda
nampaknya raja berooke
tak kering bulu kah kah kah




SARAWAK :TANAH, ADAT DAN POLIHANRAYA

JUMAAT : 18 Mac 2011
WAKTU : 8.00malam - 10.30malam
TEMPAT : Dewan Tingkat 2, Selangor Chinese Assembly Hall, Jalan Maharajelela, Kuala Lumpur

Ahli panel :

MARK BUJANG
Beliau merupakan Pengarah Eksekutif BRIMAS. Beliau juga menjadi saksi (pakar) dalam beberapa kes mahkamah mengenai pemetaan komuniti dan beberapa keputusan daripada kes tersebut telah menjadi keputusan untuk penandaan lanskap.

ABUN SUI
Peguam dan koordinator untuk Sarawak Indigenous Lawyers Alliance (SILA). Penasihat Undang-undang untuk TAHABAS - Native Customary Land Owners Network of Sarawak dan setiausaha kepada PKR Hulu Rajang, cawangan Sarawak.

MINGGAT
Beliau merupakan pesara pekerja awam. Beliau dan komuniti telah membantah pencerobohan pembalakan di kawasan asal mereka. Beliau dan anak lelaki beliau telah diserang dan mengalami kecederaan parah semasa perbalahan dengan pekerja syarikat pembalakan tersebut.

NICHOLAS MUJAH
Beliau seorang Iban dan telah mempertahankan hak penduduk tempatan di Sarawak mengenai tanah asal mereka sejak 1980. Beliau merupakan Setiausaha Awam kepadaSarawak Dayak Iban Association (SADIA), dan telah ditahan beberapa kali berhubung dengan kerja-kerja yang dijalankannya.

KATA KATA ALUAN:
Dato Ambiga Sreenevasan
PENGERUSI FORUM: Dr.Wing Chin Huat

Untuk maklumat lanjut, sila berhubung dengan BERSIH 2.0 SEKRETARIAT, Nurul di talian 03-77844977.

2 ulasan:

PeminatFLOM berkata...

asyik forum je sham,yg dok mai bukannya penyokong BN pun.Puak2 kita jugak.Demo besar2an la pulak.And toksah dah berdemo nak hantar memorandum kat agung ka,hantar laporan polis ka.Tu semua keje buang masa je tu.Hang jugak dok kata kalau pilihanraya ni boleh tukar kerajaan dah lama UMNO haramkan.
Viva La Revolucion!!
Hidup!!Hidup!!Hidup FLOM!!!

Tanpa Nama berkata...

perabihkan beras je hantar memo kat Agung....Agung dari istana lama bakal ke istana baru..rakyat juga yg tiap2 bulan duduk bayar bermacam2 bill..dari hantar memo ke Agung bagus hantar memo ke Pejabat Pos.pastu pos ke setiap satu rakyat msia.memanglah Pos Msia bhd akan buat untung dgn stem.jadi tak musthir Pos Msia bhd akan myokong para perdemo dan tak mustahir juga pos msia bhd akan jadi sponsor utama para perdemo (sekurang2nya Pos msia akan sponsor air minera dan baju T) keh keh keh