Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Ahad, 27 Mac 2011

BOROI KANTOI LAGI




KANTOI LAGI



nota:
mula mula boroi
sekarang lagi boroi
dah meletup kah kah kah





DIMANAKAH ANWAR IBRAHIM? - meloya

KUALA LUMPUR 25 Mac - Di mana Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Anwar Ibrahim di antara pukul 9.20 malam sehingga 11.38 malam pada 21 Februari apabila satu video seks yang didakwa melibatkan pemimpin pembangkang dengan seorang pelacur dari China dirakamkan?

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… NAK TAHU DI MANA?..... kah kah kah

kah kah kah… SILA BACA DI BAWAH INI….. kah kah kah…

kah kah kah…. JANGAN BUAT BUAT TAK TAHU…. kah kah kah…


baca ini:

LAPORAN MUKA DEPAN UTUSAN MALAYSIA 26 MAC 2011 ADALAH FITNAH

KEADILAN mengecam laporan muka depan Utusan Malaysia bertarikh 26 Mac 2011 bertajuk “Di Manakah Anwar Ibrahim” yang jelas satu fitnah dan tidak berpandukan etika kewartawanan yang baik.

Laporan itu berniat jahat dan hanya bertujuan untuk menyambung fitnah dan serangan ke atas Anwar Ibrahim dan Pakatan Rakyat. Ia tidak berasas dan hanya memetik satu penulisan blog seorang pimpinan bawahan Pemuda UMNO yang diketahui umum sering menimbulkan fitnah terhadap Pakatan Rakyat.

Tembelang Utusan Malaysia yang melambangkan rendahnya kawalan mutu kewartawanan terdedah apabila ia menyiarkan dakwaan blog tersebut bahawa Anwar Ibrahim tidak membuat sebarang pesanan twit ke akaun Twitternya kononnya pada masa rakaman itu berlaku.

Saya sertakan di sini bukti-bukti dari petikan skrin akaun Facebook Anwar Ibrahim yang menunjukkan beliau menghantar pesanan ke akaun Twitter dan disambut oleh pengikutnya seperti berikut:

1. 21 Februari 2011, 1040 malam: “Inshaallah” [File fb1.gif]

2. 21 Februari 2011, 1049 malam: “That’s dsNajib’s plan. Our task: pursue reform agenda” [File fb2.gif]

3. 21 Februari 2011, 1050 malam: “Varsity students: Conscience of the majority” [File fb3.gif]

4. 21 Februari 2011, 1052 malam: “Modus operandi of rogue leaders” [File fb3.gif]

5. 21 Februari 2011, 1058 malam: “Bisa” [File fb4.gif]

6. 21 Februari 2011, 1103 malam: “Waras” [File fb5.gif]

7. 21 Februari 2011, 1103 malam: “Ada ruang bias ja” [File fb5.gif]

8. 21 Februari 2011, 1105 malam: “Ngak. Tapi ada sampaikan kuliah diUGM” [File fb6.gif]

9. 21 Februari 2011, 1108 malam: “RT @gst183 Revolution is the festival of d oppressed” [File fb7.gif]

Masa yang dicatatkan di Facebook adalah dua minit lebih lambat dari masa pesanan sebenar di akaun Twitter kerana menggunakan khidmat Selective Tweets. Oleh yang demikian, Anwar Ibrahim menghantar 9 pesanan ke akaun Twitternya diantara jam 1038 malam hingga 1106 malam seperti petikan skrin yang dilampirkan disini.

Pada masa ini jugalah iaitu diantara 1020 malam hingga 1041 malam kononnya seorang yang mirip dengan wajah beliau dirakam sedang melakukan hubungan seks di sebuah bilik. Semua laporan setakat ini oleh mereka yang telah menontot rakaman tersebut tidak menyebut mengenai si pelaku sedang melakukan seks sambil memegang telefon untuk menghantar pesanan ke akaun Twitter.

Pesanan-pesanan yang dihantar dan dilampirkan disini juga jelas adalah pesanan yang dibuat oleh Anwar Ibrahim kerana lenggok bahasa dan interaksinya dengan pengikut-pengikutnya yang diketahui umum.

Oleh yang demikian, mustahil si pelaku yang dirakam di dalam video adalah Dato’ Seri Anwar Ibrahim.

Saya juga ingin mengemukakan bukti yang mematahkan fitnah yang disiarkan oleh blog-blog yang dibiayai UMNO termasuk yang dipetik oleh Utusan Malaysia. Mereka mendakwa bahawa ada perbezaan masa di antara laman Facebook dan laman Twitter iaitu pesanan yang dirakam di laman Facebook adalah sejam lebih lambat dari masa di laman Twitter. Ini adalah pembohongan besar yang direka-reka semata-mata kerana sudah jelas bahawa Dato’ Seri Anwar berada di rumah dan berinteraksi melalui Twitter pada masa yang didakwa.

Saya sertakan dua petikan skrin yang diambil dari laman Twitter dan Facebook Dato’ Seri Anwar Ibrahim yang menunjukkan bahawa pesanan yang dibuat melalui laman Twitter akan dihantar ke laman Facebook 2 minit kemudian.

Maka, pesanan yang dibuat pada jam 12.22 tengahari 26 Mac 2011 [File timestamptwitter.gif] di laman Twitter (mengenai rakaman penuh pidato Anwar Ibrahim di Taman Melawati) dicatat waktunya sebagai 12.24 tengahari 26 Mac 2011 di laman Facebook [File timestampfb.gif].

Penjelasan-penjelasan ini sudah cukup untuk membuktikan kepada rakyat Malaysia betapa hinanya Utusan Malaysia yang tanpa segan silu menyiarkan fitnah tanpa usul periksa, asal dapat menyebarkan dakyah tuan punyanya iaitu UMNO.

Dengan pendedahan ini, KEADILAN mendesak Utusan Malaysia memohon maaf dan sekiranya enggan berbuat demikian, KEADILAN akan mempertimbangkan tindakan lanjut untuk diambil terhadap Utusan Malaysia dan penulis blog UMNO tersebut.

MOHD RAFIZI RAMLI
PENGARAH STRATEGI
26 MAC 2011

19 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Berbagai cara gerombolan cuba hapuskan Anwar Ibrahim yang dianggap musuh utama negara. Apakan daya kah kah kah

PAKATAN UTK RAKYAT MEMERINTAH M'SIA 2012 berkata...

MALAYSIA AKAN DI MERDEKAKAN BUAT KALI KE-2 DARI PENJAJAH-PENJAJAH, IAITU SKRG DR PENJAJAH UMNO/BE END YG KUTIP CUKAI DR RAKYAT RM10 BILION TAPI BERI RAKYAT CUMA RM1 BILION, RM9 BILION LAGI MASUK POKET UMNO, BE END DAN PENCACAI/KRONI...

SBB TU TAK HERAN SAHAM MELAYU RM52 BILION HILANG, YG TINGGAL SAHAM MELAYU CUMA RM2 BILION AJE...

apa apa pun ok berkata...

percayalah wei....
banyak duit dah habis ni....
x kan korang x percaya....
percayalah wei....
itu bukannya fitnah la wei....
x caya tanya 'mooo'fti tutt tutt tutt....
kompom dia bagi fatwa itu bukannya fitnah....
percayalah wei....

ikhlas daripada bik mama alias FLOM alias ustazah al-BADAKiah cambabi alias suami pm malaysia merangkap pengurusi tetap persatuan-ngo JTD!!! Janda Tetiba dara

kahh.. kahh.. kahh..

Tanpa Nama berkata...

bro....

i. facebook - anuar kira lulus
ii. tweeter - anwar lulus jugak
iii. jam omega - masih tak pasti

harap ada jawapan anwar pasal jam ini bagi menyokong hujah dan mematahkan serangan mat boroi

jangan pepekgomo kata anwar beli jam omega lain pulak nanti

FARISZ@AZ.Com berkata...

Selagi fitnah jadi sandaran selagi tu meloyakan.

Sebab Mata Lelaki Gemar Lihat Badan Wanita

Hentikan Gangguan Seksual Terhadap Lelaki!!!

makcik tipah berkata...

saya anak beranak sudah tidak percaya lagi kepada parti umno dan barisan nasional. kami ada 7 undi untuk diberi pada pakatan rakyat. pastikan umno jadi pembangkang selepas pru13 nanti. ini peluang terbaik untuk rakyat malaysia yang cintakan pemimpin yang baik, bukan pemimpin yang suka selak kain orang lain. bukan pemimpin yang suka fitnah. rakyat akan bersihkan kerajaan baru dari pemimpin munafik umno

Tanpa Nama berkata...

He he he he dalam utusan melaoya najib monggol@najistuya minta bermasyarakt dengan bantuan! Dia sudah prepare berbaik baik dengan banduan kerana lepas pru13 nanti dia jadi banduan kerana suspek dalam komplikasi satu pembunuhan wanita monggol serta mencuri duit rakyat...hau hau hau hau...ciak be liau, ciak lansai!

Tanpa Nama berkata...

saman je paper taik ni.. layak buat alas kasut je.

Amuraria berkata...

BILA AKHBAR TANDAS UTUSAN MELOYA & GENG-GENG SEWAKTU PERNAH CAKAP BENAR ?

AnakMuda berkata...

kpd utusan. Boleh BLAH! pegi mampus dan jahanam la. menabur fitnah x habis2. Nasib ada TT.

Tanpa Nama berkata...

video porn kantoi..tweeter pn kantoi..wa nasihatkan UMNO gi berkursus wat pitnah dgn CIA pasni..wakakakaka

Tanpa Nama berkata...

Jadikan merdeka square sebagai tahrir sqare.Enuff of sembang kosong lawak jenaka.Time for action is now!!

aidono berkata...

saman bior dengan jumlah berbillon RM kalau boleh guna USD atau Pound Sterling. Bior sampai tak terbayor

yes berkata...

Tun selalunya banyak komen, tapi kali ini diam aje. Hairan juga.

Seperkara lagi, Eskay dan Tambi, tak adakah kerja yang lebih berfaedah yang kamu boleh buat?

Tak kira betulkah Anuar atau tidak, si penghebah video tetap bersalah. Soi Lek jangan banyak cakap, kamu tu dah confirm pelakun film lucah. Baik jadi Vajindren, dia diam saja .Orang tak marah.

kojos berkata...

ni lepa pakai strategi peluru penabur..pom..pom..pom..
nanti satu fitnah lekat tak minda..
mitos yang berprint nanti boleh jadi
fakta..
cikaro apa lagi nak keluar..pun tak taulah..
....
p/s- nanti tak lama lagi keluar video makan taik jugak kot..versi tempatan..

Tanpa Nama berkata...

aku dan family ada lebih 50 undi utk pkr

Ali Ajmain berkata...

Insyaallah...

aku akan bawak lebih kurang 20 ahli keluarga, adik beradik, emak bapak untuk undi PR dalam PRU13.

Mintak saudara2 yang lain pun begitu jugak. Ambil cuti, balik kampung dan pujuk saudara mara mengundi PR. Bawak sekali salinan facebook di laman tukartiub untuk tunjuk sedara mara kita.

Insyaallah kita akan menang PRU13.

Tanpa Nama berkata...

Betul ke dah kantoi..atau pengarah strategi PKR dah jadi pengarah lap jubo bertaik amoi yang di taram bang nuar..kah..kah..kah

Tanpa Nama berkata...

6:27 am....hehe,tipah tak tertipu lagi!