Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 7 April 2011

BETINA PUAKA BERGERAK LAGI



LIHAT BANGUNAN INI



nota:
kemungkinan bangunan ini berhampiran dengan kubur
kemungkinan bangunan ini dahulu tapak kubur tok batin
kemungkinan bangunan ini atas tanah orang asli yang di rembat
kemungkinan bangunan ini dibuat oleh kontrektor kelaf F dan tak bayar gaji mat indon
kemungkinan bangunan ini di bubuh carpet of deepak kah kah kah




BANGUNAN BERHANTU


nota:
mungkin kah ini sarang bini puaka?
apakah bangunan ini telah di semah
sebelum digunakan ?

apakah sudah dipotong kambing hitam
bertahi hitam untuk hadiahkan kepala
kambing ini kepada sprm?

kah kah kah



SURAT DARI KAKI TANGAN GOMEN:


bro, aku petik dr milosuam. Salam wbth.. Bro aku taktau nak mula dari mane..just nak info mintak ko siasat. kematian pegawai kastam Port Klang. Kwn aku ramai keje forwarding bagitau tadi kat wisma kastam kecoh,mcm kastam mogok pasal kematian ni.kaunter semua tutup.polis takeover wisma xbagi org masuk.tak kuar TV kot.. point aku adalah: Arwah si mati ni dorg ckp bila solat kat wisma dia selalu jadi imam..so mane logik org yg beriman nak bunuh diri..tu satu hal,dlm byk2 pegawai dia ni paling susah nak amek rasuah atau duit kopi.Isu dia di tahan pun (melalui sumber lisan org kastam)SPRM kantoi voucher RM30 jer dari sykt forwarding bagi dia.tapi bukti xsahih ade atau tak. kedua : ini adalah konspirasi Pengarah Kastam Negeri Sgor sengaja nak kenekan dia,( ko siasat lar,aku ni bagi ko sumber lisan jer )sebagai kambing itam.dan semua kastam tau pengarah dorg giler pangkat & kuasa. ketiga : geng2 forwarding ni ckp yg ske lari cukai,byr cukai tipu ni semua sykt2 tempatan yg dimiliki VVIP.Kalau company international semua byr proper. Aku juz nak inform kat ko supaya dgn skil yg ko ade ko bleh mintak rakan2 blogger lain siasat dgn lebih detail,tgk keperibadian si mati ni.majoriti geng fwrding kat port klang percaya dia clean,alim dan baik sahsiah nyer..lagipun dia dah pencen tapi sambung khidmat jer. ok gang,arios. =aku kakitangan gomen=

Oleh Tanpa Nama pada AWAS BERJAGA JAGA pada 11/04/07
April 07, 2011


APA DIA SPRM?













KESATUAN KASTAM SANGSI SARBANI PERGI KE SPRM TANPA DIPANGGIL – minsider

KUALA LUMPUR, 7 April — Kesatuan Pegawai-pegawai Kastam Semenanjung Malaysia sangsi seorang penolong pengarah agensi itu yang ditemui mati dipercayai jatuh di premis SPRM WIlayah Persekutuan pagi semalam akan pergi ke pejabat agensi antirasuah itu tanpa diarah berbuat demikian.

Sehubungan itu, Presidennya Ibrahim Ahmad berkata, beliau yakin Ahmad Sarbani Mohamed tidak mungkin telah berada di pejabat SPRM awal-awal pagi semalam melainkan ada arahan dikeluarkan kepada Allahyarham.

Beliau mempertikaikan kenyataan SPRM semalam bahawa Ahmad Sarbani datang ke pejabat SPRM WIlayah Persekutuan tanpa diarah untuk datang membantu siasatan susulan.

Ahmad Sarbani, 56, ditahan pada 1 April lalu dan dilepaskan keesokan hari.

Kesatuan itu bersama beberapa persatuan dan kesatuan lain dalam Kastam Diraja Malaysia akan mengadakan mesyuarat khas petang esok bagi membuat pendirian mengenai kematian Ahmad Sarbani dan juga Operasi 3B kendalian SPRM sejak awal minggu lalu.

Ahmad Sarbani merupakan salah seorang daripada 62 pegawai kastam yang menjadi tumpuan Operasi 3B, yang merujuk kepada kehilangan sumber cukai RM3 bilion.

“Ini pendirian saya, apa exco (kesatuan) akan putuskan (esok)... kita kena tunggu,” kata beliau sambil menimbulkan persoalan kehadiran Ahmad Sarbani di pejabat SPRM pada pukul 8.26 pagi semalam.

“Tak akan dia (Ahmad Sarbani) datang sendiri, kalau tidak dipanggil tak akan (dia) datang... secara logik, kalau tidak dipanggil, dia tak akan datang,” katanya.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… KESAH SUDAH MULA KANTOI DAN MANTOI…. kah kah kah..

kah kah kah…. LIHAT KENYATAAN INI…. kah kah kah…

kah kah kah…BACA BETUL BETUL….. kah kah kah…

kah kah kah…. MUNGKIN ESOK KESATUAN KASTAM AKAN BUAT KENYATAAN YANG BERBEZA….. kah kah kah..

woit… SEMUA BOLEH TERJADI…. INI MALAYSIA BOOOOLEEEEH…. kah kah kah…

nota:
orang india wajib awas
china sudah
melayu sudah
tunggu kouta india
untuk jadi satu malaysia kah kah kah


INI AKAN BERLAKU:

1 - munkee lidah kontot beri amaran : jangan buat spekulasi
2 - munkee lidah kontot akan kata ini kes dalam siasatan tak boleh komen
3 - munkee munkee lain akan itu sama
4 - munkee akan berkata pembangkang jangan politikkan isu ini
5 - munkee azkan berkata pembangkang tak bertanggung jawab
6 - munkee akan berkata deepak the carpet man tak terlibat lari cukai kah kah kah


NOTA:
datuk norza what story?
kah kah kah


17 ulasan:

hasilox berkata...

Bila nak hantar keluarga ahmad sarbani pergi pemeriksaan mental? Boleh dapat alamat hospital dari keluarga beng hock.

Itu shagfee kerja senang. Boleh kitar semula cerita. Mungkin dapat jual borong.

Tanpa Nama berkata...

bila SPRM datang memanggil....
seluruh tubuh akan menggigil...
(ulang 2kali)

nyanyi ikut irama lagu SELIMUT PUTIH

dexidle berkata...

SPRM seriously tak learn from mistake. lepas ni x payah la sebok nk tubuh suruhanjaya nk tentukan si arwah ni bunuh diri ke tak.. the point is... kalau orang tu bunuh diri sekali pon.. SPRM TETAP kena tanggungjawab sbb ianya berlaku di premis mereka... berkenaan kes terbaru ni... pendapat aku simple je dia ni kambing hitam utk selamatkan orang lain yg lebih berkuasa... mungkin dgn tindakannya itu (Kalau di memang bunuh diri) dapat menyelamatkan ahli keluarga dia...who knows.....

galadriel berkata...

Usah la citer pasal orang India. Kitorang tak diterjunkan. Kitorang ni spesel sket. Dipukul sampai mati di lokap je. pas tu diorang cakap pneumonia lah, sakit jantung lah...dsb.

Sedap bergurau sinis ni Isham, tapi teringatkan keluarga arwah Sarbaini, ngan muka sugul bini dia...sakit hati bro. murah sangat kot nyawa orang biasa ni?

Tanpa Nama berkata...

bro ni link utk ke artikel di milosuam. Bukan aku yang bagi surat tu la..hehe..aku copy pasta je..

http://amenoworld.blogspot.com/2011/04/terkini-pegawai-kastam-yang-mati-bukan_07.html


=aku kakitangan gomen=huhu

Tanpa Nama berkata...

NASIB BAIK DEN TAK KERJO DGN GOMEN

patah sayap berkata...

tuhan balas cash melalui org lain kerana fitnah yg melampau-lampau oleh saudara sesama islam,tak takut siksa kubur dan azab api neraka mereka ni,kurang sikit menyalak kat tv pasal video seks,tengok mereka sibuk mcmana nak menjawab isu allahyarham sarbini,jgn harap bn nak menang pru akan dtg,rakyat makin menyampah adalah...

Tanpa Nama berkata...

SPRM = Suruhanjaya Pembunuh Rakyat Malaysia

SPRM = Surhanjaya Pengurusan Rumah Mayat

SPRM = Suruhanjaya Pencacai Rosmah Mansor

SPRM = Siapa Pergi Rasailah Mati

SPRM = SPRM Panggil Ramai Menggigil

Anak Jati Kelate berkata...

Kepada seluruh umat islam..

Sedekahkan al-fatihah utk arwah..

Kepada geng kastam yg mogok..aku ucapkan Syabas...

Wahai rakyat..

Masih nak berdiam diri lagi ke kita!!!

Ayuh semua ke jalan raya..!!

Hanya ini padang yg rata utk nyahkan Gerombolan!!!

Tanpa Nama berkata...

Takziah untuk keluarga Ahmad Sarbani,sekiranya benar bagai dikata beliau seorang yang warak Allah tetap memberi ganjaranNya di sana....manusia yang bertopengkan syaitan masih berkeliaran atas muka buni ini juga akan mendapat balasanNya atas perbuatan keji ini...salam takziah!!!!

Tanpa Nama berkata...

Patut Kerajaan check balik, dari RM3B yang lari cukai tu berapa Syarikat yang ada kaitan dengan Kroni-kroni. Biasanya syarikat kroni-kroni nie yang pakai kabel untuk lari cukai, Takkan tak ingat kot kes MP dari Melaka tu yang marah Pegawai Kastam dan minta Pegawai Kastam tutup mata pasal syarikat dia nak lari cukai.

-wakleman

Tanpa Nama berkata...

ya Allah selamatkanlah orang2 yang x b'salah...
hidup custom officer y baik2 jer r...
to d rest...no comment

onak berkata...

salam takziah buat keluarga Allahyarham.

semoga Allahyarham ditempatkan ke dalam golongan org yg soleh.

mati syahid itu sesuatu yg indah!

Al-Fatihah

Stupid University berkata...

SPRM sudah terkena badi Beng Hock! Hari pembalasan sudah tiba! Sampai bila nak sembunyikan pembunuh bersiri tu? Kah! kah! kah! Jangan sampai satu Malaysia nie buat sembahyang hajat! Nanti bini Rosmah pun tak boleh lelap ! Kah! Kah! kah! kah!

Tanpa Nama berkata...

Kes harapkan pagar, pagar makan Sarbani.

Sarbani pakai Mercedes Kompressor ke? Sarbani pakai 3 piece suit macam Nasri bukan dari Arsenal ke? Apa yang kerajaan cakap pasal Sarbani? Mati mengejut atau "blink of an eye" c/o mat mongol. Kalolah waris2 Sarbani tahu kiasan bahasa inggeris pastilah terguris hati mereka.

Kalo dah terbang ke bawah, macam mana Sarbani boleh mati mengejut? Semasa mendarat mat mongol betul-betul berada di tempat Sarbani jatuh ke utk mengesahkan dia mati mengejut? Apa la kepala bana punya mat mongol.

The stake is bigtime RM1 bilion ler Mak Latuk2 VVIper Tan Silly2 Ybiji2. Bila dema kata jangan buat spekulasi ini bermakna big time case tuk cover-up. mat mongol ni clueless dalam keadaan yang kurang kawalan sekarang. Kes-kes penyelewengan seperti ini akan berterusan pada masa2 akan dtg dan yang menjadi mangsa....

Dulu kan depa dok kata buat apa la org2 Melayu nih sibuk2 sangat pasal pembelaan Teoh Beng Hock? Hmm, lantak nko la mat mongol dan yang sewaktu dengannya. You live by the sword and you die by the sword.

Alfatihah buat Sarbani.

Tanpa Nama berkata...

Bila ada kuasa dan berkuasa oleh pemimpin 1Malaysia, maka rakyat yang jadi mangsa..sentiasa ditindas, dipijak, ditipu sepanjang hayat.

kebodohan rakyat teserlah kerana menyokong Mereka Mereka terebut.

Tanpa Nama berkata...

yang makan duit rakyat 'bukan berbillion-billion..but countless'..
tu macam mane plak
x nak bersihkan jgak ker??sibuk cakap bersihkan kastam...ambil cermin tgk diri sendiri