Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 27 April 2011

DUA DUA KAKI KELENTONG





TAK SEDAR LAGI !





KERAJAAN TANGGUNG RM9 JUTA KOS SOSIAL - meloya

KUALA LUMPUR 26 April - Kerajaan terpaksa menanggung sejumlah RM9 juta untuk kos sosial disebabkan kematian kira-kira 6,800 rakyat negara ini dalam kemalangan jalan raya setiap tahun.

Menurut Timbalan Menteri Pengangkutan, Abdul Rahim Bakri, kementerian perlu menanggung kos berkenaan yang meliputi rawatan hospital, perubatan, insurans dan kos memperbaiki infrastruktur.

Beliau berkata, kerajaan juga mengalami kerugian pendapatan dan produktiviti yang boleh dihasilkan oleh mangsa kemalangan jalan raya berkenaan.

"Kementerian mengadakan pelbagai pendekatan seperti kempen kesedaran, memperbaiki kualiti jalan raya, menaik taraf sistem keselamatan pengangkutan, mengadakan keadaan selamat dan mengkaji punca kemalangan bagi mengurangkannya.


NEGARA RUGI RM9 BILION SETIAP TAHUN AKIOBAT NAHAS JALAN RAYA – berita hairan

Kemalangan jalan raya di seluruh negara setiap tahun mengakibatkan kerugian RM9 bilion, yang meliputi kos perubatan, bayaran insurans, baik pulih kenderaan dan kerugian pengeluaran, kata Timbalan Menteri Pengangkutan, Abdul Rahim Bakri.

Beliau berkata, kira-kira 6,800 nyawa melayang di jalan raya setiap tahun, dengan 65 peratus kemalangan jalan raya berpunca akibat memandu melebihi had kelajuan ditetapkan.

"Pelbagai kempen diadakan kerajaan bagi mengurangkan jumlah kemalangan maut seterusnya mengurangkan kos yang terpaksa ditanggung akibat kemalangan jalan raya," katanya.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… SILA LIHAT DAN BACA DUA BERITA DARI DUA AKHBAR BARUAN GEROMBOLAN… kah kah kah

kah kah kah…KENYATAAN YANG SAMA DARI MUNKEEE YANG SAMA…. kah kah kah…

kah kah kah… MELOYA KATA 9 JUTA RINGGIT…kash kah kah…

kah kah kah…BERITA HAIRAN KATA 9 BILION RINGGIT…. kah kah kah..

kah kah kah….KALAU BERITA MACAM INI PUN TAK BETUL…BERITA LAIN MESTI TIPU… kah kah kah…

kah kah kah…AKHBAR YANG MANA MENIPU AGAKNYA…. kah kah kah…

kah kah kah... DUA DUA KAKI KELENTONG.... kah kah kah...

kah kah kah...KALI INI SUDAH TERBONGGENG.... kah kah kah

10 ulasan:

Non-Governmental Individual berkata...

KAH KAH KAH!!!! HILARIOUS!!!!! DAMN!!!!!!!!! UTUSAN MELAYAU DAN B. HAIRAN!!!

Tanpa Nama berkata...

9 juta ke 9 biliun ke bukan duit bapak dia, duit rakyat di bayar kepada rakyat, jadi apa masaalahnya? kalau taknak bayar letupkan jer rakyat ni macam allahyarhamah aminah seribuu, 1sen pon takyah bayar!!!!

Tanpa Nama berkata...

Wujud lagi ka dua akhbar penipu rakyat ni? Aku dah sepuluh tahun tak pernah baca paper lama ni. Sapa-sapa yang masih baca, memang manusia yang bodoh dan tolol. Sebab suka ditipu oleh paper yang sememangnya penipu.Pesan bapa aku, sesiapa yang mudah ditipu maksudnya dia juga adalah manusia yang bodoh!

banjar alai berkata...

...umang aiih ... banyak banar beza 9 juta dengan 9 billion tu ayah nyak ... kada tahu mana satu yang nak dipercaya ... kadua-duanya kada buleh percaya ...

Dah lama aku xbeli utusan berkata...

"Kerajaan TERPAKSA menanggung sejumlah RM9 juta untuk kos sosial disebabkan kematian kira-kira 6,800 rakyat negara ini dalam kemalangan jalan raya setiap tahun."

lu orang pernah tgk tak perkataan yang UPPERCASE kat atas tu??. asal nak kena bagi kebaikan kat rakyat KOMPOM tulis TERPAKSA .. pukimak laa.. dah tanggungjawap ko sebagai kerajaan kebajikan rakyat ko jaga la.. .. mcm la rakyat nie pemintak sedekah dan kerajaan TERPAKSA beri .. kalo rasa TERPAKSA sangat ko turun la , kasi org lain perintah la bodoh!!.. bangsat punya org + bangsat punya paper..

Tanpa Nama berkata...

Utusan nak kasi gempak tulis 9 juta, Bharian nak jek punya pasal sapo lagi melayu, lagi nak gompak tulis 9 billion, sok perkasa plak klua paper nama Berita Berahim, lagi melayu daripada melayu, tulis 9 milyar, trilion billion dah tak de billion lagi dah kat Malaysia....

Tanpa Nama berkata...

kalau ajal dah sampai....itukan tanggungjawab sosial kerajaan.kenapa nak mengeluh,bkn guna duit bapak dia.

Tanpa Nama berkata...

Menteri tu banyak susah hati sebab duit rakyat dibelanjakan untuk orang kemalangan dan kerugian. Yang hampa dok sapu berbillion billion masuk akaun siapa hah ?
Bisul betui lah Menteri
Jadi barua dapat masuk
kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

Kenapa puak-puak ni suka sangat SYOK SENDIRI. Ayat tak mau kalah langsung. Kalau rasa beban sangat nak menjawat jawatan atau berada dalam kerajaan, letak jawatan saja kalau tak tau tanggungjawab masing-masing. Memalukan betul !

Tanpa Nama berkata...

minta tolong Bro Isham bongkar kenapa tiba2 kerajaan nak tubuhkan MRPC-Malaysian Petroleum Resource Corporation under PEMANDU. Nampak macam nak take over tugas petronas. Trik baru nak bolot sumber2 petronas dan kayakan kroni bik mama ke?