Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 26 April 2011

LAGI KES E MAIL BODOH




SYARIKAT E-MAIL BODOH



E-MAIL SATU MALAYASIA : TRICUBES SASAR 5.4 JUTA PELANGGAN, KOS HANTAR SEKITAR 50 SEN - minsider

Tricubes Berhad mengaku khidmat e-mel satu Malaysia yang bakal disediakannya adalah hayat kewangan bagi syarikat itu, yang sebelum ini berhadapan dengan risiko dibatalkan penyenaraian di Bursa Malaysia.

Syarikat itu menyasarkan kira-kira 5.4 juta pelanggan meskipun tiada jaminan yang kerajaan akan menggunakan khidmat e-mel disediakan pihaknya.

Ketua Pegawai Eksekutif Tricubes, Khairun Zainal Mokhtar, juga berkata, syarikat itu akan mengumpulkan dana tambahan menerusi terbitan isu baru bagi projek RM50 juta yang dianugerahkan kerajaan 4 April lalu.

Beliau juga mengesahkan setiap penghantaran e-mel akan menelan kos tidak lebih 50 sen.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit…INI SYARIKAT E-MAIL BODOH…. kah kah kah…

kah kah kah…EMAIL DARI SYARIKAT KAPIR YANG MAKAN BABI DIBERI PERCUMA…. kah kah kah..

kah kah kah…SYARIKAT MELAYU BUMIPUTERA ISLAM YG TUNGGANG TUNGGIT KENA BAYAR 50 SEN…. kah kah kah…

kah kah kah… SYARIKAT MELAYU ISALAM BUMIPUTERA INI DAH NAK BANGKRAP…. kah kah kah…

kah kah kah…MINTA PROJEK DARI KERAJAAAN…. kah kah kah..

n portal Sarawak Report mendesak Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) untuk menggantung

woit.. JANGAN LAH BUAT KERJA TIPU MELAYU…. kah kah kah…

woit… BUAT LAAA KERJA HALAL…. kah kah ka

kah kah kah… CARI ROTAN DALAM HUTAN PUN KERJA HALAL…. kah kah kah

kah kah kah…JUAL BAJU KEDAI BUNDLE PUN KERJA HAHAL….kah kah kah..

woit…. TAK PAYAH LAAA PERGI UMRAH SEDEKAH SEDEKIH BULAN PUASA… kah kah kah…

kah kah kah...TAK PAYAH LAA NAK BERI MAKAN ANAK YATIM...KERJA MENIPU... kah kah kah..

kah kah kah…LETIH DENGAN MELAYU PEMALAS LAGI PENIPU INI…. kah kah kah

woit… BILA CHINA MARAH KATA CHINA TAK PATRIOTIK…. kah kah kah..

kah kah kah…BILA CHINA MARAH KATA CHINA TAK BERSYUKUR…. kah kah kah..

kah kah kah…TAPI KERJA MENIPU…CARI KONTREK KERAJAAN…kah kah kah..

woit…CUKUP… HENTIKAN PROJEK TIPU MELAYU INI… kah kah kah

32 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

mahalnye lebih mahal dari email free yang jaring/celcom/maxis bagi apalgi email free cam google hotmail yahoo dan sebagainya..

patut la depa kaya raya jual benda jual benda yang dikatakan free.. bukan email percuma la nih ini email termahal didunia.. mungkin lam email tuh siap ada webcam ic duit apa semua kakakakaka

Milo_naik berkata...

hahaha 50 sen sekali hantar email??
hahaha aku pakai gmail & yahoo dari dulu free jak hahaha

Tanpa Nama berkata...

Orang kapir harbi laknatullah pun meniaga tapi tak macam bumiputra meniaga.

Contoh kita ambil Google. Bagaimana Google boleh menyediakan perkhidmatan percuma seperti Gmail, Youtube, GoogleEarth, Buzz, etc?

Jawapannya, Google meniaga perkhidmatan iklan. 95% pendapatan Google dtg dari AdWords. Sebab tu Google dan lain2 syarikat enjin carian internet mampu menyediakan perkhidmatan percuma kepada pengguna internet seluruh dunia.

Tapi syarikat bodoh Bumiputra meniaga cara reverse. Berniaga pun, cuba la belajar sikit tentang 'demand'. No demand no offer. Bodoh...kalau ada e-mel free buat ape la aku nak bayar pakai e-mel berbayar.

Google yg dikategorikan sebagai syarikat gergasi dunia tak pernah caj utk perkhidmatan e-mel, inikan pula syarikat besar taik ayam milik Bumiputra yg tak pernah aku dengar sebelum ni, nak kenakan caj 50 sen utk SATU e-mel!

Tanpa Nama berkata...

TT, aku tau lu anti-agama, sama mcm gua. Arab Syria & Yaman keturunan nabi-nabi pun membunuh rakyat tak berdosa. Makan rasuah dan rembat harta negara. Rakyat ramai yg miskin.

Tapi Melayu masih dok kagum dgn ajaran Arab.

Kahkahkahkahkah........

Tanpa Nama berkata...

seronoknya jadi suku sakat kroni ni..x yah belajar rajin2 pun boleh kayo dgn project bodoh...pandainyer depa buat duit tapi yang bodohnyer org yg mengundi BN ni..oiii bila hangpa nak sedaq sedaq....kita yg dok bayaq incomtax apapasai depa senang2 nak curi duit kita????

Saifudin Isa berkata...

projek ini memang projek bodoh..
apa banggang la melayu asik kene tipu dengan melayu umno upco..
weyh melayu melayu gerombolan!!sampai bila korg nk perbodohkan kaum ko sendiri? sampai kiamat? sampai rosmah slim kembali? bodoh bodoh..jijik aku dengan golongan melayu yg camni..

Rakyat Pakatan berkata...

Datuk Najib Altantuya berkata: 'BEFORE I SLEEP LET ME CLARIFY THAT THE 1MALAYSIA E-MAIL IS A PRIVATE SECTOR PROJECT. NO PUBLIC MONEY INVOLVED AND ENTIRELY VOLUNTARY.'
Tetiba pulak kata pihak kerajaan kena bayar 50 sen kalau hantar emel kepada rakyat!!! 50 sen satu emel tu bukan guna duit rakyat ke??? Atau guna duit hasil jualan amal sarung kopek lama Bik Mama???

Tanpa Nama berkata...

ini betul2 keje bodoh.... kah kah kah...

kos hantar satu emel 50 sen...
mampos la lu orang..,

betul kata lu isyam..., kapir lahanat makan babi pun bagi emel free ni syarikat melayu nak bangkrap caj sampai 50sen... , ini bodoh ke cerdik.. sapa nak pakai...?

kalau takde kerajaan bodohnak payung, mampos kompeni ni.. hahaha

Abbs berkata...

bodoh punye KERAjaan 1mesia haramjadah nie beb.. kalau 1 kali hanto 50 sen kene charge, bermakne kalau 5.4 jute skali antor = 0.50 x 5.4 jute = 2.7 jute ringgit.. 20 kali hanto serentak jumlahnye rm 50 jute.. bijak2 umno yahudi menipu olang2 melayu.. tipu terus menipu, kite tipu melayu.. kahkahkahkahkahkah.. hoi gerombolan songkok tinggi dan umno hanjing yahudi.. email 1 dunia pun free la mangkuk ayun.. kahkahkah.. syarikat dan nak melingkup di suntik 50 jute.. kahkahkah.. org2 miskin di biarkan merana, ade hati nak tambat hati olang mude.. rupenye2 umno apco yahudi ni.. kite reramai kasi talkin tak berkubo juge adanya kahkahkahkahkahkah..

Abbs berkata...

kahkahkahkah.. 0.50 x 5.4 jute = rm 2.7 jute x 20 kali hantar = rm 50.4 jute.. kahkahkah.. ini lew die projek tipu melayu menggunekan wang rakyat.. perompak dan penyamun handalan 1mesia yahudi haramjadah.. kahkahkah.. tipu terus menipu.. kite tipu melayu dekat kampung2.. kahkahkah.. dekalt bandar2 semua melayu dah susah nak di tipu.. teruskan projek 1tipu melayu nie .. kahkahkah pelbagai cara di gunakan utk merompak hasil kekayaan mesia oleh umno yahudi! kahkahkah.. hanya melayu bangang jew yg masih menerima bulat2 pew yg mat mongol utarakan kahkahkahkahkah..

Tanpa Nama berkata...

Ha ha ha..

Kalu Lima posen..guna Pos Malaysia lagi baik..baru nam posen duit stem..kaya Pos Malaysia...Woii kalau ambik seposen pun dah cukup bukan banyak keluar modal pun cuma sewa server ajer...mentang-mentang Deris Jala tu bodoh IT..ko kelepet dia ..ha ha ha..

Tanpa Nama berkata...

YANG BODOH DISINI SIAPA?
SILA JAWAB SENDIRI....

Tanpa Nama berkata...

Padan muka ko CEO bodoh...nak tau cerita selanjutnya dari bekas pekerja Tricubes pasal CEO nie....http://forum.lowyat.net/topic/1842848

Tun Mamak bin Tun Chetty berkata...

Ini projek untuk tipu Melayu sebab orang Cina sudah lama guna Hotmail & Gmail manakala masih ramai orang Melayu belum ada internet kat rumah.

Duit RM50 juta diambil daripada duit cukai rakyat untuk bantu syarikat bumiputera buat kerja meperbodohkan Melayu dengan menjual email yang bernilai 50 sen satu. Nak hantar email kena bayar 50 sen. Dia ingat email ini macam SMS ka?

Dunia ini tidak adil. Founder & CEO Google yang berbangsa Yahudi yang memberi email free kepada orang Melayu akan masuk ke neraka manakala syarikat Bumiputera kepunyaan seorang Muslim Melayu yang menjual email 50 sen satu akan masuk syurga.

Tuan punya Yahoo yang berbangsa Cina dari Taiwan yang suka makan babi boleh bagi email free kepada bumiputera Islam. Tetapi dia akan masuk ke neraka. Manakala bumiputera Melayu Islam yang tak suka makan babi yang menjual email 50 sen setiap satu akan masuk syurga kerana dia baru naik haji selepas dapat untung kerana menipu Melayu.

Mufti Perak Tan Sri Harussani tak nak keluar fatwa ka?

Untuk menolong syarikat Bumiputera Melayu Islam, Mufti Perak harus keluar fatwa mengistiharkan bahawa Gmail, Hotmail, dan Yahoo Mail buatan Yahudi, Kristian & Kafir adalah haram untuk digunakan oleh umat Islam. Umat Islam seluruh Malaysia harus wajib bayar 50 sen untuk buka email yang halal buatan orang Melayu Islam bumuputera.

Email 1 Malaysia ini akan mendapat cop HALAL daripada JAKIM. Sudah tentu ramai orang Melayu akan sign up email 1Malaysia ini.

Setiap 50 sen yang dikutip oleh syarikat ini 1 sen akan digunakan untuk sedekah kepada anak yatim piatu Melayu, bina masjid dan surau, dan lebihnya diberi kepada para Mufti UMNO.

Apa kata Harussani? Ini satu idea yang sangat bagusskan? Besok terus istiharkan Gmail, Hotmail & Yahoo Mail HARAM & MYEMAIL.MY HALAL!

Tanpa Nama berkata...

hoi najib bodoh...jangan beli email harga 50 sen...beli kat aku..aku jual email cuma 45sen jer satu...murah dari 50 sen....kerajaan dapat menyelamatkan 5 sen setiap email..bayang kan kalau 5.4juta email...ermmm kerajaan menyelamatkan RM 270,000.00 sehari...kalau sebulan? kalau setahun? jadi gunakan email 1Membohsia Tricup..

dexidle berkata...

bukan kata 50sen... kalau dia nk caj 1 sen pon aku maki.... kalu newsletter ala-ala porn tu xpe jugak berbayar.. satu email bayar 50sen dapat la lima attachment gambar porn segar dari ladang x pe arr.. berbaloi jugak... dari ladang sape aku x tau la.. kah kah kah kah kah..

Tanpa Nama berkata...

TT, aku fikir nak tak nak rakyat marahaen akan diwajibkan dan terpaksa menggunakan perkhidmatan email berbayar ini, sekalipun kita ada perkhidmatan email percuma, terutamanya apabila melibatkan segala urusan rasmi kerajaan seperti permohonan tender, universiti, cukai dll. Bijak sungguh kerajaan untuk menyonglap duit rakyat dan menggemukkan saku kroni... Kau tengok dan lihat TT, jangan asyik Kah Kah Kah!

Den Cdo berkata...

Den sonyoum ajo laaa..senyum..senyum..tak perlu berkata apa-apa...

Tanpa Nama berkata...

kah kah ..pandai2 kroni2 ni ..mereka bukan bodoh...satu email 50sen maknnya depa pandai la...kalau bodoh depa bg free....sebulan saja dah cover ...50 juta beb....siapa yg bodoh..rakyat malaysia la yg bangang kah kah kah ..undi la BN kah kah a h

Tanpa Nama berkata...

pelik sungguh lah!

aku nak fikir pon, otak aku bleh jam!

ini macam punya bisnes pon ada!

tapi kan...inilah nama nak tolong melayu!!!hahahahahah

tapi...melayu pon ada kasta jugak! dan macam india lerrrr!

yang aku tension ni...tak abis2 melayu brahmin yg nak bolot semua kuota DEB!!!!

abis! melayu paria dapat apa???

kain batik! kain pelikat! beras nasional 10kg! hhhahahaha....itu yg melayu paria layak dapat!

melayu paria sapa yek??? TT ada jawapannya....hahahahahaha

aidono berkata...

ntah2 jadi macam sms pulak... hantar kena bayor terima pun kena bayor.

alehai makcik felda...

nanti diwajibkan setiap jabatan gunakan email ni pulak. Tak guna dana awam koghokmu bini roswah..

nipuuuuuuu aje keghojernye... cepat le haubnyer ameno nih.

saypocek berkata...

gile gile.....
Gile kentang......
Woi''sian budak posmen ''lepas ni nk anto surat dh tak de..urusan surat menyurat kerajaan semua gune email badak ni....pg manpos dgn gerombolan songkok tinggi senget...melayu ni pun 1 hal juga bt email semate mate nk sing up facebook..bayar internet sebulan RM98 hanye utk berfacebook.gile gile...aruwah runald regan tak pernah pun kate internet utk facebook..mankok punye melayu bebal...selamat aku keturunan nabi ADAM

Silap Kona berkata...

Bro Tanpa Nama 26 April 2011 4:45 PM:

Jangan hang terpesong akidah sudah lah. Ajaran arab dengan ajaran Islam x sama bro. Orang Islam dengan agama Islam pun x sama bro. Bagi kita x boleh hina agama kerana penganutnya. Ajaran Islam itu suci, cuma masalahnya penganutnya sudah tidak suci.

Kalau kita nak salahkan, kita kena salahkan penganutnya, bukan agamanya.

koi berkata...

silap aribulan mesti terbengkalai! omputih sebuk kasi free. org melayu buduh dan terus membuduhkan melayu! melayuuuuuuu betuii!

Khun Pana aka johanssm berkata...

Yang undi bn ...lagi Bodoh.

Stupid University berkata...

Pengemis zaman moden daa.... Kah Kah Kah Kah! Kah! Air hujan tu tak nak dikenakan lesen serta cukai sekali ke? Kah! Kah! Kah! Kah!

xavier berkata...

EMAIL PERCUMA???????SEDANGKAN INTERNET MAU BAYAR .ADA OTAK KA NAJIB BIN NAZAK

Tanpa Nama berkata...

sasaran 5 juta pengguna

emel yang dihantar jabatan kerajaan, kerajaan bayar 50sen satu.

makna kata, untuk satu emel yang entahkan berguna tidak kepada penerima, dibaca ke tidak...

tetap kerajaan kena bayar 2.5juta.

kalau sehari hantar satu pekeliling.

dah 2.5 juta sehari kerajaan kena bayar.

setahun dah kena 912.5 juta...

wooooo.... gila mencekik nih...

memang jahat gila babi nih!!!

Tanpa Nama berkata...

nanti secara halus rakyat dipaksa gunakan email bangang tu..mmg bangang...

Tanpa Nama berkata...

1e-mail, 150sen.

Tanpa Nama berkata...

Bak kata Nabil dlm Maharaja Lawak"dari jauh nampak bangang jer".kalau dari dekat confirm bangang la si Najib Durjana nih...Apa lagi la nak buat supaya org2 melayu yg lain bolek cerdik balik...depa2 yg sokong Umno ni dah kena mkn nasi kangkang UMNO gamaknyer..

Saifudin Isa berkata...

x guna jugak ada email pecuma tapi internet xde..
apa guna rakyat yg duduk dalam ceruk xde kemudahan internet tu kalau dapat email free pun?
bangang la melayu yang berperangai bangang mcm org umno ni..keje nk bodohkan melayu dan makcik2 felda je..bangang.

internet free tu hah patutnya ko cari jalan macam mana nk realisasikan..bodoh najib..nk mampos aku rase ko ni..