Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Ahad, 17 April 2011

IKAN GEMOK MULA DI KEPALA




MANA PILIHAN MAT MONGOL?








BMI PELAJAR DIREKOD DALAM KAD LAPORAN - berita hairan

Dalam usaha mengurangkan masalah berat badan berlebihan dan obesiti di kalangan rakyat negara ini, kerajaan kini mewajibkan setiap indeks jisim badan (BMI) pelajar direkod dalam kad laporan prestasi oleh guru mereka untuk perhatian ibu bapa.

Menteri Kesihatan, Liow Tiong Lai, berkata sebelum ini BMI tidak dicatat dalam kad laporan pelajar menyebabkan ibu bapa tidak dapat mengawal pemakanan anak-anak mereka kerana tidak tahu sama ada berat badan anak mereka ideal, terlebih berat atau mengalami obesiti.

"Dengan langkah itu, jika ada yang mempunyai berat badan berlebihan atau mengalami obesiti, ibu bapa boleh mendapatkan nasihat daripada klinik kesihatan berdekatan bagi membantu anak-anak mereka mendapatkan kembali berat badan yang ideal," katanya kepada pemberita selepas merasmikan Penutup Konvensyen Panel Penasihat Klinik Kesihatan (PPKK) dan melancarkan kad ahli PPKK 2010-2013 di sini hari ini.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… MULA KAN DENGAN FLOM….. kah kah kah..

kah kah kah…. FAT LADY OF MALAYSIA…. kah kah kah…

kah kah kah…. BILA FLOM MELAWAT … SELALU GEMPA BUMI…. kah kah kah..

kah kah kah… FLOM MEMBADAK KE HULU…. MEMBADAK KE HILIR… kah kah kah..

woit…IKUTI CONTOH ALTANTUYA DAN ZIANA ZAIN…. SLIM DAN CUTE…. kah kah kah..

nota:
betul ke bik mama sudah pesan
katil besi untuk rumah di putrajaya
katil kayu yang lalu telah patah kah kah kah

28 ulasan:

mat saga berkata...

hahahahaha....

tak kisah la TT....
Bik Mama gemok ke... kurus ke.... pakai katil besi... kati batu kee....

yang penting BN menang.... PKR kalah....

hahahaha.....

yang penting PKR jadi balaci DAP... kempen gila babi... tapi sebenarnya habis duit kempen untuk DAP jeee...

hahahaha.... PKR kalah

Tanpa Nama berkata...

Woit..hidup lagi blog tongong ni..kah..kah..lu kena tukar title tu dulu..tukar tiub @ kedai basikal ah seng...kah..kah..kah..orang kempen dia kempen..kah..kah..kah..orang dapat undi dia kempunan..kah..kah..kah..lepas in kena jaga kandang babi la pulak..kah..kah..kah..hidup melayu..go to hell to dap chinese!

Tanpa Nama berkata...

mat wira pula berkata.

Kita tengoklah sapa yang kena nanti. 2-3 bulan lagi barang akan naik. Kau penyokong kuat dapat subsidi minyak ke mat saga.

Aku kena bayar lebih sebab aku bukan penyokong kuat. Tapi kalau kau kena bayar sama dengan harga yang aku bayar, kau ni bingung le. Kau pergi pasar dapat beli ayam RM4.50 sekilo ke? Kalau bayar sama dengan harga yang aku bayar RM 7.50 bermakna kau ni bengap mat saga oiiii..... hidup Barang Naik

saga, sago, sagi berkata...

mat saga,sebenarnya PR menang dibandar/pinggar-bandar samada di semenanjung atau Sarawak.

Be End pegang kerusi luar bandar/pendalaman di Semenanjung/Sarawak.

Bersyukurlah sebab Bee End akan buat Jamban tan di luar bandar. kha...kha..kha

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o berkata...

wakakakakaakh wakakakakakah

V for gunpowder berkata...

nak muntah la tgk pic bik mama...please la tt...... jgn la tayang pic bik mama 2.....muntah aku d buatnyeeeeeee..........eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee................ geli........

ramli sirap d50 berkata...

ko ni TT,dh abis PR kat Swak,ko sambung mengutuk Rosmah gemuk ni,cian tgk dia,nnti dia slim br ko tau,mesti ko terbayang2 dlm bilik air..."sabunn.....di bilik mandi sabunnnn..."kah!kah!kah!

Azli Iskandar berkata...

Bang Sham

Aku bukan nak kata ape lah kan. Tapi dari duduk diam kat umah sorang-sorang, baik pekena nasi lemak Kak Yam. kan...kan...kan

Azli Iskandar berkata...

To mat saga

Kesian, ada lagi manusia yang jadi balaci UMNO ni. Hidup berkalang najis penipu, pencuri dan pelahap reta dunia...sedara, kalau pilihanraya ni boleh membuat UMNO kalah, dah lama ia diharamkan.

pepe81 berkata...

bukan bengap lagi mat saga ni,.,mungkin otak dia otak orang tahun 80 an,.,hahahaaaa kena fikirlah sebab ape orang2 waras tolak bee end,.,.hanya orang2 bengap seangkatan ngn mat saga je,.,oi pi cari buah saga la buat kira matematik kuikuikui,.,

non muslim yang respect islam berkata...

Woi pencacai UMNgOk
Malu la wei kenapa racist ne saya baca dalam buku sejarah Islam form 6 Nabi Muhammad saw sangatlah toleransi dengan orang bukan islam, orang yahudi tu pun dia bagi chance sebelum usir...awak ne siap maki2 orang non muslim...ops lupe! Islam dacing mostly mcm tu... ANYWAY F.Y.I BN TAK MENANG 2/3 BEB, 'S'ucinya 'P'uki 'R'osmah yang tolong setel kan...
tapi xpelah anyway saya bsyukur bukan di pihak yang lalai

Tanpa Nama berkata...

Aku suka tengok orang cina berpolitik, tak hairan DAP akan tawan Malaysia, masa tu melayu nk buat apa?

mat saga berkata...

woit mat wira....

kau ingat kalau PKR atau DAP atau Pas yang perintah kau dapat beli ayam RM 4.50 sekilo..??

hahahahaha.... simpanlah....
lagi mahal adalah....

tak ada apa yang boleh menjamin harga barang dari naik selagi segala barang yang menjadi komoditi utama dunia dikuasai oleh negara Barat.... itu hakikatnya....

kau teruskanlah usaha murni kau tu untuk menjadi "wira" DAP.... opsss silap Pakatan...

hahahahaha

Tanpa Nama berkata...

orang hulu banat ja sokong bn kah kah kah

EffYouSeeKay WhyOhYou berkata...

HAHAHAHAHAHAHHA.

lawak.and kreatif.

@mat saga:IKR. btw,whaddehell barang naik?minyak naik?

blind faith betul

@tanpa nama.(anon?):u racist fuck. gofuggyourself

Tanpa Nama berkata...

kudapan berkata..

kepada pengulas, ya setakat ni blog TT idup lagi. Tak ramai pun yang mengikuti, cuma lah 14juta shj. Aku, pada pendapat aku, masyarakat sarawak bahagian pendalaman perlu dieritahu tentang aktiviti gerombolan. Mereka tidak didedahkan. Mereka cuma dalam keadaan lama, tidak mengikti arus perubahan danmereka rasakan itu adalah jasa gerombolan. Mereka tidak sedar, seperti juga makcik-makcik felda yang tidak sedar dan gembira apabila diberi sedikit ganjaran padaha mereke patut mendapat lebih dari itu. Pada pendapat aku juga, mereka yang di bandar dan punya pendedahan uas yang dapat nampak apa yang sepatutnya berlaku dan yang tak sepatutnya. Masyarakat pendalaman serawak, masih merasa selesa dengan keadaan yang jika kita yang melihatnya, betapa sayu dan daif gayanya.

Aku pernah belajar di sarawak, unimas. Walaupun cuma 20minit perjalanan dari kuching, namun jika ke kota semarahan, masyarakatnya masih daif. sangat daif. Orang kampung berduyun2 bertenggek di tepi kedai makan bawa anak bini untuk menonton televisyen percuma. Itu adalah aktiviti besar pada mereka. Mereka tidak dididik, tidak diberi pendedahan supaya dapat berfikir. Minda mereka bukan dijajah, tapi dieksploitasi oleh jentera grombolan. Dan pabila lalu kilang2 cms(cahya mata sarawak) betapa rasa besar perbezaan antara masyarakat dan sumber ekonomi sarawak. Kilang2 cms adalah seperti kilang raksasa. Tetapi tidak jauh dari kilang itu, penduduk sarawak yang istananya seperti pondok usang. Itu dari sudut sarawak. dari sudut smenanjung?

tidak kurang juga yang masih tertipu.

Mungkin kita patut bangkit seperti libya, arab saudi?

Tapi, kita masih dalam kelompok selesa.

Kita harus hampir mati, baru mahu bergerak.

Kita harus dipijak, baru tersedar.

Aku adaah anak muda. Dan darah aku masih panas, tdak liat seperti orang yang liat.

Duduk, dan fikirkan tanpa ragu.


Ayuhlah anak muda!!!

Tanpa Nama berkata...

Mat saga naik moto jer,kancil parking rumah, dapat payung sekaki, t shirt selai, rokok sekotak dan sikit upahan mencacai konsi bagi anak2 makan.
Apa lu mat wira kesah...

Anak Jati Kelate berkata...

Kalau x bodoh
Kalau x bengap
Kalau x tongong
Kalau x bebal
Kalau x bengong

Mana boleh jadi pencacai puak Gerombolan..

Tanpa Nama berkata...

Enche Guevara bertanya :

Mat Saga Hoi!
kakakah
Kalu PKR balachi DAP... Mat Najib Mongol balachi saper??
Cube teka....
kah kah kah kah.....!!!!!!

Tanpa Nama berkata...

EnChe Guevara berkata lagi :
sbnrnye org pedalaman s'wk tu benci Be End...
tp diorg biasa faham kalu benci mesti pangkah "X". Jd dorg ni pangkah la...
hahahhahaaaa.....
Bodoh punya Mat Saga!

siut berkata...

hisham ko nie asyik kutuk rosmah je... ko nie rupa mcm mat bangla..sedar lah diri sikit..aku pun tak paham..ape ko dapat dapat daripada mengutuk rosmah..

melor45 berkata...

daging kulit perut yang melendut+ lemak itu rasanya nyaman sekali dibikin satay atau dibuat meat kabsha untuk santapan bersama nasi mandy or yamani spices rice.SiSaifol buat aji ari itu takan tak pi makan diAzaziyah yang mashor itu.

Tanpa Nama berkata...

isham kau kena tgk yang ni

http://www.youtube.com/watch?v=9t_0UjhOocs&feature=player_embedded

ada peminat kau

MadeyBersiong berkata...

alahai mat saga ni, suka bebenor lak aii..aku rasa kau ni ahli gerombolan yang paling bawah, baru nak berjinak-jinak dengan gerombolan, baru nak belajar skill skill menjilat..kan? Apa ke bebal sangat kau ni mat saga (nama pun takde kelas : proton saga kah kah kah)iyeeee tau BN menang, tapi menang kerusi makin sikit buat apa, sebelum2 ni BN tak pernah menang ke kat Sarawak?? kau pikir laa balik Mat saga oiii..lu menang tapi kerusi lu makin hari makin kurang...gua gelak jelah mat saga oii kah kah kah!

Zaitun Palestine berkata...

Berat badan melampau mengundang banyak maslah kesihatan.

Oleh itu kita disarankan minum minyak zaitun setiap hari.

http://zaitunpalestine.blogspot.com/

piut ngah layor berkata...

woit mat wira....

kau ingat kalau PKR atau DAP atau Pas yang perintah kau dapat beli ayam RM 4.50 sekilo..??

hahahahaha.... simpanlah....
lagi mahal adalah....

ni la ayat umno totok!cuba la bagi perintah baru la tau...umngok tipu org kampong macam ni lah...depa kata suruh PR bukti kan turun kan harga barang di negeri yg PR jaga,
org kampong pon sorak!...termasuk mat saga!

Qaseh Bonda berkata...

Ok la tu tt. Mujur at last gemuk, dapat gak jadi bini PM.

Yang kurus2 slim pun buat apa. jadi penyanyi sampai ke tua.

PR kalah bukan pasai dia gemok pasai asyik membenci si gemok.

Tanpa Nama berkata...

Qaseh Bonda sama saiz dgn FLOM ke? Tak ape sama saiz , yg penting tak sama perangai udah lah...kalo X menarik di mata tapi menarik dihati tak ape, sayang sekali jika kedua-dua nya SAMA spt FLOM, sunggoh lah jelik...