Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 19 April 2011

KALAU SELAMAT NGAPA TAK BUAT DI AUSTRALIA



SEDIA UNTUK MELAWAN !



nota:
negara dunia ketiga selalu dipilih
oleh syarikat kapitalis ini kerana
pemimpin politik yang rasuah

kalau kilang ini selamat kenapa tak
buka di sydney atau di melbourne?



PAKAR : LYNAS JAUH LEBIH TERUK DARI BUKIT MERAH - mkini

Projek memproses nadir bumi yang sedang dibina di Gebeng oleh firma Australia, Lynas akan menghasilkan 20,000 tan sisa radioaktif setahun apabila beroperasi kelak.

Ini adalah 10 kali lebih kontroversial daripada kilang nadir bumi Asia di Bukit Merah yang ditutup 20 tahun lalu, kata pakar kesihatan awam Dr T Jayabalan.

Katanya, sisa radioaktif yang terhasil itu akan membawa nahas alam sekitar dan kesihatan kerana tahap radioaktif yang terhasil akan memberi kesan buruk.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… RAKYAT DI DAHULU KAN… BUKAN DI TOKSIK KAN… kah kah kah..

kah kah kah…. MANA DIA PEJUANG JIHAD?.... kah kah kah..

kah kah kah… MANA DIA PUKIPM?.... kah kah kah…

kah kah kah… MANA DIA PUKASAM…. kah kah kah…

kah kah kah… MANA DIA NGOOK MELAYU DARI PERAK?.... kah kah kah…

kah kah kah… MANA DIA ULARMAK MUDA…. kah kah kah…

kahkah kah.. MANA DIA KASSIM BABA DAN 40 PENYAMUN… kah kah kah..

nota:
mana lebih bahaya?
radioaktif atau tarian poco poco
kah kah kah

nota:
rakyat di dahulukan kah kah kah
di dahulukan untuk ditoksikkan kah kah kah


NOTA:
aktivis pakatan, anak muda dan sahabat alam
isu kilang ini jika diurut dengan baik
boleh menjatuhkan kerajaan pahang!


7 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

betul ke kilang dekat BUkit Merah dah Tutup?

Tanpa Nama berkata...

Ramai jadi mangsa di Bukit Merah pada tahun 1980'han. Sampai ada penentang kilang Asian Rare Earth (ARE) ini ditahan di bawah ISA, ihsan Madey. Kilang dah ditutup. namun kerja kerja menghapuskan sisa mautnya masih berjalan dengan senyap senyap denagn kos yang mata tinggi. Semasa operasi, kilang ini ada pemegang2 saham tempatan, termasuklah, kalau tak salah aku, kaum keluarga Presiden Gerakan ketika itu, yang bila bercakap, sampai terkeluar ludah. Tanpa sokongan(yang dibalas dengan imbuhan wang bertimbun)dari politikus, kilang ini tak mungkin dapat dibina.
Cerita yang sama berulang sekarang di Kuantan dengan plot yang serupa.Pelakon pelakonnya sahaja yang berganti. Apa agaknya mega-imbuhan yang diperolehi atau bakal diperolehi oleh politikus negeri, pusat, penjawat awam yang berkuasa meluluskan dan akademik di IPTA tempatan untuk memutarkan isu keselamatan kilang Lynas ini?

sri hartamas

Duli Yang Maha MuliaTengku Mamak berkata...

Mengapa Ular Tamak Perak Tan Sri Harussani belum keluar fatwa melarang pembinaan Projek memproses nadir bumi ini?

Kalau Syarikat Australia membuka kilang mencetak Bible dan Alkitab, sudah tentu Ular Tamak Tan Sri Harussani sudah lama keluar fatwa melarang pembinaan kilang cetak Alkitab di Lynas dan menyuruh penjihad-penjihadnya mengebom berani mati kilang cetak Alkitab ini.

Kalau ladang ternak babi dibuka di Lynas, sudah tentu Penjihad penjihad bisul akan berdemo.

Kalau kuil Hindu dibuka diLynas, sudah tentu seekor lembu akan hilang kepala.

Kalau gereja dibuka diLynas, sudah tentu ianya dibakar oleh gerombolan.

Sudin berkata...

Sisa radioaktif masih ada lagi di Papan,Perak....
Kalau menteri melayu Umno(B)/Bn..dan ahli-ahlinya suka sangat dengan sisa radioaktif ni...sila ambil sikit dan simpan dalam jubor masing-masing.
Alang-alang menjadi barua orang putih apa salah ambil sikit sorang simpan dalam rumah.
Mahathir pukimak dan najib pula kita minta tunjukkan contoh kepimpinan memalui teladan...benamkan kepala merka berdua dalam sisa radioaktif tu untuk membuktikan ia selamat......

Bodoh yang tak boleh diajor....
Melayu umno (B)yang bebal lagi tengin.......!!!

Dah bagi tau bawak tumpor...lagi nak dibina.

Dan akhirnya keluor ayat power...kami perihatin..!

Pukitiang punya menteri-menteri melayu ni...!!!!

Siang baca kitab malam berjubor...
Malam berkaraoke siang telan apa saja.....

gian patin berkata...

aku cadangkan buat kilang lumut jerk proses buat tenaga.tak payah lah rare earth tu. beracun. nanti mati patin.

Tanpa Nama berkata...

Tak apa biarkanlah dibina kilang tu yang akan kena sakit nanti orang2 kampong dan pekerja2 yang susah je,Pemilik dan pemegang saham duduk tempat lain,mereka selamat.rakyat didahulukan.....katakan...

Tanpa Nama berkata...

aku dah masuk kawasan simpanan Rare Earth di Papan Perak tu, kawasan tu sedang dlm proses development factory untuk melupuskan nadir bumi....