Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 21 April 2011

KETUANAN MELAYU TIPU MELAYU



AIR HAK ASASI



nota:
air ialah hak asasi
bukan untuk diswastakan
air seperti udara wajib
menjadi hak awam

hanya gerombolan dan mamak madey
yang mengswastakan air untuk
kroni kroni dan cukong!

pulangkan air kepada rakyat!




MELAKA NAIKKAN TARIF AIR 5 SEN HINGGA 25 SEN - mkini

Tindakan kerajaan negeri Melaka menaikkan tarif air tanpa mengambil kira bebanan kewangan yang dipikul oleh rakyat negeri itu amat dikesali.Antara mereka yang lantang membantah tindakan itu, termasuk Ketua Dewan Pemuda Pas Melaka, Kamaruddin Sidik

Katanya, tindakan Syarikat Air Melaka Berhad (SAMB) yang menaikkan tarif air secara tegesa-gesa dan tidak memaklumkannya terlebih dahulu kepada rakyat seolah-olah satu cubaan untuk mengelakkan protes rakyat.

Menurutnya ia suatu yang tidak konsisten sedangkan kerajaan negeri Melaka sendiri pernah mengkritik kenaikan harga air di Selangor dan Kedah tidak lama dulu


KERAJAAN PAKATAN BERI AIR PERCUMA KEPADA RAKYAT – blog kerajaan rakyat

SHAH ALAM: Kerajaan Selangor memperuntuk RM5 juta untuk melaksanakan skim air percuma di rumah kos rendah berstrata (bertingkat) sebagai permulaan dan ditambah mengikut keperluan apabila lebih banyak pembangunan dikenal pasti untuk dimasukkan ke skim itu.

Exco Perumahan, Pengurusan Bangunan Dan Setinggan Selangor, Iskandar Abdul Samad, berkata kempen penerangan itu akan diadakan besar-besaran bagi memaklumkan rakyat dan mengelakkan pemaju, Management Corporation (MC), Joint Management Body (JMB) dan ejen pengurusan melakukan pemotongan bil penduduk.

“Kerajaan negeri akan mengenal pasti pihak yang akan bertanggung jawab untuk mengendalikan potongan kepada bil-bil mereka. Salah satu alternatif adalah melalui persatuan penduduk.

“Pemberian air percuma ini akan dijalankan sebaik sahaja mendapat maklumat jumlah unit-unit yang didiami bagi pembangunan-pembangunan kos rendah ituyang dilaksanakan secara berperingkat-peringkat,” kata Iskandar dalam kenyataan media, semalam.

NOTA:
lihat beza dua kerajaan
satu kerajaan ketuanan melayu
yang kerjanya hanya menipu melayu

yang satu lagi kerajaan ketuanan rakyat
yang kerjanya memberi kebajikan kepada rakyat


21 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Kah kah kah, memang betul kalau tak tipu melayu bukan umno namanya. Dimana melayu merempat disitulah umno kuat. Selamat ditipu umno dulu kini dan selamanya. Wa kah kah kah.

Tanpa Nama berkata...

air selangor mmg free..
tp ak kecewa la TT..
kualiti air kt selangor nie..
semakin hari semakin teruk..
berbau dan warna lumpur..
kalau x de penapis mmg x leh guna la air tue..rakyat jugak yg merana.

-shah alam-

Tanpa Nama berkata...

ketuanan melayu hanya mampu bg email percuma... bila lapar makan lah mouse..bila haus telan lah cpu..bila bangang undilah bn...bila obess makin banyak rembat duit rakyat...

mat saga berkata...

hahahahaha....

ish..ish...ish...
kesiannya TT nie...
bakor lagi tt...bakor lagi tt...
biar rakyat benci kerajaan...

tapi tu la nak buat macam mane... PKR menang 3 kerusi je kat Sarawak... nak harap dayak je tak cukup... kena la mintak bantuan dengan red indian , apache , mohawk dari amerika....
hahahahaha... tapi kecoh macam menang 300 kerusi....

hahahahaha....

kesian.. kesian.. kesian...
cuba la pergi dapat kan kerusi lagi kat Uganda kee... Mesir kee... atau suruh anwar ambik je kat court mammoth.... hahahahaha

jangan marah daaa... nanti kena jual... hahaha hahahaha hahaha

Tanpa Nama berkata...

Kalau nak air pergi lah mintak dengan orang yang boleh pancut 2 kali

Tanpa Nama berkata...

mat saga bodo.

Tanpa Nama berkata...

anon 8:04 AM,

Itu awak kena tanya SYABAS.

Untuk pengetahuan, air di Melaka dan Johor pun sama. Memang nak kena tapis. Pagi simpan dalam botol, tghari dah nampak habuk kat bawah.

abangskudai berkata...

good article,tapi ada langau kat komen..

Tanpa Nama berkata...

Salah seorang Melayu yang kena tipu oleh Melayu UMporNO ialah Mat Saga.

-zunodeng.

Tanpa Nama berkata...

gua punya nama Tong Sam Pah tinggal sebelah rumah sama keling Sangkar Priya Bosle.Apa hal air mahu naik harga? Gua takda cuci bontot pakai air???Kah kah kah kah....

Tanpa Nama berkata...

Hadiah PRU Kecil kat Melaka..ha ha ha..

Kalau korang undi PAS dulu tentu MB Melaka tak naikan takriff air ...ha ha ha..

tok jenggot berkata...

PKR menang tiga kerusi bermakna BN terkena, PR undi meningkat, BN undi manurun.. kah..kah..kahh.. kalau betul2 BN bagus taklah tewas sampai manurun undi, kaw bandar PR sudah angkat.. kat hutan bg kat BN..

Tanpa Nama berkata...

mat saga tu saudara kembar dengan proton saga ke?Sebab tu otak dia tak leh pikiaq, macam tingkap proton saga. Bila dah turun tak leh naik. Kena tipu lagi oleh kroni gerombolan.Kah..kah..kah.

Tanpa Nama berkata...

Harga air Johor pun dah senyap2 naik awal 2011, kadar minima dari RM4 ke RM5 (25%), dan dari 38 sen/unit ke 60 sen/unit (57%!)

haha, undilah umno utk lagi banyak kenaikan!

ANwar OmeGay berkata...

kenapa tak persoalkan kenaikan harga air di Kedah dan Pulau Pinang.. sekarang kelantan pun nak beli air dengan terengganu..

jari tengah..!! berkata...

mat saga bodoh..yeh yehh..mat saga bodoh..yehyehhh..pasal apa dia bodoh?.pasal otak dia dibuat dari tin dumex..sama mcm body proton saga.!!

Tanpa Nama berkata...

MELAKA: Tak pakai setitik air pun kena bayar RM15 minima.Siapa nak bising???Tak bole nak bising..Bayar je orang Melaka. Orang Melaka baik hati dan bijak-bijak..

lie4age berkata...

pantat mak punya mat saga,wa nak face to face dgn lu blh x?wa nak ludah kahak wa ke muka puki mak kau tu..bodoh mcm beruk UMNGOK!!!

Tanpa Nama berkata...

Padan muka Melayu yang sokong UMNO kena tipu 24 jam.

Syabas UMNOYAHUDI yang dipimpin oleh UMNOAPCO.

vios berkata...

itu saga punye worang tarak kualiti laa...cakap ikut bontot,pikir ikut kapla lutut jugak...hahaha

sepat berkata...

di pulau pinang rakyat di tipu lagi meter di sewa......pula 4 ringgit sebulan..ape nie.kata nak tolong rakyat