Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 21 April 2011

PROJEK EMAIL BANGANG




SILA MASUK KE SINI



nota:
sila mejadi ahli kumpulan ini
untuk membantah projek
email bangang yang gunakan
duit kita semua untuk syarikat
adik najib!

kalau tak lawan kita pun
bangang sama!



E-MAIL SATU MALAYSIA TIDAK GUNA WANG AWAM – NAJIB – meloya

Najib Tun Razak hari ini menjelaskan bahawa projek e-mel satu Malaysia yang diumumkan semalam merupakan inisiatif sukarela sektor swasta dan tidak membabitkan wang awam.
"Sebelum saya tidur, biar saya jelaskan bahawa e-mel satu Malaysia adalah projek sektor swasta. Ia tidak membabitkan wang awam dan keseluruhannya adalah sukarela,” kata Najib dalam Twitternya awal hari ini.

Najib mengumumkan inisiatif itu pada laporan kemajuan terkini Program Transformasi Ekonomi (ETP) di Putrajaya semalam yang merupakan satu daripada tujuh projek baru dalam ETP.

Di bawah inisiatif itu, rakyat Malaysia berumur 18 tahun ke atas akan diberikan satu akaun e-mel rasmi yang unik.

KAH KAH KAH
KAH KAH AKH
KAH KAH KAH


woit… NAK TIPU LAGI…. kah kah kah…

woit… KALAU BUKAN DUIT ORANG RAMAI… KENAPA KERAJAAN SIBUK… kah kah kah..

kah kah kah..KENAPA KENA NEGO DENGAN KERAJAAN UNTUK PROJEK INI… kah kah kah…

kah kah kah..BILA DAH KANTOI…. SEMUA JADI PROJEK SWASTA…. kah kah kah…

kah kah kah… BUKAN SAJA CEKAP MEMBUNUH… MENIPU PUN PANDAI…. kah kah kah…

ini buktinya:

SATU MALAYSIA EMAIL: TRICUBES BERHAD DIMILIKI SECARA TIDAK LANGSING ADIK NAJIB – merdeka review

Syarikat Tricubes Berhad yang diberikan kontrak 1Malaysia email bernilai RM50 juta kini berdepan dengan masalah kewangan, dan disenaraikan Bursa Malaysia sebagai status GN3. Seandainya syarikat ini gagal mengetengahkan program menstruktur semula kewangannya pada hujung Oktober 2011, maka ia mungkin berdepan dengan nasib untuk ditarik dari penyenaraian (delist).

Apa yang menarik, pemegang saham kedua terbesar Tricubes Berhad adalah Commerce Technology Ventures Sdn Bhd, iaitu Private Equity Fund yang ditubuhkan Bank Negara bersama Commerce Group (atau Bumiputra-Commerce Holdings Berhad Group).

Commerce Group atau Bumiputra-Commerce Holdings Berhad Group kini telah dinamakan sebagai CIMB Group, diterajui oleh adik Perdana Menteri Najib Razak, iaitu Nazir Razak (gambar kanan). Nazir Razak adalah Ketua Pegawai Eksekutif CIMB Group

( baca seterusnya di: www.merdekareview.com)

SURAT DARI PEMBACA

Mulai Julai ini rakyat Malaysia berusia 18 tahun ke atas akan diberikan akaun e-mel peribadi menerusi web portal E-mel satu Malaysia yang membolehkan mereka menerima kenyataan dan makluman daripada kerajaan sebagai langkah mewujudkan perhubungan langsung antara rakyat dengan semua agensi awam maksud ayat kelentong: setiap rakyat msia 18thn ke atas mesti menggunakan emel khas di mana sebenarnya inilah:

1. saluran propaganda KERA UMNgOk-BoNgok utk menggarap persetujuan & mencanang "kebaikan" 2. lesen mencengkam setiap rakyat dari membangkang apa2 syarat yg telah diaturkan KERA UMNgOk-BoNgok kerana segala2nya akan menerusi emel khas ini, maka jika tidak dipatuhi, warga itu tidak akan beroleh permit niaga /lesen penerbitan /kebenaran ceramah /visa keluar /hak mengundi dan pelbagai 1001 perkara yg sengaja dimomok2 lagi..... WASPADA!!! ini bakal propaganda terbesar! ini bakal kukubesi terhebat! ini ibarat kera diberi topi polis, lebih tinggi naik ekornya berbanding pak guard naik tocang bila diberi wisel!!
Oleh Tanpa Nama pada PERNIGAAN KRONI BUMIPUTERA pada 18:24

DARI AKHBAR LUAR NEGARA

















KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

35 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

aku peduli apa. orang nak bagi email free aku ambik je laa, bukan aku nak kena bayar pun.

Anti TELAN berkata...

E-Mail 1Malaysia:

1. Orang di Hulu Terengganu tak ada 3G.

2. Orang di Hulu Perak & Pahang tak ada 3G & Streamyx.

3. Orang Hulu Sabah & Sarawak, habuk apa pun tarak.

So nak email taik kuching apa?

Account Email itu boleh daftar FREE dengan Gmail, Yahoo atau Hotmail. So kenapa nak membazir duit rakyat RM50 JUTA pula?

Takkan 1 hari nak TIPU Melayu 25 jam...kah kah kah...kah kah

Tanpa Nama berkata...

Ada jugak si Bengap yang menyokong sebab benda tu FREE Kah..Kah..Kah..
Spesis Melayu Kuno

Pejuang Rakyat berkata...

Tanpa nama kat atas ni mmg la pening...mana ko tau bkn ad ko invest kat situ? klu ko hisap rokok ko bagi cukai gak kat kerajaan,ko makn kat kfc pun ada bagi cukai gak kat kerajaan...cuma ko tu yg tak sedar yela duk tgk TV3suku mmg la kene tipu weiiii...

Tanpa Nama berkata...

Nk beri biar iklas macam ... internet free kee ? barua

Tanpa Nama berkata...

dasar bengap Tanpa nama 11:18. Email free ni pun kau taknak login.Pakai anon jugak

Tanpa Nama berkata...

pak cik duduk difelda aring gua musang,wifi takda,streamyx pun tak ada macam mana nak buka email.

Tanpa Nama berkata...

Tanpa nama, 21 April 2011 12:07 PM: "pak cik duduk difelda aring gua musang,wifi takda,streamyx pun tak ada macam mana nak buka email."

Senang ba itu, lepaih ni bolehlah umngok bagi projek kat suku-sakat depa utk tambah & upgrade infra komunikasi pulak....... masyuuukk!!!jenis species penyamun dan perembat, otak 24 jam pikiaq nak menyamun & merembat je!!!

bunbinban berkata...

anon bangang tu bkn kira, asal free je kata gomen dia pulun. Cuba 50 juta tu buat subsidi utk air ke, letrik ke, upah penampar bagi kat anon bangang ni ke..hahaha...ini, dahlah internet slow giler ada tempat usah ke internet line tepon pun takde lg, alih2 paksa rakyat guna email dia utk urusan dgn gomen. anon bangang ni mesti selama ni ingat email lain2 tu kena bayar...mcmmana agaknya 'hidup' ko ye anon bangang...mesti jadi pelipur lara famili ko...badut. hahaha...aku ada email lebeh ni...ko nak tak...free je hahaha

pico-pico pong berkata...

jangan lupe daftarkan email ni..

altantuya@1malaysia.com.my

kuh kuh kuh

Qaseh Bonda berkata...

Besalah UMNO sebut je free..sokong bagai nak rak..

Macamla pakat bagi makan free masa kempen pilihanraya...depa ingat puak2 tu nak suppot makan depa sampai mampus ka!!

Ada pulak la ni musim meeting UMNO. Lepas meeting pakat dapat kain batik ngan kain pelikat free.

Depa tak tau ada orang yang dok kutip habuan pada projek2 bangang yang free tu.

Sampai kematu pun pakat tak sedaq lagi.

Lang berkata...

projek baru lepaih ni... syarikat nazak akan di anugerahkan projek mengajar bukak e-mail pd mereka yg buta IT....

kelas satu hari cuma bayar 50 je sebab gomen tanggung lagi 150...

pakcik kayo... pakcik kayo....

abang goyang berkata...

amik kaw anon 21 April 2011 11:18 AM......hahahahahahahahaha

Tanpa Nama berkata...

kah kah kah
sampai masuk report dalam sydney morning herald kira terer la bro
kah kah kah kah
habih satu duni mentertawakan government malaysia

memalukan

yes berkata...

Orang seperti Tanpa nama 11.18AM inilah yang menyusahkan negara.Asal free telan. Tidak mahu berfikir panjang. Nasehat untuknya: Belajar buka minda, mata dan telinga. Tak perlu terus jadi bodoh

stephen berkata...

samalah macam bagi kete free, tapi minyak takde

Tanpa Nama berkata...

yang kaya bertambah kaya.. email busuk

Tanpa Nama berkata...

Satu lagi projek tipu melayu oleh kerajaan Mat Monggol@Barisan Najis. Sudahlah.. Rakyat Malaysia bukannya bodoh macam pencacai umPORno dan presiden mereka yang flip-flop macam YO-yo tu.

Tanpa Nama berkata...

buka seluar le pak cik ooooii itu pun x tau..

Tanpa Nama berkata...

orang east malaysia memang ada internet, hanya service-nya terlampau slow macam siput, tapi subscription fee masih mahal.

Tanpa Nama berkata...

baik bagi satu rumah satu line internet lagi baik....ada gak pekdah nya...

Tanpa Nama berkata...

protes...Jom pakat protes ramai... sape tak protes anak luar nikah...kah...kah...

Tanpa Nama berkata...

nie artikel mana nie??mesti agenda freemason nak rosak kan gerakan islam yang mencanangkan email 1 mlaysia,,kah kah kah

anakmudadiary.blogspot.com

Tanpa Nama berkata...

BONGOK.. NAJIB BG EMAIL FREE 1 MALAYSIA SBB SENANG DIE NK TIPU KORG.. KALAU KORG WAT TRANSACTION APE2 MELALUI EMAIL TU SENANG DIE NK TRACE.. KALAU KORG KUTUK2 DIE GUNE EMAIL 1 MALAYSIA TU.. DIE LEH TAU LA.. KAH KAH KAH..

Tanpa Nama berkata...

BONGOK.. NAJIB BG EMAIL FREE 1 MALAYSIA SBB SENANG DIE NK TIPU KORG.. KALAU KORG WAT TRANSACTION APE2 MELALUI EMAIL TU SENANG DIE NK TRACE.. KALAU KORG KUTUK2 DIE GUNE EMAIL 1 MALAYSIA TU.. DIE LEH TAU LA.. KAH KAH KAH..

Kurt berkata...

anon 11.18AM tu munafik gile babi

Tanpa Nama berkata...

Gali,gali,gali,gali lubang...they just cant get enough...just cant get enough...

Tanpa Nama berkata...

anon no 1....bodohnya pun no 1...email free dah banyak bodoh.....rakyat nak internet free bodoh...contoh ahli unmnongok memang bodoh...suka kena kelentong bodoh...xtahu apa yg penting...klu xada internet email free nak wat apa..bodoh mcm madeeey bapak kpd munkeee kepala botak

alfaberlian berkata...

Mulai Julai ini rakyat Malaysia berusia 18 tahun ke atas akan diberikan akaun e-mel peribadi menerusi web portal E-mel satu Malaysia yang membolehkan mereka menerima kenyataan dan makluman daripada kerajaan sebagai langkah mewujudkan perhubungan langsung antara rakyat dengan semua agensi awam maksud

Yang ini boleh buat kenapa warga negara yang berumur 21 tahun tak automatik didaftarkan sebagai pengundi bangang tak habis habis

Tanpa Nama berkata...

yang free e-mail saja...ceo syrkt tu kata perkhidmatan bil-bil dan notis dan lain2 tu kena bayar la..sekarang sapa kena kencing ngan umno ni???jawabnya melayu bodoh yang menyokong KERA APCO ni...

Silap Kona berkata...

ni email saya yer...
altantuya@1malaysia.gov.my

kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

ingat pesan mamak tua kutuk ' takdak benda percuma dalam dunia ni'...mantan dah cakap macam gitu!

Tanpa Nama berkata...

Anti TELAN,

UMNO/BN/APCO nak bagi kita free email account kerana gerombolan dah sedia untuk GE13.

Gerombolan nak guna email account tu untuk sebar message perkauman, message yang buat orang melayu naik marah, naik darah dan sebagainya.

lagipun buat free email account tu kroni2 Najib dapat kontrak dan kaya lah.

gerombolan tak boleh diharap.

kenapa tak bagi duit kita...jangan buat free email account tu lah...bahagikan duit tu kepada rakyat

Tanpa Nama berkata...

Private sector keluar duit RM50juta..

Bukan dana rakyat la TT....

Tapi..nanti gomen sewa RM20juta untuk 5 tahun....hahahaha

dari RM50juta...rakyat bayar RM100 juta...hahahaha

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata...

aku peduli apa. orang nak bagi email free aku ambik je laa, bukan aku nak kena bayar pun.


Oiiiiiiii....guna duit kepala bapak dia tak kisah....takut guna duit rakyat...duit kita semualah bodoh...!