Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 8 April 2011

MINTA PROJEK



BERSENAM UNTUK 3 MAT BOROI



nota:
bakal bakal pelakon filem
tiga mat boroi
sedang discreen test

filem ini dijangka siap
sebelum pilihanraya yang
akan datang kah kah kah


SELANGOR TAK ADA DASAR BANTU PERNIAGA MELAYU - meloya

SHAH ALAM 7 April - Dewan Perniagaan Melayu Malaysia Selangor (DPMMS) menyifatkan kerajaan Parti Keadilan Rakyat (PKR) Selangor tidak mempunyai dasar yang jelas bagi membantu peniaga bumiputera meningkatkan ekonomi mereka.

Yang Dipertuanya, Rozali Ismail berkata, faktor itu menyebabkan peniaga bumiputera tidak memberikan sokongan terhadap kerajaan negeri, khususnya melibatkan usaha meningkatkan taraf pendapatan dan ekonomi di Selangor.

''Di Selangor tidak ada polisi yang membantu peniaga Melayu, itu yang susah sedikit. Kalau kita lihat Kerajaan Persekutuan, Najib Razak telah mewujudkan pelbagai program, transformasi dan pakej-pakej untuk membantu orang Melayu," katanya.

Beliau bercakap kepada pemberita selepas merasmikan Mesyuarat Agung DPPMS Ke-24 dan Forum Program Transformasi Ekonomi (ETP) dan Unit Peneraju Agenda Bumiputera (Teraju) di Hotel Concorde, di sini hari ini.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit..MEMANG BETUL ..TADA ADA DASAR BANTU MELAYU?.... kah kah kah..

kah kah kah...INI SAMA MACAM DI PULAU PINANG.... kah kah kah...

woit..TAPI MELAYU JENIS APA?..... kah kah kah...

kah kah kah... MELAYU JENIS GEROMBOLAN...kah kah kah...

kah kah kah... MELAYU JENIS CARI KOMISEN....kah kah kah

kah kah akh.....MELAYU JUAL KONTREK.... kah kah kah...

woit..TERUTAMA MELAYU YANG NAK CEKIK RAKYAT JUAL AIR.... kah kah kah..

kah kah kah...PADAN MUKA... kah kah kah...

kah kah kah... BERI MEREKA BORANG KONTREK TAPI....kah kah kah

kah kah kah... TAPI.. BILA ISI BORANG TANYA : SOKONG ISA ATAU TAK SOKONG ISA... kah kah kah..

kah kah kah...KENA KAN SYARAT: SOKONG LOJI NUKLEAR ATAU ANTI NUKLEAR.... kah kah kah...

nota:
kalau pro nuklear
minta dia cari bisness dengan
yb salehuddin ayub kah kah kah




DARI FACEBOOK ZUNAR KARTUNIS:

Apabila menyedari nasi lemak yang saya dibeli untuk lunch tengah hari ini dibungkus dengan akhbar Utusan, saya terus hantar balik, minta yang baru lain. akhirnya dapat yang dibungkus dengan akhbar Cina. Lega

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


30 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

oik...ni Rozali Ismail itu taiko Syabas. Ini orang pegang kad gerombolan ini bising buat apa ni!

Tanpa Nama berkata...

pigi daaa SABAS berapa banyak tolong kontrektor melayu..harga potong leher bayar lambat nak mampos..jangan cakap banyak la.

Tanpa Nama berkata...

Rozali Ismail ni sape..tukang jilat jubo oranng BN ke..g mati lah tu..gua anak pahang..pahang BN tadbir..MP gua menteri kesihatan..lu tau apa nak jadi..lu turun sana..bandar sana sape penuh..gua melayu takde pon dasar nak bantu orang melayu berniaga..Yang Dipertuanya, Rozali Ismail lu kalu nak bercakap lu biar ada ilmu..lu tgk luar dulu..mmg dasar penjilat jubo BN..mcm lah kawasan yang BN perintah ada dasar nak bantu melayu niaga..taikk...balik2 dapat kat kroni..sampaikan lot kedai PLB pon bleh bagi kat orang kampung sebelah..rupanye kroni..sedara mara orang umngok..ni ke ketuanan melayu..ni ke dasar nak bantu orang melayu..MB plak kaki mensyarut..
-anak jati bentong-

Tanpa Nama berkata...

Cian ye kat Abg Rahim.. dulu Ketua Menteri.. skang ni.. Pengarah Film Porno.. jgn pas ni (baca : PRU-13) jadi pencacai pengangkat najis plak.. I sedih la ngan nasib dia.. kih..kih..kih..

rozali pendek cam babi berkata...

kapla babi lu la rozali... anak haram, aku jumpe ko kalu rase nak ludah kaharrrkkk pekaaarrrrtt punye.... ko ni lahir bawak sial kat bumi malaysia je...

anti BN berkata...

fuck off razali,ckp mcm lahanat!

Tanpa Nama berkata...

Syarat-syarat kelayakan untuk memohon bantuan kerajaan BN.

i) BUKAN KRONI DAN BUKAN AHLI UMNO.......TIDAK LAYAK.

ii) BUKAN KRONI TAPI AHLI UMNO....LAYAK TAPI LAMBAT SIKIT DAPAT.

iii) KRONI DAN AHLI UMNO....SANGAT LAYAK(PEMOHON DIPELAWA[OFFER]UNTUK MEMOHON WALAUPUN TIDAK BERKELAYAKAN)...

Raja Jayakumar berkata...

Selangor dibawah Pakatan Rakyat tiada dasar perkauman racist yang diperjuangkan oleh barua celaka sial racist UMNO.

Selangor baru tiada dasar tolong orang Melayu yang membina stadium yang boleh runtuh dalam jangkamasa kurang dari 1 tahun.

Selangor baru tiada dasar tolong orang Melayu yang membina jambatan mudah runtuh.

Selangor dibawah Pakatan Rakyat tiada dasar memberi kontrek kepada adik perempuan Raja Gopal bina hospital yang menelan belanja beratus ratus juta tetapi sudah lebih 10 tahun belum siap dibina.

Tanpa Nama berkata...

kawan2 semua..

hantar email kat dia tanda 'sokongan'...

Headquarters Office
Jalan Pantai Baharu
59990 Kuala Lumpur
Tel : 03-2088 5400
Fax : 03-2282 7976
Web : http://www.syabas.com.my
Email : webmaster@syabas.com.my

Tanpa Nama berkata...

Memang celaka mamat bernama Rozali Ismail a.k.a Hantu Air ni.. nasib baik lepas PRU-12 dulu Kerajaan Pakatan Rakyat kat S'gor.. klau tak for sure Hantu Air ni naikkan lagi paras harga air..

AHa KT berkata...

in 1st time saya ulas tulisa tukar tiub. memang dah lama baca blog tukar tiub. bangun pagi je terus baca. Kira sumber pertama saya setiap hari. Yg saya minat nota dan ulasan tukar tiub pemecah berita yg pendek dan jelas mesej yg nak disampaikan. Senang camtu kan. Tak payah tulis pjg2. Buat apa pjg2 kan..

iMALAYSIApost berkata...

saya cuba-cuba buat blog. semuga berjaya macam tukar tiub. Byk bahan tukar tiub yg jadi panduan utk blog saya.

imalaysiapost.blogspot.com

Tanpa Nama berkata...

umngook pulak terlalu banyak dasar.

sukunya dasar yang cuma dasar
suku lagi dasar utk pak munkee
suku lagi dasar utk melayu umngook
suku lagi dasar utk cukong @ syabas

itu pasal selangor jatuh kpd pakatan rakyat tur

cairol berkata...

jawatan politik-bendahari Umno Selangor..jawatan cari makan pengerusi+CEO syabas..Agak2 la..kalau dia xmengampu Umnongok..bleh dpt ker gaji RM250K..setahun

budakbalun berkata...

siotnya bro zunar..

siap minta tukar pembungkus nasi lemak tuhhh!!

wakakakaka!!
lanshau la utusan!!


wakakaka terbaek la bro zunar dan bro sham raisss!!

checite berkata...

marah betul ngko ni... checite lebih sikit.. macam ade sejarah hitam aje.

Tanpa Nama berkata...

Rozali Ismail ni sape..tukang jilat jubo oranng BN ke..g mati lah tu..gua anak pahang..pahang BN tadbir.

yamanashi miyuki berkata...

hina syal utusan...bungkus nasi lemak pun xsanggup...kahkahkahkah

Monster Globalisasi berkata...

napalm death kata :nazri punk fuck off

ayat baru pulok- rozali rasis fuck off..

kwn x penoh beli utusan sebab ada org kata najis mutawasitoh, nok setoh pon x tergamok, takot kena samok.. dh lah tepak kwn ni xdok selut nk samok.. damn..

Tanpa Nama berkata...

Lepas ni taknak beli nasi lamas dibungkus dgn paper utusan.
paper utusan nak buat lap buntut bole la.

Tanpa Nama berkata...

TALI BARUT CAKAP:-

BERITA HANGAT LAGI PANAS SEDANG BERLAKU DAN UNTUK MASA AKAN DATANG...AWAS..!!!

Gerombolan mencatur perancangan denag POLIS menyamar sebagai Protester Umum berlakun membuat Tunjuk Perasaan..
Kena tahan lepas tu di soal siat di lepaskan..
Jaga-jaga pra-Pelakon UMNCONGOK menyamar ( Pegawai Polis )untuk membuat PROVOKKASI macam kat Sabah Dulu...Puuii..!!!
Bangsa Babi

bunbinban berkata...

aku sokong anak jati bentong. aku gi intebiu gerai MPT, cilaka cina MCA siap tanya aku ahli umno ke tak. bila akukata tak, dia mcm sial sound kat aku...last2 dpt kat kroni2 BN yg bila tanya nak bisnes apa, selamba monyet je kata tak tau lg...ptuihhhhh!!!!..pastu x berniaga sampai sudah....sekali lagi ptuihhhhhhhhh

bigfish berkata...

ya ampooon...mangkuk rozali air ni x abis2 jd balaci umno. dh kaya hasil perah duit rakyat pun bisig, chit!

mata-lembu shah alam. matalembu@gmail,com berkata...

fuck Syabas yang nak fuck AIR SELANGOR.
Rozali, macam pernah dengar je nama ni. kena tanya dr hasan ali, nak harap khalid samad memang dia tak berapa kenal dengan mangkuk hayun yang mabuk air.

poyo lah kau tt, berita mamat air ni poton stim la

Tanpa Nama berkata...

( bkn bkaitan tajuk ni) tp help i think s/one hacking my ternet/x kali i nak anta citer overc..UK/ect.akaun tak le pakai..pelik kalu citer sj2 bole..tp kalu pasal citer yg terlatest jatuh bngunan n tang undi kat s'walk tak mesti akaun da masalah tak le buka..da sapa2 bole bantu..cilakak melaon2 ni

Tanpa Nama berkata...

Bangsat la Rozali..dapat semua projek kerajaan direct nego boleh la citer mangkuk..masuk tender lawan harga paling tinggi..kah kah kah..dapat projek buat UiTM P Alam satu sub kon Melayu pun takder..nama jer Yang di Pertua Peniaga Melayu...dapat projek direct nego, satu sen pun tak share kat kontraktor melayu..semua bagi cukong..

Tanpa Nama berkata...

assalamualaikum..

boleh tukartiub boleh komen sikit tentang strategi Pakatan Rakyat Sarawak.

disini saya menyatakan sedikit rasa kesal berkenaan strategi mengumumkan calon ketua menteri sarawak dengan terlalu awal.

berikutan pengumuman ini keluar awal, telah wujud isu terbaru iaitu "sentimen kristianisasi Sarawak". Setelah 30 tahun lebih sarawak dipimpin oleh bumiputera Islam, sekiranya Pakatan Rakyat memerintah, jawatan tersebut terpaksa diserahkan kepada calon bukan Islam (bumiputera). Ini sesuatu yang amat dikesali.

Perkara utama yang dikuatiri berlaku ialah sepertimana Negeri Sabah (satu ketika dahulu). Setelah Joseph Pairin Kitingan dilantik menjadi Ketua Menteri Sabah, proses kristianisasi giat dijalankan disabah.

Untuk pengetahuan semua, ketika Pairin Kitingan menjadi ketua menteri (kristian) sabah. beliau telah menjalankan misi khas, iaitu menghantar seberapa banyak pemuda-pemuda kristian ke luar negara untuk menuntut ilmu melalui biasiswa negeri.

Tindakan beliau dilihat "sedikit menganaktirikan" kaum-kaum bumiputera selain "beragama kristian". Dan akibatnya. Sehingga kini. Ramai cerdik pandai dikalangan "pemuda kristian terdapat di Sabah" berbanding cerdik pandai "pemuda Muslim". Ini semuanya adalah sebahagian daripada kejayaan misi pairin kitingan.

Saya berharap agar, pakatan rakyat mencalonkan semua "calon ketua menteri sarawak" dikalangan bumiputera Islam samada daripada KEADILAN Sarawak ataupun PAS Sarawak. Ini bagi menjamin survival bumiputera Islam dan agam Islam di bumi Sarawak agar tragedi Sabah (Pairin Kitingan tidak berulang semula di Sarawak).

Saya lebih rela Pakatan Rakyat tewas di Sarawak berbanding mendapat ketua menteri yang merupakan penganut kristian.

wallahualam

Mat Langkor berkata...

apa dilabon dek rozali ni..yg dia buat bisnes jual paip pada Syabas balik tu apa halnya...kalau jubor kau berulat jgn nak sembang pasal jubor org lain yg busuk..hari mati esok kubor penuh dek air oii..susah nak masukkan kau dalam liang lahat..

Tanpa Nama berkata...

hahahahah....geli tekak aku, macam nak muntah dengo statement macam ni....

ini hamlau....tak kenyang2 ke?

melayu lain nak kaya jugak....

bagi chance pada org lain pulak...

Tanpa Nama berkata...

ANON 12:20..SY LEBIH RELA PAKATN RAKYAt TEWAS DI SARAWAK BERBANDING MENDAPAT,KETUA MENTERI YG MERUPAKAN PENGANUT KRISTIAN.....

sy setuju 210 %..realiti di s'wak berbeza.melayu muslim hanya 28 %. + unlike Perak yg MB mesti dri kalangan melayu..swak sapa2 bole jd ketua menteri dr bumiputera...masalahnya hanya anak sarawak TAHU realiti / situasi d sini..spti "anon" di atas itulah ironi n dilema yg sy hadapi..sy nyampah n nak BN dihumbankan dari bumi sarawak ,tp kalu nak berketua menterikan krstian yg 'fanatik' esp Baru Bian dr suku org ulu...maaf dgn berat hati sy terpaksa bukan sj sokong tp kempen supaya Bn menang w/laupn dgn bomoh2nya sekali...sy tak rela...sebab sy syg n wajib sy rasa mpertahankan Islam.ini bkn persepsi..tanya pada guru2 semenanjung,,yg mengajar di sekolah2 jauh dipedalaman ...gimana sekolah disekularkan..bacaan doa TAK BOLE utk majlis/perhimpunan?unsur kristian dimasukkan? bila pengetuanya "fanatik"(bkan perkauman atau anti kristian...tp hakikat)..ini bukan fitnah demi Allah ini terjdi di kpg sy..sy penah bertugas dgn guru besar berkenaan..n sy kenal betul kebnyakan yg jd some body skrg termasuk idris jala ..awg tengah..dll sebab kelas mates/..sy tau pendirian n prinsip meka n golongan yg sealiran...jgn harap Islam nak idup. kalu ketua menterinya golongan ni..silap2 m'sia hilang sarawak...ada cita2 tuk membentuk borneo raya xtian) ..ingt tak salah seorg menteri yg da mendiang(jg kenal istri) cukup anti Islam...selidik la perkara ini...yg terbaik nak dpt info cek di kalangan SAO islam(s'wak Administrative officer) DO ..lain pentadbir daerah/sub daerah , bb meka ini seringkali jd pengiring/liason officer..dll n meka tau betul mengenai sapa YB2 yg sebegini...Islam mcm manapun takkan menindas kaum lain n tidak akan berusaha nak "murtadkan" secara aktif penganut lain..Islam tak peddle agama hanya dakwah...tp proses memurtadkan...memang giat dijlnkan w/laupun terdpt akta yg menghalng pendakwahan kpd penganut Islam...dah lali depan mata asal islam dimurtadkan begitu mudah...jiran sebalah umah, gadis dr semenanjung..lari p umah pnjg...nyaris2 jg ..alhamdullilah jumpa org kmpung kami...mualaf yg kawin pemuda kpg) kebetulan umah pjg dia..so gadis itu dijumpai..selmat...ntah bp bnyak kes gini? ini sekdr contoh...kes terakhir yg menyakitkan hati..berlaku pd bulan ramadan lepas..majlis berkaitan agama di mejid..napa nak campuradukkn panggil padri gereja KONON 1 MALAYSIA? tak kisah nak panggil ke wat majlis pa ke melibatkan padri ke mejid TAPI bukan disatukan dgn mJLIS AGAMA..SUNGGUH JANGGAL N MNYAKITKAN HATI..kalu semua nak disamakan..ni bukan pluralisme? Kalu menyertai ritual2 agama lain dikatakan haram ini bukan haram ke? peristiwa tradis ini berlaku bila Yb yg bkn islam nak meriahkan 1 malaysia,AJK mejid dah kena akur.sy tak bole bygkan bila seorg KM nya seorang penganut yg kristian yg taat(read fanatik)

sy jg berada di sabah semasa pairin amik alih kuasa..so jg lihat/dgr dgn mata kepala sendiri kelohan b/putr muslim...hingga ada yg kata...kalu nak biasiswa ..hjg nama mesti la bum buring ke apa ke,tpi bin/bte haram tak dapat..reliti..bb tu bsyukur bila UMNO masuk sabah..tp malangnya UMNO tak bole di harap..

So natijahnya...kalu PR menang n Baru Bian ketua Menteri..sy tetap undi BN..bukan kerana i love PR less but because i love Islam more...sy lebih rela berketua menterikan DAP ..kalu bkn b/putera Islam..

Tanpa Nama berkata...

apa gunanya dapat menteri islam, tapi perangai lebih teruk daripada calon menteri bukan islam!

proses pengkristianan hanyalah propaganda melayu yang tak berotak terbuka.. apa ditakutkan dengan kristian? apa perlunya islam digazetkan agama negara sedangkan dalam masa yang sama, kita tidak melarang malah menggalakkan secara bebas, masyarakat memilih agama masing2? statement bodoh cenggini datangnya dari orang islam sendiri! bodohnya umat islam hari ini!

jika nak jadi seorang islam, anda perlulah ada jati diri sendiri.. orang atau anak2 cucu kita memilih islam kerana agama islam itu sendiri, bukan kerana dipaksa oleh kita memeluk islam! kesilapan anak2 cucu memilih agama lain adalah kesilapan didikan diri kita sendiri, bukan kerana dakyah kristian atau apa2.. apa pasal tak takut pulak dengan agama hindu, buddha, pagan?

saya sudah beberapa kali mengulangbaca bible berbagai version, malah ketika dihantar oleh ibubapa saya dahulu ke sekolah dalat international school, penang, subjek bible adalah subjek yang diajar secara subjek teras... akan tetapi tak ada satu pun ayat2 dia , saya amik port pun sbb tak ada logik akal saya boleh mempercayainya sepercaya saya terhadap al-quran!

percayalah pada keyakinan orang lain sama.. jika kita tidak memberi kepercayaan dan mengongkong orang lain terutama anak2 kita memilih agama islam sebagai agama pegangan, sampai bila kita boleh paksa? kan akhir surah al-kafirun dah bitau awal2.. sampai sekarang saya mendidik anak2 saya akan semua agama yang ada.. malah saya membawa mereka ke church, kuil dan segala mak nenek kuil termasuk gurdwara.. lihat sendiri bagaimana tulennya agama islam yang dipilih oleh saya dan mengapa saya memilih islam berbanding agama lain?

kamon la.. menakut2kan diri dengan agama lain, takkan kemana anak cucu kita selepas kita mampus kelak...

jangan kadi pandai macam pandir yer..