Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 17 Mei 2011

SATU LAGI PROJEK TIPU RAKYAT




MELAYU KENA TIPU LAGI





HARGA MINYAK NAIK LAGI

PUTRAJAYA: Unit Komunikasi Korporat,Kementerian Perdagangan Dalam NegeriKoperasi dan Kepenggunaan pada Isnin telah mengeluarkan satu kenyataan media berhubung rasionalisasi pemansuhan Kategori Kenderaan Pemberian Diesel Subsidi Super berkuatkuasa mulai 1 Jun depan.

Rasionalisasi Subsidi

Majlis Ekonomi pada 9 Mei lalu telah memutuskan pemansuhan pemberian diesel subsidi super berkuat kuasa mulai 1 Jun kepada beberapa kategori kenderaan seperti berikut:

i. Penggerak Utama
ii. Kargo Am
iii. Luton Kotak
iv. Van (Panel Van, Semi Panel Van dan Window Van)
v. Lori-Rigid Minuman Botol
vi. Lori Tangki Rigid- Tepung
vii. Lori Rigid- Refrigerated
viii. Lori Tangki Air
ix. Teksi Limosin

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit….PADAN MUKA… UNDI LAGI GEROMBOLAN…. kah kah kah..

kah kah kah… PADAN MUKA…. TAK SEDAR SEDAR…. kah kah kah..

kah kah kah… PADAN MUKA… SUDAH DI BERI TAHU TAK NAK DENGAR…. kah kah kah..

kah kah kah…DUIT HABIS BELI SENJATA…. kah kah kah..

kah kah kah…DUIT HABIS BAYAR SUBSIDI PEMBEKAL JANA KUASA…. kah kah kah..

kah kah kah…DUIT HABIS… BUAT PROJEK RUNTUH…. kah kah kah….

nota:
lihat bagaimana gerombolan nak tipu
mak cik felda dan orang kampong
gerombolan gunan perkataan rasionalisasi

tetek bik mama bercabang tiga
itu pasal guna perkataan rasionalisasi
kah kah kah

nota:
bila harga diesel pengangkutan ini naik
maka harga barang akan naik

bersedia untuk turun ke jalan raya
tak perlu tunngu pilihanraya
kah kah kah


8 ulasan:

Mat Langkor berkata...

Pada semua pembela rakyat,
Dah sampai masanya buat seruan mogok dari rumah..tak payah pergi kerja 2 hari sempena membantah kenaikan harga diesel dan mungkin tak lama lagi RON 95. buat hartal mcm tahun 40an dulu.nak hantar bantahan, demo? tak jalan dah cara ni.sampai bila nak tanggung semua ni?kita & anak2 yg merana...pandi kutty yg memerintah apa nak dikirakan...duit gaji dia pun kita yg tanggung...

Busbar berkata...

Padan muka. Hahaha. Puas hati. Sape suruh sokong. Rakyat didulukan. Pencapaian poket diuyamakan

yes berkata...

Menantikan hari bila PM umumkan bahawa hak hak special " perks" pada para menteri seperti penarikan balik cukai jalan percuma dll di tarik balik.

Sesiapa yang tahu apakah "perks" yang sekarang dinikmati oleh menteri sila war warkan pada rakyat. Biar rakyat tengok patut atau tidak. Mesti ada yang patut, mungkin juga ada yang tidak.

Saya pernah mendengar bahawa bagi ambassador di luar negara jika minuman tumpah atas baju semasa menghadiri jamuan mereka boleh claim balik duit dry cleaning, begitu juga jika isteri set rambut. Kebenaran nya tak dapat saya sahkan, harap sesiapa yang betul betul tahu tolong cerita pada rakya. Jika sekiranya cerita ini tak betul tolong juga sahkan agar tidak jadi fitnah.

Fahmi Ismail berkata...

Bab-bab makcik Felda kena tipu tu yang aku tak tahan nak gelak tu..warga Felda sekalian, insaflah!!!Bangkit

opisboi berkata...

aiiyooo...ammmmmak! pqndi kutty!

Tanpa Nama berkata...

Menteri2 Malaysia ni bodoh2 belaka ker???

Takkan tak tau mcm mana nak buat duit tanpa menyusahkan rakyat!!!

Memburit jer tau. Susahlah kalau mcm ni. Merempat ditanah air sendiri. Pukimakla BN.

Lagi satu, ahli2 BN ni dpt diskaun 50% ker bila harga barang2 naik???

seluruh_keturunan_org_umno_pukimak berkata...

kerana kebodohan pukimak-pukimak yg sokong umno ini, abis keturunan-keturunan diorang ni disumpah jadi pukimak kerana dengan bodoh cam pukimak inilah menyusahkan pukimak orang lain... pukimak sama orang yang sokong UMNO pukimak...


p/s: hihihihi... poyo je aku.

Tanpa Nama berkata...

potong elaun2 melimpahruah menteri2 tu dulu
sebelum potong subsidi rakyat!

potong kote menteri2 gatal tu dulu
sebelum potong subsidi rakyat!

(sebab menteri2 gatal tu sakan belanja elaun2 utk betina/ kawin baru!)

eh... lupa pulak... kalau KERA UMNgOk-BoNgok jadi menteri maka sampai lembu balik kandang pun ini takkan berlaku!!!

(sebab KERA UMNgOk-BoNgok fatwa polisi mereka ialah "rakyat didulukan" - maka rakyat la didulukan kena potong subsidi!!!)

lanchow!!!