Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 4 Jun 2011

KERAJAAN SELANGOR HAJAR CUKONG RAMPAS TAMAH ORANG MISKIN




KENYATAAN AKHBAR
3 JUN 2011
KERAJAAN NEGERI AKAN RAMPAS TANAH DI PJS1


Kerajaan Negeri telah mengeluarkan arahan untuk merampas tanah seluas 11 ekar di PJS1 bagi memastikan rumah mampu milik dan sekolah dapat dibina di tanah tersebut.

Setiausaha kerajaan Negeri telah keluarkan arahan kepada Pejabat Tanah dan Daerah Petaling untuk keluarkan Notis 7A mengikut Seksyen 128 Kanun Tanah Negara kepada pemilik-pemilik tanah itu: Lee Man Construction Company Sdn Bhd dan Kembar Empat Sdn Bhd.

Mengikut rekod, tanah itu telah diberi kerajaan negeri pada tahun 80-an kepada dua syarikat berkenaan dengan harga RM100 seekar untuk tujuan pembangunan bagi menyelesaikan masalah setinggan di kawasan tersebut.

Kerajaan Negeri juga diberitahu bahawa Syarikat Peter Brickworks Sdn Bhd telah dipilih oleh Bank Negara Malaysia untuk memajukan tanah tersebut.

Kerajaan Negeri kesal kerana pemilik tanah telah gagal menyokong kerajaan negeri dalam mencari penyelesaian menyeluruh untuk menyediakan rumah mampu milik walaupun mereka telah mendapat ganjaran yang tinggi melalui pemilikan tanah.

Kerajaan negeri juga akan berbincang dengan Bank Negara bagi mendapatkan penjelasan berhubung pemilihan pemaju-pemaju seperti ini.

“Kita risau pemaju sebegini yang kurang bekerjasama untuk kepentingan rakyat. Sebab itu kita mahu berbincang dengan Bank Negara tentang kualiti pemilihan pemaju,” kata Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim.

Dikeluarkan oleh
SEKRETARIAT AKHBAR
PEJABAT DATO’ MENTERI BESAR SELANGOR


LANGKAH TEPAT

inilah langklah paling tepat
inilah langkah yang sepatutnya
diambil sebagai contoh
ini lah contoh yang wajib diambil
oleh kerajaan negeri yang lain
jangan hanya sibuk melebong mengarut
membela rakyat - tapi tak bela rakyat pun

syabas kerajaan selangor
hidup pakatan rakyat !

7 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

dakah Najib akan masuk campur dan arah Peguam Negara mempertahankan syarikat Cukong dan mewajibkan Bank Negara merahsiakan faktor pemilihan syarikat bagi tujuan pembangunan tanah ini?
Di mana PUKIDA dan PEKASAM dalam hal ini?

cicit ngah layor berkata...

Ini ler salah satu kebaikannyer kalau pr kuat.Sikit demi sikit penyelewengan gerombolan dapat dibukak.

Moler2 singkap kain,nampak tumit,lepaih tu nampak betih,lepaih tu nampak peher,lepaih tu nampak penggong,lepaih tu nampak yg didepan ponggong,lepaih tu.....telanjangkan teghuih puak2 rasuah tu.Baghu demer tau,langit tu tinggi ker ghendah.Mak bapak tak bulih ajor,org misai tebai pandai ugamer tak bulih ajor....bior kalid berahin ajor demer cukup2.

Tanpa Nama berkata...

Political will needs no tolerance! Enough-lah for all those condescending tidak-apathy attitude. Strict discipline is The Order.. But jolly-lad 'yg melebong mengarut membela rakyat' cannot do that because they're taught by Tunku and branded themselves as sunnah-wal-rasuah. Yes, we need the likes of T.S. Abd Khalid Ibrahim to play the role of The Peoples' Govt! But can we guarantee a sustain action like this? Opportunist-Compulsive Parasites, if any, among us need to exceed more in their faith...or get out! Azmin, please look into it with a rhythm stroke harsher. Pakatan got to blast her true grit and colour now or - never! Anwar had given his trust that you all can handle well even without him. Give us the chance now to see what KeAdilan is really about. Will ya?

Tanpa Nama berkata...

These cahoots -pm,peguam negara,pukida,pekasam- not important but The People on whom we can count to reach them to understand what we now could.The only solution is to sink the bloody pirates we as the pioneer to burn the ship with the power of our of your concern and understanding. Citer konspirasi itu ini adalah squelae logic yg dah lapok. Dissident idea is to agitate even as loser.Like Anwar he has won the glory to f**k the shit of our brain...tu sbb dia org takut.Setakat mengumpat dan menafsir tak kemana. Setakat mengundi pun belum tau lagi! Taking the street is not The Long March!But by taking good care of the present states will lead us to the promised glory...TT, ajar rakyat buang sampah dlm tong sampah bermula di kepala.

Tanpa Nama berkata...

These cahoots -pm,peguam negara,pukida,pekasam- not important but The People on whom we can count to reach them to understand what we now could.The only solution is to sink the bloody pirates we as the pioneer to burn the ship with the power of our concern and understanding. Citer konspirasi itu-ini adalah squelae logic yg sudah lapok. Dissident idea is to agitate even as loser.Like Anwar he has won the glory to f**k the shit of our brain...tu sbb dia org takut. Setakat mengumpat dan menafsir tak kemana. Setakat mengundi pun belum tau lagi! Taking the street is not The Long March!But by taking good care of the present states will lead us to the promised glory...TT, ajar rakyat buang sampah dlm tong sampah bermula di kepala.

Tanpa Nama berkata...

Salam bro,

Aku ni duduk kat PJS 2. Sebelah PJS 1..sejak tahun 80 an..aku sekolah dan beranak pinak kat sini...
..semua pakcik - makcik otai kat sini dah bercucu & cicit pun....ramai melayu kat sini..
Kawasan semakin padat..flat dan appartmen menggunung macam rumah burung merpati ..
Dah 10 tahun berlaku peristiwa hitam di Taman Medan..
Bro..malam2 lu lepak lah kat Taman Medan..tengok sendri anak-anak muda di Tmn Medan..

Tanpa Nama berkata...

Ini kes mamat Toyol itu dulu. Tangkap je Toyol ni dan masok dalam botol hunbankan ke laut. Heretnya dia ni ke mahkamah. Kes dia dah banyak sangat tapi tak ada tindakan langsung. Kerjaan negeri skrg patut ambil langkah dan saman je hantu ni.